Letná: od pondělí jinak

2. 5. 2009 – 1.04 | 485x

To jsem zvědav, jestli zas nebudou nějaké posuny termínů… I když tato uzavírka je v zásadě zanedbatelná…
EDIT: Došlo k posunu a kupodivu logicky na neděli 3. 5. 2009 (viz. článek: Přeložka na Letné otevřena).

Od pondělka se dočasně změní dopravní režim na Letné (magistrat.praha-mesto.cz i praha7.cz)

Na Letné stavbaři připravují prodloužení tramvajové tratě ke smyčce Špejchar a v souvislosti s tím bude upraven od pondělí 4. května automobilový provoz ve směru z centra. Úprava je pro motoristy změnou příjemnou, protože zkrátí úsek komunikace, po kterém se jezdí obousměrně a průjezd přes Letnou bude rychlejší.

„Bude zprovozněn jízdní pruh podél stadionu Sparty. Vozidla z centra sjedou po nově vybudované vozovce mimo kruhový objezd, projedou podél stadionu a kolem tramvajové smyčky se dostanou zpět na provizorní komunikaci. Obousměrný provoz na této provizorní komunikaci tak bude zahrnovat kratší úsek, což motoristická veřejnost jistě uvítá. Toto opatření je dočasné, potrvá do 1. června,“ uvedl tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy Jiří Wolf.

Výstavba tunelů Blanka je nejdůležitější investicí Prahy, kterou město v současnosti staví a přechodné komplikace v dopravě Praha i investor řeší s maximálními ohledy k potřebám veřejnosti. V současné době jsou rozvinuty stavební práce na všech staveništích, v březnu byly obnoveny ražby tunelů a raziči jsou již před Šlechtovou restaurací, na Letné ve stavební jámě roste budoucí podzemní křižovatka a v plném proudu jsou přeložky inženýrských sítí na Prašném mostě. Prostor kruhového objezdu na Letné bude uvolněn pro stavbu tramvajových kolejí.

Informace o stavbě tunelů Blanka najdou zájemci na www.tunelblanka.cz a každou středu od 14 do 18 hodin jsou v Informačním centru přímo u staveniště na Letné zástupci investora, stavebních firem i projektanta připraveni odpovídat na otázky návštěvníků.

V Praze 30. 4. 2009

Diskuze a komentáře k článku jsou možné ve fóru.

pridej.cz Přidej na fungu.cz Přidat odkaz na Bookmarky.cz