1

(196 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

To není všechno!! V tom článku je důkaz, že lze cestovat v čase do minulosti. Je to vidět na redaktorovi, protože pokud článek začal psát psal ve svých třiceti letach, tak po dopsání mu bylo asi tak deset a gramatiku a stylistiku s úspěchem zapoměl. To se ve čtvrté třídě už 30 let neučí, že žáci si mají po sobě svůj výtvor přečíst a opravit.

    Letenský tunel byl zprovozněn v roce 1953 a v letech 2022 až 2003 bylo rekonstruováno jeho technické vybavení.

2

(82 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Třeba to jsou známky autora tabulek z matematiky z první až páté třídy ZŠ. hmm

Pánové jste na omylu, je to nová metoda jak oddělit od sebe provoz protijedoucích aut. Přechody budou po padesáti metrech jen do půlky a ještě na střídačku. Chodci přejdou danou polovinu po přechodu a k dalšímu přechodu půjdou po dělící čáře k dalšímu přechodu, kde dokončí svoji pouť. Má to výhodu v tom, že ušetříte materiál a práci na svodidla, protože si málokdo troufne přejet chodce uprostřed (taky nepřejedete jen tak mírnyx-týrnix chodce na chodníku). Zmiňovaný  přechod je zaváděcí část této metody. Při případném nárazu do chodců se nevystavujete takovému poškození aut, jako při nárazu do ocelového svodidla. Tím pádem omezíte škody na autě a chystané zvyšování povinného ručení potom není tak strašné. Chodec má smůlu, protože podle vyhlášky má přednost pouze při chůzi po přechodu (nejsem si ovšem jist, zda-li se to také týká mužů a mladých žen).

4

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

(

S_M_Lomoz napsal:

Pořad na Stream.cz - Gebrian vs: Tunel Blanka
Blanka z architektonicko-urbanistického hlediska

https://www.stream.cz/gebrianvs/10007853-tunel-blanka

Ach bože můj!! Další chytrolín, který je po bitvě generálem. Pan redaktor je ale korunovaný ... ! Ovšem je za to placený, takže co se divím i když to prezentuje s takovým nadšením (nestudoval on takhle náhodou herectví?).

Nejvíc mne ovšem pobavily jeho úvahy nad množstvím aut vyjíždějících z tunelu. Nejlepší by bylo podle něj asi bylo, kdyby do Blanky auta pouze vjížděla a žádné nevyjelo ven. Je to chyba projektantů, že na toto nepomysleli! Přitom je řešení velice jednoduché. Uprostřed tunelu vykopat hlubokou jámu, pokud možno až do středu země, no a daný problém je vyřešen.

5

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

No jo, bulvár idnes se bude v Blance ještě dlouho rochnit, protože se nic zajímavého (jako která celbrita byla nevěrná, či utekla s jinou a pod.) neděje. Takže o čem asi tak mají psát? smile Něčím přece musí senzacechtivé pitomce, pro něž vrcholem informovanosti je, která domovnice dostal za pomluvu flastr, nakrmit. A na Hradě už žádné trenýrky nevisí..., informační boom s uprchlíky taky poklesl... Ano, je to bída být dneska chudákem novinářem, zvlášť když u lopaty nebo u popelnic je to ještě těžší. hmm

kasme napsal:

....že prej se v tom nějak vrtali... smile

big_smile big_smile big_smile big_smile No jo, za mých mladých let se říkávalo když někdo něco zvrtal, že "vrtá s v tom jak študák v kun.." big_smile big_smile big_smile big_smile

7

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

S_M_Lomoz napsal:

...
Je roztomilé, jak mluví o (ne)urychlení a neberou přitom do úvahy porovnání se stavem před otevřením Blanky ;--)

Ono to bude asi tak, že všichni tito chytrollíní si musí zavčas přihřát svoji polívčičku i když je to nechutná břečka. To asi aby se zviditelnili jako že jsou IN. Já sice nevím co to IN je, ale hodně se to používá, takže to bude asi něco značně neslušného. smile
Já se osobně domnívám, že je to nový druh živočicha jménem "Impotentus Nekňubos", který se vyskytuje převážně v oblasti pražské kotliny, případně v místech velkých aglomerací, kde se díky speciálním podmínkám přemnožil.

8

(219 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Pražský DPP převzal první upravenou moderní tramvaj typu 15T.

Praha - Pražský dopravní podnik (DPP) převzal od firmy Škoda Transportation první upravenou tramvaj 15T, která mám nově namontovánu klimatizaci i wi-fi. Dopravce se nyní chystá na zkušební jízdy. Potvrdil to mluvčí DPP Jiří Štábl. DPP se ke změně rozhodl začátkem letošního roku a celkem by takto upraveno mělo být 125 tramvají.
„Mohu potvrdit, že první faceliftovaná tramvaj 15T dorazila včera do Prahy," uvedl Štábl. Nyní se dopravce chystá na na zkušební jízdy bez cestujících, které by měly být zahájeny v nejbližších dnech.
Tramvaj je zatím obalena bílou fólií a její podobu chce podnik představit na oficiální akci za asi dva týdny. DPP již dříve uvedl, že výrazně upravena bude barevnost, kdy horní pás vozu je bílý, oproti stávajícímu tmavému provedení, a bílá barva místo šedé bude použita i pod okny. Střední díl čela vozu bude žlutooranžový a celé čelo má nový design – kvůli zrychlení oprav je snížen počet plastových dílů.
V rámci interiéru je vůz nově vybaven klimatizací a zařízením pro wi-fi. Dřevěné sedačky jsou pak vyměněny za plastové. Na jaké linky tramvaj DPP nasadí, mluvčí neuvedl, podle informací by mohly ale jezdit na některé z páteřních tramvajových linek.

Zdroj: http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/p … 50812.html

9

(322 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Prochaine napsal:

Je to sice neporovnatelné, ale pro porovnání bych uvedl, že v Londýně je roční Oyster Card pro zóny 1-3 za asi 57.000 Kč.
Já tam teď za 4 dny nechal skoro 1000 Kč.

To je sice pěkné - srovnávat, ale ... Co myslíte, jaký je průměrný příjem v Anglii a jaký u nás?

10

(64 odpovědí, posláno do Modernizace trati Praha – Kladno)

Vsadím se, že lidi, kteří o tom rozhodnou, půjdou cestou nejlevnější varianty a potom to všechno dopadne jako na stanici metra Veleslavín, kde v rámci šetření nebyly udělány poh. schody, a teď se to bude za drahé peníze napravovat. O tom se však cudně mlčí, nebo tiše špitne. hmm
Přitom nejsme tak bohatí, abychom stavěli levný aušus. smile
Jsou dva extrémy: Za socialismu byla tendence všechno naplánované utratit, někdy i zbytečně, aby nám příště nebyl krácen rozpočet. Za kapitalismu, dělat všechno co nejlevěji a až přehnaně šetřit, protože jinak bychom mohli být nařčeni ze zbytečné rozhazovačnosti, přijít o vysoké prebendy a být vyhozeni z lukrativního místa (třeba i volbami).
A teď babo raď. neutral

11

(322 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile

Pro Jeníka: Takže ti vlastně poskytuje ochranu před návštěvami jakéhokoliv druhu!! Kromě chodících, obvykle nepříjemných, sousedů a pošťáků se složenkami. Tudíž poplatek.

To tedy znamená: Klidně vlezte na červenou na přechod a pokud to stihnete do zhasnutí pruhů přeběhnout, tak vás nic nezajede. Otázkou je, co by na to řek´ policajt, číhající na druhé straně přechodu. smile Další otázka je zda-li mají řidiči nárok po zhasnutí pruhů přejet nějakého opozdilce či loudala typu "O berličce hnáty křivé pod plachetkou osoba". big_smile

13

(246 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Mám známého coby řidiče busů u DP. Ten mi vysvětlil, že řidiči u DP jsou sledováni jakýmsi zařízením (zřejmě přijímačem a vysílačem asi na bázi GPS) přes družice, coby do polohy (místopis) a přesnosti příjezdů a odjezdů na zastávky pod děsivou pokutou až 300.-Kč/sekundu (slovy tři sta Kč za jednu vteřinu mimo jízdní řád)! Potom se jeden nediví, že jezdí tak razantně, aby ho dodrželi, pokaváde nechtějí při výplatě otočit směr předávaných peněz. Údajně to můžete vysledovat zvláště u autobusů, vybavených obrazovkou , kde se mění stanice. Po odjezdu ze zastávky, se automaticky cca po ujetí asi 20-50m změní obraz a naskočí další stanice. Takto jsou vybavenu všechny autobusy DP. Externích přepravců se toto nejspíš netýká.

14

(352 odpovědí, posláno do Áčko do Nemocnice Motol)

Sibstr napsal:

...Z vestibulu na povrch totiž nejezdí výtahy... Podle dopravního podniku za to může vítr.

Má to ta Praha ale smůlu! Blankou se nejezdí, protože tam teče voda. Na Bořislavce nejezdí výtahy, protože se do nich nacpe vítr. A to ještě nikdo neví, že ve stanici Motol se zkroutí koleje, protože na ně pořád svítí sluníčko. Holt, příroda je mocná čarodějka! A namíchnout čarodějnici, zřejmě není jen tak. Oni ti ekoteroristi o tom asi vědí své. Jen my naivkové o tom nejspíš  nemáme ani tušení. sad

15

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Sibstr napsal:

Tak pánové, přiznejte se, koho jsou ty kabely?!
Hehe, nakonec ty kabely nikoho nebudou, uvidíte big_smile
Takový mědi a nikdo to nechce tongue

Bodejť by ji chtěl, když sběrny teď mohou vykupovat kov jen od slušných a poctivých občanů  nebo firem. big_smile

16

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Jenik napsal:

...(omlouvám se autorům, ale jména mi to a ne a ne a nepřekopíruje)...

Ale kopíruje. Pouze nějaký "chytrák-prožramátor" smile si to usnadnil takovou obezličkou a proti kopírování dal mezi písmena jména, náhodně generovaná dvojčíslí (nebo nenáhodně - nepátral  jsem ve zdroji HTML). Stačí vymazat cifry a zkopírované jméno je na světě. Je to sice velice primitivní kryptografie, ale jeden nemůže mít všechno. wink Kdopak odhalí toto psaní? K38d61o15 č22t37e54 B78l38e26s51k19 j92e55 v62ů09l75. Případným čtenářům se hluboce omlouvám! Ó jak prosté milý Watsone. big_smile

P_V napsal:

Za 100 let to bude kopat armáda robotů. smile

Bože můj, já jsem Karkulka! Vymejšlím si kdeco, ale tohle mě nenapadlo! hmm

Když si představím, že před sto lety něco takového kopala roky armáda barabů ještě ručně, tak ... no FUJ!!! Co asi tak bude za sto let? smile

19

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

P_V napsal:

Mně na kabexovém prohlášení nejvíc zaujalo, ....

Já si spíš myslím, že vzorky kabelů dali k posouzení příslušnému ústavu (většinou to dělají nějaké výzkumáky), ve kterém se zjišťuje odolnost izolace proti čemukoliv na co si vzpomenete a na základě tohoto je vydán příslušný certifikát. Nějakou dobu to sice trvá, ale výzkumáky mají své metody jak něco takového poměrně rychle zjistit. No a než se rozhodne, kolik moc kabelů (a jakých) se bude měnit, tak certifikát(y) budou na světě.

20

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

"Aj, vidím díru velikou, jejíž pověst hvězd se dotýkati bude!"
    Pravila vědma Velena z Libušiny družiny. Načež její kolegyně Blanka, dcera nunváře Krušiny z Hrádku, se ohradila, že se to určitě netýká její osoby, ale že to zajisté bude v budoucnosti některá jiná.

  Ze zachráněné kroniky osady Játovím vypálené a zaniklé po zásahu Blesku - Perunova to hněvu - koncem prvního tisíciletí.

21

(32 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

big_smile big_smile Chcete datum? Tak to bude 24.6. V tomhle  datumu jsou obě cifry 6 i 4, tak jak to bylo pro duben, a navíc je tam i dvojka, takže máme posloupnost sudých čísel. wink Součet cifer je 12 a součet těchto cifer jsou zase tři, což je v pořadí dnů v týdnu středa, no a když se podíváte do kalendáře, tak 24.6. je právě středa. Holt není nad numerologii, pitomologii a blbnologii. tongue

22

(196 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

No jo, o čem taky mají novináři v zimě psát, když z Petřína nechce a nechce spadnout žádná lavina! Tak si vymyslí problém, jdou za radním, a jeden potom napíše čehý a druhý hot a třeba se najde ještě nějaký, který napíše hyjééé. wink

23

(243 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Zrovna tak, jako existuje internetový troll, tak také existuje dopravní troll - Ropid. smile Dokonce i jeho jméno evokuje vzpomínky na bájného tvora ze severu Čech - na ropáka bahnomilného - a bahní si v prostředí nepřehlednosti a zmatků.

Kontrolní otázky:
Co je to iternetový troll?
Co je to dopravní troll?  (To samé ale v dopravě.)

24

(377 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Pankrác napsal:

... Možná by to chtělo založit nové téma něco jako změny od 6.4.2015 :-)

Spíše s názvem "Ropidské změny změn" big_smile

25

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

vlakno napsal:

Tyhle náklady ale jistě město zná a umí je vyčíslit a od samotného TKB oddělit. Např. Trojský most je součást ŠPELC, ale náklady jsou známé. Takže smysl počítat, kolik bude stát jeden průjezd tunelem jistě má, pokud máme příslušná data. Kdyby náhodou ne, čemuž bych se v tom chaosu ani nedivil, tak je lze alespoň odhadnout.
Dělání mlhy kolem těch celkových nákladů nebo tvrzení, že je vlastně jedno kolik to stálo a na co to šlo moc nechápu. Považuju to ale za typicky české. Přesně vyčíslené náklady jsou důležité pro další rozhodování města i názor daňových poplatníků, protože ti to všechno zaplatili, platí a budou platit.

Á takyodborník na daně a rádoby hlásná trouba daňových poplatníků promluvil. Asi se moc kouká na televizi, zvláště na ty "emerické" filmy druhé kategorie, kde se to podobnými hláškami jen hemží. big_smile Jako správný daňový poplatník si své zastupitele určitě volil, takže ať si stěžuje sám na sebe a ne na ně!! A pokud nebyl u voleb, tak ať radši drží chlebárnu a hluboce se stydí. big_smile