Práce na Malovance jsou v plném proudu

10. 1. 2007 – 10.19 | 406x

zdroj: Pražský deník, 10. 1. 2007

Břevnov – Kácením stromů u křižovatky Malovanka pokračuje výstavba této mimoúrovňové křižovatky, z níž bude v budoucnu pokračovat tunel od Smíchova dál směrem k Prašnému mostu. „Bylo to povolené už loni v létě, jenom jsme čekali, až budou stromy úplně bez listí,“ uvedl mluvčí Metrostavu František Polák.

Samotný pět a půl kilometru dlouhý tunel jménem Blanka, který vyústí v Troji, se začne stavět nejpozději do konce března. „Spojení s komunikační sítí na povrchu je zajištěno čtyřmi mimoúrovňovými křižovatkami umístěnými na Prašném mostě, na Letné, v Troji a u mostu Barikádníků,“ sdělila Tereza Dvořáčková z tiskového odboru magistrátu.
Tato část Městského okruhu má stát asi 21 miliard korun a termín jejího dokončení je stanoven na rok 2011. Podle slov generálního ředitele Metrostavu Jiřího Bělohlava bude k nejsložitějším úsekům stavby patřit ražba tunelů pod Vltavou a Stromovkou. Proto byla už dříve v tomto nejrizikovějším, zhruba dvoukilometrovém úseku v předstihu vyražena průzkumná štola.
K tunelu Blanka hodlá Metrostav zřídit informační centrum. Zatím není rozhodnuto o jeho místě, zřejmě ale vyroste na Špejcharu. Informace o tunelu bude podle Poláka možné v nejbližší době najít i na speciálních webových stránkách. V budoucnu má od křižovatky Malovanka vést tunelem také Břevnovská radiála spojující vnitřní a vnější automobilový okruh. Termín její výstavby je ale zatím v nedohlednu. Řidiči ji určitě nebudou využívat dřív než v roce 2015.

Zanechat komentář

pridej.cz Přidej na fungu.cz Přidat odkaz na Bookmarky.cz