1

(50 odpovědí, posláno do D4)

Kvůli nově budované části D4 vzniknou mobilní betonárna a obalovna
https://www.pribram.cz/clanek/kvuli-nov … vna/21668/

2

(25 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

DOPRAVNÍ OMEZENÍ RAMP MIMOÚROVŇOVÉ KŘIŽOVATKY V LAHOVICÍCH - 30. 8. 2021 - 31. 10. 2021
V období od 30. srpna do 31. října 2021 bude Ředitelství silnic a dálnic ČR provádět opravu povrchu jednotlivých větví ramp Pražského okruhu na mimoúrovňové křižovatce v Lahovicích (dále jen MUK). Oprava povrchu proběhne celkem v 5 etapách, které na sebe budou navazovat. Při jednotlivých etapách bude nutné vždy uzavřít částečně nebo úplně jednotlivé větve MUK a vést objízdné trasy.

https://www.mdcr.cz/getattachment/Minis … 4.pdf.aspx

3

(48 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Jenik napsal:

A není u toho Lidlu ještě něco?

U Lidlu je ještě nové KFC.

Tento týden se opravují povrch a dilatace na mostě u Zbraslavi přes ulici K Peluňku. Aktuálně pravý a odstavný pruh smerem dolů do centra. Už to chtělo byla tam díra jako krá...

4

(164 odpovědí, posláno do CYKLOstavby)

Nějaké podobné cyklo-peklo teď kreslí v Modřanský ze Dvorců k Barrandovskému mostu hmm

5

(393 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Z Barrandova do Holyně by měla za necelý rok jezdit přímá tramvaj. Dopravní podnik oficiálně zahájil stavbu její trati
Za necelý rok by měli mít cestující v okolí Barrandova zase o něco pohodlnější cesty domů. Pražský dopravní podnik začal v pátek oficiálně budovat prodloužení trati z Barrandova do Holyně, kam po dokončení nově pojede přímá tramvaj.
https://dabpraha.rozhlas.cz/z-barrandov … ik-8511509

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zaca … nce-167090

6

(319 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Vedení Prahy souhlasilo se zahájením stavby prvního úseku metra D
Vedení hlavního města v pondělí souhlasilo se zahájením stavby prvního úseku trasy metra D z Pankráce na Nové Dvory. Náklady by měly být při započtení inflace zhruba 52,09 miliardy korun.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vede … a-d-157096

7

(50 odpovědí, posláno do D4)

Po letech zmatků začíná stavba D4 mezi Příbramí a Pískem. "Via Salis" chce být vzorem
Stavbaři v pondělí začnou s dostavbou úseku dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem. V provozu má být do konce roku 2024. D4 z Prahy na jih Čech se staví od 60. let. Nyní si na ni chce stát vyzkoušel úplné přenesení odpovědnosti s výstavbou a údržbou na soukromé firmy. Pokud takzvaný PPP projekt vyjde, má se stát vzorem dalším. Stát za využívání silnice zaplatí francouzskému konsorciu 17,8 miliardy
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/do … f6b220ee8/

Začala stavba dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem. Spolupracuje na ní soukromý i veřejný sektor
Stavbaři v pondělí zahájili dostavbu 32 kilometrů dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem. Jde o první stavbu dálnice formou spolupráce veřejného a soukromého sektoru, takzvanou PPP (Public Private Partnership) v České republice. Náklady budou téměř deset miliard Kč bez DPH. Nový úsek vybuduje konsorcium DIVia soukromých firem Vinci a Meridiam. V pondělí to řekli zástupci obou stran.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/d4 … 6071401_pj

https://www.pribram.cz/clanek/video-sta … kem/19836/

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/stavb … eo/2045263

https://www.lidovky.cz/byznys/vysokoryc … omika_lidr

https://plus.rozhlas.cz/vystavba-casti- … li-8507748

https://auto.tn.nova.cz/clanek/dostavba … e-aut.html

8

(49 odpovědí, posláno do Zbytek ČR)

32 míst, kde na vás číhají kamery kvůli dálniční známce
Policisté a celníci odhalují neplatiče dvěma způsoby. Buď přímo z vozidla, kdy mobilní kamera propojená se speciálním tabletem snímá SPZ projíždějících vozidel přes čelní sklo.
A potom je tu druhá varianta, že se policista nebo celník na dálku (z auta) připojí k některé ze stacionárních kamer, které jsou upevněny na ocelových rámech nad dálnicí. Jde o 32 někdejších mýtných bran, které zbyly po starém mýtném systému firmy Kapsch.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/32-m … .seznam.cz

9

(202 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Tak přesně to jsem si říkal,  když se to ještě stavělo a chodil jsem občas okolo, že v těch kolejích bude končit jedno auto za druhým 😕

10

(50 odpovědí, posláno do D4)

Jenik napsal:

Dostavba D4 se má stát vzorem. Poslanci schválili závazek pro první soukromou dálnici v Česku

Stavba dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem formou PPP projektu by se do budoucna měla stát vzorem pro další dopravní stavby. Státu by to umožnilo zvýšit investice do dopravní infrastruktury. Po úterním schválení finančního závazku státu ve sněmovně to řekl novinářům ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO).
 
Stavba 32 kilometrů dálnice by měla začít do několika týdnů. Sněmovna v úterý schválila finanční závazek státu zhruba 30,5 miliardy korun vůči konsorciu DIVia, které dálnici postaví a bude provozovat.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/byznys/doprava/z … oprava_ele

Hmm vzorem... proč má pocit, že to bude zase prů*er? hmm

11

(77 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Stát chce začít výkup pozemků pro Pražský okruh
Stát chce urychlit přípravu části Pražského okruhu u Běchovic mezi dálnicemi D1 a D11. Brzy proto chce pro stavbu zahájit výkup pozemků za celkem tři miliardy korun, a to ještě před dokončením řízení o územním rozhodnutí. Příprava by tak mohla zrychlit až o deset měsíců, možná více. Vyplývá to z materiálu ministerstva dopravy, který má ČTK k dispozici. Úsek 511 na jihovýchodě metropole už územní rozhodnutí ke stavbě nepravomocně získal vloni, bylo však proti němu podáno odvolání.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek … h-40349633

12

(50 odpovědí, posláno do D4)

Jenik napsal:

Podle čerstvějších informací (nevím přesně odkud, ale již z léta 2020) nebude lávka, ale podchod.
Jednoduché - mám-li sestoupit  na pětadvaceti metrech z úrovně nula na úroveň minus pět, tak si dojdu sto metrů, vystoupám 5-6 metrů na lávku, přejdu, sestoupím 10-12 metrů, sto metrů se vrátím a jdu si po svých. To radši tu dálnici přeběhnu.
Lávka měla být pod pumpou, podchod bude (snad ) nad ní, i když nevím, jak se tam přesně vejde (i výškově)

Poznámka: za desetiletí, co tam ten přechod je, jsem tam viděl jednoho (slovy jednoho) člověka, asi nejezdím ve vhodný čas.

Když tam bude podchod, tak asi jedině dobře, mě ta lávka přišla jako horší řešení.
Jediné čeho se obávám jsou ranní kolony během stavby, už teď když se dělal ten most, tak to ráno stálo za to...
Já jsem tam chodce nikdy neviděl, zato tam velmi často potkávám státní policii měřící rychlost ve směru ven z Prahy a městskou policii měřící ve směru do Prahy.

13

(87 odpovědí, posláno do D4)

Dneska jsem tam jel a žádné omezení a žádný položený nosník, asi jiný víkend...

14

(63 odpovědí, posláno do Železnice ostatní)

Parní lokomotivy testovaly nový most pod Bílou Horou v Plzni
Dvě parní lokomotivy najely ve čtvrtek na nový železniční most pod Bílou Horou v Plzni a testovaly jeho nosnost. Za 135 dnů stavbaři vybudovali 45 metrů dlouhý železobetonový most s atypickou podpěrou ve tvaru písmene V, která bude po dokončení silnice stát uprostřed kruhového objezdu. První vlak by po novém mostě měl jet dnes v podvečer.
https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/bila- … -zpravy_vb

15

(121 odpovědí, posláno do D3)

Babiš jednal s odpůrci D3 vedené přes Posázaví. Další schůzky jsou v plánu
Premiér Andrej Babiš (ANO) se ve středu sešel s odpůrci takzvané západní varianty dálnice D3 na jih Čech a prodiskutoval s nimi možné jiné silniční alternativy k připravované dálnici. K žádným závěrům strany nedospěly, dohodly se však na další schůzce, která by se měla uskutečnit v říjnu. Po jednání to uvedl předseda Alternativy středočeské D3 Roman Andres.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek … u-40335136

16

(77 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Proti stavbě úseku Pražského okruhu dorazily desítky odvolání, jejich vyřízení může trvat měsíce i rok
Proti územnímu rozhodnutí ke stavbě úseku Pražského okruhu mezi dálnicemi D1 a D11 dorazily zatím více než dvě desítky odvolání. Uvedl to dnes server Lidovky.cz. Odvolání podávaly podle serveru zájmová sdružení či městské části, důvodem byla třeba vzdálenost plánovaného úseku okruhu od rodinných domů.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pr … 311801_cen

17

(50 odpovědí, posláno do D4)

Přechod na Strakonické před D4 zmizí
Ze Strakonické ulice na Zbraslavi zmizí přechod, který řadu let komplikuje dopravu na čtyřproudé komunikaci, která se ve směru z Prahy záhy mění na dálnici D4. Na místě přechodu vznikne lávka, jejíž výstavba přijde zhruba na 70 milionů korun. Plyne to z rozpočtu, který ve čtvrtek schválili zastupitelé.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pr … i-40307087

18

(121 odpovědí, posláno do D3)

U Budějovic otevřou dalších deset kilometrů D3, stále chybí úsek u Tábora
Pro řidiče to bude předvánoční dárek, 10. prosince se otevře další úsek dálnice D3 na Českobudějovicku. Nově auta projedou od Ševětína k Borku, což je 10 kilometrů. Dálnice tak bude hotová od Budějovic až do Mezna. MF DNES projela a nafotila i další dva rozestavěné úseky kolem Budějovic. Stavba zásadně mění krajinu kolem krajského města.
https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/z … zpravy_mrl

19

(199 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

ŘSD zažádalo o posudek k části Pražského okruhu ze Suchdola do Březiněvsi
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zažádalo o zhodnocení vlivu na životní prostředí (EIA) pro stavbu úseku Pražského okruhu mezi Suchdolem a Březiněvsí. Vyplývá to z databáze EIA. Tzv. úsek 519 je jednou ze čtyř částí pražského vnějšího okruhu, které zbývá dostavět.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek … i-40297780

ŘSD požádalo o posudek EIA k dostavbě Pražského okruhu ze Suchdola
Ředitelství silnic a dálnic zažádalo o zhodnocení vlivu na životní prostředí (EIA) pro stavbu úseku Pražského okruhu mezi Suchdolem a Březiněvsí. Takzvaný úsek 519 je jednou ze čtyř částí pražského vnějšího okruhu, které zbývá dostavět. Předpokládaný termín zahájení stavby je rok 2024 a dokončení 2028.
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/prazs … zpravy_tho

Blíží se stavba pražského okruhu mezi Suchdolem a Březiněvsí? Ředitelství zažádalo o posudek EIA
Ředitelství silnic a dálnic zažádalo o zhodnocení vlivu na životní prostředí (EIA) pro stavbu úseku Pražského okruhu mezi Suchdolem a Březiněvsí. Vyplývá to z databáze EIA. Tzv. úsek 519 je jednou ze čtyř částí pražského vnějšího okruhu, které zbývá dostavět. Předpokládaný termín zahájení stavby je rok 2024 a dokončení 2028. Nejblíže zahájení je jihovýchodní část mezi Běchovicemi a dálnicí D1, kde chce ředitelství začít stavět v příštím roce.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ei … 9261047_pj

20

(322 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

18.9.2019 to MČ Praha 4 hodila na web. Tak na P4 by to rozšíření mělo začít platit od 2.12.2019

http://www.praha4.cz/Rozsireni-zony-pla … izi-1.html

21

(322 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

ROZŠÍŘENÍ ZÓN PLACENÉHO STÁNÍ PRAHA 4, 5 a 6 – 18.11.2019

Praha 5
https://www.praha5.cz/doprava/zony-placeneho-stani/

Praha 6
https://www.praha6.cz/aktuality/rozsire … 2019-09-09

Praha 4
Zatím nevydala žádné bližší informace, zóny mají platit rovněž od 18.11.2019 jako na Praze 5 a 6.

22

(322 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Rozšíření zón placeného stání na Praze 4 v roce 2019.
http://praha4.cz/Rozjizdime-setkani-s-o … -toho.html

Mapky změn zde:
https://drive.google.com/drive/folders/ … e1x-onw8Ao

23

(319 odpovědí, posláno do MHD Praha)

U chystaného metra v Krči vyroste poliklinika i byty, právní spory podle náměstka končí
Zástupci města, dopravního podniku spolu s majiteli pozemků pro metro D u nemocnice v pražské Krči ve středu podepsali dohodu a nájemní smlouvu, která umožní využití pozemků pro stavbu nové linky metra. Majitelé budou moci stavět, magistrát se zase nemusí obávat, že by se muselo opakovat územní řízení, což reálně hrozilo kvůli žalobě, kterou majitelé pozemků podali. Vyroste tam jedna ze stanic nové trasy.
https://www.novinky.cz/domaci/510706-u- … konci.html

24

(319 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Stavba metra D odstartuje v červnu, radní schválili geologický průzkum
Pražští radní schválili geologický průzkum, kterým v červnu začne stavba trasy metra D. Ta povede z Pankráce do Písnice. Průzkum vyjde na 1,58 miliardy korun. Pražský dopravní podnik musí ještě vyřešit problém s některými chybějícími pozemky, například v Písnici.
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/metro … zpravy_elz

Průzkum pro metro D schválen, kopat se začne za měsíc
Pražští radní v pondělí schválili zahájení geologického průzkumu pro stavbu trasy metra D. Současně byl schválen i záměr výstavby trasy, která má vyjít na 57 miliard. Štoly a šachty, které vzniknou během průzkumu, budou využity i pro infrastrukturu metra.
https://www.novinky.cz/domaci/505318-pr … mesic.html

Pražský dopravní podnik začne letos s geologickým průzkumem. Zahájí tím stavbu metra D
Praha letos začne s výstavbou metra D. Radní dnes odsouhlasili, že dopravní podnik zahájí takzvaný geologický průzkum. Bude stát asi 1,58 miliardy korun.
https://regina.rozhlas.cz/prazsky-dopra … bu-7946155

OBRAZEM: Dopravní podnik zahájí geologický průzkum trasy metra D, má vzniknout 10 nových stanic
Pražský dopravní podnik zahájí geologický průzkum, kterým začne stavba trasy metra D z Pankráce do Písnice. Rozhodli o tom v pondělí pražští radní. Zároveň schválili záměr výstavby nové trasy. Průzkum vyjde na 1,58 miliardy korun.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/me … 201513_nkr

25

(322 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Na Pankráci už taky a některé ty zóny stojí za to, třeba tato:
http://pbs.twimg.com/media/DcneShIWsAUxDGT.jpg