Přes Letnou zase jinak…

23. 7. 2009 – 11.49 | 1 305x

Zřejmě dnes ráno byla bez mediálního šílenství zprovozněna další část ulice Milady Horákové. Jedná se o úsek U Sparty – smyčka Špejchar. V definitivní verzi je jižní vozovka od odbočky u smyčky Špejchar po vjezd do areálu AC Sparta Praha fotbal, a.s. a od tohoto místa severní vozovka ke křižovatce s ulicí U Sparty.
Doprava směr Špejchar je nově vedena přes křižovatku Milady Horákové x U Sparty severní vozovkou rovně jedním pruhem ke vjezdu do areálu AC Sparta Praha fotbal, a.s. a přes poměrně nebezpečný přejezd tramvajové tratě jedním pruhem po jižní vozovce přes křižovatku U Vorlíků k odbočce u smyčky Špejchar. Dále spojkou na jih a mírně vpravo do ulice Na Špejcharu. Tam se doprava vrací na „původní“ trasu… Jižní koridor zůstane stejně jako doposud průjezdný, ale se zákazem vjezdu mimo vozidla stavby a se stopkou u smyčky Špejchar. Doprava v opačném směru je beze změny.
Jde hlavně o zjednodušení a zjednosměrnění odjízdné trasy. Klidně by mohly být v provozu obě trasy, ale jižní koridor bude ve směru Špejchar sloužit stavenišní dopravě. Zároveň bude Letná lépe průjezdná pro vozidla IZS.
V křižovatce U Vorlíků je přejezd tram tratě a tím je umožněn příjezd k objektům na severní straně ulice Milady Horákové, ke kterým byl příjezd přes železniční přejezd v ulici U Vorlíků. Ulice U Vorlíků je označena jako slepá.
Od Sparty a mekáče se může jen vpravo (směr Špejchar) i když levý pruh severní vozovky by byl použitelný…

Stav těsně před dokončením jižní vozovky je dobře vidět na letecké fotografii

Kofola napsal: „Při odpolední bouřce u infocentra dobře popadali cedule s objízdnou komunikací tak, že se asi tak 10 minut jezdilo, jak se komu chtělo. Někdo postaru, někdo ponovu, ale i co sem koukal přes den někteří kašlou na zákaz a jedou po staru…“

Lidi jezdí po paměti a pokud tam není díra nebo zátaras, tak si změny nevšimnou. Ani se jim nedivím v tom lesu značek… Nebo jedou za autem před sebou.

Fotky ze středy i čtvrtka jsou v galerii.

Můžeme také nabídnout video z ražby.

Další možnosti aktuálních obrázků: časosběr Badeniho nebo Hradčanská a webkamery

Diskuze a komentáře k článku jsou možné ve fóru.

pridej.cz Přidej na fungu.cz Přidat odkaz na Bookmarky.cz