1

(127 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Podle plánku je vstup od Vorlíků, takže kdo se tam chceme potkat tak okolo té 10 hodiny tam. Ok?

2

(66 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Kdyby chtěl Bárta najít viníka, stačilo by podívat se do zrcadla. To bychom však chtěli moc, takže jsem zvědav, kdo to odskáče za "nakladené miny" :-((

3

(53 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Doufám, že se taky pleteš. V úterý bude info z první ruky.

4

(90 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Samozřejmě jsem to o výluce věděl, ale nezabránilo mi to ve čtvrtek jít z práce na Masaryčku, tady si na sebe zanadávat a vyrazit metrem do Dejvic :-(

5

(53 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

pp21 napsal:

Co mě ale děsí je, ze jsem viděl situačku z DUR k 511 a tam je to nakreslene jako 4pruh s rezervou, stejne tak jako je udelana 510 nebo prvni usek D11.

V úterý 10.8. je veřejné projednání ÚR, tož uvidíme.

6

(103 odpovědí, posláno do Magistrála (SJM))

S_M_Lomoz napsal:

Praha 12. května (ČTK) - Ekonomičtí ministři budou na své páteční poradě jednat o možném poskytnutí příspěvku osmi miliard korun na zanoření pražské magistrály pod zem v úseku u Národního muzea...

Projednání tohoto bodu bylo přerušeno.

7

(261 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

kasme napsal:

Jen se malinko zkrátí prostor na vykřížení provozu Brno => Plzeň vs. Říčany => Praha

Malinko... asi tak na 300 metrů :-(

To, že nebude hotový kolektor, který má být třípruhový, je v tomto úseku opravdu problém! Budou se tam určitě tvořit kolony, dokud nebude dostavěn most na II/101 a nebude ten kolektor hotový, aby byla jasně oddělena a zpomalena doprava směr D1 - 512, Říčany - Praha a D1 - Praha centrum.

Vždyť jsi ty výkresy minule měl v knajpe, víš sám nejlíp jak to bude vypadat :-)

8

(129 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Pokud jsou mé informace správné, je dokončení Jinočanské spojky jednou z podmínek pro kolaudaci objektů Západního města. Kdo to bude investovat však nevím.

9

(14 odpovědí, posláno do Praha - Beroun (3. koridor))

Televizní noviny (hledání nové varianty): http://archiv.nova.cz/multimedia/televi … 0.html?s=0 Od času: 10:00

No a nebude ten semafor spíš klasický regulační na vjezdu do SAT? Je to přesně v místě, kde se od Břevnova ještě dá jet "přes zebru" i rovně na Letnou místo do tunelu směr Smíchov, kdyby byl tunel např. zavřený/ucpaný?

Nějak si nedokážu představit, jak by to souviselo s možným budoucím (mne dosud neznámým) parkovištěm u koupaliště Na Petynce?

11

(472 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

U E1+E2 se už ráno (7:40) rozbalovala betonpumpa, takže večer možná bude podkladní betonék hotový?

Ad výtahy: ano, asi je to jediné řešení s úrovňovým přechodem přes MH, co jsem koukal na vizualizace, tak ani u staršího řešení výtah přímo na zastávku nebyl...

12

(472 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Zeptám se, odpověď pro Vás bude zcela jistě jednoduchá: To co je na této fotce vedle výlezu na tramvaj směr centrum je výtahová šachta? Přijde mi to dost úzké a ani nevím, jestli tam výtah měl být, ale zase jak jinak by byla zajištěna bezbariérovost pro tramvajové zastávky...?

13

(330 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Čtyři letecké fotky VR na ČD: http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/10/100421-VR/

14

(319 odpovědí, posláno do MHD Praha)

V příštím týdnu by vedení DPP mělo projednat materiál, doporučující k dalšímu sledování variantu výstavby, provozu a údržby linky metra D formou PPP.

15

(9 odpovědí, posláno do Když v Praze nevíme kam s tím...)

http://www.zachrante-karluv-most.cz/dokumenty.html

16

(4 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Já vím, je to urbanistická studie, ale nepočítá to s projektem Nového spojení II., které bude muset být vystavěno, aby vlaková doprava v Praze mohla sloužit k převzetí většího podílu dopravy lidí z práce/do práce...

Zato koukám, že je tam nakreslen silniční Výtoňský most, což je pro mne taky novinka, o tom jsem nikdy neslyšel...

17

(20 odpovědí, posláno do Tunely)

Tak zařízení na principu jednoduché olovnice by mohlo být dostačující, ne? Zemská přitažlivost funguje 100% :-). Jak je to však v reálu netuším, ale na druhou stranu, proč by tam měla být nějaká složitost.

18

(33 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Four way stop je výborná věc. Byl bych také pro její zavedení. Hlavně v těch vilovích čtvrtích by to hodně pomohlo. Ale naše přednost zprava také není od věci a až si na její častější výskyt řidiči zyknou, bude to taky ok.

19

(44 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

To rozhodnutí NSS je zde:
http://www.nssoud.cz/main.aspx?cls=anon … &mark=
ale co je pak tohle? Musím se tím nějak probrat...
http://www.nssoud.cz/main.aspx?cls=anon … k=Ymxhbmth

EDIT: Aha, tak už jsem asi částečně pochopil. Nevěřil jsem, že by ty rozsudky následovaly tak rychle po sobě, no každopádně v tom už se vyznat bez důkladného nastudování není jdnoduché.

Problém vidím v tom, že soud se vůbec nezajímal meritem věci, tedy že dopravní zátěž, potažmo vliv na ŽP měly být hodnoceny v procesu EIA, případně v územním řízení a ne být znovu dokazovány v řízení stavebním.

20

(59 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Záměr je podle mých zkušeností v areálu umístěn dost nevhodně - všude po škole moc daleko. Ale zase z důvodů rozpytolých atp. je to ok, ale osobně vím, že každý nejraději dojel vždy až před školu. Takhle to bude spíše pro lidi, co tam jsou přes týden na kolejích. Pro denní dojíždění - a to nás bylo zdaleka nejvíc by byla vhodnější poloha někde jinde.

Umístění je zde, kdo to nechce otvírat: http://mapy.cz/#mm=ZP@dm=132976320+1360 … 95104@z=16

Já se víc než té dotační politiky bojím toho, co bude se vším tím odpadem, až ty panely doslouží. To je také problém, který vůbec není řešen a pak se někdo ozve a řekne, ježíšmarjá, jak to, že a to tenkrát nikdo nemyslel??! Přitom řešení je tak jednoduché...

22

(121 odpovědí, posláno do D3)

Protože se nám výše uvedený odkaz stal nefunkčním, kopíruji to sem z našeho monitoringu tisku:

Dálnici D3 brzdí územní plány obcí
23.2.2010    Mladá fronta DNES  str. 3  Jižní Čechy
LUDMILA MLSOVÁ
Ostatní   
zpět
Pokud ji v tomto dokumentu nebudou mít zakreslenou, nemůže strategická dopravní tepna získat potřebná stavební povolení

České Budějovice - Dálnici D3 považuje vedení kraje pro další rozvoj jižních Čech za klíčovou. Když se po dlouhých letech přešlapování na místě konečně začala stavět v dopravně přetíženém úseku mezi Táborem a Veselím nad Lužnicí, nastaly problémy na Českobudějovicku.
„Území kolem krajského města má jeden zásadní problém. Prolíná se tu řada katastrů obcí. Dálnice tady při posledních úpravách poměrně zásadně měnila tvar, to znamená, že se tam dohadovaly kruhové sjezdy, její výškové umístění či tunely kolem Pohůrky a jsou tam i potíže s územními plány obcí,“ uvedl vicehejtman Martin Kuba.
Jenže pokud nebudou mít všechny obce trasu budoucí dálnice zakreslenou ve svém územním plánu, nemůže strategická dopravní stavba získat potřebná povolení. Noční můrou vedení kraje proto je, aby se nakonec Jihočeši nedověděli, že peníze na dálnici od Veselí nad Lužnicí směrem na hranici s Rakouskem jsou, ale kraj na to není připravený.
Podle odboru územního plánování a architektury budějovického magistrátu má nyní z 25 obcí na Českobudějovicku trasu dálnice v souladu s územním plánem pouze pět. „Samotné České Budějovice dokumentaci ještě také nemají hotovou, ale budou ji mít v prvním čtvrtletí,“ řekl Luboš Lacina z magistrátu.
Podobně jako Budějovice pracuje na sladění svých územních plánů s koridorem dálnice většina okolních obcí. Některé však vyzvou odborníci, aby udělaly změnu. Jen tak se stavaři mohou na jejich území s obří dopravní tepnou vejít.
„Například Bošilci chybí doprovodná komunikace k dálnici u jedné křižovatky. V Roudném mají zase D3 vymezenou tak, jak má být, ale je nebezpečí, že by se tam například nevešly násypy nebo zářezy, které s ní souvisí,“ popsal architekt Radek Boček z krajského úřadu.
Krajští radní se proto nyní rozhodli motivovat starosty k efektivnímu pořízení územních plánů tím, že jim za nové dokumenty zaplatí.
„Kraj se zavázal, že změní podmínky obecného grantu na podporu územně plánovací dokumentace obcí tak, že když to bude změna vyvolaná upřesněním plánu ve vztahu k dálnici, zaplatíme ji obci v plné výši,“ potvrdil Boček s tím, že změnu ještě musí schválit v polovině března krajští zastupitelé.
Nabídka nemá platit jen pro Českobudějovicko, ale pro všechny obce na trase dálnice D3 včetně rychlostní silnice R3. To znamená, že když se přihlásí třeba Dolní Dvořiště, že chce upřesnit svůj územní plán vzhledem k rychlostní silnici, bude mít stejný nárok na proplacení dokumentace jako třeba Roudné.
A protože pořízení těchto plánů musejí obce svěřit odborníkům a vyjde je na desetitisíce korun, slib kraje vítají. „Pořízení změny územního plánu kvůli dálnici vyjde obec na 69 tisíc korun. To jsou v našem rozpočtu velké peníze, proto si určitě požádáme o grant,“ sdělil starosta Jaroslav Hlach z obce Plav na Českobudějovicku. Z technických do politických problémů se přehoupla situace kolem připravované dálnice ve Srubci na Českobudějovicku. Zastupitelé se tam rozhodli zastavit připravovanou změnu územního plánu kvůli tomu, že by se z její frekventované páteřní ulice druhé třídy mělo stát přímé napojení na dálnici.
„Už přes dva roky trvá zastupitelstvo na severní variantě obchvatu, protože bez něj bychom odepsali na 800 lidí žijících na páteřní Ledenické ulici. Už dnes se dá těžko přejít. Nedovedu si představit, kdyby tu bylo napojení na dálnici,“ uvedla starostka Srubce Zuzana Vyhnálková.
Pokud se Srubečtí s krajem o obchvatu obce nedohodnou, nemusí to podle předsedy Sdružení pro výstavbu dálnice D3 Pavla Eyberta její stavbu zabrzdit. „To je věc, která se řeší dlouhodobě, zda obchvat vlevo, vpravo, či vůbec. Třeba to dopadne tak, že tam z dálnice vůbec sjezd nebude,“ řekl.

***

„České Budějovice dokumentaci ještě také nemají hotovou, ale budou ji mít v prvním čtvrtletí.“ Luboš Lacina, odbor územního plánování

„Změny územního plánu kvůli dálnici vyjdou obec na 69 tisíc korun. To jsou v našem rozpočtu velké peníze.“ Jaroslav Hlach, starosta obce Plav

* Kde se staví D3 na jihu Čech

Stavaři pracují na několika místech na zhruba 26kilometrovém úseku dálnice D3 mezi Táborem a Veselím nad Lužnicí. Jsou tam vydaná stavební povolení na všechny tři velké mosty: přes rybník Koberný, Černovický potok a přes Lužnici, kterou překlene most. Ten překlene železnici, nynější silnici i řeku Lužnici. Vydáno je i stavební povolení na úsek D3 z Veselí nad Lužnicí až po křižovatku u sjezdu na Soběslav. Náklady na dálnici z Tábora do Veselí činí 10,5 miliardy korun. Celková délka dálnice D3 a rychlostní silnice R3 mezi Prahou a hranicí s Rakouskem je přibližně 171,40 km. Investice se má vejít do 80 až 90 miliard korun. Úsek trasy mezi Prahou až Třebonínem na Českobudějovicku je připravován jako dálnice D3 a odsud na hranici s Rakouskem jako rychlostní silnice R3. Trasa je rozdělena na 12 stavebních úseků. Stavby v pokročilém stadiu přípravy nebo na kterých se už pracuje se dále dělí na dílčí stavební části, zaručující rychlejší a přehlednější financování.

Foto popis| MOST PŘES VODU. Výstavba dálnice D3 v současné době pokračuje překlenutím rybníka Koberný mezi Košicemi a Planou nad Lužnicí.
Foto autor| FOTO: MAFA - LADISLAV NĚMEC

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy

23

(34 odpovědí, posláno do Poznámky k fóru)

Mě tedy hlavně vadí, že "nové příspěvky" mi zmizí hned potom co zavřu prohlížeč a při dalším otevření už se jeví jako přečtené, což je tedy pro mne dost nevyhovující, ale to bylo i na starém fóru nebo jenom prostě dělám něco špatně?

24

(342 odpovědí, posláno do Pražský okruh - ARCHIV)

Problém ale přeci je, že ty hlukové limity brání defacto veškerému rozvoji ve městech. Veškerému - nejen silnicím! Když je někdo v odporu houževnatý při povolovacím procesu stavby, nepostavíte jako investor ve městě nic, aniž by jste současné hlukové limity překročil. Souvisí to opravdu hlavně s tím, že se rapidně zvýšil objem dopravy! Ok, žít bez hluku je samozřejmě krásné, ale ono to jaksi nejde když je někde taková koncentrace lidí. A mít nastavené limity tak, že jsou splnitelné možná na vesnici také není úplně správné...

25

(175 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Zvýšení kvůli DPH nenapadám. Co se týče inflační doložky, jsem přesvědčen, že toto riziko by měl nést zhotovitel. Na to krátké období výstavby lze inflaci předpovídat a započítat ji do nabídkové ceny. A pokud někdo prohlásí, že stavba se neprodraží ani o korunu, musí být toto riziko ve smlouvě takhle ošetřené, přeci... tak jaké dodatky?