Další zpoždění

26. 6. 2007 – 11.03 | 415x

zdroj: 24hodin, 26.6.2007

Dokončení Pražského okruhu oddalují problémy s výkupem pozemků.

Tranzitní doprava bude Prahu zahlcovat o tři roky déle, než slibovali představitelé města.

Dostavbu Pražského okruhu, z něhož nyní mohou řidiči využívat jen 17 z plánovaných 83 kilometrů, oddalují průtahy s výkupem pozemků na severu města. Místo za tři roky má být silniční okruh dokončen až v roce 2013.

Okruh nabírá zpoždění

Námitky obcí, připomínky ekologů, potíže s výkupem pozemků a nedostatek financí, to vše brzdí dostavbu Pražského okruhu.

Motoristům nyní slouží 17 z plánovaných 84 kilometrů vnějšího silničního okruhu, který má na hranicích města spojit dálniční tahy, čímž by se tranzitní doprava Praze vyhnula. Podle deníku Právo se největší bitva nyní vede o 12,6 kilometrů dlouhý úsek z Běchovic k brněnské dálnici D1. Stavební řízení komplikují připomínky obcí i ekologů.

Potíže se nevyhnuly ani úseku ze Slivence do Lahovic, který se staví a dokončen by měl být v roce 2009. Stavbu podle Mf Dnes brzdí společnost Schäfer Menk, která vlastní pozemky pod plánovaným dvoukilometrovým mostem přes Radotínské údolí. Situaci řeší právníci Ředitelství silnic a dálnic. Dokončení stavby se ale posune asi o rok.

Nejasná zůstává část okruhu z Ruzyně do Březiněvsi. Kvůli třípatrovému mostu přes Vltavu je totiž nutné na stavbu sehnat 28 miliard korun.

Na dokončení celého okruhu je podle Ředitelství silnic a dálnic potřeba 84 miliard korun.

http://www.24hodin.cz/scripts/detail.php?id=1599

Zanechat komentář

pridej.cz Přidej na fungu.cz Přidat odkaz na Bookmarky.cz