1

Re: Hradčanská - postřehy ze staveniště II.Q 2009

do nového čtvrtletí s novým vláknem smile

Předchozí přesunuto do archivu

začátek http://mo.ttnz.cz/forum/viewtopic.php?id=42
konec http://mo.ttnz.cz/forum/viewtopic.php?pid=3628#p3628

2

Kromě obvyklé denní slepenice jsem dneska podnikl pokus: vylezl jsem na rovnou střechu a podnikl slepenici celé stavby 0080 od Prašného mostu skoro až po křižovatku Špejchar. Omluvte prosím místy nedokonalé slepení - ono je to lepené ze cca 45 fotek, na délku jich bylo čtrnáct a postupně jsem to fotil ze tří míst po střeše.

Thumbs up Thumbs down

3

S_M_Lomoz napsal:

Kromě obvyklé denní slepenice jsem dneska podnikl pokus: vylezl jsem na rovnou střechu a podnikl slepenici celé stavby 0080 od Prašného mostu skoro až po křižovatku Špejchar. Omluvte prosím místy nedokonalé slepení - ono je to lepené ze cca 45 fotek, na délku jich bylo čtrnáct a postupně jsem to fotil ze tří míst po střeše.

Uzasne !!!

Thumbs up Thumbs down

4 Naposledy upravil: jk2 (02.04. 2009 08.21)

S_M_Lomoz napsal:

Kromě obvyklé denní slepenice jsem dneska podnikl pokus:...

Tý brďo! Bude to každý den? tongue

Thumbs up Thumbs down

5

Postřehy k dnešní denní slepenici:
- východní strana bývalého skladu nábytku už je odplachtovaná: zmizely obvodové panely (nejspíš vážně azbestocement, patrně lignátové) a dál se bude bourat klasicky;
- prostor po sběrně, kde se bude odtěžovat, je elegantně zplanýrovaný, a byly vyměřeny polohy budoucích zápor;
- urovnaná plocha na východě u trati začíná podezřele vypadat jako podklad pro zařízení staveniště;
- ještě pořád se pižlají s hlavami svislých podzemních stěn; to by mě zajímalo, co tam dá takovou práci.
Jen tak na okraj: výrobna směsí v prostoru tramvajové zastávky jede i přes noc, makají tam jak barevní.

Thumbs up Thumbs down

6

S_M_Lomoz napsal:

- urovnaná plocha na východě u trati začíná podezřele vypadat jako podklad pro zařízení staveniště;

To je tá plocha s dvoma panákmi v červených vestách? Nieje to archeologický prieskum?

Thumbs up Thumbs down

7

Tak jak koukám, tak do armarury stropní desky na již 10 dní hotovém ztraceném (a za čas znovunalezeném) bednění se jim nějak nechce. sad

Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré kostelsedlec.cz

8

to S_M_L : Měl jsi pravdu, je to Teskobarák v patrovém provedení.
Zmátla mě ta zděná střední část, ale teď po odstrojení je to vidět jasně.

Thumbs up Thumbs down

9 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (03.04. 2009 14.02)

Dodatek dnešní slepenice:
krátce po jejím nafocení došlo k tomu, na co čekáme už minimálně čtrnáct dní...

Thumbs up Thumbs down

10

na Hradčanské se opět rozběhne těžba vodících zídek - v jámě se opět objevil drapák
http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 … s/060.html

11

Tak jsem koukal, že na Hradčanské už zápory ani nepředvrtávali. Jak je "vibrátor" tahal ven, tak je rovnou zavibroval na nové místo. http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 4.jpg.html

12

Připravuje se nová přeložka ulice - přejezd přes bývalé kolejiště tramvají, posunutý až těsně ke křižovatce Prašný most, takže se uvolní celé staveniště včetně dilatace 1 (dliatační celek G)

Thumbs up Thumbs down

13

anasazi napsal:

Tak jsem koukal, že na Hradčanské už zápory ani nepředvrtávali. Jak je "vibrátor" tahal ven, tak je rovnou zavibroval na nové místo. http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 4.jpg.html

Konečně nějaký pevný zápory :-D

Thumbs up Thumbs down

14

U vyduchu z metra se take neco dela hydrofrezou? Ze by rampa z Letne??

Thumbs up Thumbs down

15

Není to hydrofréza, je to drapák. Podle schémat bude jižně od výdechu výjezdová rampa směrem z centra, na tomhle místě by měla být její severní (tj. zčásti viditelná) stěna.

Thumbs up Thumbs down

16

s armováním stropu teda hýbli, za pár dní se pusí do druhé poloviny

17

oproti včerejší slepenici ubyla část kovové konstrukce na demolujícím objektu. Bude se připravovat izolace pod strop na druhé půlce první části dilatačního dílu B ( zmizela z něho veškerá výztuž)
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 9.jpg.html

18 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (10.04. 2009 12.47)

K dnešnímu dni už se skutečně začalo nejen s izolací, ale i s armováním konstrukce stropu jižní poloviny dilatace B/2. Demolice skladu nábytku pokračuje, zděné části východní strany už demoluje bagr. Na pažení v místě bývalé sběrny jsou vyznačená místa pro kotvy první úrovně (oranžově, takže je to špatně vidět) a přijel vrtátor.

Thumbs up Thumbs down

19

Během dne už složili části bednění dočasných boků dilatačního dílu B/2, betonáž už je zase o krůček blíž.

Thumbs up Thumbs down

20

právě jsme jel přes hradčanskou a už se jezdí trochu jinak než včera, zprovoznili provizorní přeložku komunikace,aby mohli dělat na výjezdové rampě

21

Jenik napsal:

Připravuje se nová přeložka ulice - přejezd přes bývalé kolejiště tramvají, posunutý až těsně ke křižovatce Prašný most, takže se uvolní celé staveniště včetně dilatace 1 (dliatační celek G)

A už je v provozu

Thumbs up Thumbs down

22

dále je na dnešní slepici vidět, že odtěžili zeminu,která zakrývala abetonovanou střed vodící zídku. Ted už zbyla jen zemina uvintř zídky.

23

Abych nepsal do fotogalerie, což sám odsuzuji, přesunuji příspěvek sem, i když se to týká více staveb.

kasme napsal:

vondr: to je rychlost smile

To kasme: Tak nevím, jestli myslíš rychlost, jak postupují práce, nebo to, jak rychle vondr vše okomentuje.  Ale obojí je obdivuhodné big_smile

24

anasazi: jak rychle vložil odkaz na fotky od Honzy, předběhl mě, těsně smile

25

kasme napsal:

anasazi: jak rychle vložil odkaz na fotky od Honzy, předběhl mě, těsně smile

tentokráte jsem byl rychlejší,ale již několikrát jsem byl také předběhnut:-)