226

Re: Hradčanská - postřehy ze staveniště IV.Q 2009

tomis napsal:

když na to tak koukám, tak ta dodělávaná kanalizace asi bude zejména na dešťovku ze znovu postavené komunikace

přesně tak, dle situace je to dešťová kanalizace. Až na dílech D bude zase kanalizace ve tvaru vajíčka

227

Pechus napsal:

Lomoz má pravdu, svařujou se přímo při spouštění. je to vidět na archivu webkamery.

Ovsem nezodpovezena otazka, ktera visi ve vzduchu, zni: Proc to tak delaji?

Thumbs up Thumbs down

228

vondr napsal:

přesně tak, dle situace je to dešťová kanalizace. Až na dílech D bude zase kanalizace ve tvaru vajíčka

To je zvlastni, vzhledem k tomu, ze to usti do pracne vyzdene vajickoidni kanalizace, o ktere jsem si myslel, ze se jedna o splaskovou vetev. Nebo snad v Praze nejsou oddelene destove a splaskove kanalizace a jde to najednou?

Thumbs up Thumbs down

229

stanley napsal:
Pechus napsal:

Lomoz má pravdu, svařujou se přímo při spouštění. je to vidět na archivu webkamery.

Jenom tipuju - omezení deformace výztuže, která tvoří armokoše. Ono se to nezdá, ale je v tom železa fakt habakuk... bude to každopádně z technologickejch důvodů....taky je možné, že u delších armokošů je prostě problém s přepravou...

Thumbs up Thumbs down

230

stanley napsal:
vondr napsal:

To je zvlastni, vzhledem k tomu, ze to usti do pracne vyzdene vajickoidni kanalizace, o ktere jsem si myslel, ze se jedna o splaskovou vetev. Nebo snad v Praze nejsou oddelene destove a splaskove kanalizace a jde to najednou?

Přípojky se musí navrhovat oddílné, ale co vím, stoková síť je jednotná. Vždycky se to spojí v poslední šachtě před přechodem z přípojky do řadu.

Thumbs up Thumbs down

231

Pechus napsal:
anasazi napsal:

Nevíte někdo, k čemu se používají ty krátké armokoše? Podle schématu vím, že na boční stěny se používají kratší než na střední stěnu, ale ty, co tam leží, mi přijdou superkrátké.

Lomoz má pravdu, svařujou se přímo při spouštění. je to vidět na archivu webkamery. Přesně to bylo vidět tuhle na Ečku. smile

Tak toho svařování při spouštění jsem si ještě nikdy nevšiml. sad  Tak proč jsou některé v celku a jiné na poloviny?

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

232

hydrofréza vyjela z jámy dílu E a stojí u výjezdové rampy, že by pomalý přesun do Céčka?

233

Zdá se. Podle okolních lamel se dá čekat potřeba frézování i tam.

Thumbs up Thumbs down

234

stanley napsal:
Pechus napsal:

Já si myslím, že kvůli délce armokoše a dostupné jeřábové technice - velikost výložníku. Jedině to zvládal MC 64, ale ten teď slouží jako nosič hydrofrézy.

Thumbs up Thumbs down

235

pokud je dobře vidět, tak v jámě se objevil nový drapák. asi ho namontovali na ten žlutý jeřáb.
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 0.jpg.html

236

v jámě E už je bagr a rozbijí pojezdový beton

237

vondr napsal:

v jámě E už je bagr a rozbijí pojezdový beton

Ale ještě jim chybí jedna lamelka ve střední stěně (pokud tam nebude propojka)

Thumbs up Thumbs down

238

D2 - zhruba ze dvou třetin položená spodní výzruž

Thumbs up Thumbs down

239

Slepenice, úterý 10.11.
Kanalizace v díle A je obsypaná a skruže už jsou až ddo úrovně terénu.
Armovna na stropě dílu B má pauzu - je docela možné, že už tam je hotovo.
U severní stěny v díle C je lanový bagr a těží první lamelu zbytku severní stěny.

Thumbs up Thumbs down

240

Slepenice, středa 11.11.
Dilatační díl D: ve výjezdové rampě 1 se něco betonuje, těžko říct, co.
Dilatační díl A: trubková kanalizace na stropě je částečně i zasypána.
Dilatační díl C: U Milady Horákové se objevila nádrž na bentonit. Pořád se těží první lamela zbytku od východu. Lamely jsou očíslovány. Nota bene: na stropě C3 se objevilo bednění, by mě zajímalo, k čemu. Východ na Dejvickou bude jinde, na východní stěnu vestibulu metra je to moc východně a dlouhé na sever.
Dilatační díl E: podnikl jsem aspoň malý pohled do jámy E proti pohledu webkamery.
A ještě jednu poznámku: zase se nejspíš bude šíbovat s trasou přechodu směr Dejvická, tentokrát v jeho části u Milady Horákové.

Thumbs up Thumbs down

241

S_M_Lomoz napsal:

snad jedině definitivní "podlaha" rampy...

S_M_Lomoz napsal:

Nota bene: na stropě C3 se objevilo bednění, by mě zajímalo, k čemu. Východ na Dejvickou bude jinde, na východní stěnu vestibulu metra je to moc východně a dlouhé na sever.

vestibul asi bude veliký se spoustou krámečků, nebo že by nějaké technologické místnosti...

242

S_M_Lomoz napsal:

Nota bene: na stropě C3 se objevilo bednění, by mě zajímalo, k čemu. Východ na Dejvickou bude jinde, na východní stěnu vestibulu metra je to moc východně a dlouhé na sever.

kasme napsal:

vestibul asi bude veliký se spoustou krámečků, nebo že by nějaké technologické místnosti...

Ja tipujem na na betónový kubus podobne ako na dilatácii 4 na Letnej.

Thumbs up Thumbs down

243

kasme napsal:
S_M_Lomoz napsal:

snad jedině definitivní "podlaha" rampy...

né snad, určitě... smile

http://www.tunelblanka.cz/pic_fotogaler … photo=5005
http://www.tunelblanka.cz/pic_fotogaler … photo=5006
http://www.tunelblanka.cz/pic_fotogaler … photo=5007

244

Pista napsal:

Ja tipujem na na betónový kubus podobne ako na dilatácii 1 na Letnej.

To bednění je otočené lícem ke kraji desky, takže zálivka nad deskou to asi nebude, spíš stěna na hraně desky, ale proč? Opěrka na zásyp (jako na B2) to nebude, stěna podchodu by měla být dál, tak se dám podat.

Thumbs up Thumbs down

245

Jenik napsal:
Pista napsal:

To bednění je otočené lícem ke kraji desky, takže zálivka nad deskou to asi nebude, spíš stěna na hraně desky, ale proč? Opěrka na zásyp (jako na B2) to nebude, stěna podchodu by měla být dál, tak se dám podat.

Já se připojuji k Pištovi. Myslim, že to bude nějakej dočasnej betonovej kubus pro převední pěších...a ažse to pak zasype uplně tak se toho zbavěj.

Thumbs up Thumbs down

246

Jenik napsal:
Pista napsal:

Dumal jsem taky co to je.
Moje úvahy:
- pilíře zeminy mezi C a E se potřebují zbavit
- původně asi počítali, že bude dodělený podchod - stavebniny stojí
- druhé bednění je až na samém kraji stropní desky (východnim)
- podle zapření bednění (nic moc) bych to tipoval na zálivku tím lehčeným betonem - v tom souhlasím s Pistou
- zajímavé je, že je to naproti díře, přes kterou vede stávající můstek pro přechod
- "možná vystup z metra" směr Dejvická
- dobře když nový přechod pro chodce tak budou dělat i nové závory?
Kdo to ví odpoví. Doufám.

Thumbs up Thumbs down

247

Ako už monhokrát, čas ukáže... smile

Thumbs up Thumbs down

248

Jak se ty věci mění: tady se píše zjevně o dilatačním dílu B:

Z důvodů uložení kanalizačního sběrače na strop (vede šikmo přes tunely) zde nebylo možné využít klenbových konstrukcí zastropení, a tak vodorovná stropní deska přenáší celou výšku nadloží. Proto byla část zpětného zásypu nahrazena vrstvou lehčeného betonu výšky až 3,5 m s objemovou hmotností 600 kg.m-3.

Nevšiml jsem si ani toho, že by podkladový beton nebyl vyklenutý, ani toho, že by zásypy stropu dílu B byly z lehčeného betonu...

Thumbs up Thumbs down

249

betonují se další vodící zídky ve středové stěně
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan … 0.jpg.html

250

Ano, za chvíli by to mělo být pořádně vidět i v pohledu z druhé strany, který sem šoupnu společně se slepenicema.

Thumbs up Thumbs down