51

(63 odpovědí, posláno do Železnice ostatní)

Proto se děla zpřesňující studie. Ta má zúžit koridor pro vedení tratě.

52

(319 odpovědí, posláno do MHD Praha)

TAk jasně že "samoobslužné Déčko" byla z hlediska koncepce obsluhy trasy hovadina. Ale jak se změnily dopravní vazby když ty sídliště, kvůli kterým se déčko má stavět tam jsou a asi i budou to mi fakt hlava nebere. Trasa je snad jasná a potom co zjistíme že míchat do provozu jiný druh souprav je blbost, tak jsme se snad naopak přiblížili k tvrzení že se postaví "stejné metro" na jaké jsou lidi zvyklí. Tím pádem ušetřím v různých směrech a můžu začít řešit kolik toho a v jaké době postavím. Řečma o koncepci pouze nadále potvrzuji svou vlastní impotenci, která je ovšem pouze nejlepší z antikoncepcí.:mad:

53

(246 odpovědí, posláno do MHD Praha)

P_V :
Něco jako elektrodynamická brzda je u nás elektromagnetický retardér. Retardér jako takový může být hydrodynamický nebo právě elektrodynamický (tedy elektromagnetický). Pak jsou možné i další kombinace, ale používají se téměř výlučně tyto dva. Krom toho má autobus ještě odlehčovací výfukovou brzdu (někdy nesprávně označovanou jako motorovka) a motorovou brzdu, tedy brzdění motorem s omezeným (vypnutým) přívodem paliva. Pak samozřejmě klasické brzdy na nápravě (třmenové, bubnové).
Všechny brzdy však něco spotřebovávají a i hydraulický retardér je ovládán elektricky. Jediným zdrojem elektrické energie v autobuse DPP je soustava "2x12V akumulátory + alternátor(y)".

54

(246 odpovědí, posláno do MHD Praha)

P_V napsal:
Medvěd napsal:

Manipulka ho přiveze na dílnu ale mezitím se Aku už dobijou

Jak, z luftu? Nebo se nechává při odtahu  trvale zařazený první stupeň brzdy?
Ten klidový odběr by se asi měl reklamovat, nebo aspoň přidat relé ovládané z kabiny.

Jak odtah ? Se třema manipulákama ? To si garážmistr rychle rozmyslí ! Manipulační řidiči mají samozřejmě startovací kabely. Manipulka přijede na výměnu, nastartuje vybitý autobus, nový předá koláčníkovi a hajdy domů na základnu. Po cestě se přes alternátor baterky dobijí a ejhle ! Máme čerstvou zálohu.
Požadavky ohledně klidového odběru nebyly součástí původní objednávky, podobně jako zabudování OIS. To jsme si dělali sami. Relé nejde zabudovat kvůli tomu že zapnutý autobus musí být vidět přes GPS. Tudíž musí být zapnutý počítač atd. Navíc ti naši umělci nejsou občas ani schopni pochopit funkci mechanického kohoutu topení, tak co na ně s vypínačem.
Jo a co je první stupeň brzdy ? Myslíš retardér ?

55

(246 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Kubajsu napsal:
Medvěd napsal:

...a tak na to s...u. Tím vybije baterky a už chce měnit stroj. Manipulka ho přiveze na dílnu ale mezitím se Aku už dobijou, tak v podstatě není co dělat.

A na kolik takovýho joudu tohle s...í vyjde?

Nic, musí se mu prokázat že to skutečně vybil na konečný ale on se otočí na tom že musí mít zapnutý topení atd. Na komisích se řeší a nic. Prozatím se to vyřešilo nákupem nových vozů Solaris. Měly by mít menší nároky na energii po vypnutí motoru. Jak to dopadne ukáže čas, neboť některé detaily ohledně elektroniky nejsou dořešené, nebo alespoň nebyly minulý týden.

56

(246 odpovědí, posláno do MHD Praha)

kasme napsal:

ten poslední řádek je pěkný

... ale pravdivý. KinderSORky fakt nesměj do nemocnice bo sou moc široký. Proto tam musel Ištván, ten je užší a vejde se. Akorát je ho málo, tak záloha občas ještě stála na dílně a v ní zanořený maník. Krom toho má velký odběr po vypnutí AKU a tak je nařízeno vypínat na konečné mechanický odpojovač. Řidiči jsou z toho v zimě fakt nadšený  a tak na to s...u. Tím vybije baterky a už chce měnit stroj. Manipulka ho přiveze na dílnu ale mezitím se Aku už dobijou, tak v podstatě není co dělat.

57

(115 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Hurá !!! Akorát škoda některých propuštěných fachmanů. Tradice DOZta je dost poškozena.

58

(246 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Spěchali na pivo.
To je normální. Na noční linku se nespěchá, pivo je důležitější.

59

(243 odpovědí, posláno do MHD Praha)

A co tohle ?
http://www.ropid.cz/tiskove-informace/c … x1709.html
Přílohy jsem ještě nečetl, ale je hezké když se může organizace takhle pochválit.

60

(162 odpovědí, posláno do Křižovatky, přechody, SSZ, ZPI, PDZ, telematika)

kasme napsal:

pár foto...
poznáte kde to je? smile

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1301/zpi/

- z údolí dutých hlav na Spojovací
- Českobrodská x Broumarská (u Laktosu - ten je vlevo za stromy), vpravo most pro okruh kolem Prahy (mimo)
- to samé do centra (další jsou detaily)
- obr. 7 - zpi na ŠR do centra, za nájezdem z ulice Národních hrdinů, vzadu protihlukový val u pokračování sídliště Jahodnice
- 11 a 12 mi něco připomíná ale nevím
- 14 a 15 na Proseku (vpravo), ulice Kbelská ?

61

(175 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Chcete někdo autobus nebo tramvaj ?

http://www.dpp.cz/nabidka-k-odkupu/

62

(246 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Celá kauza se táhne delší dobu a o začátku moc nevím. Každopádně Kačerov nemá odstavnou plochu. Podobně jako ji neměly Dejvice, ve vlastnictví DPP. (A Modří již vědí.) Vedení JSVA se snaží vyřešit kauzu přesunem autobusů na jiné provozovny a uvolněním plochy. Otázka přeměny Vršovic z trolejbusové vozovny na autobusovou garáž by se měla vyřešit v průběhu roku 2013 výstavbou protihlukové zdi. Na Vršovice by měly přijít kloubáky, celkem asi 40 až 60 kusů. Co odejde není zatím specifikováno. Klíčov by měl dostat nové SORky. A ticho, nebo se někdo dozví co tady píšu a bude průšvih.

63

(246 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Všechno bude, oni právníci se taky potřebují najíst.
Plánují se přesuny vozidel v rámci provozoven, anžto mají kloubáky dlouhý nájezd na konečnou. Jo a prý ten člověk co vlastní odstavnou plochu v garážích Kačerov tam chce stavět.

64

(246 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Jsem slyšel že komp převodovky občas nechápe směr jízdy zadaný řidičem. Ale jestli je to důvodem k téhle nehodě netuším.

65

(348 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Nebude se ta kompletní komunikace vytvářet na křižovatce Myslbekova x Patočkova ? Dál snad ještě nepůjdou. A tam už garáže jsou.

66

(20 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Myslím že za návštěvníky jsou považováni ti, co se ptají, a za ostatní ti co odpovídají. Takže třeba Jeník má viditelně smůlu. Asi stejně jako SML a Kasme.

67

(261 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Na stojky jsou minimálně od pátku usazovány podélné nosníky. Začalo se na východě, jižním mostem, jeřáb Hanyš, něco většího (blíže jsem nezkoumal bo nebyl časoprostor).

68

(79 odpovědí, posláno do NEdopravní stavby)

Asi od půlky týdne se jezdí do centra dvěma pruhy.

69

(10 odpovědí, posláno do Poznámky ke stránkám)

Nemohu se dostat na stránky mo.ttnz.cz. Je to u mě, u Vás, nebo se sekly proudy v kabelech ?

70

(4 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Doufám že všichni zainteresovaní budou chtít spolufinancování z EU. V Bruselu se poslední dobou moc nezasmějou.

71

(246 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Není nad šikovně zablokovaný výjezd. Jsem rád že u nás nic takového jako kloubák není. Byl to C-B, nebo SOR ?

72

(243 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Pokud jsou smlouvy na podobném principu jako například smlouvy na ND u autobusů (a to se nedá zcela vyloučit), tak si o možnostech reklamovat cokoliv nedělám iluze. Občas taky reklamujeme a necháváme auta stát i rok, abychom si po tom roce stejně provedli opravy sami a bohužel i na vlastní náklady. Kolik to stojí nevím. Něco to ale bude.

73

(319 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Vypadá to, že se podaří stavbu D a D3 opravdu zkoordinovat, počátek výstavby za cca 10 let, až Praha i stát našetří.

74

(118 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Na rádiu hlásili otevření Blanky na rok 2016. Původ zprávy neudán.
edit: Vono už to tady je, nějak nestíhám sledovat překotný vývoj událostí :
http://mo.ttnz.cz/forum/viewtopic.php?pid=28571#p28571

75

(377 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Objednával sice DP, ale z rozhodnutí dozorčí rady, tedy v podstatě na základě rozhodnutí Rady hl. m. Prahy, akorát že té předminulé. Ta minulá měla rozhodnout o financování na tento a příští rok, místo toho ale byla odvolána a současná dělá že se diví, ačkoliv o tom museli vědět. Když o tom vím já. Dvořák vyjednával alespoň změny aby DP nemusel platit vysoké spozdné. Toto vyjednal nejen s ŠT, ale i SOR Libchavy, kterým dlužíme za autobusy. O financování a ekonomice DP si můžeme debatovat, ale upozorňuji že:
1) je to na dlouhou dobu
2) střízliv bych se tímto směrem nevydával
3) vidím celou problematiku spíše zespodu.