1

(873 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Jó, to ještě pár století přihoď. Tak třeba ve starém přemyslovském paláci v Olomouci, pokud si matně vzpomínám, řádili grafiťáci už v raném středověku - jejich přisprostlé nápisy a obrázky vyryté do stěn tam dneska mají pod sklem...

2

(873 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Takže to trochu objasním. Stručný postup v 15 krocích:
1. Výsuv provizorní příhradové konstrukce, jejíž horní části tvoří dvě definitivní táhla oblouku, i se zabudovanými příčníky, přes pět provizorních podpěr. Jeden záběr = 16 m. Usazení na výsuvná ložiska provizorních podpěr.
2. Postupná betonáž mostovky, opět v krocích po 16 m. Po každé dílčí betonáži příčné předpětí mostovky.
3. Betonáž spřažené konstrukce ocelobetonových táhel oblouku (to jsou ty dva podélné trámce na mostovce), vylití patek oblouku vysokopevnostním betonem (C80/95).
4. Vnesení 1/3 podélného předpětí do táhel oblouku a desky mostu (víc neumožní provizorní příhradová konstrukce pod mostem).
5. Vystavění věží PIŽMO na mostovku, navezení tří dílů oblouku, jejich zvednutí a svaření. Svařením se oblouk stává samonosným (částečně předepnutá táhla a mostovka už jej udrží).
6. Odstranění věží na mostovce.
7. Výplet - po skupinách v 5-ti krocích. Nainstalované závěsy (tyče o průměru 76 až 105 mm) se napnou na cca 5 - 10% své únosnosti, podle poměrně složité vztahové matice, aby nedošlo k nesymetrické deformaci oblouku.
8. Odstranění dolní pásnice pomocné příhradoviny pod mostovkou.
9. Vnesení další třetiny podélného předpětí do táhel oblouku a desky mostu.
10. Spuštění celého mostu z výsuvných ložisek pomocných podpěr. Střed mostu by měl klesnout asi o čtvrt metru. Tím se plně aktivují tyčové závěsy. Od té chvíle je most Mostem.
11. Odstranění zbytku provizorní příhradové konstrukce a provizorních podpor v řece (budou odříznuty od pilot asi metr pode dnem řeky).
12. Dopnutí poslední třetiny podélného předpětí.
13. Kontrola napětí v táhlech, jejich rektifikace.
14. Dokončení ostatních konstrukcí mostu (chodníkové konzoly, vozovka, tram trať, osvětlení, zábradlí atd. atd.)
15. Veleslavnostní otevření, nejlépe tři týdny před volbama.

Taky nejsem statik, ale opisuju z časopisu Stavebnictví, č. 11-12/12 (šest stran podrobného technického textu s fotkama příslušných detailů).

3

(1 odpovědí, posláno do Beton)

U nás se tomu říká "mezerovitý beton". Tenhle je ale hodně mezerovitý.

4

(118 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

AGa.. napsal:

Stavba TGC1 má údajně skluz už 60 dní...a přesto tam žádný velký pohyb vidět není

Peníze?

5

(218 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

kasme napsal:

ten obrubník přes kanál jsem fakt nečekal smile

Chytré řešení...bude těžší ten kanál ukrást... smile

6

(199 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Tak proč ho Pražáci nepoužívají? smile

7

(873 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

huberokororo napsal:

musí zmizet, jinak tam budou jezdit jen zubačky :-)

Předpokládal jsem, že se do definitivní polohy spustí po montáži oblouků.

8

(13 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Nikoliv. Jeden bezbariérový v oddílu pro muže a jeden bezbariérový v oddílu pro ženy. Praví ČSN. smile

9

(32 odpovědí, posláno do NEdopravní stavby)

Prokopské údolí je ovšem trochu jiná kategorie. Aspoň dle zkušeností jiných. Tam jsi dopadl ještě dobře.

10

(420 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Nevím, proč mají všichni architekti problémy s prostorovou představivostí. Asi si v mládí nelepili modýlky. V situaci sice nejsou zakresleny polohy oněch příčných řezů, a z výškových kót se dá usuzovat jen přibližně, ale řekl bych, že ani tunely, ani garáže minimálně v prvních dvou řezech dobře nebudou...

11

(25 odpovědí, posláno do Brno)

Mluvčí zatím neví, jestli verdikt znamená zrušení platnosti stavebního povolení? Pěkná ukázka předvídatelnosti práva v našich zemích. Příznačná je i doba, po kterou to rozhodnutí soudu trvalo - 3 roky.
Podle mě to znamená jenom to, že rozhodnutí ministerstva (o zamítnutí odvolání proti vydání stavebního povolení) pozbývá platnosti. A teď fabuluji, protože historii této kauzy si už nepamatuji:  Zjevně se nejednalo o odvolání u první instance- tou je stavební úřad, ale až o dovolání u ministerstva, které nemá odkladný účinek. Takže stavební povolení nabylo právní moci. Ministerstvo musí tedy znovu rozhodnout. Do té doby SP platí. Snad.
Na druhou stranu se tomu sdružení nedivím. Oba portály jsou z hlediska hluku mimořádně mizerně řešeny. Holt se šetřilo.

12

(236 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Důchodce napsal:

AGa, prosím dotaz. V STT, pod konstrukcí pro položení izolace, pokládali bílou folii, co to je?

Předpokládám geotextilie vysoké gramáže (800?) jako ochrana fóliové izolace před poškozením o drsný povrch primárního ostění.
PS. Prohlížel jsem si ji na DOD- pěkně tlustý kobereček, ta geotextilka měla snad dva centimetry.

13

(96 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

To Abattre: Průšvih při konání nebezpečné činnosti jen zřídkakdy mívá jedinou příčinu. Na to je příliš jištěná. Tady se prostě potkalo povícero průserotvorných faktorů najednou. Jen namátkou: místo přechodu z relativně dobré geologie do špatné (asi na to bagristu nikdo neupozornil, ač měl), pravděpodobně lokálně ještě horší geologie (viz. historické mapy), náhlé zvodnění nadloží (den předtím velká průtrž mračen + neodvodněné parkoviště), menší počet kotev než bylo navrženo projektem ("voni ti čmáralové to maj stejně předimenzovaný, aby se jistili"- že je tam rezerva právě kvůli věcem výše uvedeným, nikdo neřešil), nedostříkaný vršek tunelu ("když vono to ve velký vrstvě padá, přece to nebudem dělat natřikrát!"), nedodržená délka "záběru" ("střídat každejch 2,5 m mašiny a furt jen čistit čerpadlo, to je strašnej vopruz! To bysme dělali do vánoc! A toho zmršenýho betonu!"). Tohle všechno se sečetlo a průšvih byl doslova na spadnutí. A v tenhle nejhorší možný moment se dělníkovi pokazí hydraulický nůžky. "No tak to strhnu bagrem, vo co de. Norma je norma a nedělám to poprvý, to bych si nevydělal ani na slanou vodu, kdybych furt na někoho čekal!" Jenže tady to bylo to nejhorší možné místo a nejhorší možná chvíle, a násilí páchané na Bretexu byla ta pověstná poslední kapka.
Reakci páně kontrolora z IDS, který měl zajistit, aby k tomuhle sejítí nepříznivých okolností nikdy nedošlo, nebudu raději komentovat. To jsem zůstal sedět s otevřenou pusou.

14

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Dívali jste se včera na zprávy? Bém se asi z volebního neúspěchu definitivně zbláznil.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 … -udalosti/ kousek za půlkou

15

(319 odpovědí, posláno do MHD Praha)

kasme napsal:

Metro D? Bez řidičů a skokanů do kolejí

V sedle po minutě...hmmm

16

(420 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Jen mě tak napadá: kolik asi váží cca 5 m násypu plus dynamicky namáhaná stavební konstrukce? Já jen jestli to nejsou jen hezký barevný obrázky...

17

(53 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Hmm, to je zase článek na úrovni. V jedné větě míchají jabka, hrušky a pomeranče. Tedy územní řízení, stavební rozhodnutí a právo napadnout soudně jakékoliv rozhodnutí úřadu přijaté v rozporu se zákonem.
A taky chci vidět tu právní kličkovanou při rozhodování, který spolek je už dostatečně na úrovni a který ne, nebo který sídlí dostatečně blízko a který už za kopcem, a následná odvolání, dovolání, rozklady etc etc. Asi je poslední dobou moc právníků a mají málo práce. I když to bych se divil.
Tím nechci říct, že se s tím nemá něco dělat, ale doufám, že navrhovaný zákon bude promyšlenější než naznačuje tahle slátanina.

18

(164 odpovědí, posláno do CYKLOstavby)

Tak to bude nádherná výletní trasa. Škoda jenom, že ji nedotáhnou až do Žďáru. Tam už by to ale z Hamrů v původní stopě nešlo.
I když možná že jo. Jen se musí prokličkovat Hamry a vyhnout s novou tratí. Lesní cesty jsou tam kvalitní.

19

(78 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

O břešťanu neuvažujte. Je stínomilný. Na sluníčko přísavníky nebo psí víno. Speciálně přísavníky jsou schopné se vám prorůst střechou do baráku (osobní zkušenost). Ale že by zvládly takovéhle výšky a plochy? A občas opadávají, mrchy...
Jinak jako hluková bariéra je to téměř nefunkční. Na prach trochu, pokud občas zaprší, aby se to umylo. Na exhalace skoro vůbec, pokud je ovšem přežijí. Takže jenom optická bariéra. Přes léto.

20

(143 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

AGa.. napsal:

Co vím, tak garáže se postupně projektují po jednotlivých dilatačních dílech a zatím se odevzdala jen část.

Však nemusíme mít RP. Stačí DSP big_smile

21

(127 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

trent napsal:

VZD je opravdu kolos a výhled z TGC4 do VZD je opravdu zajímavý. Ačkoliv jsem v tunelu denně, toto mě zatím ještě fascinuje. ;-)

Jo, jo, strávil jsem tam dobrou půlhodinku. Něco tak velikýho pod zemí už možná nikdy neuvidím. Škoda, že tam zacláněla ta lutna. Až tam bude sekundár, dno a technologie, tak už to tak velký nebude.

22

(75 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

tomis napsal:

Otázka,
proč je TP 17 "vrtnutá" i jakoby "skrz" STT a vede zdánlivě nikam cca 5-10 metrů? má to nějaký význam?
Dík

http://mo.ttnz.cz/forum/viewtopic.php?pid=20914#p20914

23

(127 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Kubajsu napsal:
tomis napsal:

taky se přidávám k nadšení :-)
jediné co mě mrzelo že nebyla nasvícena spodní čerpací stanice, tam byla tma.
Taky by mě zajímalo proč je u TP 17(myslím, je to jedna nad čerpací stanicí směr letná) ta propojka prodloužená i za STT
dám tu otázku i do správného vlákna)

Technologické centrum (č. 5), mylsím že záložní generátor, dřív tam byl muniční sklad.

A, jestli se nepletu, i úniková šachta na nábřeží plavebního kanálu po dobu stavby.

24

(29 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Jenik napsal:

No to je dost, že je to konečně dostavěný.  To bylo  dennodenně, tak spustím počítač, a dám se do práce; jo, a ještě se napřed podívám, co je novýho. No jo, tývoe, tady je zase balík fotek vod kasmeho, že jsem to nechyt už v noci, to si musím prohlídnout. No jo, pěkný jako dycky, to je zase novinek. A kuua, vono už je zase dávno po vobědě, a pak mám něco udělat.
Takže Kasme, díky za desítky (stovky?)  hodin zdržování zajímavými informacemi.

Stovky, rozhodně stovky... To jsem rád, že jsem neměl tyhle potíže sám smile
Díky, Kasme!

25

(29 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

A děkujeme taky Agátě, že ty tůry vydržela. A že to bylo kilometrů!