Letná: zase nic…

10. 12. 2008 – 10.26 | 405x

Tak už nezbývá než se tomu jen smát… komedie pokračuje…
Dnes o NEuzavírce píší HN, LN, Právo, Blesk, Metro…
a Praha 7.

Praha 9. prosince (ČTK) – Hlavní město stále odkládá uzavírku ulice Milady Horákové, ze které má být kvůli budování tunelu Blanka na několik měsíců odkloněna doprava. Uzavření se nejprve plánovalo na listopad, minulý týden se mluvilo o 10. prosinci, ani ten ale neplatí. Ulice se určitě neuzavře ani do konce tohoto roku, řekl dnes ČTK mluvčí magistrátu Jiří Wolf.
Kompletní uzavírka se plánovala nejprve na listopad, kvůli uzavření Vyšehradského tunelu ale byla o více než měsíc odložena. Minulý týden mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš uvedl, že uzavírka začne 10. prosince. Hlavní
město jeho informaci vyvrátilo s tím, že rozhodne začátkem tohoto týdne. Zatím ale nerozhodlo. Wolf dnes upřesnil, že město s uzavřením počítá nejdříve v lednu.
Dosud byl z ulice Milady Horákové na objízdnou trasu odkloněn pouze jeden směr dopravy. Brzy by ale měla být ulice kompletně uzavřena v úseku od ulice U Sparty ke stanici metra Hradčanská. Automobily v obou směrech budou muset využívat náhradní koridor na jihu Letenské pláně, na něm bude pro každý směr vyhrazen pouze jeden jízdní pruh. Dá se očekávat, že uzavírka způsobí v prvních dnech dopravní problémy.
Tramvajové linky 25 a 26 budou stejně jako dosud končit v zastávce Sparta, přes Letenskou pláň bude i nadále jezdit náhradní autobusová doprava, která bude stejně jako automobily odkloněna na takzvaný jižní koridor. V plném provozu by se na ulici Milady Horákové měly tramvaje i automobily vrátit v září 2009.

Diskuze a komentáře k článku jsou možné ve fóru.

pridej.cz Přidej na fungu.cz Přidat odkaz na Bookmarky.cz