Vždyť tu neexisuje jen ČD Cargo, ale i jiné soukromé společnosti např. AWT, SD.

Prefa Senec patří Doprastavu, a Metrostav je člen DDM, která vlastní i Doprastav. Pokud mi je známo, tak Metrostav nemá panelárnu.
K ochotě ČD Cargo raději nekomentuji, ale existuje zde více dopravců v nákladní dopravě, a všechno na ČD Cargo nevisí.

Kolik stojí jedna cesta? Mýto + spotřeba PHM. Spotřeba je cca 32 l/100 km, při vzdálenosti necelých 400 km je spotřeba cca 125 litrů x cena 32 Kč = 4000 Kč. Mýto dle Premidu D2-D1 - R1 (MUK Řepy) je 1155,66 Kč. Na Slovensku to je 14,1 Eur, což je cca 350 Kč. Což dělá jen na těchto nákladech 5 500 Kč + nějaká amortizace, plat řidiče, zisk apod.  Do 10 000 se to vejde dle mě.

3

(20 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

To jsem netušil, že tady tím způsobým takový haloooo. Je to neověřená informace. Ve stavebním povolení na ten barák je napsáno jestli se jedná o trvalou anebo dočasnou stavbu. Tak kdyby se někomu chtělo, tak může najít tuto informaci. :-)

4

(84 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

No nevím jaké razící štíty se roztočí, asi autoři toho článku neví, že tunel se razí metodou NRTM a ne metodou TBM

5

(20 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

V IC jsou přitomni zastupci z Metrostavu a ze Satry, kteří ochotně zodpovídají každý dotaz. Do toho tam ještě pouští prezentace a jsou tam k nahlédnutí koordinační studie a další materiály.

Co jsem tak zaslechl, tak ten barák, prý bourat nebudou, ale proč to nevím.

Čelní odtěžování začne až po dokončení rampy 2, která bude slouži pro odvoz rubaniny. V současné době chybí diletace R3 a R5.

7

(236 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Kvuli velice nepříznivým geologickým podmínkam v oblasti Prašného mostu, se uvažovala i o prodloužení hloubeného úseku o úsek U Brusnice - portál Prašný most, ale z tohoto sešlo. Proto to zahloubení o 5 m. Nivelita se bude měnit v úseku Myslbekova - za Svatovítskou.

U severní rampy dojde ke zlepšení sklonu.

8

(28 odpovědí, posláno do MO mimo Tunel Blanka)

Tak se dívám, že tady ta téma chybí. A vzhledem k tomu, že se připravuje její realizace, tak je nutné to tady doplnit.

Zakladní informace o tomto severozápadním úseku se dají najít na různých stránkách, ale nejpodrobněji je zpracován v tomto materiálu EIA:
http://tomcat.cenia.cz/eia/detail.jsp?v … ;id=MZP093

Ve zkratce: Přepracovává se dokumentace EIA, která byla vracena MŽP ČR k přepracování, nezdálo se jim spousta věcí, u některých jsem dost kroutil hlavou viz více: http://tomcat.cenia.cz/eia/detail.jsp?v … vraceniDOC

Asi nejdůležitější z toho všeho MŽP chce udělat novou dokumentaci na celý úsek Pelc-Tyrolka - Štěrbholská radiála + Libeňská spojka

No máme se na tomto úseku ještě na co těšit. cool

9

(16 odpovědí, posláno do MO mimo Tunel Blanka)

Tak se dívám, že tady ta téma chybí. A vzhledem k tomu, že se připravuje její realizace, tak je nutné to tady doplnit.

Zakladní informace o tomto severozápadním úseku se dají najít na různých stránkách, ale nejpodrobněji je zpracován v tomto materiálu EIA:
http://tomcat.cenia.cz/eia/detail.jsp?v … ;id=MZP092

Ve zkratce: Přepracovává se dokumentace EIA, která byla vracena MŽP ČR k přepracování, nezdálo se jim spousta věcí, u některých jsem dost kroutil hlavou, ale i jedna byla pozitivní týkající se šestipruhu v celé trase viz více: http://tomcat.cenia.cz/eia/detail.jsp?v … vraceniDOC

No máme se na tomto úseku ještě na co těšit. cool

10

(236 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

U ramp se změní sklon.

provizorium definitivního mostu je jeho první část, která slouží pro provizorní provoz a pak k ní bude přistavěna druhá polovina a stane se z ní definitivní

12

(118 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Včera cca 16. - 17. hodinou stal směr na Hradčanskou až ke křižovatce u letenského tunelu opačný směr volně průjezdný.

13

(236 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Ale možné to je. Zahloubí se to o 5 m oproti původnímu plánu. V oblasti Prašného mostu je špatná geologie a tunel by byl skoro nevyražitelný v takových podmínkách. Tak se to zahloubí v tomto místě. Nivelita se v navazujících částech upraví, aby to na sebe plynule navazovalo. cool

Postup při výstavbě mostu Svatovítská. Nejprve se postaví provizorium definitivního mostu východně od současného, následně se na něj převede provoz včetně tramvají, a poté se postaví zbylá polovina a provoz se upraví do své definitivní polohy. cool

Již se staví, zarážej tam štetovice a chystaj panely pro jednotlivé urovně zarážení štětovic.

15

(236 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Tak trochu aktuálních informací. Ražená část tunelu Brusnice se nebude razit z Prašného mostu, jak se původně počítalo, ale z Myslbekovi. Důvodem je nesouhlas památkářů se zpevněním hradební stěny pomocí mikropilot a za druhé což je závažnější, nesouhlas s přeložením všech IS kolem hradební zeď, ve SP bylo povoleno ještě tuto konstrukci přikotvit k hradební stěna, ale toto padlo, a nechtějí povolit ani opření o stěnu, kdy bude mezi hradební zeď a konstrukci vložen tvrzený polystyren.

Na západním portálu byly vyraženy 2 piloty, zbytek zatím stojí, nemůže se pokračovat kvůli mrazu.

Nivelita tunelu byla o 5 metrů zahloubena, aby se tunel dostal do lepších geologických podmínek. Na Prašném mostě přibyde jedno patro garáží.

Předpoklad zahájení ražby je září 2009. cool