RSS kanál

1. 2. 2008 – 13.31 | 451x

Jednou z možností jak číst články na tomto serveru je použít RSS kanál.

Odkaz na naše RSS:

  • články – http://mo.ttnz.cz/feed/
  • komentáře – http://mo.ttnz.cz/comments/feed/
  • fórum – http://mo.ttnz.cz/forum/extern.php?action=active&type=RSS


Co to je RSS? RSS (RDF Site Summary)je velmi jednoduchý formát pro čtení zpráv a článků z různých zpravodajských i jiných serverů. Principem RSS kanálů je čtení pouze aktuálních článků, bez nutnosti navštěvovat hlavní a ostatní stránky serverů. Seznam článků se zobrazí přímo ve čtečce RSS a poté má čtenář právo volby, zda načte konkrétní článek se serveru nebo zda článek číst nechce.

Jak číst RSS? Zdroje ve formátu RSS je možné číst hlavními dvěma způsoby. První způsobem jsou tzv. webové (internetové) čtečky RSS a druhým způsobem je použití specializovaného programu (tzv. softwarové čtečky RSS).

Další informace a tipy na čtečky najdete v článku na root.cz nebo v článku na rammi.cz.

  1. Odpovědi (4) to “RSS kanál”

  2. Vyborny napad. Nicmene jeste vic bych ocenil, kdyby se zapracovalo na vykonu, cekani na odpoved serveru delsi nez 20 vterin je opravdu velice nepohodlne a stava se pravidlem!

    Od Zakutaleny.banan na Úno 1, 2008

  3. S vykonem problem neni. Problem byl s nacitanim obrazku z galerie. Nejspise po upravach v galerii nedoslo k vygenerovani nahledu, tedy se generovaly na pozadani. Prozatim obrazky z hlavni strany odstraneny.

    Od horal na Úno 1, 2008

  4. Problémem se kterým se na těchto stránkách setkávám já je cca 20-30 sekund trvající čekání na google-syndicat.com nebo něco takového. A to i na gallerii

    Od Medvěd na Úno 3, 2008

  5. Zpomaleni nacitani stranek bylo odstraneno a zpusobovala ho galerie.

    Od horal na Úno 4, 2008

Zanechat komentář

pridej.cz Přidej na fungu.cz Přidat odkaz na Bookmarky.cz