1,276

Re: Z tisku a médií

Mně to podle fotek vychází na kraj stavební jámy. Asi sedá zásyp v mezeře mezi stěnou jámy a garáží.

Thumbs up Thumbs down

1,277 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (14.05. 2020 21.45)

Re: Z tisku a médií

Nevím, jak moc je tenhle facebookový post mluvčího magistrátu Víta Hofmana veřejný, tak sem překopíruju aspoň text.

V ČÁSTI LETENSKÉ PLÁNĚ VČERA POKLESLA PŮDA. NIKOMU SE NIC NESTALO A MÍSTO JE ZABEZPEČENÉ
Možná jste včera a dnes četli o tom, že se propadl kousek Letenské pláně. Na úvod musím říct, že se jednalo o plochu čtyři krát dva metry a místo je v současné době oplocené stavebním plotem a od včera zajištěné. Nikdo nebyl zraněn a povrchová ani podpovrchová doprava nebyla touto událostí nijak zasažena.
Hned včera odpoledne jsme v místě drobného poklesu zeminy o hloubce 30 centimetrů provedli šetření a místo zabezpečili. Dnes jsme při odkrývání povrchu nalezli bývalou jímku po zařízení staveniště Tunelového komplexu Blanka a podzemních garáží. Nachází se v ní nesourodý materiál, ve kterém se zadržovala voda, což pravděpodobně způsobilo jeho pokles. Vzhledem k tomu, že se jedná o bývalé zařízení staveniště, budeme věc řešit se společností Metrostav.
Zítra bude pokračovat průzkum a odkrývání, neboť musíme obnovit celý půdorys jímky v zemi v místě bývalého staveniště.
Příčinu jsme sice již pravděpodobně odhalili, přesto jsme dnes preventivně provedli orientační průzkum georadarem. Výsledky průzkumu očekáváme do konce příštího týdne. Místo budeme i nadále preventivně monitorovat.

Jsou tam i tři fotky - jedna aktuální a dvě z doby výstavby Blanky.

https://www.facebook.com/Hofi.cz/posts/ … 9458520631

Thumbs up Thumbs down

1,278

Re: Z tisku a médií

https://zdopravy.cz/soud-zrusil-kolauda … nka-71821/

Městský soud v Praze vyhověl žalobě spolku Holešovičky pro lidi a zrušil kolaudační souhlas pro největší část tunelového komplexu Blanka mezi Špejcharem a Pelc Tyrolkou. Na webu to dnes uvedla Česká televize s odkazem na vyjádření mluvčí soudu Markéty Puci. Město podle webu nesplnilo podmínky stavebního povolení, například dokončení Pražského okruhu. Věc se nyní vrátí na silniční úřad pražského magistrátu. Mluvčí Prahy Vít Hofman uvedl, že věc do doručení písemného rozsudku nemůže komentovat. Kolaudaci Blanka získala v roce 2019.

Thumbs up Thumbs down