626

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

01.08.2014    Postup prací na jednotlivých staveništích:

Staveniště Prašný most
V ulici Václavkova (podél plotu pozemku SŽDC a HMP) příprava na úpravu stávajícího plotu včetně napojení u zábradelní zídky mostu Svatovítská východ. V garážích pokračují nátěry sloupů a stěn v jednotlivých podlažích, vyzdívaní vnitřních konstrukcí, zahájeno provádění obkladů Klinker u nadzemních částí objektů výstupních schodišť a výtahů z garáží. Dokončeny obklady Klinker u výdechových objektů v budoucím parku Prašný most, osazeny žaluzie. Zahájena pokládka živic ve výjezdu z garáží na ulici Milady Horákové. Dokončena 1. část plotu podél tenisového kurtu MK ČR. NPÚ odsouhlasil vzorky cihel Klinker na dozdívku 2. části. Proveden základ pro zděnou část plotu, úprava svahu od pozemku MK ČR. Provádění sadových úprav v ulici Milady Horákové a Svatovítská v kooperaci s ÚMČ Praha 6.

Staveniště Hradčanská
Dokončující práce v úrovni komunikace: montáž ukončujících lišt mezi panelem a stropem v jižním tunelu, dodávka a montáž posuvných dveří u propojky TPB 07. Na příjezdové komunikaci k větracímu výdechu metra probíhají vyrovnávací práce (vrstvy) komunikace.

Staveniště Letná
Probíhá likvidace zpevněných ploch a zařízení, terénní úpravy pod definitivní povrch. Návoz ornice a rozprostření. Realizace vnitřních konstrukcí, nátěry a chodníky v objektech garáží. Realizace odvodnění sjízdných ramp. Probíhají stavební úpravy v propojkách TP 8-10. Pokračují opravy nadzemní zástavby po ražbě tunelů.

Staveniště Holešovice (most)
Dokončena montáž sloupů, probíhá montáž trakčního vedení v Partyzánské a na mostu. Tramvajová trať - kompletace upevnění kolejí nájezdu na most a na mostě, betonáž kolejí tramvajového svršku. V srpnu 2014 proběhnou statické a dynamické zkoušky.

Staveniště Troja
31. července 2014
Hloubené tunely a povrchová trasa MO: montáž prahů v tunelové propojce TP 21. Dodatečná izolace základové desky rampy 3 na úrovni portálu, dokončena montáž potrubí. Čerpací stanice odvodnění křižovatky Troja: zahájena montáž čerpadel. Odvodnění ČS u rampy, nátěry kotev gabionové zídky. Prodloužení ulice Partyzánské do Troje: část Troja - dokončování předpolí mostu. Povltavská - Pod Lisem ? Trojská: montáž obrub západní části komunikace, podkladní vrstva chodníků a parkoviště, betonáž kolejí tramvajového svršku (Pod Lisem, Povltavská), betonáž základu přístřešků směr centrum, přeložky inženýrských sítí, montáž uličních vpustí, dokončeno napájení SSZ Pod Lisem x Trojská. Komunikace ke koleji UK: pokládka obrub.

Ražené tunely Královská obora
Dokončování nátěrů chodníků, injektáže průsaků, dokončování informačního systému. Ruční mytí stěn nad vozovkou.

Thumbs up Thumbs down

627

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

06.08.2014    Fotogalerie staveniště Myslbekova
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=729

Thumbs up Thumbs down

628

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

6.8.2014   Fotogalerie Prašný most
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=730

Thumbs up Thumbs down

629

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

08.08.2014 Fotogalerie staveniště Prašný most
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=731

630

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

11.8.2014 Fotogalerie Hradčanská
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=732

Thumbs up Thumbs down

631

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

13.08.2014    Fotogalerie staveniště Troja
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=733

Thumbs up Thumbs down

632

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

14.08.2014    Fotogalerie staveniště Letná
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=734

Thumbs up Thumbs down

633

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

Nostalgické ohlednutí.
Tímto leteckým snímkem Malovanky začala 21.9.2007 obrazová reportáž o výstavbě tunelu Blanka. Jak čas pokračoval, tak druhou tisícovku otevřel 6.10.2008 z Troje tento obrázek. Druhých deset tisíc pokračovalo 29.12.2010 z Brusnice výše uvedenou fotografií. No a třetí desetitisícovku otevřela 14.08.2014 z fotogalerie staveniště Letná tato fotka. Kvapem se blíží závěr. Kolikpak fotek ještě asi bude? smile Třeba se dočkáme (někdy) dalších fotografií z pokračování výstavby zbývajících částí MO. smile smile smile

Thumbs up Thumbs down

634

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

15.08.2014    Postup prací na jednotlivých staveništích

Staveniště Myslbekova
Provádí se čisté terénní úpravy parku - napouští se rybník, dokončuje se vývěru potoka Brusnice s vodními atrakcemi. Jsou instalovány objekty hřiště nad vývěrem. Probíhá výsadba zeleně, dokončují se obrubníky cest v horní i spodní části parku. Po dokončení obezdívky opěrné zdi cihlami Klinker se provede pokládka bloků na horní hranu zdi.

Staveniště Prašný most
Probíhá denní kontrola stavenišť včetně čerpání vody, údržba zařízení staveniště, kontrola oplocení. Na rampě 4 provedeno definitivní vodorovné dopravní značení. V tunelech probíhá realizace dopravních knoflíků Z 10 (světelná signalizace ve vozovce). Provádění sadových úprav v ulici Milady Horákové a Svatovítská v kooperaci s ÚMČ Praha 6. V ulici Václavkova (podél plotu pozemku SŽDC a HMP) zahájena dozdívka opěrné zdi. Podzemní garáže Prašný most: dokončeny nátěry sloupů a stěn v jednotlivých podlažích, dokončování vyzdívek vnitřních konstrukcí, probíhá provádění obkladů Klinker u nadzemních částí objektů výstupních schodišť a výtahů z garáží. Dokončena pokládka živic ve výjezdu z garáží na ulici Milady Horákové. Dokončena 1. část plotu podél tenisového kurtu MK ČR. NPÚ odsouhlasil vzorky cihel Klinker na dozdívku 2. části. Proveden základ pro zděnou část plotu, úprava svahu od pozemku MK ČR. Na základě rozhodnutí vedení MHMP ze dne 11.2.2014 nebude na podzim jižní park dokončen, prostor budoucího parku bude oplocen. Řeší se architektonické ztvárnění parku. Severní část parku bude dokončena do 29.9.2014 a to včetně osazení pomníčku štábního kapitála Morávka. Je zajištěn mobiliář pro tuto část parku (lavičky, odpadkové koše). Předpoklad dokončení historizujících chodníků na mostě Svatovítská do 15.9.2014.

Staveniště Letná
Probíhá údržba a kontrola oplocení ZS, demontáž vnitřního oplocení, likvidace základů pod buňkovištěm plus jižní koridor. Pokládka a hutnění štěrků, návoz ornice na plochy, které budou zatravněny. Na rampách křižovatky U Vorlíků realizace dodatečných úprav povrchového odvodnění ramp. Dokončovací práce v tunelech: dokončení úpravy propojky TP B10, osazení dveří, realizace úpravy dveří v propojkách TP B9 a B8. Nátěr schodiště do technologického centra TGC3. Podzemní garáže: probíhá realizace vnitřních rozvodů vodovodu a kanalizace, realizace vnitřních konstrukcí v garážích, nátěry stropů a stěn, sloupů. Výdechový objekt Nad Královskou oborou: demontáž záporového pažení a úprava okolí výdechového objektu. Pokračují opravy nadzemní zástavby.

Staveniště Holešovice (most)
Dokončena montáž trakčního vedení v Partyzánské a na mostu. Tramvajová trať ? dokončena kompletace upevnění kolejí nájezdu na most a na mostě, dokončena montáž vodících úhelníků na mostě, provedena zálivka litým asfaltem kolejí tramvajového svršku nájezdu na most. Během 08/204 probéhají statické a dynamické zkoušky, uvedení do provozu k 30.9.2014.

Staveniště Troja
Hloubené tunely: provádí se požární ucpávky v chodníkových šachtách u propojek. Výjezdová rampa 3: dokončeno oplechování zídky, zahájena montáž gabionů jižní stěny, obklady stěny hloubeného tunelu štípaným betonem, oprava horské vpusti a izolací před portálem jako ochrana proti zatékání vody. Čerpací stanice odvodnění křižovatky Troja: dokončuje se montáž čerpadel. Prodloužení ulice Partyzánské do Troje - část Troja: dokončování předpolí mostu. Rekonstrukce Povltavská - Pod Lisem - Trojská: dokončena betonová dlažba západního chodníku v ulici Pod Lisem a jižního v ulici Trojská a Povltavská, dokončena kroužková žulová dlažba parkoviště, dokončen litý asfalt v kolejích tramvajového svršku (Pod Lisem, Povltavská), dokončen obrus pravé poloviny komunikací Pod Lisem a Trojská, převedena na ní doprava, provedeno odfrézování živičných vrstev levé poloviny komunikací Pod Lisem a Trojská, zahájena realizace další části přeložky vodovodu DN 150. Komunikace ke koleji UK: pokládka obrub.

Ražené tunely Královská obora
Provádí se injektáže průsaků, dokončen informační systém. Probíhá ruční mytí stěn nad vozovkou v jižním tunelu, chodníkové zálivky přerušeny z důvodů kondenzované vlhkosti, dokončeny opravy nátěrů dveří do propojek, opravy dilatačních spár nad mostovkou. Provádí se definitivní úprava terénu na Císařském ostrově.

Thumbs up Thumbs down

635

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

18.8.2014

Fotogalerie Trojský most
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=735

Fotogalerie Malovanka
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=736

Thumbs up Thumbs down

636

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

18.8.2014

Fotogalerie  Patočkova
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=737

Thumbs up Thumbs down

637

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

20.08.2014 - PRÁCE NA NOVÉM TROJSKÉM MOSTĚ KONČÍ
Metrostav a.s. ukončil hlavní práce na novém Trojském mostě a ve středu proto začnou jeho zkoušky. Před uvedením každého mostního díla do provozu musí projít konstrukce přesně určenými testy, které ověří jeho kvality a srovnají výpočtem předpokládané parametry se skutečnými hodnotami.

Od středy 20.8. do neděle 24.8. bude provedena řada zatěžkávacích a dynamických zkoušek, které proběhnou i v nočních hodinách. Tento čas je volený proto, že v nočních hodinách je stabilní teplota, která zvyšuje přesnost měření. Pokud by byla měření prováděna ve dne, tak by rozdíly teplot měření znehodnocovaly. K zatěžkávacím zkouškám bude použito 24 ks nákladních vozidel (tahač s návěsem i třínápravové Mercedes a Tatra) a 4 ks tramvají 15T. Jak již bylo řečeno, zatěžkávací zkoušky budou probíhat vždy v nočních hodinách ze středy na čtvrtek, čtvrtka na pátek a pátku na sobotu. Při těchto zkouškách bude i poprvé zapojeno osvětlení mostu, aby posádky vozů i technici měli lepší podmínky pro orientaci. Fotografie ze zkoušek naleznete ZDE VE FOTOGALERII.

V denní době - ve čtvrtek, pátek, i v sobotu budou probíhat zkoušky dynamické, tedy ověření, jak konstrukce reaguje na různé druhy pohybu na mostě (průjezd zatěžovacích vozidel různými rychlostmi a jejich brzdění, současný průjezd tramvají a vozidel, průjezd v protisměru, a přejezd silničního vozidla rychlostí 50 km/hod přes normovou překážku. Naměřená data budou vyhodnocena v následujícím týdnu. Po provedení zkoušek budou na mostě prováděny dokončovací a kompletační práce.



foto: zkouška mostu / 20.8.2014

http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=738

638

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

27.08.2014 Fotogalerie raženého tunelu Brusnice

http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=739

Thumbs up Thumbs down

639

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

28.08.2014 Fotogalerie staveniště Troja
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=740

640 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (02.09. 2014 13.51)

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

Postup prací na jednotlivých staveništích - 2.9.2014

Staveniště Prašný most
Na rampách č. 4 a č. 3 provedeno definitivní vodorovné dopravní značení. V tunelech probíhá realizace dopravních knoflíků Z 10 (světelná signalizace ve vozovce). Probíhá denní kontrola stavenišť včetně čerpání vody, údržba ZS, kontrola oplocení. V ulici Václavkova (podél plotu pozemku SŽDC a HMP) dokončena dozdívka opěrné zdi, zahájena příprava na osazení zábradlí, dokončování čistých terénních úprav podél chodníku Václavkova. Provedena vodotěsná izolace dilatačních spar na mostě Svatovítská, na obou stranách mostu provedena pokládka dodatečných obrubníků v chodnících, zahájena pokládka mozaikové dlažby na mostě Svatovítská (ve východní části). Dokončeny vyzdívky vnitřních konstrukcí v garážích, zahájeny vnitřní omítky, probíhá provádění obkladů Klinker u nadzemních částí objektů výstupních schodišť, výtahů z garáží a výjezdového objektu z garáží. Provádění sadových úprav v ulici Milady Horákové a Svatovítská v kooperaci s ÚMČ Praha 6. V severním parku Prašný most probíhá osazování čedičových kamenů u pietního místa štábního kapitána Morávka. V ulici U Prašného mostu realizace vozovky z dlažby 10 x 10.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=506

Staveniště Hradčanská
Opěrné zdi výjezdové rampy č. 1: dokončující práce, osazení chybějících dílů zábradlí. Opěrné zdi vjezdové rampy č. 2: dokončující práce, osazení chybějících dílů zábradlí. Hloubený tunel, vnitřní konstrukce v úrovni komunikace, dokončení osazování nerez plechů. Terénní úpravy: navážení ornice, úprava terénu po odvozu buňkoviště ČKD. Dokončování sadových úprav v zeleném pásu chodníku Milady Horákové. Likvidace objektů ZS a uvedení do původního stavu. Probíhá výběrové řízení na antigrafitové nátěry. Na příjezdové komunikaci k větracímu výdechu metra zahájeno usazování betonových obrubníků.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=505

Staveniště Letná
Probíhá údržba a kontrola oplocení, likvidace objektů ZS, návoz ornice na plochy, které budou zatravněny. Na rampách křižovatky U Vorlíků realizace dodatečných úprav povrchového odvodnění ramp. Podzemní garáže: probíhá realizace vnitřních rozvodů vodovodu a kanalizace, vnitřních konstrukcí v garážích, nátěry stropů a stěn, sloupů. Nátěr nátěr stěn a stropu uzavřené části rampy. Výdechový objekt Nad Královskou oborou: montáž palisády a vyzdívka ochranné obezdívky a úprava okolí výdechového objektu. Pokračují opravy nadzemní zástavby.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=504

Staveniště Holešovice (most)
Byly provedeny statické a dynamické zkoušky mostu. Montáž obrub výjezdu z parkoviště na Partyzánskou, dokončování a ohumusování svahů hráze nájezdu na most. Dokončena montáž kompozitového zábradlí, žebříku a zakrytí DUN odvodnění. Demontáž úložiště mobilního hrazení u podjezdu. Rušení výtokového objektu stoky PVK DN 1200/800. Štěrkové vrstvy v místě zrušené TT k rámusáku. Uvedení do provozu nového mostu 6.10.2014.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=501

Staveniště Troja
Hloubené tunely: dokončeny požární ucpávky v chodníkových šachtách u propojek, dokončují se chodníkové zálivky. Rampa 3: montáž gabionů jižní stěny, dokončena oprava horské vpusti a izolací před portálem jako ochrana proti zatékání vody, obnoveno vozovkové souvrství. Povrchová trasa MO: montáž svodidel, sekání trávy, ohumusování přilehlých ploch. Čerpací stanice odvodnění křižovatky Troja: dokončena montáž čerpadel. Prodloužení ulice Partyzánské do Troje: část Troja - dokončuje se předpolí mostu, chodníkové vrstvy pod dlažbu chodníků. Rekonstrukce Povltavská - Pod Lisem ? Trojská: realizace další části přeložky vodovodu DN 150 ve východní části ulice Pod Lisem, pokládka obrub v severní části Trojská a ostrůvku odbočení, PVS provádí další část úpravy stoky u Parukářky. Chodníky pro pěší a cyklisty - montáž zahradních obrub u SABATU, zemní práce k objektu TGC 6. Ohumusování svahů protipovodňové hráze u TGC 6 dokončeno.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=502

Protipovodňová opatření Troja
Ohumusování svahů protipovodňové hráze u TGC 6 dokončeno. Dokončení definitivních přeložek výtlaků kanalizace a přípojky vody loděnice FTVS UK.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=503

Ražené tunely Královská obora
Dokončují se chodníkové zálivky, dokončeny opravy nátěrů dveří do propojek, opravy dilatačních spár nad mostovkou a v rozvodnách propojek. Provádí se definitivní úprava terénu na Císařském ostrově.
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-po … ection=500

Thumbs up Thumbs down

641 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (03.09. 2014 13.43)

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

3.9.2014 - Zprovoznění povrchové části MO v Troji
Od pondělí 8.9.2014 se mění vedení dopravy v oblasti mezi mostem Barikádníků a ulicí Trojská. Doprava je vedena po definitivní vozovce povrchové části Městského okruhu od mostu Barikádníků až do křižovatky Troja. Zde po rampách křižovatky na novou komunikaci Povltavská a Pod Lisem. V opačném směru se pro nájezd na Městský okruh použije rovněž rampa křižovatky u nového Trojského mostu. Prosíme, věnujte pozornost dopravnímu značení.

Mění se také vedení linek MHD. Autobusy mezi Holešovicemi a Trojou jsou vedeny také po nové trase, dočasně se ruší se zastávka Pelc-Tyrolka směrem do centra. Podrobnosti k vedení MHD naleznete na stránkách dopravního podniku.

Thumbs up Thumbs down

642

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

08.09.2014 - POVRCHOVÝ ÚSEK V TROJI ZPROVOZNĚN
Od 8.9.2014 je v provozu povrchový úsek Městského okruhu až ke křižovatce Troja. Fotografie...

08.09.2014    Fotogalerie staveniště Troja
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=741

Thumbs up Thumbs down

643

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

09.09.2014     Fotogalerie staveniště Myslbekova
http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=742

Thumbs up Thumbs down

644

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

10.09.2014    Fotogalerie stavby nového Trojského mostu

http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=743

Thumbs up Thumbs down

645

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

12.09.2014    Postup prací na stavbě Trojského mostu
Dokončena montáž obrub výjezdu z parkoviště na Partyzánskou, pokládka dlažby chodníku v podjezdu, přejezd přes tramvajovou trať pro PČR. Dokončeny obrusy v podjezdu pod tratí nájezdu k mostu a u DUN, ohumusování svahů hráze nájezdu na most. Rušení výtokového objektu stoky PVK DN 1200/800. Uvedení do provozu nového mostu 6.10.2014.

12.09.2014    Postup prací na raženém tunelu Bubeneč
Provádí se injektáže průsaků v technických chodbách, dokončují se chodníkové zálivky, dokončeny opravy dilatačních spár nad mostovkou v rozvodnách propojek, dokončeny opravy nátěrů vrat. Císařský ostrov: pokládka zatravňovacích tvárnic.

Thumbs up Thumbs down

646

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

Postup prací - Staveniště Prašný most
12. září 2014
Probíhá denní kontrola stavenišť včetně čerpání vody, údržba, kontrola oplocení. V ulici Václavkova (podél plotu pozemku SŽDC a HMP) dokončena dozdívka opěrné zdi včetně zpětného osazení zábradlí, dokončeno ČTÚ podél chodníku Václavkova, zahájena výsadba keřů. Na obou stranách mostu provedena pokládka dodatečných obrubníků v chodnících, dokončuje se pokládka mozaikové dlažby na mostě Svatovítská. Dokončeny vyzdívky vnitřních konstrukcí v garážích včetně omítek. Probíhá provádění obkladů Klinker u nadzemních částí objektů výstupních schodišť, a výtahů z garáží. V garážích dokončeny tlakové zkoušky ZTI. Na rampách č. 4 a č. 3 provedeno definitivní značení. V tunelech dokončena realizace dopravních knoflíků Z 10. V severním parku PM usazeny čedičové kameny, včetně pomníčku štábního kapitána Morávka a sadových úprav. Dále osazeny 4 odpadkové koše a 6 laviček. V ulici U Prašného mostu dokončena vozovka z dlažby 10 x 10.


Postup prací - Staveniště Hradčanská
12. září 2014
Provádí se terénní úpravy: navážení ornice, úprava terénu po odvozu buňkoviště ČKD DIZ. Sadové úpravy: dokončování sadových úprav v zeleném pásu chodníku Milady Horákové. Provozování zařízení staveniště včetně udržování sjízdnosti provizorních komunikací k ZS. Oprava a údržba oplocení stavby. Kontrola průsaků v kabelových šachtách na vjezdové a příjezdové rampě. Antigrafitové nátěry ramp Hradčanská: investor řeší výběrové řízení. Na příjezdové komunikaci k větracímu výdechu metra probíhá pokládka obrusné vrstvy vozovky.

Postup prací - Staveniště Letná
12. září 2014
V ploše po likvidaci hlavního zařízení staveniště se provádí terénní úpravy, návoz písku, válcování plochy. Sadové úpravy Letenská pláň: Na konci září proběhne přejímací řízení. Úprava, odtěžení a úpravy pláně pro parkovací plochu. Budování dodatečného odvodnění křižovatky U Vorlíků. Realizace štěrkových vrstev a spojovacího emulzního postřiku s modifikovaným asfaltem. Hloubené tunely Letná, portálová část, dokončující práce pod komunikacemi, dokončující práce na rampách. Dokončování obkladů po osazení informačního systému a zakrytí nik. Podzemní garáže Letná: nátěry konstrukcí, štukování vnitřních prostor garáží, realizace otvorů ve stropní konstrukci, realizace obkladů a dlažby včetně spárování v sociálních zařízeních, rozvody vodovodu a kanalizace, realizace kanalizační přípojky. Výdechový objekt garáže Letná: dokončující práce, nátěr stěn výdechového objektu, montáž treláže na ocelové vypínací obruče. Zajištění nadzemní zástavby, opravy po ražbách: provedeny objekty Korunovační 17, Korunovační 25, Havanská 9, Nad Královskou oborou 37, Nad Královskou oborou 35, Jana Zajíce 26, Korunovační 21. Jana Zajíce 6 bude dokončeno po rekonstrukci a montáži výtahu. Pokračují práce na objektech Na Výšinách 14, Havanská 19, Korunovační 12, Korunovační 14, U Sparty 10.

Thumbs up Thumbs down

647 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (25.09. 2014 07.55)

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

25.09.2014 Otevření parku Maxe van der Stoela

Ve středu 24.9.2014 ve 14 hodin byl slavnostně otevřen nový park v místě bývalého staveniště Myslbekova. Nese jméno Maxe van der Stoela, holandského diplomata, který v roce 1977 navštívil Jana Patočku, jednoho z mluvčích Charty 77. Od té doby začali zahraniční diplomaté navštěvovat československé disidenty, aby jim prokázali svou podporu. Je to symbolické pojmenování pro park, který se nachází na dohled od Pražského Hradu, Černínského paláce, a přímo sousedí s ulicí pojmenované po Janu Patočkovi. Slavnostní otevření parku proběhlo za účasti náměstka primátora hl. m. Prahy Ing. Jiřího Nouzy, a místostarosty městské části Praha 6 Ing. Reného Pekárka, CSc. Veřejnosti se otevírá nový park s rybníčkem, vývěrem potoka doplněným řadou vodních i dalších atrakcí, určených dětem i dospělým, a samozřejmě také běžným parkovým mobiliářem. Autorem architektonického řešení je prof. Ing. arch. Arnošt Navrátil, CSc.

Fotografie z parku naleznete zde ve fotogalerii.

http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=744

Thumbs up Thumbs down

648

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

Home:
25.09.2014 - DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ
V sobotu 4.10. proběhne Den otevřených dveří tunelu Blanka. Podrobnosti připravujeme, naleznete je zde na naše webu. Těšíme se na setkání s Vámi!

Thumbs up Thumbs down

649 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (26.09. 2014 06.23)

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

25.09.2014 - CVIČENÍ IZS - NEHODA AUTOBUSU V TUNELU BLANKA

Ve čtvrtek 25.9.2014 ve 13 hodin došlo v tunelovém komplexu Blanka, v jižním tunelu mezi rampami křižovatky U Vorlíků, k nehodě dvou osobních automobilů, požáru, a následně k nárazu kloubového autobusu MHD do stěny tunelu. Jednalo se naštěstí pouze o cvičení složek IZS, které testovaly schopnost reakce a průběh zásahu při takto rozsáhlé nehodě. Součástí cvičení byl také odvoz raněného vrtulníkem z heliportu na Letenské pláni.

Fotogalerii z akce naleznete na našem webu v pátek ráno.

http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=746

Thumbs up Thumbs down

650

Re: tunelblanka.cz, tunelblanka.info - aktualizace a změny

26.09.2014 Fotogalerie staveniště Prašný most

http://tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-fo … allery=745

Zajímavé je, že škpt. Morávkovi nechali nechali původní desku - i s tím dodatečně vytesaným "škpt." na stranu.

Thumbs up Thumbs down