1

Re: Dopravní kolaps

budem vyhlašovat dny totálního kolapsu smile

2

Re: Dopravní kolaps

tak třeba dneska!! všude zasekáno!! Jediná volná ulice byla Vrchlického smile

jedna z mnoha dnešních nehod... http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 0.jpg.html

a další http://ttnz.cz/album/v/ostatni/mar3ek/o … 2.JPG.html

3

Re: Dopravní kolaps

By mě zajímalo, kdy v Praze není o pracovní den dopravní kolaps.
Červenou na vjezdu do Mrázovky (od jihu) jsem už, pravda, dlouho neviděl.

4

Re: Dopravní kolaps

Tak koukám, že jste dnes měli v Praze veselo
http://www.novinky.cz/krimi/168411-prah … olaps.html
Zlatý Vary!!!

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

5

Re: Dopravní kolaps

Obří olejová skvrna zastavila dopravu v centru Prahy
http://zpravy.idnes.cz/obri-olejova-skv … _praha_cen

6

Re: Dopravní kolaps

Dopravu za Barrandovským mostem brzdí poškozený kamion
http://zpravy.idnes.cz/dopravu-za-barra … _praha_cen

Hodinu jsem jel z Holešovic do SAT a hodinu mi trvala cesta od výjezdu z Mrázovky za Barrandovský most!

7

Re: Dopravní kolaps

dopravní kolona je i od křižovatky do SAT a sahá Břevnova - přitom tam žádná nehoda není

8 Naposledy upravil: Prochaine (29.05. 2009 14.49)

Re: Dopravní kolaps

Už dlouho tvrdím, že by se měl z povinného ručení vyplácet také ušlý zisk všem, kteří o to zažádají. Například já na tom dnes tratil 1,5 hodiny, které by mi jinak zaplatil zákazník. Vím, že to je nereálné, ale oni by si pak ti ... rozmysleli v pátek v poledne blokovat Barrandovský most!

9

Re: Dopravní kolaps

Spíš by se z toho povinného mručení měl při nehodě odvést příspěvek do nějakého fondu na rozvoj infrastruktury.

Thumbs up Thumbs down

10

Re: Dopravní kolaps

Několik nehod zablokovalo dopravu v celé Praze
http://www.novinky.cz/domaci/170064-nek … praze.html
ale nikde nepíšou co se děje od SAT až po patočkovou, tady je dlouhá kolona a je ještě větší než odpoledne

11

Re: Dopravní kolaps

vondr napsal:

Několik nehod zablokovalo dopravu v celé Praze
http://www.novinky.cz/domaci/170064-nek … praze.html
ale nikde nepíšou co se děje od SAT až po patočkovou, tady je dlouhá kolona a je ještě větší než odpoledne

To je přeci jasné! Kvůli nehodám je omezován vjezd do SAT (aby nestála kolona v tunelu) a následně kolaps celé oblasti...

Já jel z Kačerova do Řevnic přes Dolní Břežany - Davle - Mníšek p.B. a od Libuše nikde ani frontička. Sice jsem najel dvakrát tolik kilometrů, ale nikde jsem nestál smile:)

12

Re: Dopravní kolaps

Asi v 18hodin sahala kolona od SAT az k Brevnovskemu klasteru - delsi zatim nepamatuju...

Thumbs up Thumbs down

13

Re: Dopravní kolaps

Wizard_01 napsal:

Asi v 18hodin sahala kolona od SAT az k Brevnovskemu klasteru - delsi zatim nepamatuju...

Neboj se, určitě se dočkáš i delší smile

14

Re: Dopravní kolaps

kasme napsal:
Wizard_01 napsal:

Asi v 18hodin sahala kolona od SAT az k Brevnovskemu klasteru - delsi zatim nepamatuju...

Neboj se, určitě se dočkáš i delší smile

Dobre bylo, ze hodne ridicu jsi to hned za prejezdem tram rozmyslelo a vracelo se po Belohorske, takze ta stala taky :-) Kasme, ja vim ... dockam :-) , nejpozdeji s kompletni uzavirkou Patockove.

Thumbs up Thumbs down

15

Re: Dopravní kolaps

Mokré silnice a dopravní nehody ucpaly hlavní tahy Prahou
http://zpravy.idnes.cz/mokre-silnice-a- … _praha_jba

16

Re: Dopravní kolaps

Neuvěřitelné!
V neděli před pojednem stojí jižní spojka směr P5. Začátek před SJM a fronta kamiónů už od Chodova...
To jsem zvědav, co se z toho vyklube....

17

Re: Dopravní kolaps

i večer je situace skoro stejná a důvod...

...je uzavřen pravý pruh v myší díře... smile

18

Re: Dopravní kolaps

Stovky řidičů vězely v kolonách
Praha - Perné chvilky za volantem včera zažili řidiči, kteří včera před polednem jeli po Jižní spojce směrem na Plzeň. Stovky kamionů a osobních aut kvůli opravám na silnici vězely v dlouhých kolonách vinoucích se od Barrandovského mostu až na Chodov. Kousek od mostu totiž dělníci od sedmi hodin ráno frézovali pravý pruh Strakonické ulice. Na opravě silnice se pracovalo ještě ve večerních hodinách.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha

19

Re: Dopravní kolaps

Pražskou Jižní spojku ucpalo frézování, kolona má 25 kilometrů

Doprava na Jižní spojce ve směru z Ruzyně na dálnici D1 odpoledne zkolabovala. Na dvou místech je frekventovaný okruh zúžen kvůli frézování vozovky, v pravém pruhu se vytvořila až 25kilometrová kolona, ve které stojí hlavně kamiony, řekl pracovník Dopravního informačního centra Praha.

http://zpravy.idnes.cz/prazskou-jizni-s … _praha_pje

20

Re: Dopravní kolaps

Dělníci udělali „špunt“ na silnici http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=157 … ;c=1220558

Kvůli frézování poblíž Jižní spojky byly včera desetitisíce lidí uvězněny v 25 km dlouhých kolonách. Situace se nezlepší

Praha - Dopravní kolaps, který včera zažila metropole, nepamatují ani kolonami „vycepovaní“ řidiči.

Úsek mezi nájezdem z Jižní spojky na dálnici D1 ve směru na Brno až k dálnici D5 se proměnil v jedno velké parkoviště. Auta za sebou stála až v pětadvacet kilometrů dlouhých kolonách. Proč?

Město vyslalo dělníky vybavené frézami, aby spravili část silnice, kde se z Jižní spojky vyjíždí na dálnici D1. „Frézujeme v úseku mezi výjezdem z Jižní spojky na ulici 5. května a sjezdem z 5. května na Roztyly. Tam je zúžení,“ řekl Tomáš Mrázek z Technické správy komunikací.

Opravy potrvají týden Situace se k malé radosti řidičů nezlepší ani v následujících několika dnech. Dělníci totiž na silnici budou pracovat až do 14. července. „Nejde o opravy, které by se daly zvládnout za několik hodin nebo jeden dva dny,“ poznamenal k tomu Mrázek.

Jak je však možné, že se město rozhodlo začít s takto rozsáhlými pracemi na nejfrekventovanější silnici ve všední dny a navíc ve chvíli, kdy tudy projíždí množství lidí na dovolenou? „Ten stav už byl neudržitelný. Navíc velmi nebezpečný pro bezpečnost dopravy,“ připomněl Mrázek. „Musíme opravit hluboké koleje, které vyjely desetitisíce kamionů, které tudy denně projíždějí,“ přidává Mrázek. Podle něj nebyl důvod čekat na nějaké příhodnější období. Prý stejně neexistuje.

Kamiony nikdo nezakáže „V létě se sníží doprava zhruba o dvanáct procent. Jezdí tudy tudíž podstatně méně lidí než po zbytek roku,“ doplnil.

„Navíc jsme schválně čekali na období po svátcích. Doufali jsme, že většina lidí odjede už v jejich průběhu,“ doplnil radní pro dopravu Radovan Šteiner, který se však více ke kritické situaci na Jižní spojce vyjádřit odmítl. „Budeme o tom jednat ve středu,“ napsal včera MF DNES v textové zprávě.

Magistrát neuvažuje ani o tom, že by zakázal vjezd kamionů na dotčené komunikace.

„Dokud nebude hotový obchvat, nic by to nevyřešilo,“ řekl mluvčí magistrátu Jiří Wolf. Ačkoliv tisíce řidičů supících v sluncem roztopených autech mají pravděpodobně jiný názor, za krokem magistrátu stojí i dopravní odborníci. „Odklad drobných a středních oprav, což je právě frézování vozovky, znamená velké prodražení generálních oprav,“ uvedl děkan dopravní fakulty ČVUT Petr Moos.

„Čím víc se totiž zpozdí menší oprava, tím dřív se musí dělat ta velká,“ dodal Moos.

Viz Řidiči... na straně C2

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Autor:

    * VERONIKA FEJTKOVÁ


Řidiči hledají objízdné trasy http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=157 … ;c=1220564

Magistrát odmítá, že by situaci podcenil. Poradit řidičům, kudy jet, však nedokáže

Praha - Přestože včera na úseku mezi nájezdem z Jižní spojky na dálnici D1 ve směru na Brno až k dálnici D5 zůstaly už od brzkých odpoledních hodin uvězněny desetitisíce lidí, magistrát tvrdí, že situaci nepodcenil. „K tomu, že budou probíhat opravy, jsme pořádali tiskové konference. Visí to i na magistrátním webu,“ dušoval se mluvčí úřadu Jiří Wolf.

Objízdné trasy podle magistrátu neexistují Na následující týden, kdy auta budou stejně jako včera popojíždět téměř po centimetrech, však úředníci zatím pro řidiče nemají žádnou radu. „Náhradní trasy jsme vymyslet nemohli, protože prakticky neexistují. Jen by se tak zahltily jiné cesty,“ dodal Wolf.

Lidem tak nezbývá nic jiného než komplikace spojené s frézováním na nejfrekventovanější silnici v metropoli vydržet. „Řidičům se dá poradit jen to, aby vyjížděli co možná nejméně,“ řekl Wolf. Obyvatelé Prahy i všichni ti, co denně musí problematickým úsekem projíždět, však pochopení rozhodně nemají. Rozhořčenými poznámkami se během pár minut naplnila nejedna internetová diskuse.

„Tak toto jsem nepochopil, proč nepracují o víkendech nebo v noci, když tudy nejezdí tolik aut?“ zlobil se jeden z autorů diskusního příspěvku pod přezdívkou derjunge. Další pisatelé se snažili vymýšlet konstruktivní řešení. „Proč nutně jezdit na Jižní spojku? Člověk může zamířit na Motol, po Plzeňské ulici dolů, přes Anděl na Jiráskův most, Karlovo náměstí, na magistrálu a pak na D1,“ radil další účastník diskuse.

Odborníci: Odložit opravy by bylo pro město nákladné Magistrát a Technická správa komunikací odmítly, že by udělaly chybu. „Léto je ideální doba na podobné opravy. V Praze je podstatně menší provoz. Až o dvanáct procent,“ volají jednohlasně.

A odborníci přizvukují. „Odložit tyto opravy třeba na podzim by mohlo přinést mnohem závažnější poruchy. Zvlášť po relativně silném letním provozu,“ poznamenal děkan dopravní fakulty ČVUT Petr Moos. „Situaci by nepomohl ani horký letní žár. Do rozpraskaných pruhů, zejména v místě střední dělicí čáry, by se mohla dostat voda, která by vozovku ještě více roztrhala,“ přidal Moos.

Další čekání by podle něj navíc následné opravy mohlo výrazně prodražit. „Pozdější práce by byly příliš nákladné. Teď je namístě spíše šetřit,“ uvedl Moos.

I když se včerejší kolaps rozhodně řadí k těm největším, dlouhé kolony pomalu popojíždějících aut nejsou v metropoli nic výjimečného.

S dopravou v Praze například řádně zamávala zdánlivě malá nehoda za Jiráskovým mostem na Smíchově, která se stala v polovině letošního května. „Nákladnímu vozu unikl olej z převodovky, hasiči to odklízeli,“ vysvětlila tehdy Eva Miklíková z pražské policie.

Už krátce před devátou hodinou ráno však kvůli této nehodě dopravní dispečeři hlásili čtvrtý i pátý nejvyšší stupeň dopravy na osmadvaceti místech v metropoli. Auta se tu prakticky nehýbala. Například na magistrále ve směru od Chodova stála kolona až do Průhonic. Jen na tomto místě ve třech pruzích tehdy trčelo zhruba 5 200 aut.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Autor:

    * VERONIKA FEJTKOVÁ

21

Re: Dopravní kolaps

Na pražské Jižní spojce budou kolony zřejmě celé léto

http://www.novinky.cz/krimi/173163-na-p … -leto.html

Dopravní kolaps přiměl Prahu urychlit frézování Jižní spojky
Úterní dopravní kolaps na pražské Jižní spojce, při kterém se na okruhu vytvořila 25 kilometrů dlouhá kolona od D1 až k Ruzyni, přiměla správce komunikací k urychlení prací. "Dohodli jsme se s dodavatelem, že skončí v sobotu 11. července," řekl MF DNES mluvčí Technické správy komunikací Tomáš Mrázek.

http://zpravy.idnes.cz/dopravni-kolaps- … _praha_lpo

22

Re: Dopravní kolaps

Blíží se kolaps a město mlčí. Proč?
Řidiče nikdo nepřipravil na komplikace na Jižní spojce. Výsledkem byla 25 kilometrů dlouhá kolona a vztek - Krč - Dopravní experti často přirovnávají dopravu vmetropoli k živému organismu....
Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?r=mfp … ;c=1221152

23

Re: Dopravní kolaps

Opravy pražské Jižní spojky skončí kvůli kolonám už v sobotu
Bude se opravovat pouze pravý pruh, levý se odkládá na neurčito

http://zpravy.idnes.cz/opravy-prazske-j … _praha_pje

24

Re: Dopravní kolaps

Zítra skončí kolaps na Jižní spojce
V sobotu dokončí dělníci frézování a další naplánované opravy město zatím odkládá. Uzavřena však bude Veletržní - Praha - Kdyby některý z řidičů chtěl popsat doma u večeře zbytku rodiny,...
Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=159 … ;c=1221859

25 Naposledy upravil: Prochaine (14.07. 2009 19.04)

Re: Dopravní kolaps

Převrácená cisterna zablokovala Barrandovský most
http://zpravy.idnes.cz/prevracena-ciste … 9_praha_js

Mají chybu v názvu článku, tak se možná změní i URL.