Změna dopravy na Malovance

7. 8. 2009 – 23.28 | 1 745x

edit: kasme 8. 8. 2009 12:12
V pátek 7. 8. 2009 mezi 21. a 23. hodinou proběhlo převedení dopravy na MÚK Malovanka do nové podoby (fáze 3). Byl otevřen vjezd do SAT (Strahovský automobilový tunel) od Vypichu po nové větvi MÚK přes nový most a ostrou levou zatáčku (bez SSZ). Tato větev bude ve finální podobě sloužit pro provoz v opačnéím směru, tzn. pro výjezd ze SAT směr Vypich.
Rovněž byl přesunut i výjezd ze SAT. Směr Letná se jezdí zhruba stejně jako kdysi, tzn. těsně kolem domů na jižní straně Patočkovy ulice (výjezd je bez SSZ a v této podobě finální).
Odbočení ze SAT směr Vypich je přesunuto na novou světelnou křižovatku (pár metrů východně než byla). Hned po vypnutí semaforů došlo dopravním nehodám neukázněných řidičů, kteří si nepřečetli nové značení a snažili se vjet do proti směru.
Během víkendu bude otevřen i vjezd do SAT ve směru z centra po nové rampě (na severní straně – ta je vlastně také ve finální podobě). Její začátek ovšem nebylo možné, vzhledem k provozu, ještě zcela dokončit. Také je třeba dokončit a zprovoznit SSZ na nové křižovatce.
Jakmile bude zprovozněna i větev od centra do SAT mohou se naplno rozběhnout práce na posledních objektech MÚK Malovanka a západním portálu JTT tunelu Blanka. Po dokunčení již bude tato křižovatka bez SSZ a mimoúrovňová. Zřejmě ale budou zachovány závory a signalizace pro možnost uzavření SAT.

Aktuální dění můžete sledovat na webkameře Malovanka nebo v diskusním fóru. Snad někdo udělá i nějaké foto…

Od nedělního odpoledne se i od centra do SAT jezdí po novu…

Diskuze a komentáře k článku jsou možné ve fóru.

pridej.cz Přidej na fungu.cz Přidat odkaz na Bookmarky.cz