Co se děje na dalších stavbách…

18. 12. 2007 – 0.50 | 1 253x

Článek vznikl jako pokus o přehled aktuálního dění na dalších probíhajících pražských dopravních stavbách, které sledujeme. Ať už přímo a nebo jen po síti. Pokud se pokus osvědčí, uděláme novou rubriku a nebo nějak lépe zakomponujeme do tohoto webu.

pokládka koleje 201Na oficiáních stránkách stavby Nové spojení (kdo nezná, jedná se o Nové „kapacitní“ spojení pražských nádraží: Praha hl.n., Masarykovo n. – Libeň, Vysočany, Holešovice. Součástí jsou dva dvoukolejné tunely pod vrchem Vítkov) se konečně objevily oficiální fotky za listopad. Samozřejmě zásobujeme i dalšími fotografiemi. 8.12. se betonovala horní deska prvního pole estakády Masarykovo, šalují se trámy dvanáctého pole. Na východě byla s novým grafikonem zprovozněna kolej 201 (Masarykovo nádraží – Libeň). Probíhají práce na estakádě Sluncová a dalších objektech. V diskuzi se řeší betonování v mrazu, rekonstrukce Hlavního nádraží a další technické i netechnické otázky.

radotínský portál třípruhového tuneluNa stavbě 514 Pražského okruhu byla 13.12. slavnostní prorážka třípruhového tunelu u portálu v Radotíně (odkaz na další článek), který byl podle kaprokových fotek 8.12. již proražen. Na stránkách okruhprahy.cz je vyvěšen postup prací a fotky za listopad. Z vlastních zdrojů můžeme nabídnout několik fotek pořízených 11.12. v Radotíně a 7.12. v Lahovicích.

Na stavbu 514 v Lahovicích navazuje mostem přes Vltavu stavba 513. Na březích Vltavy probíhá zakládání opěr a pilířů, dále stavba pokračuje přesypaným tunelem, hloubeným a raženým tunelem. Za cholupickým portálem prohlubují zářez a zvětšují hromadu. Zbytek stavby vypadá beze změny. Více se opět dozvíte z oficiálního pustupu prací a fotogalerie. Také můžete prohlédnout naše fotky ze soboty 8.12. z úseku MÚK Písnice – Cholupické portály.

nultý kilometr D1

To je zhruba vše, co jsme v poslední době viděli a četli.

Na závěr ještě připomeneme naše další fotogalerie.

Nějaké další nápady máme, ale času je málu. Nebojte se napsat nějaký nápad, komentář, případně se zůčastnit diskuze v našem diskuzním fóru, kde se zatím moc nediskutuje.

Jako bonus doporučujeme stránku „ostravaci.cz – fotografové co fotí Ostravu“.

  1. Odpovědi (2) to “Co se děje na dalších stavbách…”

  2. Toto je velmi dobrý článek, bylo by fajn každý měsíc takto informovat.Vážím si práce co pro nás děláte.Děkuji

    Od MIlan na Pro 18, 2007

  3. Odemne za jedna. Jen tak dál.

    Od Medvěd na Pro 18, 2007

Zanechat komentář

pridej.cz Přidej na fungu.cz Přidat odkaz na Bookmarky.cz