101

Re: Z tisku a médií

ještě novější článek

Nový úsek D3 je připraven pro předčasné užívání
http://www.budejckadrbna.cz/zpravy/dopr … ivani.html

102

Re: Z tisku a médií

RE: otevření D3 konec června 2013
Moderátor

25.6.2013

Přestože termín otevření dálnice D3 Tábor - Veselí nad Lužnicí byl na těchto webových stránkách uveden již několokrát, znovu uvádím, že slavnostní předání uvedeného úseku dálnice D3 do předčasného užívání se uskuteční ve čtvrtek 27. 6. 2013 a běžný provoz bude zahájen následující den v pátek v 9 hodin. Škody na objektech podél schválených objízdných tras je možné uplatnit na technické dozorčí správě stavby dálnice D3. Na každou škodu bude zpracována expertiza a na základě jejího výsledku bude rozhodnuto o náhradě vzniklé škody nebo o zamítnutí požadavku.

http://www.dalnice-d3.cz/diskuse

103

Re: Z tisku a médií

Nový úsek dálnice D3 na jihu Čech je plně v provozu

28. 6. 2013 05:37, autor: ČT24
Tábor - Od dnešní páté hodiny ranní mohou motoristé plně využívat na jihu Čech nový 25kilometrový úsek dálnice D3 mezi Táborem a Veselím nad Lužnicí. Policie však z důvodu stále trvajících prací kolem dálnice vyzývá řidiče k ohleduplné jízdě a maximálnímu soustředění. Už ve čtvrtek ještě na zavřené dálnici stihlo havarovat auto řízené cizincem, kterého tam prý zavedlo navigační zařízení GPS.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region … v-provozu/

104

Re: Z tisku a médií

Lépe se dýchá a bezpečněji přechází. Obcím se díky dálnici D3 ulevilo

Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/obce-si-po-o … zpravy_mav

105

Re: Z tisku a médií

O středočeské dálnici D3 teď budou rozhodovat soudy. Řidiči si počkají

Středočeští radní definitivně rozhodli, že kraj podá kasační stížnost proti rozhodnutí Krajského soudu v Praze. Ten před pár dny zrušil trasu plánované dálnice D3 ve středních Čechách, která má v budoucnu spojit Prahu s jihem Čech. Odpověď na otázku, kdy se D3 začne stavět a kudy povede, je tak zatím v nedohlednu.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/dalnice-d3-ve-str … zpravy_sfo

Thumbs up Thumbs down

106

Re: Z tisku a médií

Stát přišel kvůli sporu o sjezd o stavební povolení k dálnici u Tábora

Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/rekonstrukce … zpravy_jkr

107

Re: Z tisku a médií

překopírováno z Facebooku f. Metrostav:

Metrostav a.s.
Děkujeme panu Prajzlerovi za reakci!

„Vážená“, mnohými, základním vzděláním se honosícími diváky „obdivovaná“, tudíž – prý – „objektivní“, televize.

Dnes se mi , ne vlastním přičiněním , bohužel, zdařilo shlédnout Vaši „absolutně objektivní“ reportáž o nově otevřeném úseku dálnice D3 mezi Táborem a Veselím nad Lužnicí.

Pokud Vám Vaši redaktoři tvrdí, že je skutečnost přesně taková, jak uvádějí v reportáži, dejte jim výpověď a zaměstnejte jiné…!!!!!!!!!!!!

Protože: pokud snůšku plků, které vydávají za „objektivní“ informace – rozuměno pravdivé – myslí vážně, jsou: a) psychicky choří, b) chorobně ( ze své podstaty ) lžou a záměrně překrucují skutečnost c) snaží se Vás vědomě poškodit.

Po daném úseku dálnice jsem - od začátku července – kdy byl otevřen – projel minimálně 30x…

Mnohokrát v osobním autě, několikrát v dodávkovém autě.

Vždy jsem „ byl naložen „ ( pro Vás - bulvární primitivy – polopaticky – myšleno vahou / zatížením vozidla ) jinak – někdy více, někdy méně - jednou jsem , přiznám se, jel i přeložen…

Pokaždé jsem jel jinou rychlostí – v několika případech i několika-násobně překračující povolený limit.

N I K D Y se se mnou auto - dle tvrzení ve Vaší reportáži - nevlnilo, nehoupalo, netřáslo, neklepalo, káva v držáku na palubní desce se mi „nehoupala“, nepřetékala, nevylila, náklad se nepohnul – popř. lidé v autě se netřásli a zuby nedrkotali…

Je-li ( ve výběru dnešních nových silničních staveb ) v této republice něco povedeného, šetřícího času, automobilu, nervů a pohonných hmot - je to tento úsek silnice D3.

Oznamuji Vám tímto, že:

Pokud kterýkoliv ze zhotovitelů této stavby na základě shlédnutí onoho Vašeho paskvilu, vydávaného za „objektivní“ reportáž, podá na Vás trestní oznámení pro kterýkoliv z trestných činů ze skladby: pomluvy, křivého obvinění, šíření poplašné zprávy, poškozování dobrého jména atd., jsem připraven svědčit pro jeho prospěch.

S pozdravem

Ke svému znechucení – bohužel – náhodně – Váš SKUTEČNĚ náhodný divák

Bedřich PRAJZLER

Praha 6

Thumbs up +2 Thumbs down

108

Re: Z tisku a médií

Plánovaná trasa D3 přes Jesenici je nebezpečná, hrozí sesuvy půdy

Zdroj: http://praha.idnes.cz/planovana-trasa-d … zpravy_zuf

109

Re: Z tisku a médií

Možná jo a možná je to taky jen další soubor prazvláštních jevů, které se objevují na různých místech republiky v okamžiku, kdy se tam má něco velkého stavět ... iDnes/MF DNES jsou nedůvěryhodný bulvár, budeme si muset počkat na serioznější informace.

Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu mýlit se. [Mahátma Gándhí]

Thumbs up Thumbs down

110

Re: Z tisku a médií

Stavba dálnice D3 u Tábora definitivně stojí
http://www.novinky.cz/ekonomika/312328- … stoji.html

111

Re: Z tisku a médií

Veselí dumá, proč po otevření dálnice neubylo náklaďáků v centru

Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/kamiony-neje … zpravy_khr

112

Re: Z tisku a médií

Asfalt na novém úseku D3 vydržel jen dva měsíce. Může za to počasí

Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/asfalt-na-no … zpravy_khr

113

Re: Z tisku a médií

Miliardy pro dostavbu D3 jsou připravené. Začátek prací je však daleko

Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/dalnice-d3-n … zpravy_khr

114

Re: Z tisku a médií

ČTK: Dálnice D3 bude v úseku Mezno-Tábor na 4 noci uzavřena kvůli montáži mostní konstrukce. První uzavírka začne dnes v 19:00, potrvá do 08:00.

MD ČR napsal:

úplná uzavírka levého i pravého pásu dálnice D3 v km 62,300 – 70,700 (III. etapa) v termínech
25. 9. 2014, 19:00 hod. – 26. 9. 2014, 8:00 hod.,
27. 9. 2014, 19:00 hod. – 28. 9. 2014, 8:00 hod.,
30. 9. 2014, 19:00 hod. – 1. 10. 2014, 8:00 hod. a
1. 10. 2014, 19:00 hod. – 2. 10. 2014, 8:00 hod.
z důvodu montáže ocelové mostní konstrukce přes dálnici D3 v rámci akce „Modernizace železniční trati Tábor – Sudoměřice u Tábora“

Thumbs up Thumbs down

115

Re: Z tisku a médií

Speciální pilotový beton zakotvil most 30 metrů pod dnem rybníka

http://www.asb-portal.cz/inzenyrske-sta … em-rybnika

116

Re: Z tisku a médií

Dálnice D3: Skanska se neodvolá

Jižní Čechy – 
V březnu by se mohly začít stavět dva další úseky dálnice D3 v jižních Čechách. Podle výroku ministerské komise by úseky Veselí nad Lužnicí – Bošilec a Borek – Úsilné mělo stavět sdružení společností Strabag a Eurovia, které vedlo o zakázku dlouho boj s firmou Skanska.

Akceptujeme rozhodnutí hodnotící komise. I my chceme brzy jezdit po nové dálnici, a proto o odvolání k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže neuvažujeme. Soustředíme se na jiné projekty," uvedla za společnost Skanska tisková mluvčí Lucie Laňková.

http://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy … 50130.html

117

Re: Z tisku a médií

Přes pět kilometrů u Veselí nad Lužnicí a další více než tři kilometry u Českých Budějovic. V Jihočeském kraji v úterý po 13. hodině slavnostně zahájili stavbu dalších dvou úseků dálnice D3. Po nových částech se řidiči svezou v roce 2017, na obou místech práce potrvají přes dva roky

    Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/zacala-stavb … zpravy_mrl

Thumbs up Thumbs down

118

Re: Z tisku a médií

Předloženo zastupitelstvu Stř. kraje:

http://jiskra-benesov.cz/clanek/krajska … pojce-7161

Thumbs up Thumbs down

119

Re: Z tisku a médií

Středočeští zastupitelé schválili dokument nutný pro přípravu D3

Praha - Středočeští zastupitelé dnes schválili aktualizované zásady územního rozvoje týkající se koridoru pro výstavbu středočeského úseku dálnice D3. Podle hejtmana Miloše Petery (ČSSD) tak může pokračovat příprava dopravní stavby mimořádně důležité pro celou republiku. Dálnice by měla spojit Prahu přes České Budějovice a Tábor s Rakouskem.
Zásady územního rozvoje Středočeského kraje jsou závazným dokumentem pro obce, které nemají koridor vymezen. Budou je muset zapracovat do svých územních plánů. Současně může Ředitelství silnic a dálnic pokračovat v přípravě projektové dokumentace D3 a s ní související Václavické spojky, která má na budoucí dálnici přivést dopravu z Benešova. "Pro další harmonický rozvoj Středočeského kraje je nezbytné nejen dokončení Pražského okruhu, ale i výstavba středočeské části dálnice D3," uvedl Petera.
Během řízení bylo vypořádáno několik desítek připomínek, které dotčené subjekty i veřejnost podaly. Zastupitelé o námitkách uplatněných při veřejném projednání zásad územního rozvoje rozhodli a zapracovali je do příloh schváleného dokumentu. Aktualizované zásady stanovují koridory, v nichž budou vedeny plánované komunikace a související stavby. Přesné stanovení tras a vyznačení pozemků, po nichž komunikace povedou, vyplyne z jednotlivých územních a stavebních řízení.
Soud v minulosti koridor D3 a Václavické spojky ze zásad územního rozvoje vyškrtl. Poukázal na to, že chybělo hodnocení kumulativních a synergických vlivů na životní prostředí a lidské zdraví. Kasační stížnost Středočeského kraje pak byla zamítnuta. Hejtmanství mělo ve zrušené části zásady znovu vydat, tentokrát už s hodnocením kumulativních a synergických vlivů.
Úspěšnou žalobu proti vymezenému koridoru D3 a Václavické spojky podaly obce Ješetice, Tisem, Václavice a jedna majitelka rodinného domu. Šedesátikilometrová západní varianta středočeské části dálnice D3 měla vést přes Jesenici, Psáry, Heřmanice a Mezno. Kritici západní varianty tvrdí, že stát dává přednost průtahu turisticky atraktivnímu Posázaví před alternativní trasou, která by vedla průmyslovou zástavbou. Mají také obavy z toho, že kolem dálnice nekontrolovatelně porostou logistická a nákupní centra. Celková délka tahu dálnice D3 a navazující rychlostní silnice R3 mezi Prahou a státní hranicí s Rakouskem je přibližně 171 kilometrů. Pro jižní Čechy je to prioritní dopravní stavba.

http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/ … d3/1241898

Thumbs up Thumbs down

120

Re: Z tisku a médií

Přibude 11 kilometrů dálnice D3. Začala stavba dalšího úseku u Budějovic
    15. března 2017  11:52,  aktualizováno  13:36

    Necelou miliardu korun bude stát další úsek dálnice D3 v Jihočeském kraji. Ve středu před polednem oficiálně začala stavba necelých 11 kilometrů mezi Ševětínem a Borkem u Českých Budějovic. Práce, které má na starost společnost Eurovia, potrvají tři roky.

    Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/dalnice-d3-s … zpravy_jkr

Thumbs up Thumbs down

121

Re: Z tisku a médií

U Budějovic otevřou dalších deset kilometrů D3, stále chybí úsek u Tábora
Pro řidiče to bude předvánoční dárek, 10. prosince se otevře další úsek dálnice D3 na Českobudějovicku. Nově auta projedou od Ševětína k Borku, což je 10 kilometrů. Dálnice tak bude hotová od Budějovic až do Mezna. MF DNES projela a nafotila i další dva rozestavěné úseky kolem Budějovic. Stavba zásadně mění krajinu kolem krajského města.
https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/z … zpravy_mrl

Thumbs up Thumbs down

122

Re: Z tisku a médií

Babiš jednal s odpůrci D3 vedené přes Posázaví. Další schůzky jsou v plánu
Premiér Andrej Babiš (ANO) se ve středu sešel s odpůrci takzvané západní varianty dálnice D3 na jih Čech a prodiskutoval s nimi možné jiné silniční alternativy k připravované dálnici. K žádným závěrům strany nedospěly, dohodly se však na další schůzce, která by se měla uskutečnit v říjnu. Po jednání to uvedl předseda Alternativy středočeské D3 Roman Andres.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek … u-40335136

Thumbs up Thumbs down