Tohle je moc úzký na trávníček. Předpokládám, že tam bude dlažba nebo beton. A v zimě nebo při přívalovém dešti zasakování stejně nefunguje.
No, však brzy uvidíme.

Malej nebo velkej, problém je už to, že obrubník není níž - s odvodněním. Voda z chodníčku pak může stékat na "fasádu" a špinit ji. I když předpokládám, že to vyspádují tak, že u zárubní zdi zůstane zub, nevím, jestli má komunikace v tomhle místě dostatečný podélný sklon.

78

(164 odpovědí, posláno do CYKLOstavby)

andy napsal:

Vítkov a Parukářku spojí visutá lávka

Komu by se líbilo dostat se z Vítkova na Parukářku a přitom nemuset šplhat do dvou kopců, ten může doufat, že se žižkovské radnici podaří uskutečnit její nový a hodně smělý záměr. Tím je spojení obou zelených oáz visutou lávkou pro pěší a cyklisty. Lávka by se mohla stát novou dominantou nad žižkovskou kotlinou...

Ono je to jen pár desítek metrů, jo? yikes

79

(123 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

vondr napsal:

Do proražení kaloty zbývá:
úsek Brusnice
v severním tunelu: 162m
v jižním tunelu: 402m

Správně, správně. Žádné DKRZ, ale DPKZ je to pravé! smile

80

(35 odpovědí, posláno do CYKLOstavby)

Martin napsal:
Pista napsal:

Pravdepodobne pôjde o toto, alebo sa mýlim?
http://www.mapy.cz/#mm=ZP@dm=136399104+ … 89728@z=12

Je pravda, že to už je v "širšom" okolí Prahy.  smile

Ano, to je ona.

Jest to stará trať z Havlíčkova Brodu do Brna. Po válce byla nahrazena novou elektrifikovanou tratí, stará funguje dodnes v úseku Žďár nad Sázavou (zhruba od Mělkovic)-Nové Město na Moravě-Bystřice nad Pernštejnem-Tišnov jako trať č.251 a kousek ještě do Čebína jako vlečka do cementárny. Stopy této "staré Tišnovky" lze najít i v Brně od hlavního nádraží až do České a v Kuřimi. Předmětný úsek z Přibyslavi do Sázavy sloužil až do 90. let jako velmi romantická zkušební trať železničního vojska, umístěného právě v Sázavě. Po zrušení železničního vojska chátral, i přes snahu místních obcí a fandů provozujících po něm romantické jízdy byl nakonec rozebrán a zanikl.

Si tak matně vzpomínám- nebyla to technologie plánovaná i na Hradčanskou? Zápory zabetonované rovnou do Milánských stěn a uřezané až po vybetonování stropu a částečném zásypu. Problém je se zaizolováním vetknutých zápor.
Možná se pletu, po těch letech... smile

Dovolím si připomenout:

Nic, co by naznačilo...
Fakt je, že jsou tu tunely hned pod povrchem.

To taky vysvětluje ten fofr s jímkami na bentonit.

Pista napsal:
Strejda napsal:

Podle připravených obrubníků soudím, že je sem v tomto týdnu začnou osazovat.

Na tejto fotke je viac zaujímavé pozadie - technológia "vyzdobenia" križovatky po "skúške časom" .

To voprší. Ale musí pršet hodně.
Moje auto vypadalo mnohem hůř, kdy si nedaleko dělňasi začli házet cement do míchačky.

Strejda napsal:

Je to opravdu drapák, ale bude to celé jinak. Sám jsem docela překvapen. Více za chvíli, až dolepím fotky - dneska je slepenic trochu více.

Milánské stěny částečně rovnou z povrchu ???
??? mad

Kubajsu napsal:

Pravděpodobně šachta kanalizace, které se razily v předstihu...

Předpokládám , že to bude pojezdová plocha kolem budoucí šachty. To je už mimo trasu tunelu?

87

(33 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Já teda nevím, ale: že dojíždím do křižovatky zároveň s jiným autem, se mi stává běžně. Jsem rád, že vím, kdo má přednost. Že bychom se v neoznačené křižovatce sjeli naráz ze všech stran, se mi za posledních 10 let stalo JEDNOU, a to to byla ještě jen tříramenná křižovatka. Neměli jsme problém se dohodnout.

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 5.JPG.html
???

89

(454 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

S_M_Lomoz napsal:

Na přístavbě vestibulu je zabedněná a zapažená většina budoucího stropu - vypadá to, že betonáže bychom se mohli dočkat opravdu brzo.

Ta zelenkavá fólie na stěnách, to je jen geotextilie anebo další hydroizolační fólie, nevíte někdo?

90

(454 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

S_M_Lomoz napsal:

Netušíte, jak se bude obezdívat izolace prostoru mezi východní svislou stěnou a trámem? Bude to chtít skutečně hubené dělníky.

Pomocí zcela nehubeného betonmixu?

91

(454 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Jenik napsal:

Podle obrázků soudím, že na izolaci je nalepená bílá geotextilie, to by podle mě na ochranu hydorizolace před zásypem mělo stačit.

Nemohlo. Izolace je měkká, promačkne ji každý kamínek, a geotextilie na tom nic nezmění. Pak tím promáčknutým místem teče.

92

(5 odpovědí, posláno do Áčko do Nemocnice Motol)

Nějaký kabel?
K tomu by si to území ale zase nepotřebovali půjčovat...

93

(327 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

bb22 napsal:

Len hádam, ale nebude význam dodatkovej tabuľky súvisieť s tým, či je značka zákazová, príkazová, výstražná... ?

Nebude. To není nikde napsáno. Obecně se používá ve významu "b" a tak to taky zjevně bylo myšleno. I když formulace zákona je, jak je u nás zvykem, nejednoznačná.
Problém značky P5 "Dej přednost v jízdě tramvaji" je ten, že byla vytvořena poněkud nouzovým způsobem a nepříliš šťastně v rozporu s tímto pravidlem. Aby to nemátlo, musela být vymezena jako celek coby samostatná značka pod svým samostatným číslem a názvem. Nikdo tehdy netušil, že by někdy mohly po kolejích místo tramvají jezdit autobusy a požívat stejných privilegií. Nahrazení symbolu tramvaje symbolem jakýmkoliv jiným (např. autobusem) je tedy lidová tvořivost, nemající (jak se hezky říká) oporu v zákonu. Taková značka prostě neexistuje a musí tedy být vykládána obecným způsobem jako značka s dodatkovou tabulkou omezující její platnost. Což ovšem u značek upravujících přednost nedává smysl (ty být omezovány nesmí).
Zcela jednoznačný smysl by tato značka měla, pokud by symbol tramvaje byl vepsán přímo do plochy značky, stejně jako u značek zákazových či výstražných. Pak by bylo jasně dáno, že přednost je obecně dávána vozidlu vkreslenému do značky. Autor této značky se ale snad obával možné záměny se značkou výstražnou, chtěl základní značku nechat jasnou a čistou a proto to udělal takto.
Toť můj spekulativní psychologický rozbor této záležitosti.
Uvidíme, jak to budou chápat řidiči, ale už sám vjezd na koleje je myslím, dost determinující smile

94

(306 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Martin napsal:
jro napsal:

nevite, proc se ten clovek pokousi zapalit Badeniho?

Tak jako se vypaluje tráva, tak tředa zkouší vypálit dlažební kostky smile

To se teď nemá dělat, začínají se líhnout malí kamenožroutci smile
(Sorry, prosím smazat)

95

(33 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

obr napsal:

pinusi, pokud by tam byl U turn, tak by to byla navíc velká zajížďka, nemůžete to udělat hned u výjezdu z tunelu, musela by být nějaká vzdálenost, aby se auta dostala z pravého do levého pruhu a taky by tak vzrostlo tím mícháním riziko nehod.

...a vyšší zatížení přilehlého obyvatelstva dopravou, a rizikové neorganizované přejíždění tramvajového pásu, a větší zábory Letné (otočit se jen přes tram pás by neprošlo, kvůli rejdu náklaďáků a kvůli rozhledu), o kapacitě takové otočky ani nemluvě.
Krom toho si dovoluji upozornit, že povrchová trasa musí zůstat v kapacitě min. 2+2, kvůli občasným vynuceným uzavírkám tunelu.

96

(32 odpovědí, posláno do "Plodné" debaty)

obr napsal:

Lomozi - a takové propagandisty, jako Břečťan musí všichni povinně živit .
Jo, je třeba podpořit ty, kdo stavějí....

Domnívám se, že Břečťan není propagandista, je jen idiot. Je to stále stejné novinářské schema: Ti nahoře jsou mocipáni tyjící z vašeho potu a krve a My, Úžasné noviny (televize, rozhlas, časopis - nehodící se škrtněte) se Vás zastaneme. Proto Nás čtěte (sledujte, poslouchejte), JSME NA VAŠÍ STRANĚ (citace názvu nejmenovaného televizního pořadu je čistě náhodná), i kdybysme vám tím škodili.
A že o tom vůbec nic nevíme? Nevadí, vždyť je to tak vždycky.

No, a tak se skvěle shodnou s ekoteroristy zaujímajícími stejné stanovisko, byť z jiných důvodů.

Smutné na tom ovšem je, že tahle permanentní masáž mozku časem přesvědčí i ty nejodolnější méně přemýšlivé (a informace si shánějící) jedince o tom, že všechny tyto investice jsou útokem na jejich základní práva a projevem arogance moci. Nahrává tomu i typická česká vlastnost na všechno nadávat, ať už je to bílé nebo černé.

No nic. To jsem si zase ulevil...

97

(420 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

MP napsal:

Dotaženo ad absurdum se může stát, že soudce žalobu zamítne, žalující se odvolá pro nějakou formální drobnost, odvolací soud věc vrátí a soud první instance beze změny JEDINÉHO DŮKAZU rozhodne v podání jiného soudce naprosto opačně. To vše je v ČR na 100% podle práva.

Nesouhlasím. Tento postup v žádném případě není jen hypotetický. U nás setsakra praktický. Nejen ve stavebním právu, ale často i v právu trestním či rodinném. Říká se tomu nízká předvídatelnost práva.

S_M_Lomoz napsal:

Jestli se dobře pamatuju, když jsme byli v únoru v IS, pan Polák říkal, že tohle zařízení staveniště nebude - kvůli "obchvatu Kulaťáku".

Zde: http://mo.ttnz.cz/forum/viewtopic.php?pid=13251#p13251

kasme napsal:

doplněn seznam stavenišť s odkazy do mapy, některé asi nebudou úplně správně smile

http://metro.ttnz.cz/staveniste/

Chyba v posledním odkazu...

100

(44 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

S_M_Lomoz napsal:

A hlavně: tohle, sakra, se mělo řešit v územním řízení, později už se na to nemá brát ohled. Územní rozhodnutí je z roku 2002.

To už jsme tu probírali i na podzim. Ve stavebnímu řízení nelze podávat připomínky k věcem, které bylo možno připomínkovat v územním řízení. To výslovně praví Stavební zákon. A toto je věc ÚR. Nějak tomu taky nerozumím.
Že by se ŽP v Holešovičkách v ÚŘ neprobíralo a tedy se k němu nebylo možno vyjádřit?