51 Naposledy upravil: obr (24.05. 2010 07.56)

Re: Z tisku a médií

http://ekonomika.ihned.cz/c1-43743250-m … -to-vedela

Více než roční hra pražského magistrátu, Ministerstva pro místní rozvoj a stavební firmy Metrostav na mrtvého brouka přinesla své ovoce: Pomohla dokončit část stavby tunelu Blanka, které soud před již více než rokem sebral stavební povolení. 

Stavitelé využili možností přesně podle zákona, tak to má být...  smile

Thumbs up Thumbs down

52

Re: Z tisku a médií

no budme objektivni - pokud podobne vyuzivaji 'moznosti' zakona obcanske iniciativy, tak jsou obvykle obvinovany z ekoterorismu, formalniho napadani atd ... (bez ohledu na to s kym sympatizuji nebo nesympatizuji! Obecne mi vadi jakekoliv bazirovani na formalni aspektech ... :-) )

Thumbs up Thumbs down

53

Re: Z tisku a médií

jannk - především jsou špatné ty zákony a ti soudci, které tohle umožňují.
Jinak je jistě "formální" jednání v dle  zákona zákonné, naopak "neformální" je nezákonné - tedy vlastně co je to "neformální" jednání - to je něco jako Havlovy "duchy" zákona - tedy že si každý může zákon vykládat po svém, podle toho, kdo je zrovna u moci ?

Thumbs up Thumbs down

54

Re: Z tisku a médií

iHNed.cz napsal:

Samo MMR ovšem ani více než rok po verdiktu soudu, který platnost stavebního povolení zrušil, neví jak bude dál postupovat... Ministerstvo ale prý rozhodne v zákonné lhůtě podle správního řádu.

To si z autora článku někdo udělal srandu, ne? wink

Thumbs up +2 Thumbs down

55

Re: Z tisku a médií

První průběžná podzemní fotografická cesta z Troje na Letnou
Tunelovým komplexem Blanka zatím v Praze osobní auta nejezdí. Přesto jeho stavba pokročila natolik, že náš fotograf
prošel z Troje suchou nohou pod Vltavou a vynořil se na Letné. Při své pouti zaznamenal stavbu obou tunelových trub
i vzduchotechnického centra TGC4 v různém stadiu dokončení. Nejčilejší ruch dnes panuje ve strojovně vzduchotechniky, kde raziči divize 5 pod vedením Ing. Jana Kvaše vyrážejí opěří největšího zdejšího profilu s plochou cca 290 m² hrubého výrubu (foto č. 1). V hlavní trase už jsou některé části třípruhových tunelů uzavřené a opatřené primárním ostěním (foto č. 2). V jižní troubě pracovníci divize 1 vedení Ing. Tomášem Homolkou provádějí izolace spodní klenby (foto č. 3). V místě křížení tubusů se vzduchotechnickým kanálem betonáři zesilují spodní část primárního ostění (foto č. 4). Jinde dno teprve čeká na vyražení (foto č. 5). V dvoupruhové části jižního tubusu už izolatéři divize 1 pracují i na horní klenbě (foto č. 6). Přechod mezi tunelem se dvěma jízdními pruhy na trasu se třemi (foto č. 7) však na hydroizolace zatím čeká. Vzduchotechnickou strojovnu propojí s tunely několik kanálů – ten přístupový je už připravený pro definitivní obezdívky. Před tím, než do něj nastoupí tým Milana Špičky z divize 5, však musí být pořádně zaměřen (foto č. 8). Prostřední kanál – pro odvod kouře při případném požáru – bude na stavbě pod Letnou představovat poslední komplikovanou ražbu. Na cestě do strojovny VZT totiž musí podejít oba hotové třípruhové tunely. V ulici Nad Octárnou pracuje další tým divize 1. Ing. Pavel Kacíř tam řídí práce při hloubení 40m šachty, která propojí podzemí s nadzemním objektem výdechu vzduchotechniky. Sdružení divizí 2 a 5, které ražby na Blance řídí, je plánuje dokončit ještě letos. Potom už bude i cesta fotografa snadnější – stavba hloubených tunelů z Letné na Prašný most už totiž také pokročila (foto č. 9)

Zdroj: http://www.metrostav.cz/pdf/noviny/092010.pdf strana 4

56

Re: Z tisku a médií

vondr napsal:

...náš fotograf prošel z Troje suchou nohou pod Vltavou a vynořil se na Letné...

Tak to asi šel jiným tunelem... Bez holinek to fakt nejde...

Thumbs up Thumbs down

57

Re: Z tisku a médií

Noha byla suchá, holinka mokrá. Znamená to akorát fakt, že holinky nebyly děravé. Ovšem proč o tom psát článek...

Thumbs up Thumbs down

58

Re: Z tisku a médií

Píšou články i o větších ptákovinách než že fotograf neměl děravé holínky... smile

Thumbs up Thumbs down

59 Naposledy upravil: jannk (07.06. 2010 13.24)

Re: Z tisku a médií

Tunelový komplex Blanka dozná u svého vyústění v Troji změn

Spise nez fotky me zaujal doprovodny text:
Tunelový komplex Blanka dozná u svého vyústění v Troji změn. Pražští zastupitelé souhlasili s tím, aby se v Holešovičkách stavba upravila a tisíce projíždějích aut méně obtěžovaly hlukem a zplodinami tamní obyvatele. Pražský magistrát už pracuje na různých technických variantách. Jednou z nich je například další tunel. Podívejte se na aktuální snímky ze stavby tunelu Blanka v Troji.

Thumbs up Thumbs down

60

Re: Z tisku a médií

- je to aktualne.cz
- psal to Pavel Baroch

to nam dava dve moznosti:
a) je to nesmysl naprosto
b) fundovany pan autor tim myslel to slavne "zatunelovani" ulice V Holesovickach

Thumbs up Thumbs down

61

Re: Z tisku a médií

sakra - Barocha jsem si nevsiml, to bych si neodpustil okomenovat. Kazdopadne tipuji, ze b) je spravne (protoze a je v tomhle pripade spravne z definice :-) )

Thumbs up Thumbs down

62

Re: Z tisku a médií

tak pan Baroch dodal nove informace . Nebo dodal? :-)
Kazdopadne obsahuje i nejake logicke a fakticke informace jako (Zuzana Drhová, SZ) Upozornila, že Blanka ústí do trojské kotliny, takže zplodiny a hluk dosáhnou větší intenzity. :-)
stezovat si urcite jde na mnohe, na mnohe i opravnene, ale na hluk z tunelu ... ? :-)

Thumbs up Thumbs down

63

Re: Z tisku a médií

Fascinujeme mně pohled některých lidí, že dopravní stavba ŠKODÍ ... to by po té silnici nesměli níkdy jet aby jim taky občas NEPOMOHLA ...

Thumbs up Thumbs down

64

Re: Z tisku a médií

2baggins: nechápete základní princip těchto sdružení, kterým je: "Dopravní stavby pro IAD jsou zlo a o tomto postulátu nelze diskutovat". To máte jako s náboženstvím, tam taky nelze diskutovat o tom, jestli bůh existuje nebo ne. smile

Thumbs up Thumbs down

65

Re: Z tisku a médií

A pritom v tom nanosu ideologie mivaji zajimave postrehy a napady :-(
Proste jak se rika: technici uz davno zezelenali, ted jeste aby zeleni zmoudreli a budou si rozumet :-)

Thumbs up Thumbs down

66

Re: Z tisku a médií

Souhlas, ono křesťanství také stojí na základech, které jaksi "přirozeně" vyznávají rozumní a tolerantní lidé, jen okolo toho je postavena ta ideologie. Nemůžu si pomoct, ale je to pro mne to samé a tím mne oboje odrazuje.

Thumbs up Thumbs down

67

Re: Z tisku a médií

na stavbě Blanky ted začíná etapa dokončování povrchu zejména Hradčanské a Letné, blíží se ke konci u ty obtěžující práce v tunelech. Taky se finišuje na velkém okruhu 512-514. Takže radost
Kazišuci musejí tenhle úspěch před podzimními volbami nějak pohanět, takových článků teď jistě přibude

Thumbs up Thumbs down

68

Re: Z tisku a médií

Investor a zhotovitel stavební části se dohodli na sledování realizace této rozsáhlé stavby v programu Aspe® verze 8.

http://www.silnice-zeleznice.cz/clanek/ … ramu-aspe/

Tunel Blanka se stal první stavbou tak velkého rozsahu, jejíž realizace je sledována v programu Aspe® 8. Právem ji tedy uvádíme mezi nejvýznamnějšími referenčními stavbami Aspe. Původní soupisy prací projektant zhotovil v souborech ve formátu MS Excel. Veřejnou soutěž o dodávku díla tak investor vypsal s pomocí cca 2 000 souborů MS Excel, které uchazeči doplnili o nabídkové jednotkové ceny položek. Vítězná nabídka pak byla zhotovitelem před zahájením prací převedena do Aspe® 8.

Pro sledování realizace je Blanka rozdělena na čtyři samostatné stavby:

stavba ev. č. 0065 – Strahovský automobilový tunel, 2A a 2B etapa (není vedena v Aspe, provádí jiný zhotovitel),
stavba ev. č. 9515 – Myslbekova – Prašný most (MYPRA),
stavba ev. č. 0080 – Prašný most – Špejchar (PRAŠ),
stavba ev. č. 0079 – Špejchar – Pelc-Tyrolka (ŠPELC).
Nejrozsáhlejší je stavba ev. č. 0079 – Špejchar – Pelc-Tyrolka (ŠPELC).

První zjišťovací protokoly této stavby byly vystaveny již za březen 2007 a momentálně se stavba dostala do své druhé poloviny fakturace. Realizace staveb č. 80 a č. 9515 byly zahájeny v únoru 2008 a jejich fakturace se nachází přibližně mezi jejich první a druhou čtvrtinou.

Thumbs up Thumbs down

69

Re: Z tisku a médií

Zelení aktivisté mají smůlu, bez peněz už na soud nesmí

http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/pe … ?id=671084

Bojovník proti pražskému magistrátu, sdružení Ateliér pro životní prostředí, které v řadě sporů zastupuje neziskové organizace ve sporech se státem nebo městskými úřady, totiž neuspělo se svou žádostí o to, aby nemuselo platit soudní poplatky.

Jde o významný verdikt, protože rozhodoval rozšířený senát Nejvyššího správního soudu. Jeho výroky jsou závazné pro rozhodování jak jednotlivých senátů Nejvyššího správního soudu, které dosud neměly na tento problém jednotný názor, tak i dalších správních soudů v zemi.

Chcete se soudit, peníze sežeňte

"Pokud právnická osoba vědomě uspořádá svoji činnost tak, aby dlouhodobě setrvávala bez dostatečných finančních prostředků, ačkoliv jejich vynakládání v souvislosti s vykonávanou činností je obvyklé a nezbytné, nelze takovou právnickou osobu zpravidla osvobodit od soudního poplatku," rozhodl rozšířený senát v čele s předsedou soudu Josefa Baxy.

Před rozšířený senát doputoval soudní spor mezi Ateliérem pro životní prostředí a pražským magistrátem, který se týkal kácení stromů při stavbě pražského silničního okruhu na trase Prašný most - Špejchar.

Ateliér požádal o osvobození od soudních poplatků s tím, že na ně nemá peníze. Podle zástupců ateliéru by soudy měly zohlednit to, že sdružení vystupuje v celé řadě závažných kauz, při kterých se řeší selhání politiků a úředníků. Odpuštění soudních poplatků je tak ve veřejném zájmu. (sic!!)

Thumbs up Thumbs down

70 Naposledy upravil: andy (24.06. 2010 15.17)

Re: Z tisku a médií

Doprava v Praze 7

Průjezdnější silnice, bezpečnější přechody a zrekonstruované chodníky – to jsou jen některá zlepšení, která mohli zaznamenat občané Prahy 7 v roce 2009.

Další zkvalitnění dopravy v sedmé městské části přijde po dokončení tunelu Blanka, který s sebou přinese například několik stovek nových parkovacích míst.

Na zlepšeních dopravní situace se pracuje průběžně, jak potvrzuje místostarosta Josef Neuberg...

EDIT: Zajímavé je třeba toto:

místostarosta Prahy 7 Josef Neuberg napsal:

Dopravní omezení s sebou v létě přinesla i rozsáhlá rekonstrukce parovodu a uzavírka ulice Veletržní. Je s podivem, že dvouměsíční uzavření této tepny přineslo zklidnění dopravy v celé Praze 7, a to mi potvrdilo, že jdu správným směrem, když žádám o omezení dopravy na této komunikaci... Praha 7 požádala, aby se ve Veletržní snížil počet jízdních pruhů na jeden pro každý směr.

Thumbs up Thumbs down

71

Re: Z tisku a médií

Pan Neuberg napsal:

A nesmím zapomenout na 800 parkovacích míst, která vzniknou po dostavbě tunelu Blanka na Letné a které nám mohou další pražské čtvrti určitě závidět

Hmmm ;-)

Thumbs up Thumbs down

72

Re: Z tisku a médií

http://www.sestka.cz/index.php?clanek=2655
...
Nový, ale stejný most
Stavitelé musejí na pokyn památkářů zachovat historický vzhled mostu, který pochází z roku 1921. „Stejný bude tvar a podoba zábradlí, zůstane rovněž osvětlení. Most bude proti nynějšímu zakotven zhruba o osm metrů hlouběji, hlavně z důvodu budoucí modernizace dráhydo Kladna,“ ujistil Polák.
...

Thumbs up +1 Thumbs down

73

Re: Z tisku a médií

kdyby se uz aspon vedelo jak se ta parkovaci mista budou vyuzivat, jestli se budou dat pronajmout/za kolik atd... potom by mozna mohly i dalsi prazske ctvrti zavidet :-)

Thumbs up Thumbs down

74

Re: Z tisku a médií

Provozovatel garáží na Letné a na Prašňáku není znám a asi se to zatím ani neřeší.

---
pokračujeme ve vlákně http://mo.ttnz.cz/forum/viewtopic.php?id=681

Thumbs up Thumbs down