576

(253 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Strejda napsal:

No, já jsem myslel tohle misto http://strejda33.rajce.idnes.cz/Malovan … G_0034.JPG
Pokud ten tubus je schodiště, takže je to asi prostor pro výtah. Nicméně tam nejsou základy, stěna má hladké čelo,
takže beton to nebude. Na druhou stranu tu zem neco držet musí smile. Prostě mi přišel tenhle hluchej prostor divnej.

Pokud je to tak, jak píše Kasme, tak dole ani nic být nemusí, když výtah má jezdit jen nahoře mezi "prvním a druhým" patrem smile:)

AGa.. napsal:

MP: Nejdřív dle obrázku V5, pak dle V7.
http://leteckaposta.cz/133325575

Díky, konečně jasné slovo smile, ale stejně i varianta V5 je plánovaná až v době, kdy pojedou tramvaje od Hradčanské (soudím tak podle modře namalovaných kolejí), ale to hned tak ještě nebude. smile

578

(253 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

pegodlas napsal:

Díky za najití obrázku. V podstatě to tam je, jak jsem se snažil popsat. Akorát ten oblouk trošku zašvindlovali, nebo spíš si to od té doby rozmysleli jinak.

A jestli to správně chápu, v podstatě ten výtah nebude pro běžný pěší provoz, ale pouze pro přístup pod mosty a před SAT. Protože kam by tam běžní smrtelníci asi tak chodili...

Pak se ale nabízí otázka: proč tam ten výtah vlastně bude? Má-li sloužit údržbě, nebo nouzovému úniku z tunelu, tak by přece bohatě stačily schody. K čemu tam bude drahý výtah s ještě dražším provozem? Ví to někdo?

AGa.. napsal:

Nejdřív by se měla dělat vjezdová rampa do tunelu, jezdit se bude po provizorce na jih od M. Horákové (bez tramvaje).  Teprve pak to bude podle tothoto obrázku http://mo.ttnz.cz/wordpress/wp-content/ … m-tram.jpg

Takže ta dočasná křižovatka je budována ve VELIKÉM předstihu? A po dobu výstavby rampy (měsíc? 2?) bude vokovická vozovna odříznuta? Já si myslel, že tato rampa se bude budovat v okamžiku, kdy se tam tramvaje dostanou z Hradčanské. Úplné uzavření křižovatky pro tramvaje na dobu delší, než je nutná na přepojení kolejí mi přijde zajedno nepravděpodobné a zadruhé nikoli nezbytné a tudíž špatné. Ale možná se mýlím...

kasme napsal:

to je jiná etapa...

je třeba překopat celý prostor "Prašného mostu", že? smile

To bezpochyby. Jen se mi zdálo, že příprava dočasné tramvajové křižovatky (která dost pokročila )ukazuje ne to, že se teď  "pojede" podle toho odkazu a až bude hlavní tunel opět zasypán, bude teprve dobudována vjezdová rampa směr SAT (a na to bude potřeba objízdná komunikace na druhé straně). Fakt, že se teď buduje záporová stěna v prostoru budoucího tunelu by to ale vypadalo na to, že nejprve se bude jezdit jižně od stávající ulice (IAD samozřejmě, tramvaje asi nic), vybuduje se ona vjezdová rampa a teprve potom dojde k uspořádání dle zobrazeného stavu. Tato fáze ale nemůže nastat dříve než bude zprovozněna tramvajová trať přes zastávky Hradčanská, jinak by došlo k odříznutí Vokovické vozovny. to ale hned tak nebude.
Takže teď tomu nerozumím. Kudy povede objízdná komunikace dříve? Severně, nebo jižně od stávající ulice?

kasme napsal:

Jo severní...

tak to jo, nejak jsem si pomotal strany... sad

tak tak, je to zatím jen jáma kvůli raženým tunelům...
měla by být etapa, kdy bude provizorní komunikace mezi Miladou Horákovou a touto stěnou (teda kousek severněji neb jsou tam ještě nějaké nádrže...

provizorní komunikace? To tohe http://mo.ttnz.cz/wordpress/wp-content/ … m-tram.jpg neplatí? Tady je provizorium namalované na sever a ne na jih od stávající ulice!

582

(53 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

andy napsal:

Z harmonogramu, který včera schválila vláda:

Harmonogram výstavby dopravní infrastruktury, aktualizace pro roky 2010 – 2012 (2015) napsal:

Pro realizaci dalších jmenovitých akcí na SOKP (kromě dokončení 512 - 514 a rekonstrukce 515) nejsou v letech 2010 – 2012 vyčleněny žádné finanční prostředky.

Takže nebude ani sever, ani 511 - a je to!

583

(125 odpovědí, posláno do Áčko do Nemocnice Motol)

P_V napsal:

Na Petřinách se prý vybuduje obratiště s JEDNOU kolejí, ne dvěma, aby se ušetřilo. Jestli tam někdy bude pásmový provoz, tak snad až po prodloužení z Motola dál. Jinak by to nemělo smysl, zvlášť jen při jedné koleji, kdy se neušetří ani na strojvůdcích - na jedné koleji strojvůdce nebude stíhat přejít na druhý konec vlaku, takže tam budou muset sloužit pomocní strojvůdci na obrat.

Budiž, ale v té zde prezentované dokumentaci jsou obratové koleje 2 smile

584

(125 odpovědí, posláno do Áčko do Nemocnice Motol)

nets napsal:
MP napsal:

Je to tak. Nečetl jsem až do konce, hanba mi sad

V poho big_smile
Škoda že v koordinačním nákresu Dejvické není ta jáma zakreslena. Ale ta v Motole tam je zcela jasně a bude použita jako startovací (cílová) i pro ražbu VA2 (sice je pak směr ražby Motol - Dejvice nelogický, ale už se v tom radši pitvat nebudu big_smile)

Jak to, že není zakreslená? Objekt 02-18. A je mimo ulice na rohu Evropská - Gymnazijní.
Mě zase zaujalo, že i když plánovanou konečnou v 1. etapě bude Motol (a má tam pro vracení koleje), je vyprojektováno kompletní kolejiště se dvěma odstavnými kolejemi za stanicí Pteřiny. Že by se už teď plánoval úsporný provoz a do Motola jezdil jen každý druhý vlak?

585

(125 odpovědí, posláno do Áčko do Nemocnice Motol)

Je to tak. Nečetl jsem až do konce, hanba mi sad

Zásypy se blíží původnímu terénu a zápory jsou stále na místě. Kdypak asi půjdou ven? smile

587

(125 odpovědí, posláno do Áčko do Nemocnice Motol)

nets napsal:

Chápu-li to dobře, tak tunely budou raženy (razícím štítem - pokud TBM nemá ještě jiný stavařský význam) směrem od Motola k Dejvické.  ...

Z čeho tak usuzujete? Já našel ve stavebním povolení

SOD 02 Traťový úsek Dejvická - Červený Vrch               
         V.A1-02-18    Stavební jáma pro vytažení TBM   
         V.A1-02-19    Přístupová štola do TT

což na mě dělá dojem, že se bude razit od Dejvické. Nebo se pletu?

pegodlas napsal:

Nebyla to tentokrát nějaká silnější vrstva najednou? Nebo se mi to jen zdá... Moc to nerozhrnovali.

Ty poslední se už asi nemusí tak moc hutnit. nebo se pletu?

S_M_Lomoz napsal:

Plha se hlásí. Co to vzniká od dilatace 4 na východ nad STT? Připadá mi, jako kdyby to kopírovalo severní hranu vozovky MH.

Odhaduje, že dočasně odložené rameno rozmontovávaného jeřábu smile

Kubajsu napsal:
Jenik napsal:

Tomu,že se "při té příležitost" nedělá kolektor také nerozumím. Podle toho, že v tom rozebraném poli pažení založili pod tratí spoustu průchodek bych to tipoval na kabelovou komoru.

No vůbec bych se nedivil, kdyby se kabely a další vedení daly dát pod vozovku do tunelů - když odečtu kanál pro větrání, tak tam místa zbývá pořád dost, i když hlavně v ražené části...

Tady je teda jenom VZT kanál http://www.tunelblanka.cz/pic_fotogalerie.php?photo=660 , ale tady http://www.tunelblanka.cz/pic_fotogaler … photo=3704 by mělo být místa celkem dost...

O místo nepůjde, ale jak se do tohoto prostoru dostanete? Kabely obyčejně vedou "odněkud někam" a to "odněkud" i to "někam" bude určitě jiné, než vjezdové a výjezdové rampy tunelu.

jannk napsal:

Parovod tam asi nebude - myslim, ze se v okoli para nepouziva (???) - parou se topi na druhe strane Letne.
Kabely zni lepe, tusim ze na jizni strane MH porad neni kabelovka - i kdyz v Dejvicich je snad vsude -> to by naznacovalo, ze neexistuje zadny kolektor nebo neco podobneho pod MH.

A není škoda, že se nad právě stavěným tunelem takový klektor nedělá? Nebo se počítá s tím, že se použijí nějaké technologické chodby tunelu?

Derilin napsal:

S těma jeřábama je to zajímavý. Třeba na situačce staveniště Hradčanský http://mo.ttnz.cz/wordpress/wp-content/ … ze0811.pdf je zakreslených asi 5 jeřábů. Nerealizoval se ani jeden.

Jak tak sleduju postup výstavby, mám dojem, že věžový jeřáb se nemůže vyplatit. Dosah nemá víc než 2-3 dilatace a ty jsou hotové během řádově měsíců. A to jeřáb je potřeba vlastně nejprve na přemísťování armokošů podzemních stěn a potom na armaturu a bednění stropní desky. Jak je vidět, to první zvládá lanový jeřáb (a jeden je schopen obsloužit větší plochu než věžový) a to druhé mobilní jeřáby, které tím stráví pár dní. Zdá se mi to jednoznačně ekonomičtější. ono totiž postavit a zbourat jeřáb taky něco stojí.

dolik63 napsal:

To jsem tedy blázen včera dovezly zeminu a dnes jí bagříkem nakládají a sklápěčkama zase odvážejí, trošku blázinec. Aspoň, že připravují armatury na betonáž. http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/letna2/ … 0.jpg.html

Mně se hned zdálo divné, že by "zaváželi" nad původní terén. Že by "soudruzi udělali někde chybu"? smile

594

(330 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

andy napsal:

Zajímavé je, že tu koupi pozemků za 56 mil. schválilo zastupitelstvo HMP už 23. dubna, ale v katastru nemovitostí je stále uveden původní majitel V. Kobelka (na několika málo z nich je od 25. srpna plomba). Kromě toho byl s VR ještě jeden problém, a to

radní Šteiner 19.2.2009 napsal:

neexistence ... několika smluv o strpění věcného břemene pro provoz plynovodních řadů. Dosud se definitivně nepodařilo dohodnout s vlastníky pozemku na situování plynovodního řadu, a proto bylo nutné v jednom případě zahájit řízení ve věci vyvlastnění práva věcného břemene pro strpění tohoto řadu, které do konce roku 2008 nebylo dosud uzavřeno.

http://magistrat.praha-mesto.cz/zdroj.a … =329636818

Tak to bude nejspíš ten důvod, proč se s výkupem nijak nespěchá sad

595

(120 odpovědí, posláno do Když v Praze nevíme kam s tím...)

andy napsal:

Den parkování jen za deset korun? Přesto jsou některá P+R parkoviště poloprázdná

Nejméně vytížená parkoviště:
Běchovice
Radotín
Palmovka
Letňany

Nejvíce vytížená parkoviště:
Černý Most I a II
Zličín I a II
Nové Butovice
Rajská zahrada

celkem pochopitelná situace. Např. kdo se "probojuje" až k P+R Palmovka, dojede autem i kamkoliv jinam, dál už to problém není, "špunt" je totiž mezi Černým Mostem a tou Palmovkou.
Běchovice a Radotín mají tu smůlu, že jsou na vlaku a ne na metru a vlak přece jen nejede každé 3 min. jako metro.
A Letňany? Nejsou na hlavním tahu - kdo z D8 pojede do Letňan, že?
Zatímco nejvytíženější jsou na špici právě díky tomu, že jsou hned u dálnice a stanice metra.

dolik63 napsal:

Aspoň tou zeminou zavezly ty betonové placky z těch betonpump co tam stály v minulých dnech, když je čistily.

Ale pokud se nepletu, tak zavezli úroveň původního terénu, tady se má terén zvedat?

597

(118 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Mirajz napsal:
MP napsal:

... c/ je to přesně tak, jak je popisováno, soud rozhodoval podle výše citovaného zákona a někdo se nejspíš zbláznil - nevyjímaje samozřejmě možnost, že jsem se zbláznil já sad

ad c) big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile
Tak k takovémuto poznání že jsem se zbláznil (ačkoliv cvokaři tvrdí, že blázen sám sebe nepozná - proto asi politici tvrdí že jsou normální), jsem dospěl už dávno, protože jak pozoruji naši politickou scénu a vůbec jakoukoliv byrokratickou mašinerii, a za předpokladu, že moje okolí je normální, tak docházím ke skálopevnému přesvědčení, že jsem totální blb. smile

Tak to jsem si oddechl, že v tom nejsem sám.  hmm

598

(118 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Mirajz napsal:
MP napsal:

..... Nestačilo by stanovit pravidla a ty pak (samozřejmě z obou stran) dodržovat?

Ono je těžké požadovat od některých  lidí dodržování nějakých pravidel, protože oni hledají jakoukoliv záminku, třeba i nesmyslnou, k prosazování svých zájmů. Prostě chtějí se - mluvou dnešních politiků - zviditelnit.

Tomu naprosto rozumím, ale jak může soud vyhovět žalobě, když popisované zdůvodnění žaloby (tak, jak je interpretováno v médiích neutral ) nemá se zrušeným stavebním povolením nic společného? To mi nejde do hlavy a vzbuzuje ve mně dojem, že je to celé trochu jinak.

599

(118 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

jk2 napsal:

§114 Stavebního zákona: Námitky účastníků řízení. (1) Účastník (stavebního) řízení může ...

Díky za potvrzení toho, co jsem si (laicky ovšem wink) už předtím myslel. Podle toho, co tady čtu by to jednoznačně chtělo vidět onu žalobu a ono rozhodnutí soudu. Zatím to na mě dělá ten dojem, že buď
a/ je to celé trošku jinak, protože při stavebním řízení se již žádné vlivy na životní prostředí neposuzují (že by účelové "přibarvení" ze strany "sdružení"?), nebo
b/ je to přesně tak jak je popisováno v médiích, ale potom se soudce u soudu první instance asi držel jiného zákona než výše citovaného (to mi moc pravděpodobné nepřijde) a nebo
c/ je to přesně tak, jak je popisováno, soud rozhodoval podle výše citovaného zákona a někdo se nejspíš zbláznil - nevyjímaje samozřejmě možnost, že jsem se zbláznil já sad

600

(118 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

martini napsal:

Tuším, že argumentem bylo, že nebyl v rámci stavebního povolení zhodnocen nárůst automobilové dopravy v ulici V Holešovičkách. To je naprosto absurdní, abychom ve správním řízení o STAVEBNÍ POVOLENÍ řešili takovouhle věc. Soudní moc nám tady začíná trochu přerůstat přes hlavu. Myslím, že jedním z cílů nové politické garnitury po volbách by mělo být vytvoření zákona o veřejném zájmu, který by tento veřejný zájem jednoduše definoval jako zájem naprosté většiny obyvatel nebo něco takového, ale úprava veřejného zájmu je zajisté potřeba.

A nebylo by jednodušší PŘESNĚ definovat, co patří do správního řízení o Územním rozhodnutí a co do řízení o Stavebním povolení? Nejsem právník a netuším, jak je to teď, ale očividně současný stav není nejlepší, že? Proč to hned řešit právní úpravou veřejného zájmu a "válcováním" odpůrců? Nestačilo by stanovit pravidla a ty pak (samozřejmě z obou stran) dodržovat?