Ptejte se na tunel Blanka

21. 8. 2009 – 10.24 | 806x

Archiv On-line rozhovoru.

Především na otázky spojené se stavbou severozápadní části pražského silničního okruhu, tedy tunelového komplexu Blanka vedoucího z Tróji na Letnou, se můžete ptát v pátek 21. srpna od 13.00 mluvčího firmy Metrostav, Františka Poláka.

Rozsáhlá stavba tunelového komplexu Blanka doplní již funkční část pražského okruhu, jejíž páteří jsou celkem 17 kilometrů dlouhé tunely Zlíchovský, Mrázovka a Strahovský. Po zprovoznění „Blanky“, které je plánováno na rok 2011, tak vznikne nejdelší tunel v České republice a zároveň nejdelší městský tunel v celé Evropě.

Celá trasa Blanky je dlouhá cca 6,5 km. V budoucnu by tuto komunikaci mělo brázdit více než 50 000 motorových vozidel v běžném pracovním dnu. Ročně by tak měly automobily tunelem Blanka urazit více než 103 milionů kilometrů.

Kromě výše zmíněného tunelového komplexu, který je již nyní považován za jednu z největších dopravních staveb v České republice, stojí Metrostav i za výstavbou zatím posledního prodloužení pražského metra z Holešovic do Letňan, nebo za budováním podzemních kolektorů v centru města.

Archiv On-line rozhovoru.

Diskuze a komentáře k článku jsou možné ve fóru.

pridej.cz Přidej na fungu.cz Přidat odkaz na Bookmarky.cz