1

(25 odpovědí, posláno do Větší stavby menšího významu)

Zahájeno územní řízení ku stavbě „SSZ 9.594 Ocelkova - Skorkovská“.

jedná se o novou stavbu světelného signalizačního zařízení (SSZ) 9.594, jejímž účelem
je zajištění dopravní propustnosti křižovatky nové komunikace Lipnická – Ocelkova
s ulicí Skorkovskou. Stavba je vedena jako veřejně prospěšná pod číslem 70/DK/14.

Že by se chystalo plynule přejít od Nové Toužimské k výstavbě prodloužené Ocelkovy? smile

2

(143 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

SP pro stavbu „TTV a TT Svatovítská“

Předmětem jsou stavební úpravy stávající tramvajové trati v ul. Svatovítská - úsek od
křižovatky s ul. Wuchterlova až po kolejové rozvětvení na Vítězném náměstí. V úseku
mezi Prašným mostem a ul. Wuchterlova bude navazovat na stavbu Městského okruhu
č. 9515 Myslbekova – Prašný most. Dále je předmětem úprava tramvajových zastávek,
které budou osazeny ve větší vzdálenosti od křižovatky Vítězné náměstí x Svatovítská
směrem do ul. Svatovítská, důvodem je vložení rozřaďovací výhybky před křižovatku pro
jízdu tramvají po pravé koleji. Rovněž je součástí stavby nové napínané trolejové vedení navazující na objekt SO 5016 stavby Městského okruhu na komunikaci Svatovítská a Vítězné náměstí, trakční kabelové vedení v ul. Svatovítská, Kafkova, Buzulucká až na Vítězné náměstí, elektrické ovládání výhybky na Vítězném náměstí včetně vyhřívání výměn a výměna napájecích kabelů pro označníky tramvajových zastávek.

3

(1 odpovědí, posláno do Když v Praze nevíme kam s tím...)

Na místě zanedbané lokality Praha Bubny vyroste nové „město“

Bubny v Praze 7 jsou území, na kterém se podepsala léta ekonomické a politické stagnace. Jsou tu dlouhodobě zanedbávané pozemky a budovy, které se rozpadají. Sedmá městská část proto plánuje jejich kompletní revitalizaci. Poprvé v historii by se tak mohly propojit Holešovice s Letnou...

4

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Zpátky k tisku & médiím smile

Léta odříkání jsou pryč – tramvaje se vracejí na Prašný most

5

(143 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

pavliste napsal:

Ministr pro místní rozvoj.... rozhdl takto: ...odvolání občanského sdružení.... se zamítají a jimi napadené rozhodnutí se potvrzuje
http://www.praha6.cz/system/file.php?Fi … f75d234494

Sdružení Za naši budoucnost podalo rozklad:
http://www.mmr.cz/getattachment/6bea559 … bcans.aspx

6

(393 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Bylo zahájeno stavební řízení na prodloužení tramvajové tratě k budoucí zastávce ČD Podbaba:

OZNÁMENÍ o zahájení stavebního řízení veřejnou vyhláškou

A tady je k tomu světelná signalizace křižovatky Podbabská – Ve Struhách:

OZNÁMENÍ o zahájení spojeného územního a stavebního řízení veřejnou vyhláškou „SSZ 6.164 Podbabská“

7

(25 odpovědí, posláno do Větší stavby menšího významu)

Vyhlášení ochranných pásem Letiště Letňany (je tam i mapa):

Veřejná vyhláška - opatření obec. povahy "Ochranná pásma letiště Letňany"

8

(136 odpovědí, posláno do Železniční uzel Praha)

Odbavovací hala pražského hlavního nádraží bude v prosinci v novém

Praha – Před koncem roku skončí i rekonstrukce odbavovací haly pražského hlavního nádraží...

9

(14 odpovědí, posláno do Praha - Beroun (3. koridor))

Bárta nedá peníze na dlouhý železniční tunel z Prahy do Berouna. Je moc drahý

Pětadvacetikilometrový železniční tunel z Prahy do Berouna, který měl zkrátit cestu vlakem do Plzně, stát nebude. Ministr dopravy Vít Bárta dnes v Plzni uvedl, že s touto investicí nepočítá. Třiatřicet miliard mu připadá moc. Správa železniční dopravní cesty teď musí najít levnější řešení...

10

(29 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Super reporty, díky! smile

11

(170 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

obr napsal:
andy napsal:

Propad Blanky? Vysvětlení je staré 300 let
Otevření tunelu Blanka se zřejmě protáhne do roku 2013. Za propad možná může historická navážka u opevnění...

tedy Andy, jestli vy studujete a vykládáte ty všemožné rozsudky tak poctivě,  jako čtete novinové články... to vámi přidané slůvko "zřejmě" je hodně tendenční. Pracujte kvalitněji, tak jak požadujete od jiných. Přesná citace je " Termín, kdy řidiči tunelem projedou, by se tak mohl protáhnout až do roku 2013. ... Primátor Pavel Bém ale trvá na tom, že rok 2012 Metrostav dodrží. "Město bude i nadále trvat na dodržení termínů. Každý měsíc navíc by byl pro Prahu problémem a zátěží," tvrdí Bém."

Obře, obře. Stačí kliknout na uvedený odkaz, abyste se přesvědčil, že jsem žádné "slůvko" nepřidal. Holt někomu připadá testování objektivní reality nezajímavé a raději věnuje energii sáhodlouhému spisování svých předsudků smile

12

(96 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Propad Blanky? Vysvětlení je staré 300 let
Otevření tunelu Blanka se zřejmě protáhne do roku 2013. Za propad možná může historická navážka u opevnění...

13

(16 odpovědí, posláno do Větší stavby menšího významu)

Mě na tom zaujala ještě jedna věc: Varianta povrchového vedení městského okruhu po protějším břehu (tuším, že to byla Dana) se zavrhla kvůli nedostatečné ochraně vozovky před povodněmi - u této komunikace to ale najednou nevadí roll

14

(1 odpovědí, posláno do Když v Praze nevíme kam s tím...)

Oznámení záměru Q5 Waltrovka - Administrativní centrum „The Square“ a „Propojení Klikatá“, Praha 5, k.ú. Jinonice

Předmětem záměru je výstavba a provoz administrativního centra "The Square", umístěného v jihozápadní části bývalého průmyslového areálu Walter v Praze 5-Jinonicích, o celkové hrubé podlažní ploše nadzemní části 36 009 m2 na pozemku o celkové výměře 2,1 ha. Doplňkovou funkci budou tvořit drobné obchodní jednotky (cca 3 000 m2). Součástí administrativního centra budou dále restaurace, recepce v 1. NP a parkovací stání, skladovací prostory a technologická zázemí budovy umístěná v suterénech. Součástí oznámení je i komunikační propojení mezi ulicemi Na Hutmance a Klikatá, které je dle změny č. Z 1898/07 ÚPn SÚ hl. m. Prahy veřejně prospěšnou stavbou (komunikace přes areál Walter, tzv. "Propojení Klikatá"). Důležitým, nově umisťovaným, prvkem v území bude pěší lávka spojující zájmové území se stanicí metra Jinonická.
Urbanisticky bude administrativní komplex tvořit hlukovou a optickou bariéru mezi budoucí Radlickou radiálou a zbylou částí bývalého areálu Walter Jinonice, kde je do budoucna plánována mj. i obytná výstavba.

V současné době se v areálu Walter Jinonice nachází dožilé průmyslové objekty a haly, které sloužily k výrobě leteckých a automobilových motorů. Ty z nich, které se nacházejí v území dotčeném záměrem, budou (až na jeden) od června do října 2010 demolovány včetně odstranění nadlimitně kontaminovaných stavebních konstrukcí. Od listopadu 2010 do února 2011 proběhne selektivní odtěžba kontaminovaných zemin. Výstavba záměru bude tedy zahájena až po sanaci horninového prostředí a zemin. Po selektivní odtěžbě kontaminovaných zemin bude v souběhu s výstavbou a částečným provozem následovat sdružené sanační čerpání podzemní vody ze sanačních vrtů a plošných drénů a odsávání půdního vzduchu, promývání horninového prostředí přečištěnou podzemní vodou, to vše v délce cca 4 roky.

Administrativní centrum bude tvořeno objekty S (13 NP), S4 (9 NP), M1 (rekonstruovaná funkcionalistická výrobní a administrativní hala, 6 NP) a M12 (6 NP).

Dne 3. 6. 2010 byla pro dané území vydána změna č. Z 1898/07 ÚPn SÚ hl. m. Prahy (součást změn Z 07). Na základě usnesení č. 827 Rady hl. m. Prahy ze dne 25. 5. 2010 byla pro stavbu Q5 Waltrovka povolena výjimka ze stavební uzávěry pro nadřazenou komunikační síť hl. m. Prahy.

15

(16 odpovědí, posláno do Větší stavby menšího významu)

Vedení města plánuje novou komunikaci k zoo

Troja - Trojskou zeleň rozpůlí nová silnice. Místní obyvatelé se bouří, nová vozovka zničí celou oblast, tvrdí...

16

(3 odpovědí, posláno do Větší stavby menšího významu)

Nějak nefunguje EDIT, tak ještě doplním, že se uvažuje o případném pokračování obchvatu kolem obcí Bořanovice a Líbeznice, ale i to je podle mě blbost - lepší by bylo downgradnout II/243 do III. třídy a dopravu R8 - Mělník z ní úplně eliminovat.

17

(3 odpovědí, posláno do Větší stavby menšího významu)

Zápis z veřejného projednání zde. Líbeznický zastupitel J. Vondráš upozornil, že dostatečným řešením pro Březiněves je zprovoznění obchvatu obce Líbeznice a realizace dopravně-technických opatření na stávající silnici II/243.
Osobně jsem téhož názoru, a když už by se někdy měl nějaký obchvat Březiněvsi realizovat, tak určitě ne z rozpočtu SFDI. Beztak to vypadá jako klasická akce "necháme vás tady postavit okruh, ale zaplaťte nám obchvat!":

Ing. Miroslav Kupka z ŘSD v zápisu z veřejného projednání napsal:

Ředitelství silnic a dálnic ČR zajišťuje výstavbu Silničního okruhu kolem Prahy. Protože tato stavba přináší kromě pozitiv i jistá negativa, snaží se Ředitelství silnic a dálnic ČR podílet i na realizaci záměrů, která pomohou tyto negativní vlivy zmírnit, tedy mj. i na záměru „Silnice II/243 - Obchvat Březiněvsi“.

Výstava 5 x 4 z Prahy 4 je teď k vidění v -1. podlaží OC Arkády. Nic světoborného, ale když budete mít cestu kolem, stojí za návštěvu.

19

(287 odpovědí, posláno do NEdopravní stavby)

Po čase jsem se zastavil na vyhlídce v Arkádách. Ač sobota, na City Epoque se stále pilně pracuje (foto). O něco menší, ale přece jen aktivita se děje i na City Green Court (foto). Staveniště City Deco aspoň zdálky zde smile

20

(175 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Začínají prázdniny, lidé budou na spoje čekat déle

Praha - Obyvatelé metropole vyrážejí na dovolené, končí školní rok a tak budou městskou hromadnou dopravu využívat o tisíce cestujících méně. Jako tradičně se z tohoto důvodu pro období od 1. července do 31. srpna mění jízdní řády.
(...)
Prázdninové jízdní řády jsou na webových stránkách http://portalpid.idos.cz. Lidé se také mohou zaregistrovat a zdarma odebírat zvolené jízdních řády e-mailem.

21

(90 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Vlaky od Kladna opět skončí v Gymnasijní
Autor: Lukáš Marek

Praha - Z důvodu pokračující výstavby tunelového komplexu Blanka musejí cestující ve vlacích na linkách S5 a R5 opět počítat s tím, že budou vlaky ve směru od Kladna končit v provizorní zastávce Gymnasijní v Dejvicích namísto obvyklého Masarykova nádraží.

Výluka potrvá v době od 1. července do 13. srpna. „Vzhledem k uzavírce tramvajové trati v úseku Vítězné náměstí – Prašný most doporučujeme dále do centra pokračovat metrem A. Pěší docházka ke stanici Dejvická je cca 10 minut. Pro cesty do oblasti Letné lze místo tramvaje využít autobusovou linku náhradní dopravy X-26 do zastávky Špejchar,“ upozornil mluvčí Ropidu Filip Drápal.

„Vzhledem k vyčerpané kapacitě trati Hostivice – Praha-Smíchov severní nástupiště, vyplývající z provozu náhradní vlakové dopravy za vyloučenou tramvajovou trať Anděl – Sídliště Řepy (linka S65), však nebudou některé ranní a odpolední spoje odkloněny do/ze stanice Praha-Smíchov,“ upozornilo tiskové oddělení Českých drah.

22

(196 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Z menších ulic zmizí nákladní vozy

Přibližně pětasedmdesát nových dopravních značek se zákazem vjezdu vozů nad 6 nebo nad 3,5 tuny by mělo zabránit hluku a poškozování menších silnic v Praze 4. Značky, které by měly na místě stát do konce prázdnin, budou zakazovat vjezd do některých rezidenčních oblastí. Plánované omezení vjezdu některých vozidel se týká především Hodkoviček, Lhotky, Zálesí, Krče, Spořilova, Michle a Nuslí.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha

23

(80 odpovědí, posláno do CYKLOstavby)

Sosa napsal:

Nejde jenom o osvětlení,do kolaudace je to stavba a na té veřejnost nemá co dělat.

Jestli jste nikdy neslyšel o předčasném užívání stavby, doporučuju si přečíst stavební zákon smile

24

(127 odpovědí, posláno do NEdopravní stavby)

Zajímavá kauza ty Bubny smile

Objev HN: Falešný dopis zmařil Praze 7 koupi paláce za 1,6 miliardy od PPF. Zatím

Pořízení nového sídla radnice sedmé městské části za 1,6 miliardy korun se nečekaně komplikuje...

25

(11 odpovědí, posláno do Povrchy - vozovky, chodníky...)

Praha: Tlumiče zvýší bezpečnost na silnicích

Na třech rizikových místech u zatížených komunikací jsou nově nainstalovány tlumiče nárazů. Technická správa komunikací (TSK) je dala na Jižní spojku u obou sjezdů na Modřanskou ulici a na Strakonické u sjízdné rampy ve směru na Zbraslav. „Po těchto komunikacích denně projedou desítky tisíc osobních a nákladních automobilů. Instalací tlumičů na rizikových místech jsme výrazně zvýšili bezpečnost motoristů,“ uvedl Tomáš Mrázek, mluvčí TSK. Kromě těchto míst jsou tlumiče i na dalších místech Jižní spojky, či před tunelem Mrázovka a podobně. TSK je instaluje do míst, kde jsou takzvané dopravní stíny na odbočeních, k ochraně portálů návěstí a u dalších překážek. Cena jednoho tlumiče se pohybuje od 200 do 350 tisíc korun. (luk)