Tunel Brusnice – zával v STT

6. 7. 2010 – 11.03 | 2 126x

Podle zpravodajství v médiích došlo po půlnoci na úterý 6. července 2010 k propadu raženého tunelu Brusnice.
Kráter na zveřejněných fotkách je na parkovišti Ministerstva kultury u křižovatky U Brusnice a Jelení (viz mapa)
Z toho vychází (viz infografika postupu ražeb), že je to v STT cca v místě budoucí tunelové propojky. Zřejmě cca 70m za čelbou střední kaloty a v místech, kde ražba přechází z horizontálního na vertikální členění výrubu (viz obr.).

Uvidíme jestli budou nějaké další smysluplné informace…

tv Nova
idnes.cz
denik.cz
aktuálně.cz
novinky.cz
ihned.cz
ČT24
rozhlas.cz
MHMP

MHMP: Prohlášení k mimořádné události na stavbě tunelového komplexu Blanka

Dne 5. července 2010 ve 23.31 hodin došlo na stavbě Městského okruhu Myslbekova-Pelc Tyrolka, tunelový komplex Blanka (stavba 9515 Myslbekova – Prašný most) k mimořádné události při ražbě tunelového úseku Brusnice – severní tunelové trouby.

„V důsledku této události došlo ke ztrátě stability nadloží tunelu, a tím k vytvoření propadu v prostoru parkoviště za budovou Ministerstva kultury ČR v Praze 6. Kráter vzniklý na povrchu má rozměry cca 20 m šířky a 35 m délky. Při mimořádné události nedošlo ke zranění osob,“ uvedl tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy Jiří Wolf a dodal: „Tento prostor byl z bezpečnostních důvodů již před ražbou vyklizen a zajištěn proti vstupu osob. Práce na likvidaci mimořádné události byly okamžitě zahájeny a budou trvat několik dnů, její příčiny jsou v současné době ve stádiu vyšetřování.“

V Praze 6. 7. 2010

Diskuze a komentáře k článku jsou možné ve fóru.

pridej.cz Přidej na fungu.cz Přidat odkaz na Bookmarky.cz