1

Re: Výluka - vlak

info o výluce...
- souivisející omezení a postřehy
- odkazy na články v médiích

2

Re: Výluka - vlak

Zdroj: Prima TV
Datum: 18.3.2009
Název: Stavba tunelu Blanka přinese další komplikace

Zuzana BRZÁKOVÁ, moderátorka
--------------------
Stavba tunelu Blanka přinese další komplikace. Tentokrát tisícům lidí, kteří cestují vlakem mezi Prahou a Kladnem. Na trati bude výluka, výstavba Blanky totiž pokračuje pod železniční tratí a vlaky by se mohly do budovaného tunelu propadnout.

Pavla ZDRÁHALOVÁ, redaktorka
--------------------
Pohodlná a rychlá cesta vlakem do Kladna a zpět přestane být pohodlnou, a to už 20. dubna. Vlak z Kladna nebude zajíždět až na Masarykovo nádraží v centru Prahy, ale svou jízdu skončí na provizorně zřízené zastávce už 200 metrů před dejvickým nádražím u ulice Gymnazijní. Dejvické nádraží bude uzavřeno. Cestující tak budou muset z Gymnazijní dál pokračovat náhradními spoji. Změna se denně dotkne asi 4,5 tisíce cestujících.

cestující
--------------------
Vůbec netuším, jak to budu dělat, když jezdím každej den vlastně do školy, takže asi autobusem.

cestující
--------------------
Ta doprava do toho Kladna bude asi složitější, no, tož jedině autobus.

cestující
--------------------
Asi to komplikace bude, ale uvidíme, jak, jestli budou nějaké náhradní spoje.

Pavla ZDRÁHALOVÁ, redaktorka
--------------------
Jak bude náhradní doprava vypadat, zatím dráhy neuvedly, zastávka Gymnazijní ale bude půl kilometru od stanice metra Dejvická. Výluka má trvat 2 měsíce. Železničáři chtějí její začátek oddálit, a to do doby, až nebude vlakem jezdit tolik lidí.

Ondřej KUBALA, mluvčí Českých drah
--------------------
České dráhy jako dopravce se snaží apelovat na všechny ostatní a zúčastněné, aby výluka nebyla v dubnu, ale aby byla až o letních prázdninách.

Pavel HALLA, mluvčí Správy železniční a dopravní cesty
--------------------
Letní měsíce by možná byly logičtější právě z toho pohledu, že ten provoz není takový.

Pavla ZDRÁHALOVÁ, redaktorka
--------------------
Firma, která tunel Blanka staví, ale o posunutí termínu nechce ani slyšet. Výrazně by to prý zdrželo celou výstavbu tunelu.

František POLÁK, mluvčí stavební firmy
--------------------
Tady nejde o kompromis, tady jde o to najít takové řešení, které by vyhovovalo postupu výstavby.

Pavla ZDRÁHALOVÁ, redaktorka
--------------------
Pavla Zdráhalová, televize Prima.

3

Re: Výluka - vlak

Bém a Rath se přou o trať http://www.lidovky.cz/bem-a-rath-se-pro … s=090324_0
24. března 2009

Plánovaná výluka na železniční trase mezi Kladnem a Prahou vyostřila vztahy mezi kraji

PRAHA Pražský primátor Pavel Bém (ODS) a středočeský hejtman David Rath (ČSSD) v nejbližších dnech poprvé změří síly. Jejich první souboj se přitom točí kolem zdánlivé maličkosti - plánované výluky na železniční trati mezi Prahou a Kladnem.

Pro přibližně 30 tisíc Středočechů, kteří denně vlakem na této trati jezdí, to však bezvýznamné vůbec není.

Bémův magistrát chce kvůli stavbě dopravního tunelu Blanka přerušit provoz na trati už příští měsíc. „Je rozhodnuto. Výluka bude od 20. dubna do 19. června,“ sdělil LN Miroslav Rajchart z dopravního odboru magistrátu. Jde o aktuální informaci, oficiálně dosud tento termín město neuvedlo. Nezná ho ani Správa železniční dopravní cesty, která výluky povoluje.

Středočeský hejtman David Rath naopak požaduje přesunutí termínu na léto, kdy necestuje tolik lidí. O tom, že je rozhodnuto, nic neví a chce tento týden s Bémem o termínu výluky jednat.

Kolem stanovení termínu výluky panuje napjatá atmosféra. Podle Správy železniční dopravní cesty už měl být touto dobou její termín dávno známý. Jinak hrozí, že ho nestihne zařadit do výlukových plánů. „Stala se z toho politická věc, proto není rozhodnuto. Nakolik v tom hrají roli třenice mezi oběma pány, to si netroufám odhadnout. Ale podle posledních informací o tom bude muset rozhodnout ministr dopravy Petr Bendl,“ potvrdil mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla.

Ministerstvo dopravy má podle Hally rozhodnout v nejbližších dnech, pravděpodobně dnes či zítra. Správa cesty se podle něho přiklání k letnímu termínu, ale pokud Bendl rozhodne jinak, bude to respektovat. Bém s Rathem si zatím posílají vzkazy přes média. „Celá oblast Hradčanské nyní připomíná jeden velký měsíční kráter a hrozí, že se lidé přijíždějící z Kladna budou komplikovaně dostávat na metro,“ prohlásil včera Rath.

Podle Béma nic takového nehrozí, protože cestující vystoupí z vlaku poblíž stanice metra Dejvická. Stačí prý pouze tři minuty chůze, aby se dostali na metro. „Vlak tedy skončí na metru a každý cestující bude pohodlně pokračovat podle svých potřeb,“ napsal Bém v sms zprávě.

Jde o to, že v době výluky vlaky z Kladna už nedojedou na pražské nádraží Bubny, Dejvické a Masarykovo. Podle Rajcharta budou končit v provizorní stanici, která bude pro ten účel vybudována v ulici Gymnasijní poblíž Vítězného náměstí. Bém s Rathem se dohadují i ohledně dopisu, který prý hejtman ohledně výluky poslal na magistrát. Podle mluvčí Středočeského kraje Berill Maschekové nedostal odpověď. „Žádný dopis od pana hejtmana Ratha jsem zatím neobdržel. Z médií jsem zaznamenal několik otázek, na které jsem připraven mu odpovědět,“ reagoval Bém.

***

Plánovaná výluka na trati Praha-Kladno

Kdo je pro jarní termín * stavební firma Metrostav, která staví tunel Blanka * primátor hlavního města Pavel Bém (ODS) Kdo je pro letní termín * České dráhy, podle nichž to v létě bude mít menší dopad na cestující * středočeský hejtman David Rath (ČSSD) * kladenský primátor Dan Jiránek (ODS)

Co se změní během výluky

Vlastní výluka na trati potrvá zhruba dva měsíce, správa tratí Praha východ během výluky vymění cca 300 pražců v úseku Praha Bubny - Praha Dejvice. Během výluky bude zastaven provoz mezi stanicemi Praha-Bubny a Praha-Dejvice. * Vlaky v úseku Praha-Veleslavín - Praha-Dejvice budou končit v provizorní zastávce s pracovním názvem "Gymnasijní", situované u železničního mostu přes ulici Gymnasijní, blíž k Dejvicím. Československé * Bude zbudováno provizorní přemostění tratě ve Svatovítské ulici a demolován původní most. armády * Cestující budou pěšky docházet na metro Dejvická. * Při výluce bude hlouben podchod pod kolejemi pro nový výstup z metra Hradčanská na ulici Dejvickou a Bubenečskou.
MARTINA KLAPALOVÁ

4

Re: Výluka - vlak

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=074 … ;c=1165057

Vlakem do centra? Už ne

Praha - Proč by měly obyvatelům Prahy-západ vyskakovat vrásky na čele, když se řekne slovo Blanka?

Výstavba tohoto tunelu jim výrazně zkomplikuje cestování do centra metropole. Dělníci, kteří tunel staví, totiž obsadí trať u dejvického nádraží. Tím se stane trasa v úseku z Dejvic k Masarykovu nádraží neprůjezdná, a vlaky tak nebudou po dobu dvou měsíců zajíždět do centra.

Výluka má být podle magistrátu hlavního města od 20. dubna do 19. června.

S tím nesouhlasí středočeský hejtman David Rath (ČSSD), který požaduje odložení výluky na léto.

Primátor Pavel Bém (ODS) napsal MF DNES textovou zprávu, v níž mimo jiné uvedl: „Nevidím racionální důvod, proč toto opatření přesouvat do letních měsíců. Cestujících se výrazně nedotkne,“ soudí primátor Bém. Politici se měli kvůli termínu výluky sejít, schůzka se však ještě neuskutečnila.

Výluka se dotkne i lidí z Hostivice Situaci odskáčou hlavně cestující z Prahy-západ, kteří přistupují do vlaku jedoucího do Prahy z Kladenska. Třeba lidé z Hostivice. Mnoho z nich pracuje v Praze, a tak dojíždějí za prací vlakem.

„Výluka zásadně zasáhne do každodenního života místních obyvatel. Lidé jsou zvyklí, že dojíždějí ze vzdálenějších míst města autem k nádraží a za dvacet minut jsou vlakem v centru Prahy,“ řekl starosta Hostivice Jaroslav Kratochvíl. Například Tomáš Dvořák dojíždí z Hostivice za prací do středu metropole. „Cesta do zaměstnání mi bude trvat kvůli přestupu z vlaku na metro nebo tramvaj určitě o patnáct minut déle,“ stěžuje si.

Místní radnice by se podle starosty Kratochvíla přikláněla k tomu, aby se na trati začalo pracovat až v létě, kdy budou lidé na dovolených.

Správa železniční dopravní cesty, která výluky na tratích povoluje, čeká na vyjádření ministra dopravy Petra Bendla (ODS). „My se přikláníme k letnímu termínu výluky,“ řekl mluvčí podniku Pavel Halla.

A proč ještě ministerstvo dopravy, které bude mít v celé záležitosti poslední slovo, otálí? „Oslovili jsme primátora Béma a čekáme teď na odpověď hlavního města. Pokud město bude chtít začít s výlukou příští měsíc, budeme to akceptovat,“ prohlásil mluvčí ministerstva Martin Kupka.

Ortel ohledně začátku prací podle něj padne v nejbližších dnech. „Ať už začne výluka kdykoli, chceme cestující informovat o tom, proč musí komplikace být, a omluvit se jim za ně. Budeme usilovat i o to, aby se pak lidi na železnici vrátili,“ řekl mluvčí Kupka.

Aby se lidem přestup ulehčil, připravuje se zřízení dočasné vlakové zastávky Gymnazijní. Ta bude vzdálena zhruba tři minuty chůze od stanice metra Dejvická, takže lidé nebudou muset cestovat náhradní dopravou.

Thumbs up Thumbs down

5

Re: Výluka - vlak

Jenom by mě zajímalo, proč ještě nikdo neřekl: Ta výluka vůbec není kvůli Blance, my si ten nový most dokážeme postavit (rozšířit) bez toho. Ta výluka je jedině kvůli plánované "rychlodráze" Praha - Kladno a jím vyvolanému potřebnému prohloubení základů stávajíího mostu. Nechcete výluku? dobře, nebude, a následně si polibte ...cokoliv

Thumbs up Thumbs down

6

Re: Výluka - vlak

Ta výluka je hlavně kvůli posunutí kolejí v oblasti šraněk u metra!!

7 Naposledy upravil: Jenik (28.03. 2009 21.15)

Re: Výluka - vlak

kasme napsal:

Ta výluka je hlavně kvůli posunutí kolejí v oblasti šraněk u metra!!

... a novému  podchodu místo zbořeného. Aha.
Ale i tak je to v sovislosti s podzemními nástupišti, nebo ne?

Thumbs up Thumbs down

8 Naposledy upravil: Martin (30.03. 2009 11.53)

Re: Výluka - vlak

Nic moc nového.Jen pro úplnost.
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/v … 90330.html
Trať Praha-Kladno čeká výluka. Kdy?
Praha - Výluka může začít už 20. dubna a ovlivní cestování 4500 cestujících, kteří tuto trasu používají při cestě do práce nebo do školy.
Trasa Kladno – Praha- Masarykovo nádraží, to jsou v těchto dnech často skloňovaná slova. Tedy alespoň pro čtyři a půl tisíce cestujících, kteří tudy jezdí. Všichni začínají být hodně nervózní. Nikdo jim totiž stále s určitostí neřekl, odkdy začne platit výluka, která jim hodně zkomplikuje dopravu za prací či do školy.

Provizorní stanice

Vlaky budou končit už v provizorní stanici v ulici Gymnazijní, pak se budou stovky lidí přesouvat na metro, tramvaje a autobusy. Komplikací s dopravou se tak obávají také obyvatelé Dejvic.

Posledním známým termínem začátku výluky je 20. duben, jak to potvrdil Deníku Miroslav Rajchart z dopravního odboru magistrátu. „Na tomto termínu jsme se dohodli i s ostatními zúčastněnými stranami,“ sdělil. Jenže například České dráhy (ČD) ještě o žádném přesném termínu nevědí. „My musíme počkat, až dostaneme přesnou informaci o termínu. Tu zatím nemáme, takže nemůžeme ani našim cestujícím předat zprávu o chystané výluce,“ vysvětlil Petr Šťáhlavský z ČD.

Dráhy mají obavy

České dráhy chtěly výluku odložit až na letní prázdniny, protože v tu dobu cestuje mnohem méně lidí. „Z výluky máme opravdu obavy, bude se týkat tisíců cestujících. Proto se snažíme posunutí termínu vyjednat. O velkých prázdninách bude na trase jezdit mnohem méně osob, zejména studentů. Nicméně je nám samozřejmě jasné, že je výluka nevyhnutelná,“ řekl Deníku mluvčí ČDOndřej Kubala.

Opačně se ale vyjádřil ředitel magistrátního investičního odboru Jiří Toman, který se omezení pro cestující neobává. „Statistická odchylka v počtu přepravovaných lidí v půlce dubna a v létě je přibližně 100 až 150 lidí,“ informoval s tím, že pro tak malý rozdíl není nutné posouvat termín výluky, a zbytečně tak zdržet stavbu tunelového komplexu Blanka.

Z plánované výluky se stala dokonce věc politická. O posunutí termínu na léto už formou otevřeného dopisu požádal i středočeský hejtman David Rath (ČSSD), který tímto způsobem vyzval k jednání primátora hlavního města Pavla Béma (ODS). Právě primátor se ale vyjádřil, že dubnový termín výluky je s největší pravděpodobností nevyhnutelný.

Přesný termín zatím na sklonku pracovního týdne nemohla potvrdit ani Správa železniční dopravní cesty (SŽDC). „Konečný termín má potvrdit ministerstvo dopravy. To zatím stále analyzuje, jak velký zásah do dopravy bude výluka mít a zda není možné ji přesunout na léto, jak si přejí například České dráhy,“ vysvětlil mluvčí SŽDC Pavel Halla.

Stavební povolení Pavel Halla dále sdělil, že i samotná SŽDC by už potřebovala znát konečné rozhodnutí, aby mohla požádat o stavební povolení na zřízení provizorní vlakové zastávky Gymnazijní. Ta je totiž zhruba tři minuty chůze od stanice metra Dejvická a dalších spojů na Vítězném náměstí.

V opačném případě by totiž cestující museli vystoupit už na nádraží ve Veleslavíně, což je o několik set metrů dále od centra. „Pokud bude fungovat zastávka Gymnazijní, nemusela by být v podstatě žádná další náhradní doprava, lidé by se pouze přesunuli k metru, tramvajím či autobusům,“ doplnil Pavel Halla. O odložení výluky vůbec neuvažuje ani společnost Metrostav, která potřebuje výluku, aby mohla v oblasti zastávky Hradčanská pokračovat se stavbou tunelového komplexu Blanka.

„Zatím jsme dohodnuti na duben. Posun akce pro nás není vhodný. Stavba komplexu by se zdržela. V současné době už totiž nemůžeme pracovat jinde a za pár měsíců se na místo vrátit,“ vysvětlil mluvčí Metrostavu František Polák.

Už nyní zaměstnanci společnosti pracují v oblasti stanice Hradčanská blízko u kolejí, z důvodu bezpečnosti zde proto bude nutné přerušit provoz vlakové dopravy. „Dalším důvodem budou práce na mostu ve Svatovítské ulici, kudy vede Buštěhradská dráha. Most zde budeme rozšiřovat, ale také musíme jít pod mostem do hloubky pět metrů, kde budeme zpevňovat základy. V podstatě zde budeme připravovat podmínky pro budoucí rychlodráhu na Kladno, takže výluka není jen v našem zájmu,“ vysvětlil Polák.

Thumbs up Thumbs down

9

Re: Výluka - vlak

Pražský deník: Výluka na trase Praha - Kladno začne 24. dubna

Praha - Ministerstvo dopravy v pondělí zveřejnilo definitivní termín výluky na trase Praha Masarykovo nádraží - Kladno.

„Ta začne v pátek 24. dubna,“ potvrdil Deníku mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla. Cestující ze Středočeského kraje či v opačném směru se tak musejí připravit na přerušení trati v Dejvicích.

„Vlaky ve směru z Kladna budou končit v provizorní stanici Gymnasijní, kterou z důvodu výluky zřídíme,“ doplnil Pavel Halla. Odtud už se budou lidé přesouvat pěšky směrem k Vítěznému náměstí, kde přestoupí na metro, tramvaj či autobus MHD.

Výluka, která bude trvat zhruba dva měsíce, je nutná z důvodu pokračující stavby tunelového komplexu Blanka.

Thumbs up Thumbs down

10

Re: Výluka - vlak

jenom odkaz
Výluka na trati Praha - Kladno: Ministerstvo zpřísnilo podmínky
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/v … 90331.html

Thumbs up Thumbs down

11

Re: Výluka - vlak

KáeMova předpověď smile

Odesláno Středa, 08. dubna 2009 - 08:50:34 http://www.k-report.net/discus/messages … 1238566743

Tak za dva týdny má začít výluka Dejvic. V okolí ulice Gymnazijní není ani kopnuto, takže zastávka nebude. Zjevně se zvolí varianta ukončení ve Velekravíně. Tím se naserou lidi z Kladna a vzápětí i lidi z Červeného vrchu, neboť tam tramvaje začnou přijíždět přeplněné. Cca po týdnu někdo zavede NAD Vels-Dejvice, čímž nasere ty důvěřivé, protože uváznou v kolonách před Vítězným nám. zatímco ti v přecpaných tramkách aspoń projedou. Mezi Dejvicemi a Masnou bude pendlovat úplně prázdná 814. Po dalším týdnu se naserou pražský primátor a středočeský protektor a jako veliký fejvr oznámí zavedení přípojů v Hostivicích na Zličín a Smíchov. Bude pendlovat jedna přecpaná 810 a nasere se zbytek lidí, až zjistí, že "Smíchovem" je míněno opuštěné Severní nástupiště. Návrh, aby na lince AE byla zřízena zastávka Nádr. Veleslavín a povolena platnost jízdenek z trati 120 bude zamítnut jako nesystémový (nikdy se to tak nedělalo a stejně není kde zastávku zřídit). Že by dovezla lidi až na Masnu, jako vlaky, bude označeno za nepodstatné. Mezitím kladenští busoví dopravci zdvojnásobí ceny i výkony a konečná Dejvická se ucpe úplně.
No a pak výluka skončí. Berte to jako věštbu. Ty lidi na 120 vůbec netušej, do čeho jdou.
Budoucnost patří bagrům!

---

Jeneč
Odesláno Středa, 08. dubna 2009 - 21:45:28
Jinak, na 15.4. je plánovaná výluka Veleslavín - Dejvice od cca 8:30 do 14:00. Přeprava MHD. Důvod? Odvoz křoví. To bude asi taková generální zkouška na opravdovou velkou výluku.

12

Re: Výluka - vlak

Na Evropské je provoz ráno řízen prvním semaforem, takže tam stojíte v koloně a dál do centra už to pak jede plynule, takže pokud nebude Gymnasijní, tak z Veleslavína tím busem až takové zdržení na Dejvice nebude. Vůbec to ale nezohledňuje fakt, že mnoho lidí jezdí vlakem jenom proto, že je doveze až do centra, takže přestup na metro opravdu není lukrativní a ti lidé skutečně budou jezdit busem, včetně mne... Na Smíchov to není řešení (poloha severního nástupiště), takže pak jedině, že by se jim povedlo vlaky dostat až na Hlavák, ale potom je zase neekvivaletní čas, takže se opravdu těším na ten chaos.

Osobně si myslím, že to dopadne tak, že se řekne, že výluka nemůže začít, dokud není udělána provizorní zastávka Gymnasijní a výluka se odsune, toť můj názor.

Při totální výluce, která je plánována pro výstavbu rychlodráhy na cca 3,5 roku se přes Semmering skutečně bude jezdit a vlaky budou ukončené na Smíchově. Budou obnoveny zakonzervované dopravny Jinonice a Stodůlky a stanice Jinonice bude blíže k metru, aby byl přímý přestup, to bude teprve masakr... Ale otázka, kdy a zda-li vůbec výstavba rychlodráhy začne.

Thumbs up Thumbs down

13 Naposledy upravil: vondr (17.04. 2009 06.08)

Re: Výluka - vlak

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=090 … ;c=1175975

Výluka na trati do Kladna se odkládá

velikost textu:17. dubna 2009 0:00
PRAHA - Výluka na trati Kladno - Praha se kvůli výstavbě tunelu Blanka proti původním plánům posune do léta. Nestihne se totiž včas vydat stavební povolení ke zřízení provizorní zastávky....

Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.

14

Re: Výluka - vlak

No comment...

Thumbs up Thumbs down

15 Naposledy upravil: jk2 (17.04. 2009 11.18)

Re: Výluka - vlak

Tak to jsem nějak nepochopil. Vyhlašují termín zahájení provozu za tři týdny a přitom mají SP v dalekém nedohlednu, o realizaci nemluvě? Nebo jak si mám vyložit odložení až do léta?
No jo. Co bylo před týdnem nepřijatelné, je najednou vpořádku. Čekám na prohlášení, že posunutí termínu výluky neohrozí termín dokončení stavby hmm .

Thumbs up Thumbs down

16

Re: Výluka - vlak

delší článek o odložení výluky na trati do Kladna
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/v … 90417.html

17

Re: Výluka - vlak

Zaslech jsem, že se "zvažuje" výluka jen východní půlky Dejvického nádraží... a dál na Masaryčku

To ale docházková vzdálenost na metro bude skoro delší než z Gimnasijní a nebo pomocí TRAM z Veleslavína smile

Aby se alespoň mohly posunout koleje v oblasti šraněk u metra

18

Re: Výluka - vlak

k-report.net napsal:

Výluka Dejvice má momentálně termín zahájení 18.5., a však s tím, že byla rozdělena na dvě etapy. V první, která potrvá do 14.6. (možná pouze do 13.6.) bude vyloučeno pouze bubenské zhlaví Dejvic, vlaky tedy budou zajíždět až do stanice Dejvice, kde budou k dispozici dva šturcy. Od 15.6. (nebo 14.6.) by měla navázat výluka celé stanice Dejvice, s provizorní zastávkou Gymnazijní. Bude platit výlukový jízdní řád, který bude v zásadě pro obě etapy shodný. Tedy většina vlaků do Dejvic (v druhé etapě část z nich v méně vytíženém směru s prodlouženými pobyty ve Veleslavíně), v pracovní dny 3 páry vlaků ve špičce + jeden pár "půlnočák" na Smíchov ("půlnočák" na hlavní), ranní/večerní cyklovlak z/na hl.n. přes Semmering (spojen s pravidelnými vlaky na trati 122), polední/odpolední ukončí na Zličíně.

Od 11.5. by měla začít stavba v Jenči, bude asi snaha aby začala též 18.5., aby nebylo zapotřebí dvou výlukových JŘ krátce za sebou. V Jenči nebude možno křižovat.
http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1391978

no tak vida... smile
vono to nějak půjde... smile

19

Re: Výluka - vlak

Takže z původní dvouměsíční výluky provozu na Masaryčku se stane výluka do konce prázdnin :-(. Jako celkem pravidelný uživatel této tratě musím říct bomba...

Nechápu, proč se na to SŽDC nepřipravilo pořádně, ale to bychom od nich chtěli moc. Měli se v předstihu obnovit dopravny na Semmeringu (Žvahov a Stodůlky) a všechny vlaky od Kladna se měli hodit na Semmering. Nemusela by být žádná provizorní Gymnasijní, žádná etapizace, žádné komplikace. Navíc část vlaků by ze Smíchovského nádraží mohla pokračovat až na Hlavák v závislosti na propustnosti tratě přes Výtoňský most. Stejně se tento model bude muset zavést, až se jednou bude stavět rychlodráha, jestli kdy? Teď měli ideální příležitost vyzkoušet to. Vlak z Hlaváku jede do Hostivic 34 minut, což je oproti 27 minutám po Buštěhradce skoro srovnatelný čas...

Thumbs up Thumbs down

20

Re: Výluka - vlak

Bručoun
   
Odesláno Neděle, 03. května 2009 - 00:02:24

"Na dočasné zastávce Gymnazijní začaly první výkopové práce..."

2x foto http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1399890

... zatím jen sondy pro vyhledání kabelů.


----

něco patří do R6 - pak to tam přešoupnu... smile

Jeneč Odesláno Sobota, 02. května 2009 - 18:52:22
Začínají nám výlukové žně:
V týdnu od 11.5 do 15.5 pojedou z Kladna vlaky 1879 a 9807 sloučeny do jednoho osobáku s odjezdem z Kladna v 5:39. Vlak zastavuje všude a z Dubí do Kladna jede regionova, z Kladna přibyde vpředu 714 + 3x Bix. Vlak 9802 bude v Hostivici čekat 12 minut a pak bude teprve pokračovat směr Kladno. Je to kvůli nemožnosti křižovat v žst Jeneč. V Jenči bude už od neděle 8:00 jezdit vše jen po třetí koleji (nejbližší k dopravní kanceláři), od 25.5 až do srpna naopak po druhé (nejvzdálenější.)
Další změny v jízdním řádu přibudou od 18.5. v souvislosti s Dejvicema. V Jenči se nebude křižovat až do 10. srpna.

16.5. bude výluka Hostivice - Jeneč a 17.5. Jeneč - Unhošť.
Od 18. 5. bude výluka celý týden Hostivice - Středokluky - návrat tratě do původní trasy na nový most.

(Příspěvek byl editován uživatelem jeneč.)

21

Re: Výluka - vlak

iDnes: Téměř tři měsíce nebudou vlaky z Kladenska jezdit až na Masarykovo nádraží

Thumbs up Thumbs down

22

Re: Výluka - vlak

A zase pár fakt a halda katastrofických novinářských pindů. Za bolševika by zkrátka zavřeli Letnou, Špejchar, Prašný most, Svatovítskou, Myslbekovu, Patočkovu (tehdy Pionýrů), zrušili železnici i tramvaje a to vše současně, dlouhodobě a bez náhrady. A Rudé právo by pouze celých pět (minimálně) let psalo oslavné články, jak se o nás Standa a Vláďa (pro nepamětníky = strana a vláda) krásně starají.

Thumbs up Thumbs down

23

Re: Výluka - vlak

Vážení cestující ,
z důvodu výstavby městského silničního okruhu na území Prahy 6 bude od 18.5.2009 do 13.6.2009 vyloučen provoz vlaků v úseku Praha Masarykovo nádraží - Praha-Dejvice. Z tohoto důvodu budou vlaky na trati Praha – Kladno - Rakovník vedeny dle výlukového jízdního řádu. Vybrané vlaky budou vedeny přes Prahu-Zličín do stanice Praha-Smíchov severní nástupiště, resp. Praha hl.n., vybrané vlaky budou vedeny v odlišných časových polohách. Odchylky od pravidelného jízdního řádu jsou vyznačeny červeně. Cestující s platnou jízdenkou pro úsek Praha Masarykovo nádraží – Praha-Dejvice a opačně mohou využít prostředků MHD a to metro trasu A v úseku Dejvická –Můstek - Muzeum a metro trasu B v úseku Smíchovské nádraží - Můstek – Náměstí Republiky (Masarykovo nádraží) – Florenc a metro trasu C Muzeum – Florenc – Vltavská – Nádraží Holešovice a vybrané tramvajové linky, viz informační leták k tarifnímu odbavení při této výluce. Cestující s aplikací na In-kartě (In-Gold, In-Senior a ŽP) bude pro jízdu prostředky MHD vydán náhradní jízdní doklad, platný pro příslušný den, který není nutné v prostředcích MHD označovat. Cestující s platným jízdním dokladem pro úsek Praha Masarykovo nádraží resp. Praha-Bubny – Hostivice mohou bez doplatku využít vlaků v úseku Praha-Smíchov severní nástupiště resp. Praha hl.n. – Hostivice. Ve dnech 23., 24., 30. a 31.5., 6. a 7.6.2009 proběhnou výluky i v úseku Praha-Dejvice – Praha-Veleslavín vždy od 8:00 do 14:10, vlaky budou ukončeny a vycházet ze stanice Praha-Veleslavín a opačně, cestující s platnou jízdenkou pro úsek Praha-Veleslavín – Praha–Dejvice mohou využít tramvajovou linku 8 a 36 v úseku Nádraží Veleslavín – Dejvická a opačně. Dále upozorňujeme návazně na tento výlukový jízdní řád bude od 14.6.2009 platit upravený výlukový jízdní řád, kde bude pro vlaky zřízena provizorní zastávka Praha-Gymnasijní mezi stanicemi Praha-Dejvice a Praha-Veleslavín. Z důvodu odstranění havarijní stavu trati proběhne v předpokládaném termínu 5. až 11.6.2009 výluka v úseku Řevničov – Lužná u Rakovníka, kde bude v úseku Stochov – Rakovník zavedena náhradní doprava podle výlukového jízdního řádu.
Tento výlukový jízdní řád naleznete na www.cd.cz ve složce „CESTOVÁNÍ VLAKEM – jízdní řády – traťové jízdní řády“

Vážení cestující ,
z důvodu výstavby městského silničního okruhu na území Prahy 6 bude od 18.5.2009 do 13.6.2009 vyloučen provoz vlaků v úseku Praha Masarykovo nádraží - Praha-Dejvice. Z tohoto důvodu budou vlaky na trati Praha – Kladno - Rakovník vedeny dle výlukového jízdního řádu, vybrané vlaky pojedou přes Prahu-Zličín do stanice Praha-Smíchov severní nástupiště, resp. Praha hl.n. Vlak Os 25900 bude odřeknut v celé trase náhradou pojede v úseku Praha hl.n. - Hostivice i v W Os 25902. Tento vlak v E a X je spojen v úseku Praha hl.n. – Hostivice s vlakem CYKLOTURISTIKA, vlak 25902 ve směru Rudná u Prahy je řazen na konci soupravy. Vlak Os 25905 bude v W na odjezdu ze stanice Praha-Zličín cca 20 minut opožděn. Od 14.6.2009 bude platit upravený výlukový jízdní řád. Ve dnech 18. až 22.5.2009 a 25 až 30.5.2009 proběhnou výluky v úseku Praha hl.n. – Praha-Smíchov a vybrané vlaky budou ukončeny ve stanici Praha-Smíchov severní nástupiště (nejedná se o mimořádné vlaky Kladno – Praha a opačně), více informací na http://www.cd.cz/vyluky a v železničních stanicích.

24

Re: Výluka - vlak

stránky Ropidu - včetně letáku
Železnice: Praha Masarykovo n. - Praha-Dejvice (093; 120/S5,R5; 121; 122)
http://www.ropid.cz/mimoradnosti/Zelezn … 7x733.html

25

Re: Výluka - vlak

Joj. Redakci iDnes nejspíš někdo upozornil, že od osmnáctého května do konce července nejsou "téměř tři měsíce", ale necelé dva a půl, tak to opravili změnou titulku. Teď je to "Měsíce nebudou vlaky z Kladenska jezdit až na Masarykovo nádraží". O hodně lepší ;-)

Thumbs up Thumbs down