1

(96 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

to JK2: naprostý souhlas. Uznávám, že jsem to hooodně zjednodušil, mě šlo hlavně o to, jak se tam redaktorka senzacechtivně vrhala na každou věc, aniž by tušila ty souvislosti, co jsi v jednom odstavci pěkně shrnul. Takhle kdyby to tam bylo fundovaně řečeno, tak to beru a reportáž bude mít hlavu a patu. To, co zaznělo patřilo spíše do zpráv na Novu nebo do Blesku ...

2

(96 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Tak jsem si právě poslechl tu reportáž a zůstávám sedět s pusou otevřenou ... Rozhodně netvrdím, že tam probíhalo vše, jak mělo, ostatně ty nedostatky a pochybení zjistil báňský úřad při svém šetření. To je v pořádku, ať ty chyby pojmenují a někdo ať si je zodpoví. Ale přístup paní "redaktorky", která jde po každém slůvku jako husa po flusu je akorát honem za senzací. Očekával jsem zajímavou a objektivní reportáž, ale bohužel jsem se nedočkal ... :-( V posledním konkrétním případu to vypadá na jasné pochybení bagristy a nepomohlo by asi 100 lidí, co budou počítat kotvy nebo kubíky nastříkaného betonu - ano, pomohl by jeden, který by mu řekl "neblbni, nemůžeš to strhávat jako prase, počkej, až se vrátí s těma nůžkama" ...

3

(78 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Zaregistroval jsem tu architektonickou studii před pár dny a musím říct, že jsem to bral jen jako nějakou studentskou ideovou soutěž. A ono ejhle, už se toho někdo chytil (že by ty volby za dveřma?) Uznávám, že na těch vizualizacích to nevypadá zle, ale jak už tu psali jiní - realita by vypadala mnohem hůř, myslím, že by to nefungovalo ani po technické stránce - zmiňované listí na silnici, ale taky sníh atd. Jsem si od prvním vizualizací stávající Malovanky říkal, že je to křižovatka s velkým K a je vymyšlená a udělaná moc hezky a zajímavě. Cihelný obklad je nadčasový a ostrůvek zeleně uprostřed je také hezký. Nějak mi fakt uniká, proč by se ten prostor měl zakývat (?) Ano, bydlet bych tam nechtěl, ale na druhou stranu to tam do teď bylo ještě mnohem horší - obyčejná klasická vyasfaltovaná křižovatka bez jakéhokoliv architektonického vylepšení - ostatně jako většina křižovatek, u kterých to nikoho netrápí a nikdo je nechce zakrývat nějakou rádoby hezkou ohradou nebo střechou :-)

4

(50 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Byť jsem spíše pasivní návštěvník (prohlížeč a čtenář), tak jsem si samozřejmě nemohl ty slepenice nechat ujít, takže díky, bylo to super. Když pominu, jestli by měla stát Blanka tolik co stojí a všechny ty tahanice okolo, tak je to stejně pořádné dílo a klobouk dolů před projektanty a stavaři - zejména Malovanka se tam krásně vyloupla, to už není křižovatka, to je takové silniční umělecké dílo :-)

5

(248 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

obr napsal:
baggins napsal:
Strejda napsal:

No, bojím se že ten výkres již neplatí. Každopádně zatím jsou všechny dlaždice v jedné barvě (na rozdíl od těch, které jsou na vnějších stranách křižovatky).

No, ono při úplně blízkém pohledu jsou tam 2 odstíny - cihlově červená a cihlově červená s tmavě šedým "melírem" ale z dálky je to skutečně nerozeznatelné. Mám takové podezření, jestli to nebudou zase bourat ;-) protože to někdo spletl a dělníkům dodal jen 2 odstíny.

měli by dělat tu finální úpravu obkladu různobarevnější/strakatější. Když je to barevně monotonní, nějaký sprejer to rychle zničí...

Tak to se vůbec nebojím, že by barevnost pomohla - i kdyby tam vyskládali sebekrásnější mozaiku, tak to nějaký samozvaný umělec (čti magor) přestříká nějakými klikyháky - viz třeba skleněné opěrné stěny i vlastní betonové konstrukce na novém spojení. Spíše jsem si říkal, proč tam dělají takové drahé úpravy - lícovky jsou jistě jedna z nejdražších možností. Určitě bych tam nenechával plochý šedý beton, ale myslím si, že nějaká hezká matrice do bednění v kombinaci s probarveným betonem by bylo levnější a dostačující řešení.
A ještě k těm prefa schodišťovým stupňům, jak mají ty čtyři otvory na prostrčení kotevních trnů - myslíte si, že ty trny jen prostrčí a vyplní nějakým tmelem, nebo je nějak přišroubovávají? Každopádně je to docela odvážné řešení a nevypadá to zle.

Teď koukám na přehled z úterý 1.9. (http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 1.jpg.html) a směju se nad kouzlem slepenice - stačí málo a hned tu máme tři dozery :-)

Honkam napsal:

Tipoval bych tak na konec roku, ale spíše někdy leden-únor 2010, podle toho jak se na hradčanské vlečou.

Už podle toho, že bude doprava svedena na novou část mostu, u kterého dodělávají 1. opěru, tak bych viděl stejně. Stejně mi přijdou ty "dočasné" přeložky docela velkorysé - vždyť jenom ta přeložka tramvajové tratě včetně všeho, co s ní souvisí musí být za pěkný balík ... Ale jistě to nedělají jen tak ze srandy a kdyby to celé úplně uzavřeli na několik měsíců, tak by pravděpodobně celá doprava zkolabovala.

8

(118 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Pod to se mohu jen podepsat. Ono je to dobře vidět, když člověk sleduje zprávy ze svého oboru, kde musí kolikrát nechápavě kroutit hlavou. A když mi to potvrdila i sestra, která se věnuje zase úplně jinému oboru a vidí to úplně stejně, tak už nepochybuju, že to platí obecně (téměř) ve všem. Proto je třeba sledovat veškeré zprávy s odstupem a "přednesená" fakta brát s rezervou.
Byť na druhou stranu musím uznat, že vysoutěžená cena se v našich končinách bere jako základní, na kterou je třeba naroubovat balíček víceprací ... Ale to už je věc jiná.

9

(253 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

... a zrovna, když by bylo na co koukat :-(

10

(143 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Jojo, na situaci je to jasné, pilotovací soupravu jsme všichni viděli na kameře v akci, na oficiálních stránkách to potvrzují ... ale ať koukám, jak koukám, na těch fotkách to také zatím nevidím - možná až uschne to bahno, nebo to tam trošku odbagrují, tak bude po záhadě.

Pista napsal:

Copa to tam má panáček (druhý z ľava) za mašinku?
http://www.splav.cz/lomoz/f0t0/0079_090812_2.jpg

Vypadá to jako hladička betonu, jen mu nikdo neřekl, že se ještě nebetonovalo :-)

12

(346 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Třeba by se dal použít takový ten popílek, kterým se vyplňoval prostor u portálů tunelů na Novém spojení