1 Naposledy upravil: Wizard_01 (18.07. 2008 10.36)

Téma: Hluková mapa Prahy

Hluková mapa Prahy


Magistrát hlavního města Prahy zveřejnil hlukovou mapu metropole. Mezi nejproblematičtější oblasti patří například Smetanovo nábřeží, Žitná ulice nebo Evropská. Hlavním zdrojem hluku je v metropoli automobilová doprava. Na základě strategické hlukové mapy Praha navrhla takzvaný Akční plán snižování hluku. Ten zahrnuje desítky ulic. Mezi kritická místa patří například ulice Patočkova, Lidická, Veletržní, V Holešovičkách, Koněvova a Severojižní magistrála.

"Akční plán navrhuje protihluková opatření jako například snížení rychlosti, náhradu "hlučného" povrchu vozovky "tišším", snížení intenzity dopravy všech vozidel a protihlukové clony a valy," řekl Petr Štěpánek, radní pro oblast životního prostředí.

Hlavní město je z hlediska hlukového zatížení nejvíce postiženou oblastí České republiky. Negativní působení hluku navíc zvýrazňuje vysoká koncentrace obyvatel na relativně malých plochách.

zdroj: iDNES.cz (http://zpravy.idnes.cz/podivejte-se-kde … _praha_pje)

Thumbs up Thumbs down

2

Re: Hluková mapa Prahy

Když už tady byl zmíněn "tichý asfalt", rád bych se zeptal, jestli už ho někdo z vás zkoušel? Testovací úsek byl položen už loni v prosinci u Černošic.
Tady a tady je k tomu nějaké info. Zmiňovaný úsek by měl být někde tady.

Thumbs up Thumbs down