1

Téma: Pohádka o Hradčanské

Bylo nebylo...

Za devatero horami a devatero tramvajovymi zastavkami, zacali stavet tunel.

Postavili ohrady, vyrubali stromy, vyfrezovali vozovku, zapichali zapory a zacali kopat diru.

Kdyz uz vyhrabali dost velkou diru, pustili se do prace.

A protoze jim to slo pekne od ruky, brzy mohli stavet. Aby zustala zachovana rovnovaha vesmiru, museli obcas neco zbourat, ale ve vysledku toho spis pribyvalo. Tunel se brzy zaradoval, protoze konecne dostal svou prvni strechu.

Strechy pribyvalo a postupne se schovavala pod hnedou perinou. Do periny se zacaly schovavat prvni zdene i plastove trubicky a tunel spokojene rostl a rostl az nakonec uz byl kam az oko dohledne.

Tunelu to ale nestacilo a tak zacal rust i na druhou stranu. Hneda perina se tunelu zdala nejak moc hneda, a tak se musela dobarvovat. Presto ale pribyvala a tunel uz zacal netrpelive vyhlizet strechu na svem druhem konci. Nakonec se dockal a spokojene se dal rozrustal.

Perina byla obcas belejsi, nez si tunel puvodne predstavoval, ale to mu nebranilo se dal hezky rozpinat, az nakonec uz byl uplne vsude.

Na tunelu zacaly vznikat chodbicky pro lidicky. Chodbicky rostly jako z vody a brzy dostaly prvni steny. Aby steny nenastydly od vlhka, musely dostat cihlovy kabatek. Tunel si spokojene odpocival pod perinou a chodbicky pro lidicky zacaly dostavat strechu. Na strese bylo docela rusno a brzy se ukazaly i slusive obloucky. I chodbicky zacaly dostavat hnedou perinu, ktera rychle pribyvala, ale i chodbickam se zdala nejaka moc tmava.

Nakonec se na perine zacala objevovat ulice. Nejdriv to byly same dratky, ale brzy se objevily i prvni kousky cesty, z ktere se nakonec vyklubala cesta pro tramvaj. Cesta pro tramvaj dostala uhledny okraj a vedle se zacala klubat cesta pro auta. Chodbicky pro lidicky dostaly hnedou perinu i na strechu a uhledne okraje cest se zacaly rozsirovat smerem k nim, az byly az na strese. Cesta pro chodce zacala dostavat kostkovany kabatek a cele to zacalo vypadat jako ulice. Jeste bylo potreba poskladat spousty kostek a protahnout cestu pro tramvaje a ulice zacala vykukovat na svet. Nakonec se uz jen namalovala a vyrazila mezi lidi.

A jestli neumreli, tak tam pod tou hnedou perinou spi dodnes. cool

Thumbs up +9 Thumbs down

2

Re: Pohádka o Hradčanské

Moc pěkné! To muselo zabrat docela dost času, ne?

Jsem si dovolil... bez dovolení... smile

3

Re: Pohádka o Hradčanské

Díky Stando, super práce.

4 Naposledy upravil: Honkam (03.09. 2010 06.54)

Re: Pohádka o Hradčanské

Moc hezká pohádka...skoro jsem si z nostalgie pobrečel. Nejlepší je to připomenutí před prvním kopnutím a rozjezd první dilatace.
Možná by to chtělo zveřejnit na blance.cz, ať lidi viděj co se vlastně děje.

P.S. Tě mrzí, že nemáš samostatný vlákno jako Lomoz smile

Thumbs up Thumbs down

5

Re: Pohádka o Hradčanské

tak tomu řikám pohádka na dobré ráno.
Dík moc

Thumbs up Thumbs down

6

Re: Pohádka o Hradčanské

pekne ... doufejme, ze brzo prijde druhy dil o odstraneni bileho nadoru na severni strane  :-)

Thumbs up Thumbs down

7

Re: Pohádka o Hradčanské

Tyjo, to jsem rad, ze se vam to libi... Ja jsem si vcera z nostalgie zacal prohlizet historicke slepenice a rikal jsem si ze by mozna bylo fajn z toho udelat nejaky vyber...
Ten vyber fotek byl dost narocny vzhledem k jejich mnozstvi, takze pokud byste nahodou narazili na nejakou lepsi nebo na nejaky dalsi klicovy moment, tak nevahejte a pohadku upravujte a doplnujte. wink

Thumbs up Thumbs down

8 Naposledy upravil: Mirajz (03.09. 2010 15.43)

Re: Pohádka o Hradčanské

Je jen škoda, že se dosud nepodařilo porazit Babu Jagu a odstranit tu chaloupku na muří noze. sad

Thumbs up Thumbs down

9 Naposledy upravil: Sosa (03.09. 2010 16.12)

Re: Pohádka o Hradčanské

Skvělá pohádka. lol

Thumbs up Thumbs down