26

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Odvolací řízení je přerušeno, ovšem na žádost stavebníka. Přerušuje se do 30. března, oficiální důvod je jednání stavebníka s Prahou 7.

http://urdeska.praha.eu/files/690088-14 … LScSkyeA==

Thumbs up Thumbs down

27

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Přerušení odvolacího řízení se prodlužuje do 31. května, ještě se jedná.

http://urdeska.praha.eu/files/690088-14 … Smey7YZg==

Thumbs up Thumbs down

28

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

...Ale i během přerušeného odvolacího řízení, kdy jednáme s městskou částí, nám to nezabrání trochu si zavydírat. Třeba zhroucením kotev pažení, kterým končí garantovaná životnost.

Pražský deník: Ulice Strojnickou a Veletržní čeká dopravní kolaps

Praha - Obyvatele Prahy 7 a projíždějící řidiče pravděpodobně čekají zásadní dopravní problémy kolem ulic Strojnická a Veletržní. Společnosti Holešovický Trojúhelník, která chce na pozemku mezi oběma ulicemi stavět nové administrativní a obchodní centrum, v polovině května skončí životnost kotev zajišťujících stabilitu provizorního pažení stavební jámy.
Následující bezpečnostní opatření mohou způsobit dopravní kolaps v přilehlých ulicích rezidenční oblasti. Vozidla totiž nebudou mít možnost průjezdu ulicemi Strojnickou a Veletržní.

Starosta městské části a zastupitel za KDU-ČSL Jan Čižinský v těchto dnech obdržel dopis od investora stavby, který ho na možná opatření upozornil.
„Jako první bude nezbytné omezení provozu těžkých vozidel v ulicích Strojnická a Veletržní. Dalším pravděpodobným krokem budou zábory chodníků, případně jízdních pruhů komunikace a omezení provozu. Bude také nezbytné přeložení sítí z důvodu jejich možného poškození. Následná sanační opatření v podobě dodatečného kotvení nebo pomocných zápor se pak již neobejdou bez těžké vrtací techniky," uvádí investor v dopise pro starostu.

Výrazný zásah do života obyvatel

Každopádně to znamená výrazný zásah do života všech obyvatel žijících v sousedství stavby. Situace je však ještě mnohem složitější. Investor sice má stavební povolení na stavbu podzemní části, takže by mohlo dojít na místě jámy ke stavbě garáží, čímž by se situace vyřešila. Ale stále čeká na stavební povolení pro nadzemní část.
Vzhledem ke snahám Prahy 7 projekt zastavit, k průtahům, způsobených některými sousedy, občanskými sdruženími, stavební povolení pro nadzemní část objektu vydané již před rokem dosud nenabylo právní moci. Společnost Holešovický Trojúhelník tak nemá možnost z důvodu minimalizace budoucích způsobených škod, které by byly uplatňovány v případě sporu s radnicí, pokračovat v plánované stavbě včetně spodní části objektu.

Dopravní kolaps v rezidenční oblasti

Bezpečnostní opatření, která mohou nastat v následujících měsících kvůli úpravám pozemku, mohou způsobit dopravní kolaps v přilehlé rezidenční oblasti. V okamžiku nuceného zablokování ulic Veletržní a Strojnické budou projíždět všechna vozidla přilehlými ulicemi.

V případě dalšího odsouvání problému s jámou hrozí její sesunutí. Je tedy otázkou, kdo se pak bude situací zabývat a opravy vzniklých škod hradit.
Investor nyní projedná situaci se všemi příslušnými orgány. V závěru dopisu vyzývá městskou část ke spolupráci: „S ohledem na závažnost všech opatření bude velmi důležitá i Vaše osobní součinnost. Žádáme Vás proto o schůzku v nejbližším možném termínu, abychom projednali možná řešení, jejich dopad a minimalizovali tak budoucí problémy."

http://www.denik.cz/praha/ulice-strojni … -rgyb.html

Thumbs up Thumbs down

29

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

ne že bych nebyl paranoidní, ale neni to tak trochu tlak na to aby se to schválilo a postavilo?

Thumbs up Thumbs down

30 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (28.04. 2015 15.00)

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Nepochybně, viz má poznámka.

S_M_Lomoz napsal:

...Ale i během přerušeného odvolacího řízení, kdy jednáme s městskou částí, nám to nezabrání trochu si zavydírat. Třeba zhroucením kotev pažení, kterým končí garantovaná životnost.

Thumbs up Thumbs down

31

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

jejda tu jsem nějak přeskočil, je vidět jak pečlivě čtu sad

Thumbs up Thumbs down

32 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (17.06. 2015 15.37)

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Bude husto. Praha 7 navrhuje úpravu Paláce Stromovka

Praha - Vedení Prahy 7 navrhuje úpravu vzhledu a funkce obchodního a administrativního Paláce Stromovka, který chce stavět společnost Holešovický trojúhelník. Novinářům to dnes řekl starosta Jan Čižinský. Podle něho výtky radnice proti stavbě trvají, neboť firma nadále porušuje podmínky nájemní smlouvy, kterou má s městskou částí uzavřenou. Investor, který patří do britské skupiny Lordship, argumenty radnice odmítá. Vyjádření starosty označuje za "šokující".
Lordship má stavební povolení na podzemní část stavby, tedy na garáže. Čeká na rozhodnutí úřadů týkající se nadzemí. V případě vypovězení nájemní smlouvy hrozí firma až miliardovou arbitráží. "Nepřijali jsme žádné usnesení, kterým bychom dali investorovi k arbitráži důvod," tvrdí starosta.
Praha 7, která pozemky pod plánovanou stavbou vlastní, má proti projektu řadu výhrad. V centru by prý měly vzniknout nejen obchodní plochy, ale také byty a památník. "Navíc nesouhlasíme s navrhovanou podobou radnice, do které by se podle projektu vcházelo přes obchodní centrum," řekla místní radní Lenka Burgerová.
Člen představenstva společnosti Holešovický Trojúhelník Martin Pilka ČTK řekl, že studie prezentovaná radnicí je novým projektem, který je zcela v rozporu s tím, co městská část opakovaně odsouhlasila. "Konstatujeme, že současné kroky radnice nás přibližují k zablokování rozvoje území na Letné nejméně na dalších deset let a k riziku mezinárodní arbitráže," uvedl. Porušení smlouvy odmítl. Společnost už prý radnici na nájemném zaplatila přes 50 milionů korun.
Lordship si pozemky od Prahy 7 pronajímá od roku 2002. Smlouva je uzavřena na 105 let s tím, že po uplynutí smlouvy přejde stavba do majetku městské části. Město za pozemky ročně dostává pět milionů korun.

http://www.ceskenoviny.cz/regiony/praha … ka/1228609

Thumbs up Thumbs down

33

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

My bychom bývali byli chtěli, ale... Hygienici zakázali v Paláci Stromovka byty, tvrdí investor

http://byznys.lidovky.cz/hygienici-zaka … y-trhy_ELE

Thumbs up Thumbs down

34 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (11.09. 2015 18.43)

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Palác Stromovka má zelenou, magistrát potvrdil stavební povolení

Společnost Lordship už dříve získala stavební povolení na podzemní část, kde budou garáže. Čekala jen na rozhodnutí magistrátu o stavbě nad povrchem.
„Rozhodnutí pražského magistrátu považuji za jediné možné a správné řešení. Věřím, že nyní již nebude nic bránit tomu, abychom po dlouhých třinácti letech mohli projekt Paláce Stromovka dokončit,“ uvedl ředitel společnosti Lordship Václav Matoušek.
Budova má být podle plánu dokončena v prvním čtvrtletí roku 2015. Zatím však na pozemku zeje jen jáma se základy. Developer totiž čeká na stavební povolení.
Společnost na webových stránkách projektu mluví o obchodně administrativní budově s pronajímatelnou plochou více než 22 tisíc metrů čtverečních. Obchodům připadne 14,5 tisíce metrů. Má na nich být supermarket, menší obchody s různým zbožím, restaurace a služby pro občany. Pět nejvyšších podlaží budovy budou kanceláře. V podzemí pak bude ve třech patrech 500 parkovacích míst.
Podle odhadů společnosti může být objekt hotov za osmnáct měsíců od zahájení stavby. Bližší informace chce Lordship zveřejnit počátkem příštího týdne.
Projekt má řadu odpůrců, mezi které patří i starosta Prahy 7. Jan Čižinský. „Projekt je zbytečně velký. Vizualizace developera jsou záměrně zkreslené. Stavba bude ve skutečnosti o čtyři patra vyšší než okolní zástavba,“ uvedl již dříve Čižinský. Proti stavbě vznikla i petice, kterou podepsalo několik tisíc lidí. (více o petici a odpůrcách zde)
Aktuální vyjádření starosty Čižinského se iDNES.cz nepodařilo získat. Jeho telefon je nedostupný. Už v roce 2013, v době kdy ještě nebyl starostou, se však Čižinský vyjádřil skepticky. „„Očekáváme, že přes všechny naše námitky stavbu povolí,“ uvedl.
Místostarosta Prahy 7 Ondřej Mirovský potvrdil, že o rozhodnutí ví, a že o situaci bude v pondělí jednat rada městské části.
Palác Stromovka není jediným projektem společnosti Lordship v Praze 7. Na Letné plánuje otevřít administrativní budovu Letná Office Park. V ulici Milady Horákové kvůli tomu zboří několik chátrajících vil. Jednou z nich je i vila, ve které s rodinou žil slavný funkcionalistický architekt Kamil Roškot.
V budově bývalé banky na rohu ulic Panská a Na příkopě, kterou společnost rekonstruovala, bude v dubnu otevřen obchod nejstarší prodejny hraček na světě Hamleys.
http://praha.idnes.cz/palac-stromovka-m … zpravy_cen

Thumbs up Thumbs down

35

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Palác Stromovka. Developer a radnice se pořád nemohou dohodnout

Robert Oppelt Metro.cz 15. září 2015  8:46
Developer může začít stavět. Radnice chce dále jednat. O další krok blíže je k začátku stavby kontroverzního Paláce Palmovka. Projekt získal stavební povolení. „Věřím, že nyní již nebude nic bránit tomu, abychom po dlouhých třinácti letech mohli projekt dokončit,“ uvedl v reakci na vydání stavebního povolení ředitel společnosti Lordship Václav Matoušek. Investor odhaduje, že stavba by mohla být dokončena přibližně osmnáct měsíců od jejího zahájení.

http://www.metro.cz/palac-stromovka-dev … -deje_lupo

36

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Dopis občanům o zahájení stavebních prací

http://www.palacstromovka.cz/cs/novinky … i--7.shtml

Thumbs up Thumbs down

37

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Palác Stromovka vyroste v nové podobě: bez válce a o tři patra nižší
    24. srpna 2016  13:05

    Namísto válce bude mít Palác Stromovka tvar kvádru, radnice se ve středu domluvila s developerem na nové podobě projektu nákupního centra. Budova bude o tři patra nižší a v garážích budou i místa pro obyvatele Prahy 7.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/palac-stromovka-z … zpravy_rsr

38

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

S_M_Lomoz posledně říkal, že už se tam něco děje...

Dne 23.10.2017 poda1a spo1ecnost Ing. Otakar Heres zadost o stanoveni prechodne upravy
provozu na pozemni komunikaci, ktera se cyka osazeni prenosneho dopravniho znaceni z duvodu
zajisteni dopravnich oparreni pri montazi vezoveho jerabu.
http://urdeska.praha.eu/files/oop%20kom … COEAtoFQ==

nemůžu tam najít datum, ale je tam DIO
a koukám, že i kopírovaný text je nějaký kostrbatý smile

39

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

kasme napsal:

S_M_Lomoz posledně říkal, že už se tam něco děje...

Jo, děje. Akorát to nemám jak fotit, protože do rachoty chodím ještě za tmy a vracím se už zase za tmy.
Věžové jeřáby už jsou vztyčené dva.Nižší pří Strojnické, vyšší při Veletržní. Něco se betonuje na dně jámy, ale není mi jasné, proč by v základové desce měly být pravidelné čtvercové díry.

Thumbs up Thumbs down

40

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Pravděpodobně se jedná o podkladní beton, a v místech prohlubní budou vyarmované železobetové patky pro sloupy. Prohloubení je tam kvůli tomu, aby vyšší patky nevyčnívaly nad vlastní základovou desku.

Thumbs up Thumbs down

41

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Tak dnes to vypadalo na betonáž prvního segmentu základové desky, v nejvýchodnější části směrem k Parkhotelu. Ještě ve čtvrt na deset večer, když jsem šel okolo, tam pobíhali chlapi s hladítkama. Dělá se tam i svislá stěna - zajímavé, převázky jdou přes izolaci - a na severozápadní straně při Strojnické je připravený první díl třetího jeřábu.

Thumbs up Thumbs down

42

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Stručný popis letmého nahlížení.
Jeřáby už jsou opravdu tři. Na straně u Parkhotelu už je nejenom část základové desky, ale i pár vybetonovaných sloupů a kus svislé stěny posledního suterénu. Postupuje se od východu (od Parkhotelu) na západ. V nejzápadnější části se ještě pořád dobírá dno stavební jámy - původně mělo tři výškové úrovně, teď tu nejvyšší dobírají do úrovně té prostřední. Tam, kde je dobráno, se rozjíždí čtvercové jámy, v nich mikropiloty a na nich patky sloupů.
Developer občas hodí nějakou tu fotku na Facebook - https://www.facebook.com/LetnaObchodniCentrum .

Thumbs up Thumbs down

43 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (07.12. 2017 20.06)

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Dnes se poklepávalo na základní kámen. Radní Prahy 7 oznámil, že garáže budou stavebně hotové v březnu 2018 a Lidl se otevře na jaře 2019.

https://retailek.mediar.cz/2017/12/07/l … ude-letna/

Thumbs up Thumbs down

44

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Foto: Na Letné vzniká velké obchodní centrum. Novou tvář tam ukáže i Lidl

https://zpravy.aktualne.cz/finance/naku … 47ab5f122/

45

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Jen si tu odložím fakt, že i při dnešní teplotě-neteplotě se na stavbě betonovala svislá stěna 2.PP.

Thumbs up Thumbs down

46

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

pokud si dobře pamatuji, tak když se do betonu něco přidá, dá se betonovat do cca mínus deseti

47

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Do svislých stěn se dají dát odporové dráty a vyhřívat. Nebo přikrýt plachtami a topit. Do betonu se v betonárce přidají přísady a hlavně horká voda. Musí se ukládat do 16°C teploty směsi. Do těch -10°C se dá betonovat, ale dost to stojí.

Thumbs up Thumbs down

48

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

sobota 15.12.2018 uzavírka Stronické

demontáž věžového jeřábu

http://urdeska.praha.eu/files/oop%20kom … uBlgV79Q==

49

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Tak místo 15. prosince odstraňovali jeřáb až dnes.
https://s-m-l0m0z.rajce.idnes.cz/Varia# … -jerab.jpg

Thumbs up Thumbs down

50

Re: Multifunkční objekt Holešovický Trojúhelník

Něco se stavebním povolením skutečně je/bylo. Tady je dodatečné stavební povolení na změny stavby z 19.12.2018. Jestli bylo v ten den vyvěšeno, 15 dní viselo, dalších 15 dní je možnost se odvolat a nikdo se neodvolá, právní moc by měla být 18.1.

https://www.praha7.cz/wp-content/upload … troj_..pdf

Thumbs up Thumbs down