Magistrát zkouší nervy řidičů, termín uzavírky se stále mění

8. 12. 2008 – 11.53 | 401x

Pražský deník, sobota 6.12.2008

Rozhodne se až příští týden. Ulice Milady Horákové bude neprůjezdná zhruba deset měsíců

Praha 7/ Už zítra měla být uzavřena ulice Milady Horákové. Řidiči se už předem připravovali a očekávali hlavně od pondělí velké dopravní komplikace a zácpy. Nakonec je ale všechno jinak a termín uzavření ulice není zatím přesně určen.
Trochu se dokonce zdá, že si Z pražských řidičů dělají legraci a zkouší trpělivost ti, kteří rozhodují o termínu, v tomto případě magistrát.
„Je to nezodpovědné. O přesném termínu bychom měli vědět alespoň týden dopředu. Nechápu, co má tohle znamenat,“ řekl jeden z řidičů Vladislav Rotschedl z Prahy 6.

Jednou tak, podruhé jinak

Tiskový mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš nejdříve v týdnu informoval, že se ulice uzavře v neděli 7. prosince. V pátek pak termín změnil a řekl, že bude uzavřena až ve středu 10. prosince ve 12 hodin.
„To už by mělo být definitivní rozhodnutí,“ tvrdil ještě v pátek dopoledne. O pár hodin později ale musel svou zprávu znovu dementovat.
Samotný mluvčí je ale v celé věci nevinně. Snažil se pouze včas a co nejpřesněji informovat občany.
„Kompletní uzavírka ulice Milady Horákové od ulice U Sparty směrem ke stanici metra Hradčanská byla magistrátem posunuta na příští týden. Definitivní termín bude potvrzen v pondělí 8. prosince. Tramvajové linky 25 a 26 budou jako nyní zakončeny v zastávce Sparta, automobilová i náhradní autobusová doprava se pak v obou směrech přesune na objízdnou trasu Jižní koridor na Letenské pláni,“ informoval naposledy Vokuš.

Pochybení necítí

Mluvčí magistrátu Jiří Wolf sdělil, že o přesném termínu se stále jedná a ještě jednat bude. „Je to zcela standardní postup, nejde o nic výjimečného. Příští týden by se měla ulice zavřít, ale přesný termín známý opravdu není,“ řekl Deníku.
Původně se ulice měla uzavřít už v listopadu, kvůli opravě Vyšehradského tunelu se ale termín posunul.
„V našem harmonogramu to bylo tak, že se ulice měla uzavřít už 1. listopadu, takže to není nic nového. Čím dříve to nyní bude, tím lépe,“ konstatoval František Polák, mluvčí Metrostavu, společnosti, která silnici uzavře z důvodu stavby tunelu Blanka.

Očekávají se zácpy

Frekventovaný úsek bude po uzavření možné projet jen po náhradní trase, takže odborníci na dopravu očekávají zejména v prvních dnech tvoření kolon a další dopravní potíže.
„Samozřejmě jako u každé uzavírky musíme zhruba první dva dny očekávat komplikace. Pak si většinou řidiči najdou náhradní trasy a situace se uklidní,“ řekl zastupitel Petr Zajíček (KSČM), člen dopravního výboru magistrátu.

Diskuze a komentáře k článku jsou možné ve fóru.

pridej.cz Přidej na fungu.cz Přidat odkaz na Bookmarky.cz