Technický unikát – tunelový komplex Blanka – se stává učebním příkladem pro školy

17. 12. 2008 – 13.31 | 465x

Tiskové zprávy a tisková sdělení hlavního města Prahy či Magistrátu hl. m.

Jedna z nejsložitějších dopravních staveb v metropoli – tunelový komplex Blanka – se stala učebním materiálem pro české vysoké školy. Technická ojedinělost a složitost stavby, která je součástí Prahou budovaného Městského okruhu, láká do informačního centra umístěného přímo na staveništi na Letné studenty nejen z vysokých, ale také ze středních škol.

V informačním centru mají nejen studenti, ale všichni návštěvníci, možnost vidět prostřednictvím audiovizuální prezentace, jak bude tunel Blanka i celý Městský okruh po dokončení vypadat. Mohou nahlédnout do plánů, jejichž podrobnosti jim vysvětlí odborníci, dostanou odpovědi i na otázky k dopadům stavby na životní prostředí a městskou zástavbu. A s odborným výkladem se mohou podívat, za splnění bezpečnostních podmínek, nad tunelovou jámu. Informační centrum na Letné už navštívili studenti z Vysoké školy báňské, VUT Brno stavební, ČVUT stavební či Přírodovědecké fakulty UK.

Infocentrum nabízí zajímavé informace nejen pro odborníky či studenty, ale také pro laickou veřejnost, od jeho otevření v červenci letošního roku sem zavítalo přes tisíc návštěvníků.

Informační centrum tunelového komplexu Blanka na Letné (u stadionu Sparta) je pro veřejnost otevřeno každou středu od 14 do 18 hodin.

V Praze 17. 12. 2008

Diskuze a komentáře k článku jsou možné ve fóru.

pridej.cz Přidej na fungu.cz Přidat odkaz na Bookmarky.cz