Média se začala zajímat o Letnou

12. 2. 2008 – 11.24 | 676x

Nevládní organizace vyzývají primátora Béma: NENIČTE LETNOU

Po včerejším článku v deníku 24 HODIN se objevily další články:
Video na aktuálně.czZlomový okamžik na Letné. Vyhrají auta nebo stromy?
Článek „Silnice zřejmě rozsekne na dva roky Letenské sady“ v úterním vydání deníku Metro.
Další články na ondrejhudec.blog.respekt.cz a zachranmeletnou.cz


zdroj: aktuálně.cz

Video na aktuálně.czZlomový okamžik na Letné. Vyhrají auta nebo stromy?

Praha – Letenské sady v Praze stojí před zlomovým okamžikem. Během několika nadcházejících dnů se má rozhodnout, jestli se do oblíbeného parku na dva roky „zakousne“ rušná silnice.

Frekventovaná ulice Milady Horákové má být totiž pro řidiče částečně uzavřena kvůli stavbě tunelu Blanka a tak je nutné vybudovat objízdnou trasu. Přes Letenské sady a na úkor přibližně 16 stromů.

Autor: Svatava Suchardová, Martin Boubín – aktuálně.cz


zdroj: deník Metro 12.2.2008

Silnice zřejmě rozsekne na dva roky Letenské sady – kompletní článek najdete v úterním vydání deníku Metro.

Vedle ohrady, která rozděluje Letenskou pláň a Letenské sady, by do léta mohla vyrůst deset metrů široká silnice. Daní bude kromě zhoršeného ovzduší i kácení stromů. Informoval o tom server Akuálně.cz.

STAVBA. Výstavbu nové silnice si vynucuje zhoršená dopravní situace na ulici Milady Horákové. Tam bude provoz omezen v rámci budování tunelu Blanka. Firma Metrostav původně plánovala, že auta budou jezdit buď zúženou silnicí kolem Sparty, nebo podél staveniště na Letenské pláni.
Podle starosty Prahy 7 Marka Ječménka by ale měla ulicí Milady Horákové jezdit jen hromadná doprava, aby ji denně neblokovala osobní auta.
Konečné rozhodnutí ještě nepadlo, radnice Prahy 7 stále uvažuje nad jinými variantami. Pokud ovšem nenajde nějakou přijatelnou a Letná bude zcela uzavřena, nezbude motoristům než objíždět tuto část okolními ulicemi. To by mohlo způsobit dopravní kolaps.
Holešovický odbor životního prostředí připomíná, že projektanti měli problém ve svých plánech zohlednit hned ze začátku. Právě odbor bude rozhodovat, zda Letnou silnice protne, či nikoli. Jeho pracovníci se dnes vydají do parku, aby návrh a s ním i možnost kácení stromů přezkoumali. „Bude posuzován jejich stav, ať už z hlediska ekologického či estetického, budou připojena stanoviska účastníků celého řízení,“ sdělil mluvčí Prahy 7 M. Vokuš.

JAKUB RYŠKA redakce@metro.cz

zdroj: deník Metro

  1. Odpovědi (3) to “Média se začala zajímat o Letnou”

  2. Já bych byl proto, aby byla Letná úplně uzavřená na těch 6-12 měsíců. To by bylo vtipné. Nechal bych tam jenom MHD a všichni ostatní ať si hledají cestu jinudy. Už vidím, jak druhý den se zvedne nevole deseti tisíců lidí protestující za neodkladné vybudování přeložky 😀

    Od wizard_01 na Úno 12, 2008

  3. Mě jenom opravdu zaráží, jak „nestraně“ média informují. Nikde z těchto dvou reportáží jsem se nedozvěděl, že se jedná o dočasnou jednosměrnou přeložku a to, že se jedná také jen o 16! kusů stromů na aktuálně zmínili také jen v jednom řádku, ale zato v reportáži vůbec… Tak kde to jsme? Proč nedají místo pro vyjádření i protistraně nebo aspoň větou nezmíní, že ta stavba pak Letnou naopak zklidní, až bude hotovo…

    Od martini na Úno 12, 2008

  4. Někteří občané, mi ve videu přijdou svými názory vyloženě mimo mísu – teda vlastně všichni 😀 Rozhodně „je fajn“, že jsou česká media taková jaká jsou … jen mlžení a mlžení. Podle mě z toho bude za chvíli stejnej humbuk jako kvuli knihovně. Btw…kdyby Pražští občané viděli, kvuli čemu se kácí stromy u nás v Plzni a aniž by jim to bylo médii či někým jiným oznámeno, docela by se divili. Jinak je fajn, že je založen tento web…sleduju ho od doby, co jsem jel před 2ma rokama do Plzně a zahlídl jsem v novinách, že Malovanka se má změnit v mimoúrovňovou křižovatku 🙂 a jelikož jsem jezdil z Hradčanské, zajímalo mě, co tam bude za „bordel“, až to budou stavět 🙂 teď už jezdim ze Zličína 😀

    Od urorkinator na Úno 13, 2008

Zanechat komentář

pridej.cz Přidej na fungu.cz Přidat odkaz na Bookmarky.cz