No jo, v dopravě si holt nenaspoříme  cestující. Kluci makaj, moje vedení maká, já dřu jako blázen a nic z toho, maximálně se nám kecá do toho kolik za to máme brát. Trh prosím nepřeceňovat, obzvláště v dopravě. Soukromé firmy obstarávající veřejnou dopravu dostávají zrovna v našem oboru dotace jak na běžícím pásu a je jedno kdo je vlastní (DPP, Bado-StenBus, Šálek, Štěpánek, Veolia atd.) JO CHCE TO JEDNU VĚC ! Holt se rozhodnout co potřebuju a dám do toho ty peníze a co jako objednavatel dopravy nepotřebuju. Pokud něco chci a zaplatím za to, tak mám kontrolovat co jsem opravdu zaplatil a co se za to udělalo.
Mimochodem :
Můj profesor na Ekonomiku dopravy dělal jako docentůru i rozbor ohledně dopravy na severu Čech (doc. Ing. Ivo Drahotský Ph.D.) a od té doby jej ČD nemají rády. Jeho práce je k dohledání, kdo chce ať si najde.
No nic, jdu si dát další pivo.

2 obr :
Nějak si nejsem jist svou neefektivitou, taky u chlapců na dílně si nemůžu stěžovat na nevýkonnost, stejně jako u vedení provozovny. Jediným problémem je vedoucí našeho skladu a i tak sem tam něco dělá když zrovna nemarodí. Na vedení JSVA a GŘ moc nevidím, ale řekl bych že na provozovnách se neflákáme, stejně jako kolegové na dispečinku. Ze svého okolí bych vyexpedoval tak 4 lidi. Po DPP znám asi 300 (z toho cca 150 řidičů). Zkrátka ne každý v DPP se fláká ale je pravda že úředníků a kontrol mi tu běhá tolik že občas nemáme skoro ani čas na autobusy:
2 x ročně Hygiena
2 x ročně Hasiči
2 x ročně Ekologové
1 x ročně Statik
1 x ročně zvedací zařízení
1 x ročně audit na sklad
1 x ročně audit na vercajk a movitý majetek
1/3 zaměstnanců 1 x ročně školení BOZP, PO, Eko, zvedáky. Dále např. svářečáky, ještěrky.
Oběžníků nespočet....
E :
Jinak nechci tvrdit že všichni v celém DPP pracují na 100pro, ale tak nějak se musím zastat. Vedení určitě něco dělá, už jen z počtu obježníků a nařízení (ve většině "objevují nějaký ten nový kontinent", proto ~j~). No a postupně se autosorcototamto (takový to ošklivý sprostý slovo) a tak např. DOZ je od ledna něčí. Uvidíme jak si povede.

Ještě že sad Odbor služeb veřejnosti MHMP nedoporučil použít okolní cyklostezky wink .
P.S.: To s 1. smajlíkem mě napadlo při kopírování.

104

(420 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

A co takhle ? :
Fotbalovej stadion pro 80 klidí, ovál pro koně a plochou dráhu, vedle připravený místo pro cirkusáky. No a je to, zbytek na pouštění draků a aby komančové měli na jimi ukradenýho 1.máje  kde křepčit.

105

(127 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Doufám že jste si to užili, tak jako jsem si to chtěl užít já. Je zajímavé že pravidelně na svoje narozeniny dostanu angínu, tak doufám že budou nějaké ty fotečky.

Brečim až se za své daně popadám :

http://domaci.ihned.cz/c1-46594700-most … -asi-zmizi

Most za 110 milionů u Komořan nikam nevede. Asi zmizí
Úředníci z odboru výstavby Prahy 12 poslali na magistrát podnět k odstranění stavby. Podle jejich posudku je nelegální.

Most za 110 milionů, který se od srpna klene přes novou část pražského obchvatu nedaleko Komořan, bude muset zřejmě zmizet. Úředníci z odboru výstavby Prahy 12 právě poslali na magistrát podnět k odstranění stavby. Podle jejich posudku je stavba nelegální.

Most se měl stát součástí sjezdu z nové části obchvatu do Komořan. Jenže dosud stojí bez jakéhokoliv napojení a odříznutý od okolí. V Komořanech se totiž nemohli místní dohodnout, kudy jejich přípojka k obchvatu povede. Dosud k ní nemají hotové územní řízení a to podle odboru výstavby Prahy 12 nebylo skončeno ani u stavby mostu.

Nyní bude o osudu stavby rozhodovat pražský magistrát. Právě tam podnět k odstranění stavby míří. „Zbourání mostu by bylo velké neštěstí. Napojení na obchvat máme v územním plánu a nyní probíhá územní řízení,“ řekl starosta Prahy 12 Petr Hána. Podle něj by měly mít Komořany napojení na obchvat zhruba za čtyři roky. Že je most nelegální, upozornilo Sdružení občanů Prahy 12 už v létě. „Na místě je povolená jen stavba přechodu pro zvěř, která už sice vznikla, ale je v tak těsné blízkosti, že to odporuje normám,“ upozornila zástupkyně sdružení Daniela Rásková.

Ředitelství silnic ale na most stavební povolení dostalo. Dal mu ho magistrát, podle něhož je vše v pořádku.

107

(1 odpovědí, posláno do Povrchy - vozovky, chodníky...)

Na Spořilovské spojce DC u mostu opravují ten asfalt kolem nebo rovnou víko co 3 měsíce. Taky dost zoufalství. Současný provoz tomu asi moc nepomůže, tak doufám že při opravě před 21.9. to udělali pořádně.

108

(219 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Zkušební jízda se dá uspořádat i na lince s cestujícími, je to x-tá fáze zkoušek pro Drážní úřad.

109

(29 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Díky Kasme.

110

(50 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Díky !!
Tak, a teď už budeš muset na focení někam dojít, a ne jenom k oknu do kuchyně ...

P_V napsal:

To musela být hodně VIP akce, najmout 737 na vyhlídkový let big_smile

Tuhle ?

http://www.planes.cz/cs/photo/1004706/b … hody-lkvo/

112

(44 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Trojelbusy ale potřebovat mohou. Pokud by přežilo několik linek dodnes, mohly se dále rozvíjet právě v širším extravilánu centra města. Dovedl bych si představit jejich využití tam, kde je stále nemožné či zbytečné stavět tramvaje, zároveň je v pojížděné vozovce (přímo pod silnicí) minimum inženýrských sítí. Ona instalace trolejového vedení je časově nenáročná a trolejbus je brán jako nejekologičtější městský dopravní prostředek, a to i z důvodů minimálních emisí zvuku. V současné době změnou kolejového spodku i interakce kolo-kolejnice se tomuto snaží přiblížit i tramvaje.
Mimochodem : Víte lidi z jakých let je seriál Jistě pane ministře a Jistě pane premiére ? Dobrý co ?

113

(44 odpovědí, posláno do MHD Praha)

obr : nepodléhám panice (ručník mám vždy při sobě), ale když vidím kolik je stát ochoten pustit za dobrý drobný peníz pro znalé úředníky ( Sir Humpfrey : "My jsme to co udělalo Británii Británií !" ) a když vidím způsoby financování ve větších subjektech, ať státních či soukromých, soudím že někdo by měl přijít s opravdovou podporou vědy a výzkumu, jejímž výsledkem například bude pokud možno trvale využitelná energie. Bude-li takovým podporovatelem soukromník či stát je mi srdečně jedno.
Až budeme mít dostatečně na výběr, pak vybírejme podle vlastního uvážení.

114

(44 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Jestli chceme tvrdit že myslíme dopředu, pak se nutně musíme připravit na alternativu prudkého zvýšení ceny ropy z důvodu jejího nedostatku. Proběhlé ropné krize, i ta co proskočila někdy zjara jsou jasným důkazem že trh s touto komoditou nemůže být dlouhodobě stabilní a proto je třeba zajistit dostatečný a levný zdroj energie. Nejen pro vozidla, ale i pro dopravu, strojírenství a domácnosti.
I proto jsou ti, kdo jako první vědí o stavech a zásobách ropy, ochotni investovat veliké sumy do vývoje nových technologií, a to i ve státních firmách. Jedná se totiž o státní zájem, který nemůže být svěřen do rukou soukromníka (pokud tím soukromníkem není monarcha). Pak by se totiž mohlo stát, že z výzkumu provedeném v zájmu jednoho státu profituje stát jiný, a pokud možno ještě na úkor prvního (z ČSR : mikrovlnky, kontaktní čočky atd.). Stát však musí chtít umět zjištěné výstupy využít.

EDIT : Můj drahý chlebodárce vypracoval zadání výběrového řízení na dodávku 20 midibusů. Nějak jsem si nevšiml, že by se mělo jednat o elektrobus či hybrid. Jo a zpřesnily se parametry pro metro D.

EDIT 2 : Tak mě napadlo že to píšu v objektu, který je ještě nyní zapsán na katastru jako trolejbusová provozovna. Modří již vědí ...

115

(44 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Ke směru jakým se ubíhají myšlenky konstruktérů bych měl jedno jméno a číslo :
Volvo 7700A
http://technet.idnes.cz/hybridni-autobu … ortaze_rja
http://www.busportal.cz/modules.php?nam … p;sid=7607

116

(77 odpovědí, posláno do Áčko do Nemocnice Motol)

V DKT sestaví TBM a vyšlou jej k I.A protože na druhou stranu je zvolena NRTM. wink

Edit : Nestěžoval si tady někdo na srozumitelnost některých mých příspěvků ?

117

(170 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Těžko říct co přesně byl ten kolega vyměnit. Že by šel pro novou hadici a pak ještě odnášel tu starou je asi špatně, ale i u nás v práci je pár kolegů lidovějších a několik frajírků, co se jim potom vrací autobusy i s naštvaným řidičem. Ono to desetkrát vyjde a pojedenácté je pr..er. Co třeba že to strhli, "protože ten beton už přece drží né ?" Na druhou stranu se ta vnitřní konstrukce přece nejdřív musí uvolnit, ale to už drží celý oblouk, nebo se mýlím ?

118

(393 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Edit: Tomu, co píše medvěd  zcela nerozumím, přesné označení profilu kolejnice je mi neuchopitelné

Říkal jsem si že to asi budu muset rozvést :
kdysi dávno byla používána kola, jejichž tvar by se dal v kolmém řezu popsat jako rovina a palec. Ten palec tam byl proto, aby držel směr a ta rovinka (soudeček), aby pojížděla po rovném pásu (kolejnici). Jelikož kolejnice procházely všude možně a nedalo se zabezpečit bezpečný průjezd, byla vytvořena kolejnice žlábková.
Kolejnice a kolo tvoří z hlediska mechaniky jízdy celek a jako celek se musí posuzovat. Proto se v průběhu těch cca 200 let vývoje dochází k různým tvarům v závislosti na zatížení, velikosti oblouků, tvaru křížení, rychlosti atd. Na železnici se prosadila kolej u nás označovaná jako S 49, kde S je něco německy a 49 označuje váhu 1m kolejnice, dále třeba S65 atd. Dnes se S 49 označuje i jako 49E1. Na této kolejnici však původní rovné kolo není z nejstabilnějších a ani současný tvar není vhodný pro pojíždění po S 49, proto se vytváří jiný.
Praha měla vytvořenu žlábkovou kolejnici na základě různých okoukaných (jak se říká prověřených) tramvajových kolejišť. Dejme tomu že poslední a nejrozšířenější by měla být NT 1. Avšak s přechodem na novější profily kola z důvodu lepších jízdních vlastností se musel měnit i tvar hlavy kolejnice. Tato změna probíhala vždy pomaleji než změna u kola tramvaje.
V současnosti jsou tedy na některých tramvajích namontována kola s tvarem vytvořeným kolektivem Ing. Zelenky z Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice, která se hodí pro kolej typu S 49 a zároveň i pro typ NT 1. Starší typ kola se ale na S49 nehodí (jak jsem psal výše) a tak na trať na Lehovec mohou jen upravené a speciálně označené vozy.
Uf. Jestli někdo schání bližší informace, tak se obraťte na strýčka Googla.

119

(393 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Problém je v podstatě v původním soudečkovém tvaru kola, dále je ve žlábkovém profilu lepší průjezdnost kola, neboť z obou stran okolku je zajištěn dostatečný prostor a "pražská" kolejnice také lépe spolupracovala s původním tvarem okolku na kříženích a srdcovkách. Na novém tvaru okolku i obruče pracují odborníci již řadu let a nyní se místo VM vytvořil na DFJP UP profil PR 1. Ten by spolu s inovovaným profilem kolejnice, jakýmsi přechodem mezi NT 1 a S49 měl zajistit optimální provoz i v podmínkách centra města. Na tento nový profil kola by se mělo přejít na všech vozech DPP a průběžně by se měl DPP dobrat i k výměně kolejnic. Kdy se tak stane není zcela jisté, každopádně levnější S49 (tedy dnes 49E1) by se měly používat na tratích pro tyto účely vhodné (nehodí se zcela do prudkých Pražských oblouků).

120

(327 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Myslím že tento nosič může nést i něco tak těžkého a složitého jako je hydrofréza. Alespoň na Hradčanské tomu tak bylo.

121

(342 odpovědí, posláno do Pražský okruh - ARCHIV)

Pražský okruh bude mít jako první v Česku liniové řízení dopravy
Jihozápadní část pražského okruhu mezi dálnicemi D5 a D1, která se řidičům otevře 20. září, bude první českou dálnicí s takzvaným liniovým řízením dopravy. To umožní zvýšit kapacitu komunikace. Hlavní součástí systému je hustá síť proměnných příkazových značek. Na tiskové konferenci to uvedli zástupci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

http://www.novinky.cz/ekonomika/205810- … pravy.html

122

(261 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Občas to zúží aby mohli vrtat mikropiloty. To se pak na chvíli zdá, že je jen jeden pruh. No a pak hlavně v pondělí a ve středu bylo celkem dost ťukanců v místech s 2x2, takže 5 km i hodinu.

123

(261 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Na Praha - Brno pokládají od včerejška trámy (směrem od Brna).

124

(306 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

jannk napsal:

Podle me nejdrive musi rozebrat horu 'et netera', tj zasypat hradcanskou -> jeste je na to cas. Navic by to snad nemela byt zadna vetsi stavba (na zadne vizualizaci ale neni), snad jen mriz v zemi ???

Někde jsem četl, že by za tímto účelem měli obnovit alespoň z části ty původní domy jako VZT objekt. Doufám že to bylo v souvislosti s Blankou. V Paříži jsou takto řešeny různé výdechy a vstupy (např. Metro), tak snad i tady.

KOmunikace MOdřany - KOmořany - takový obchvat Komořan vedený současnou velmi klidovou a odpočinkovou zónou u Vltavy.