1

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Doma mu neřekli, že lhát se nemá. Ani ve jménu ideologie.

2

(6 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Ten přechod byl cca loni zrušen, nyní tam není žádný, respektive lidi po tom zrušeném přechodu přecházejí "nadivoko". Ale ono v podstatě není kam přecházet...

3

(180 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

medvid: obdivuji vaši trpělivost v boji s ideologií

Cca před měsícem v rámci reko křižovatky Mírového hnutí X K Horkám/Ke Stáčírně osazeny nové semafory. Za mě palec nahoru, nyní lepší propustnost křižovatky hlavně od Hostivaře (nový odbočovací pruh).

5

(319 odpovědí, posláno do MHD Praha)

S_M_Lomoz napsal:

Osobně bych viděl dost velký problém i v tom, že nástupiště stanice Pankrác není dimenzované na dvě linky. Denně tudy jezdím a nedovedu si představit, že se tam budu motat mezi lidmi čekajícími na přestup C-D. Bez stavebních úprav, které zasáhnou ten eskalátorový blok, si to nedovedu představit. A takové úpravy taky něco stojí.

Mluvíte mi z duše. Tohle je problém veliký a dost nesnadno řešitelný. Pankrác je z hlediska místa na nástupišti snad nejméně vhodná pro přestupy.

6

(106 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

kasme napsal:
Grundyg napsal:

Spíš mi to připadalo, jako že by šel udělat ten třetí pruh ze Zlíchova jako průběžný, s tím, že v místě, kde se připojuje zprava Barrandov by přestal být vyhrazený pro BUSy

tak jako to bývalo V Holešovičkách => most Barikádníků,..
ale s tím rozdílem, že se připojujou postupně 3 pruhy (dva Barr a 1 Strakonická)

Vlastně jo, ale úvaha byla primárně taková že od Barr by odpadlo právě to první tupé napojení rovnou do pruhu ala Holešovičky-Barikádníků (takže 1 Barr a 1 Strakonická), aby byl následný nájezd z připojovacího pruhu nerušen ničím jiným než případným svištícím busem.
Ale mě teda osobně nevadí ani současný stav, to jen v rámci debaty o buspruhu...

7

(106 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

MP napsal:

No dobře, to tedy znamená zmenšit kapacitu z Barrandova a ten BUD-pruh se tím prodlouží o cca 50m, protože pak následuje ten jeden pruh z Barrandova. Nebo jsem něco nepochopil a je to míněno ještě jinak?

Nevím, jen planě teoretizuju na tím, co repostnul Kasme. MO do jednoho by byla vraždosmrt. Spíš mi to připadalo, jako že by šel udělat ten třetí pruh ze Zlíchova jako průběžný, s tím, že v místě, kde se připojuje zprava Barrandov by přestal být vyhrazený pro BUSy (125ka by jela jak po kolejích furt v jednom pruhu a ostatní BUSy Smícháč - Braník by měnily jen 1x pruh). Zároveň by zatím měl zleva plnou, aby se Barrandov stihnul zařadit do průběžného na MO. Tohle by samozřejmě vyžadovalo přečmárat připojovák od Barr doprava a ukončit ho před připojením Strakonic. Má to určitě i další úskalí, kterých teď nedohlédnu (napadá mě oproti současnému stavu obtížnější průplet aut Smíchov-Braník).

8

(106 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Myslím že to bylo míněno do jednoho pruhu ve směru z Barrandova, ne MO. Což by se dnes už asi dalo, ale nevím, ve špičce tam často nejezdím.

9

(106 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Plus rovnou buspruh zde:
http://old.mapy.cz/s/5vFB
Peněz na dělání dopravních hřišť tam, kde to nemá žádný význam, je pořád ještě dost.

10

(122 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

kasme napsal:

svisle značení se nezměnilo
takže slušně řečeno - typicky zpackané řešení sad sad sad sad

a přitom na vizualizaci to maj dobře smile
a stačilo by přidat pár směrových desek a modrou ceduli s řazením (IP17 Uspořádání jízdních pruhů)

Kasme ty máš na někoho celkem vliv, svislé značení se objevilo - alespoň na výjezdu z tunelu ho můžu potvrdit . VDZ opravdu slezlo tak rychle jako by ho namalovali vodovkama. Ale i když bylo ještě vidět, tak ho řidiči zhusta ignorovali, nevím co je k tomu vede když můžou vlastní blbostí dostat ránu zprava... Pár vodících desek by vyšlo levně, stejně se někde válejí ve skladu.

11

(122 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

V tomto týdnu někdo dostal rozum a přemaloval ty kolidující pruhy ve směru na Břevnov. Jupí!

12

(330 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Tak zčásti je to kvůli uzavírce v ulici Hostivařská, hodně lidí jí používá jako zkratku, čímž se ulehčuje křižovatce Švehlova/Pražská.

13

(330 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Lojza napsal:
Jarda Št. napsal:

Tranzit po Průmyslové je těžko zakázat, resp. takový zákaz kontrolovat. Úplný zákaz kamionů tam dát nelze, protože jsou tam firmy, které na kamionové dopravě jsou závislé. Aby zákaz tranzitu byl efektivní, tak by tam Policie musela často kontrolovat jízdní doklady a takové kontroly by omezovaly průjezdnost.

Tak k čemu to pak je ? Ani googl pri plánování trasy do možností nedá volbu radiály. Z jihu na sever radí centrem, nebo po průmyslový ....
Takže jedinej kdo to využije je směr D8->R10, možná i D8->D11 a konec ... jinak tam budou zácpy stejné jako byly a navíc přibudou ve směru k D8 kde to nikdy nestálo (díky zůžení)...
Super.

Takhle žhavé to není, posun k lepšímu je rozhodně znát už teď a až si víc řidičů zvykne na VR tak to bude ještě o malinko lepší. Na VR je docela provoz, i celkem dost kamionů (jel jsem zatím asi 4x tam a zpět a v protisměru to byl občas slušný kamionový "vláček"). Kolona na Kbelské nahoru se asi nárazově tvořit bude, to je realita, která má asi za cíl vyhnat dopravu na objízdnou trasu přes ŠR-510-VR. Budiž.
Jen mám od chvíle co byla zprovozněná VR pocit že se nám nějak ještě víc zahustila oblast mezi Štěrboholy a D1 via Hostivař, Košík, Jižní Město, Měcholupy ve směru sever-jih. Auta už prostě nestojí tolik na Průmyslové, ale jinde :-(
511 je akutní...

14

(202 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Mě by spíš zajímalo, jak to ty kamiony zvládly na těch padesát metrů, který je dělej od kolejí tak poničit.
viz
"Dopravní podnik tu bude vyměňovat kolejové oblouky z tramvajové smyčky Chodov. Byly poškozeny kamionovou dopravou, která sem byla před rokem svedena po otevření nového úseku Pražského okruhu"
edit: Měli jsme koukám zároveň stejnou myšlenku :-)

15

(330 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Kolem MÚK Satalice dneska makají jako čerti, opravdu se tam finišuje (dva finišéry v akci v okolí mostu). Už aby to bylo hotový. Jinak druhá část VR teď fakt není na pořadu dne. Bohužel.

16

(117 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Šnek vypadá jako požární nádrž.

17

(61 odpovědí, posláno do Magistrála (SJM))

Já tomu rozumim. Prémiový místa na sloupech jsou určený pro reklamu. Značky bych věšel až úplně nahoru, kde nebudou překážet a rušit. roll

18

(330 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

U téhle stavby je to naprosté věštění z koule.

19

(346 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Lomoz: Že ty si vždycky počkáš až pojede vlak? :-)

20

(106 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Kubajsu: Jedná se o historicky první použití nového typ značky IP44a "Pruh vyhrazený nehodám autobusů" :-)

21

(125 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Kubajsu: Je pravda, že vyhláška toto sice praví, ale jde tím zcela proti zažité praxi i logice věci. Když na JS jede sanitka s houkačkou, tak jedině tak jak říká Kasme, jinak by to měla asi o dost pomalejší...

22

(104 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Zdejší fórum je citováno v tisku, m.j. parťák neo ;-)
http://www.novinky.cz/clanek/161190-ned … lanka.html

23

(180 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Radlická ulice byla zprovozněna (zatím provizorně, možná to ještě při dodělávkách zavřou) i ve směru od Vltavy nahoru. V dolní a střední části se sice ještě dost kope, ale v okolí tramvajové smyčky u ČSOB se zdá být skoro hotovo. Myslím že pro zuřivé fotoreportéry by se tam našel materiál ;-)