76

Re: Hradčanská - postřehy ze staveniště II.Q 2009

S_M_Lomoz: Mě to tedy jako dveře nepřipadá, spíše jako nějaká dvířka (elektro instalace, hydrant, apod.) Krom toho, že se všechny dveře otevírají obvykle dovnitř (a jsou jednokřídlová) a tyto se otevírají ven (a jsou dvoukřídlová).

77

Prochaine napsal:

S_M_Lomoz: Mě to tedy jako dveře nepřipadá, spíše jako nějaká dvířka (elektro instalace, hydrant, apod.) Krom toho, že se všechny dveře otevírají obvykle dovnitř (a jsou jednokřídlová) a tyto se otevírají ven (a jsou dvoukřídlová).

Já tam tedy žádné dveře nevidím, jen čárkovanou stěnu. Protože všechny stěny jsou čárkované :-)) nepoznám, jestli je to práh nebo nadpraží, ale soudil bych spíš nad na nadpraží, tedy niku, která není na celou výšku tunelu.

Thumbs up Thumbs down

78

Mimochodem, pri laickem pohledu na situacku na Hradcanske me vzdycky zarazi, jak jsou tunely ve smeru Prasny most uzke ve srovnani s temi prichazejicimi z Letne... Nemate nekdo nahodou nejake podrobnejsi informace o tom odkud kam jsou planovany tripruhy? Ja to teda zatim nikde nevidel...

tunelblanka.cz napsal:

Trasa okruhu je v celé délce vedena jako striktně směrově rozdělená se samostatným dvou- až třípruhovým tubusem v každém směru. Počet jízdních pruhů odpovídá intenzitám dopravy, podélnému sklonu trasy a především potřebám napojení ramp mimoúrovňových křižovatek, zajišťujících napojení komunikace okruhu na povrchovou síť.

Tohle je nejpodrobnejsi info co jsem nasel... hmm

Thumbs up Thumbs down

79

Jenik napsal:

Já tam tedy žádné dveře nevidím, jen čárkovanou stěnu. Protože všechny stěny jsou čárkované :-)) nepoznám, jestli je to práh nebo nadpraží, ale soudil bych spíš nad na nadpraží, tedy niku, která není na celou výšku tunelu.

Inu dobrá. Tak to trochu zvětším.

Thumbs up Thumbs down

80

S_M_Lomoz napsal:

A co když se zablokuje tato záklopka? smile
(možná to vede do té větrací šachty metra)

Thumbs up Thumbs down

81

S_M_Lomoz napsal:

Díky za pomoc slábnoucímu zraku, v tom předchozím jsem při nejlepší vůli našel jenom flíček :-))
Takhle už to jednoznačně vypadá jako technologická komora, tipoval bych elektrorozvodnu (osvětlení?).

P.S. Je někde k disposici taková situačka, nebo je to jenom soukromý výdobytek?

Thumbs up Thumbs down

82

Ta situačka - a řada jiných - je k dispozici v papírové podobě v informačním středisku. Snažil jsem se ji ofotit a udělat z toho slepenici, s výsledkem zatím nejsem moc spokojený.

Thumbs up Thumbs down

83

V práci mám pěknou 3D situačku Metroprojektu k definitivnímu řešení uzlu na Hrančaské (MO, metro, vlak), bohužel ji však nemám v domácím PC, tak dodám v pondělí, mohlo by tam být něco vidět.

Thumbs up Thumbs down

84 Naposledy upravil: anasazi (26.04. 2009 16.27)

martini napsal:

V práci mám pěknou 3D situačku Metroprojektu k definitivnímu řešení uzlu na Hrančaské (MO, metro, vlak), bohužel ji však nemám v domácím PC, tak dodám v pondělí, mohlo by tam být něco vidět.

To bude skvělý. Třeba nám to pár záhad vyřeší.
Jinak pro jižní a střední milánslou stěnu jsou vodící zídky hotové http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 … s/078.html , takže můžou začít zase s hloubením. U severní stěny to pak doženou. Už by fakt měli začít, aby na ně pak "stropníci" nemuseli čekat.

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

85

anasazi napsal:

Jinak pro jižní a střední milánslou stěnu jsou vodící zídky hotové http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 … s/078.html , takže můžou začít zase s hloubením. U severní stěny to pak doženou. Už by fakt měli začít, aby na ně pak "stropníci" nemuseli čekat.

Ono to bude ještě zajímavější. Od poloviny dilatace A budou totiž potřeba dvě střední stěny, protože tu začíná odbočovací rampa na prašňák. V úrovni výdechu z metra bude přecházet strop na miláských stěnách v otevřený výjezd. Docela by mě zajímaly výškový poměry v těhle místech. Čekal bych ze strop rampy tu už bude výš než strop STT. No uvidíme.

Thumbs up Thumbs down

86

Obrázek jsem nahrál sem, ale bohužel příliš z hlediska MO a různých výklenků, zřetelných v současné době, se z něj nedozvíme. Dlouho jsem na něj nekoukal, myslel jsem, že tam toho bude ukázáno více, je to spíše zaměřené na rychlodráhu a  metro.

Thumbs up Thumbs down

87

Ah tak, tenhle, on už je tady na stránce o Hradčanské.

Thumbs up Thumbs down

88

To jsou novinky...
To už tu máme dávno, že smile
http://mo.ttnz.cz/staveniste/hradcanska/

89

Tak pardón, koukám vesměs opravdu jenom na fórum...

Thumbs up Thumbs down

90

http://img16.imageshack.us/img16/1783/27042009d.jpg
nevim, jestli to nepatri do sekce "stroje" nebojestli uz tak hori terminy, ze pracuji s cim se da ... kazopadne me to rano pobavilo :-)

Thumbs up Thumbs down

91 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (27.04. 2009 15.01)

Poznámky ke slepenicím za sobotu, neděli a pondělí.
- Během soboty byly vylity pojezdové betony mezi jižní a střední (od jistého místa "druhou nejjižnější", protože budou čtyři) stěnou dilatačního dílu A minimálně v půlce jeho délky. Drapání na spadnutí.
- Dnes už se začala na severní půlku podkladového betonu B/1 klást izolační fólie. Výztuž na spadnutí.
- V neděli ráno se na stejném místě objevila nějaká červená víka nebo co... frisbee?
- A konečně dnes se začaalo s frézováním vozovky v prostoru dilatace C - v místech křížení Milady Horákové a ulice K Brusce. Víme, jak dlouho to dokáže trvat mezi frézováním povrchu a odtěžením až na dno, ale aspoň už se začalo.

Thumbs up Thumbs down

92

S_M_Lomoz napsal:

- V neděli ráno se na stejném místě objevila nějaká červená víka nebo co...

Hadice?
Inak na východ sa valcovalo a zmizlo pár náklaďákov zeminy, takže sa asi začalo s odťažovaním v okolí vestibulu.

Thumbs up Thumbs down

93

Ježiši nojo, vážně jsou to stočené hadice. Fakt už si musím vyčistit brejle. Zmátl mě způsob, jakým s tím mrskali o ten beton.
V dilataci C/1 se pohybující válec je vidět i na slepenici, jinak na masivní odtěžování to zatím nevypadalo. Mno, uvidíme zítra.

Thumbs up Thumbs down

94

pojezdové betony jsou sice vylity,ale stroje na drápání podzemních stěn nikde, ty co tam byly jsou přece u mostu u tratě ne?

95

Céčko hlavně nemá severní zápory, protože tam vadí furt ty vlakové koleje...
Ale už se jim to krátí...

96 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (28.04. 2009 14.18)

K dnešní slepenici:
- Sklad nábytku SONA zmizel.
- Do stěny výjezdové rampy jsou vkládány kotvy.
- U budoucí jižní stěny A/1 rejdí bagřík.
- Pokládka izolační fólie v B/1 ještě pokračuje, ale část tyčí výztuže je přenesena i do severní půlky. Tak snad...
- V dilataci C/1 se skutečně včera něco odtěžovalo, ale v uctivé vzdálenosti od trati.
- Směrem dál na východ se pokračuje ve frézování. Vozidla odvážející drť projíždějí staveništěm v místech tramvajového tělesa a mezi auta se motají až za bývalými tramvajovými ostrůvky z centra, proto je v těch místech na slepenici otevřená ohrada.

Thumbs up Thumbs down

97

odtěžují zeminu,aby odkryly konstrukce vestibulu metra, musejí ho částečně zburat.Uvalcovaná plocha bude určitě sloužit k pojezdu vrtné soupravy pro vrtání zápor dilatačního dílu C
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 2.jpg.html

98 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (29.04. 2009 16.55)

Dnes dopoledne na Hradčanské od západu k východu.
- Bagřík, který včera rejdil v A/1, odtěžuje v jižní části dilatačního dílu D/8 - za připojením vjezdové rampy.
- V místech sběrny POMIRA u vnější stěny STT v dilataci A/3 se ukládají převázky kotev druhé úrovně.
- Válec zhutňoval plochu mezi severní a střední stěnou pravé části dilatačního dílu A - v dohledné době i tam nejspíš budou pojezdové betony. Pppppříjemné proproprobuzení popopo ráráránu.
- Začalo se s armováním výztuže severní části dilatace B/1.
- Mezi stropy B/1 a B/2 bude izolace, už se na ní pracuje.
- V dilatačním díle C dochází k demolici dalšího východu z metra - tentokrát toho méně používaného, který vedl na severní chodník Milady Horákové. Jde to celkem rychle, na druhé fotografii si můžete všimnout, že nikomu nestálo za to odstrojit reproduktor a svítící panel označující vstup.

Thumbs up Thumbs down

99

před dilatačním dílem H frézovaly uzavřenou vozovku Milady Horákové

100

Mezi včerejškem a dneškem se nic moc nezměnilo. Za zaznamenání stojí snad jenom fakt, že krátce po nafocení slepenice se začaly připrovat lajsky pro podkladní betony v A/2 a A/3 u severní stěny.

Thumbs up Thumbs down