1

Téma: Dopravní omezení 2008

V lednu se strašilo MÚ P6 a P7, že v březnu začnou dopravní komplikace ohledně stavby MO.... bohužel podle nedávno uveřejněného harmonogramu výluk pro březen nic nebude :-(

viz. http://www.dpp.cz/index.php?q=cs/kratko … rezen-2008

Bojím se spekulovat proč ne :-(

Thumbs up Thumbs down

2

Re: Dopravní omezení 2008

V neoficiálním plánu výluk taky nic není: prazsketramvaje.cz

3

Re: Dopravní omezení 2008

V souvislosti s uzavirkou od 13.5. se po P6 a P7 zacinaji mnozit dopravni tabulce upozornujici na zmenu provozu. V nekterych mistech uz jsou cedule vystavene, nekde jsou jenom otocene ...

Thumbs up Thumbs down

4

Re: Dopravní omezení 2008

Podle clanku na hlavni strance z MF DNES se mozna bude stavet i provizorni tramvaj, aby bylo doprave na P6 a P7 ulehceno. Stale mi ale odpada vyznam, proc zacali s rekonstrukci trate, kdyz stejne ma byt Letna uzavrena hmm

Thumbs up Thumbs down

5

Re: Dopravní omezení 2008

Protože TRAM trať z panelů BKV v ulici Milady Horákové (Štros - Sparta) byla v katastrofálním stavu a zřejmě by již nevydržla ani provoz dvou linek (1, 8), které budou od 28. 6. 2008 ukončeny na okraji Letné. Více o panelech BKV a fotky najdete na stránkách Pražské tramvaje (fotky jsou úplně dole).

6

Re: Dopravní omezení 2008

Z ČTK

Praha 16. května (ČTK) - Přes Letnou v Praze 7 povede náhradní tramvajová trať, rozhodl dnes krizový pracovní tým pražského  primátora. Náklady na výstavbu kolejí, které spojí Hradčanskou, Letnou a Holešovice, se odhadují na zhruba sto milionů korun. ČTK o tom informoval magistrát.
"Stavba městského okruhu je plánována do roku 2011 a tramvaj přes Letnou je druhou nejzatíženější tramvajovou tratí v Praze. V zájmu města je i po dobu stavby zachovat na Letné kvalitní hromadnou dopravu," uvedl primátor Pavel Bém (ODS). Letnou denně projíždí zhruba 65.000 cestujících.
"Dočasná tramvajová trať vedená souběžně se staveništěm je drahým opatřením, jehož náklady odhadujeme v této chvíli na zhruba sto milionů korun," dodal Bém. Nyní se bude hledat optimální trasa, technici musí zohlednit i náklady a dopady na okolí.

Thumbs up Thumbs down

7

Re: Dopravní omezení 2008

No to je teda nářez :-) Jestli by opravdu nebylo levnější autobusům udělat extra pruh wink

Thumbs up Thumbs down

8

Re: Dopravní omezení 2008

Stejně to určitě neřeší problém. Pochybuji že počítají s výlukami, až se rozkope Hradčanská a Prašný most.

Thumbs up Thumbs down

9

Re: Dopravní omezení 2008

Před časem mi někdo na P6 magistrátu říkal, že se má v boční ulici na Valech udělat nějaké provizorium. Ale s rychlostí jak se to mění je to určitě už out.

Thumbs up Thumbs down

10

Re: Dopravní omezení 2008

Praha 30. května (ČTK) - Magistrát začal zpracovávat podklady pro výstavbu provizorní tramvajové tratě přes Letnou. Celý projekt čeká běžný schvalovací proces, uvedl dnes v tiskové zprávě radní Radovan Šteiner (ODS). Trať, jejíž náklady se odhadují na 100 milionů korun, bude dlouhá asi jeden kilometr. Naváže na trať kolem Hradu a povede kolem staveniště tunelu vnitřního automobilového okruhu pod plání, hotová by mohla být za rok.
"Vstoupili jsme do rychlého, ale v podstatě již standardního režimu zpracování podkladů pro nezbytné schvalovací procesy a přípravy investice, práce běží," uvedl Šteiner. Trať musí například získat povolení Prahy 7 a územní rozhodnutí. Podle Šteinera se také ukazuje, že trať umožní změnit postup stavby tunelu Blanka a návazných částí, což by mohlo vést k urychlení a zlevnění celého projektu.
Trasa trati povede kolem Pražského hradu, která v místě dnešní točny na Špejcharu vstoupí na Letnou a povede kolem staveniště tunelu. Pokračovat bude do tramvajové trati v ulici Mariánské hradby. Podle magistrátu je také pravděpodobné, že se využije i dnešní tramvajová smyčka Špejchar.
O výstavbě provizorní trati rozhodla krizový pracovní tým hlavního města kvůli tomu, že patří k nejvíce vytíženým v metropoli, denně ji využívá zhruba 65.000 cestujících. Úplný dopravní kolaps nastal na Letné v polovině května, když začala tramvajová výluka v ulici Milady Horákové.
Magistrát hned od dalšího dne zavedl některé dopravní změny. Částí Badeniho ulice a ulice Na Valech mohou řidiči jezdit jen jedním směrem, byla zrušena jedna z tramvajových zastávek Malostranská na nábřeží Edvarda Beneše. Opatření pomohla a kritická situace se už neopakovala.
Rekonstrukce v ulici Milady Horákové skončí 9. června, o den později se na komunikaci vrátí autobusová doprava. Další výluka bude ale následovat při hloubení tunelu mezi Špejcharem a Prašným mostem.

Když se prokoušu vyšinutími z vazeb a neustálým přeskakováním z popisu jednoho konce trati na druhý, vychází mi zhruba tohle a upřímně se děsím... nebo vám to snad vychází jinak?

Thumbs up Thumbs down

11

Re: Dopravní omezení 2008

Poté, co jsem si to přečetl pošesté s mapou u nosu, mi to vychází spíš takhle: http://www.mapy.cz/#x=133051136@y=13598 … 4-3840-832

Thumbs up Thumbs down

12

Re: Dopravní omezení 2008

Anebo spíš takhle http://www.mapy.cz/#x=133051136@y=13598 … -3168-1024

Thumbs up Thumbs down

13

Re: Dopravní omezení 2008

Já bych řekl, že už si to sedlo a uklidnílo a že se od toho ustoupí smile - je to zbytečná komplikace... A jen na chvíli smile

14

Re: Dopravní omezení 2008

Na webu ROPIDu se už objevily prázdninové a zároveň výlukové jízdní řády odkloněných linek 108, 174 a 216. Všechno odkloněno z Prašného mostu do zastávky Kafkova a na Dejvickou (v zastávce linky 143, jenom nástupní). U tramvají zatím nic.

Thumbs up Thumbs down

15

Re: Dopravní omezení 2008

Dneska se meni trasa NAD X-1, delnici dokoncili v predstihu opravu tramvajove trate ... viz clanek v MF DNES

Thumbs up Thumbs down

16 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (10.06. 2008 19.48)

Re: Dopravní omezení 2008

K té X1: ROPID už uvádí i jízdní řád od 28. června. X1 pojede v trase Vozovna Střešovice-Prašný most (jenom ve směru z centra)-Hradčanská-Sparta-Letenské náměstí. Nepojede v noci - to pojede linka X56, která to vezme až na Strossmayerovo náměstí.
Mimochodem, na obratiště Sparta by měla od 28. června zajíždět 26, jak se předběžně můžeme dočíst ze stránek Praha6.cz. Bude tak pár dní hezká rarita - 26 v trase "provizorní obratiště Sparta - provizorní obratiště Husinecká".

Thumbs up Thumbs down

17

Re: Dopravní omezení 2008

Z ČTK

Praha 23. června (ČTK) - Kvůli pokračující výstavbě městského okruhu bude od 30. června uzavřena třída Milady Horákové v úseku Na Valech - U Sparty. Omezení, která se dotknou tramvají, autobusů i osobních automobilů, potrvají do začátku příštího roku. Novináře o tom dnes informoval pražský radní Radovan Šteiner. Autobusy hromadné dopravy budou odkloněny. Některé dálkové linky budou končit u stanic metra Dejvická nebo v blízkosti Hradčanské.
    Od 30. června do 7. ledna 2009 bude uzavřen jízdní pás v úseku Na Valech - Badeniho ve směru do centra. Doprava bude vedena po objízdné trase přes ulici Na Špejcharu a jižní koridor na Letenské pláni.
    Od 14. července do 7. ledna příštího roku bude navíc ve stejných místech uzavřen jízdní pruh ve směru z centra. Vozidla budou využívat pás, který vede do centra.
(Hmm, tady je zpráva sama se sebou ve zjevném rozporu. Jak by se mohl využívat pás, který bude uzavřený... odpověď je jednoduchá. Směr do centra bude uzavřený jenom do 13. července, pozn. SML)
    Od konce června bude neprůjezdná i část v úseku Badeniho - U Sparty směrem do centra. V těchto místech je podle Šteinera nutné otevřít stavební jámu pro výstavbu hloubeného tunelu. Objízdná trasa povede přes ulice Na Valech, Na Špejcharu a přes provizorní komunikaci na staveništi.
    Dálkové autobusy, které do Prahy míří od Kladna, budou končit na Evropské ulici před hotelem Diplomat. Linky, které jezdí od Hostivic a Jenče, budou končit v ulici Na Valech.
    Trasy tramvají se změní už 28. června s přechodem na prázdninový provoz. Dotkne se to linek číslo 1, 5, 8, 14, 15, 20, 23, 25, 26 a 34 (34 sice bude, ale kvůli něčemu úplně jinému - kvůli havarijnímu stavu panelů na křižovatce Dukelských hrdinů/Kostelní; spíš tam měli napsat 36, která bude měnit trasu).

Thumbs up Thumbs down

18

Re: Dopravní omezení 2008

Vcera jsem byl na Zlicine, pokracuje tam budovani novych zastavek autobusu u prijezdu na autobusovy terminal. Pokud to jeste nestacili zmenit.

19

Re: Dopravní omezení 2008

Tak dneska je poslední den, kdy jezdí autobusy z Hradcanske. U 174 a 108 uz maji mapicky s novou trasou. Na Zlicine je skoro dokoncena vystavba novych zastavek.

Thumbs up Thumbs down

20

Re: Dopravní omezení 2008

Hradčanská: změny zastávek

Z důvodu výstavby tunelu Blanka na Letné pokračuje další etapou obousměrné přerušení provozu tramvají v úseku Sparta – Hradčanská do 1. čtvrtletí roku 2009:

    * linkové vedení tramvají se nemění.
    * od 11. července 2008 (21:00 hod.) budou přemístěny v obou směrech tramvajové zastávky Hradčanská pouze na obě vnitřní nástupiště, vnější traťové koleje budou mimo provoz.
    * od 14. července 2008 (4:30 hod) bude náhradní autobusová doprava X-1 a X-56 ve směru od Letenského náměstí zkrácena do zastávky Hradčanská. Nástupní zastávka bude v ulici Na Valech, za křižovatkou s ulicí K Brusce.
    * současně budou uzavřeny vstupy a výstupy z metra na zrušené nástupiště tramvají a autobusové nástupiště v ulici Milady Horákové ve směru z centra.
    * zastávka Hradčanská pro zvláštní autobusovou linku, určenou pro přepravu osob se sníženou schopností pohybu a orientace, bude ve směru Vypich přemístěna do ulice Na Valech, za křižovatku s ulicí K Brusce.

Thumbs up Thumbs down

21

Re: Dopravní omezení 2008

Tak po tramvajove trati je zase ticho po pesine ... snad to nebude smile

Thumbs up Thumbs down

22

Re: Dopravní omezení 2008

mimochodem - parkovat v okoli Hradcanske je ponekud neresitelny problem ... Na valech bez parkovani, parkoviste u koleji nedostupne, Badeniho silne omezena ... (+rezervace Izraelci a Spanele) ... tohle netusim jak muze fungovat nejakou delsi dobu ... :-(

Thumbs up Thumbs down