376

Re: Z tisku a médií

Stanice metra Staroměstská by mohla mít další výstup, magistrát vyzve dopravní podnik k vypracování studie
Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/stanice-me … _domov_ele

Už asi před čtyřiceti lety mi vysvětlovali, že takový zásah v centru MPR, v bezprostřední blízkosti Staroměstského náměstí, je architektonicky i archeologicky nemyslitelný. Protože okolní domy jsou asi soukromé (a stávající nájmy za existující výstupy v domech zatěžují DP), navrhuji vyústění do vstupní haly Nové radnice.

Thumbs up Thumbs down

377

Re: Z tisku a médií

Pokud by byl vestibul kapacitní, eskalátorový, tak by konec eskalátoru vyšel pod Kaprovou ulicí u Maiselovy. Za socíku se navrhoval rozsáhlý podchod s obchodní pasáží pod náměstím Franze Kafky, jehož účelem bylo vyvést výstupy na vhodnější místa. Mělo to být přízemí domu vedle kostela sv. Mikuláše a podloubí špalíčku U radnice. Před budovou, kde je dnes Kafkovo muzeum, jsou gotické sklepy, které se měly renovovat a nějak do podchodu zapojit. Kvůli rozsáhlosti stavby a ceně se to asi tehdy vyškrtlo.
https://opu.peklo.biz/p/20/03/07/1583568447.jpg
Dnes by asi bylo nejvhodnější udělat výstup vedle kostela sv. Mikuláše. Další vhodné místo by bylo před Kafkovým muzeem, jenže tam jsou ty sklepy.  Tak rozsáhlý podchod jako se plánoval za socíku se asi dělat nebude, peníze jsou furt peníze...

Možná se ale magistrát plácne přes kapsu a udělá řešení s podzemní mezichodbou. Pak to tedy může vést kamkoliv, ale drahé to bude taky. Nebo bude jen výtah.

Thumbs up Thumbs down

378

Re: Z tisku a médií

Spadlý strom strhl u Hradu tramvajové vedení. Několik linek je odkloněných
Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/spadl … pravy_indr

Je to na Mariánských hradbách nad Bílkovou vilou, před odbočkou (zaslepenou) k Písecké bráně.
Nechápu, že tam nikde není sekce, takže stržené vedení v tomto místě vyřadí i Chotkovu a Badeniho.

Thumbs up Thumbs down