276

Re: Stavby v oblasti Pankrác a BBCentrum

Z webu P4:

Developer ustoupil od dvou ze tří plánovaných projektů na Pankráci
Pro obyvatele území mezi ulicemi 5. května, Na Strži, Budějovická, Hanusova a Pod Vršovickou vodárnou III je to dobrá zpráva. Společnost Pankrác, a.s. upustila od dvou developerských projektů ze tří, které v této lokalitě plánovala, a slíbila investice do veřejného prostranství v okolí Kotěrovy vodárenské věže.
Městská část Praha 4 - znak
„Společnost Pankrác v obou případech stáhla žádost o územní rozhodnutí a v memorandu, které jsme dojednali, se zavazuje, že do doby skončení životnosti objektů Bauhausu a Finančního úřadu v Praze 4 nebude na jejich místě plánovat žádné stavební záměry. Měl by být realizován pouze projekt administrativního domu Beryl, pokud splní všechny zákonné požadavky, “ uvedla radní pro územní rozvoj a výstavbu Alžběta Rejchrtová (Trojkoalice/SZ).

Praha 4 má zájem na revitalizaci areálu Vršovické vodárny a na jeho přeměně ve veřejný park, chce zachovat a dotvořit lipovou alej v Kvestorské ulici, která je nedílnou součástí konceptu vodárenského areálu postaveného podle návrhu architekta Jana Kotěry. Městská část proto bude iniciovat jednání s Magistrátem hlavního města Prahy a společnostmi Pražské vodovody a kanalizace a Pražská vodohospodářská společnost, směřující k získání souhlasu se záměrem zřízení veřejného parku.

Společnost Pankrác se zavázala, že se bude na realizaci tohoto záměru podílet. Přesný rozsah investic bude specifikován následnou smlouvou. Jedním z prvních opatření na snížení imisní zátěže bude výsadba pásu izolační zeleně podél magistrály a zapěstovaných stromů v ulici Kvestorská, a to ještě před dokončením projektu Administrativní dům Beryl, společnost bude o izolační zeleň pečovat průběžně a o lípy v Kvestorské ulici po dobu pěti let.

„Secesní Kotěrova vodárenská věž je jedním z krásných symbolů Prahy 4 a dva historické domky v její blízkosti jsou neméně půvabné, kontrastují však s neutěšeným okolím. Věříme, že přesvědčíme magistrát, aby celý areál sdruženými prostředky z veřejných a soukromých zdrojů revitalizoval, a vytvořili jsme tak nový park s kulturně společenským vyžitím, například s malým muzeem technických památek a mateřským či jiným společenským centrem,“ uzavřela radní Alžběta Rejchrtová.

Nebude realizována dvoupodlažní dostavba nákupního centra Bauhaus, ani novostavba administrativní budovy se 14 nadzemními podlažími a dvěma podzemními podlažími nazvaná Malá ledová věž, která měla vyrůst na rohu Budějovické a Na Strži na místě, které by vzniklo částečným zbořením budovy finančního úřadu. Administrativní dům Beryl zahrnuje dvojici administrativních objektů s osmi nadzemními podlažími osazených na společné podnoži čtyř podzemních parkovacích podlaží.

Petr od Pankráce

277

Re: Stavby v oblasti Pankrác a BBCentrum

http://kasme.rajce.idnes.cz/170217/ smile

278

Re: Stavby v oblasti Pankrác a BBCentrum

ten trimaran je opravdu "hustá" budova :-) už chápu proč tam šílely ty jeřáby.

Thumbs up Thumbs down

279

Re: Stavby v oblasti Pankrác a BBCentrum

a pak i Michle... http://kasme.rajce.idnes.cz/170311/

280

Re: Stavby v oblasti Pankrác a BBCentrum

Pokud byste si chtěli trochu víc počíst o tom, jak je postavený Trimaran a ta konstrukce s táhly, najdete článek tady:

http://www.konstrukce.cz/clanek/trimara … -pankraci/

Thumbs up Thumbs down

281

Re: Stavby v oblasti Pankrác a BBCentrum

http://kasme.rajce.idnes.cz/170713/

i něco vedle... wink

282

Re: Stavby v oblasti Pankrác a BBCentrum

Tak nám zahájili stavební řízení na Parkview mezi kostkou a Véčkem při Pujmanové, paní Müllerová.

http://cztedeskaext.praha4.cz/eDeska/do … loha=14027

Thumbs up Thumbs down

283

Re: Stavby v oblasti Pankrác a BBCentrum

Nepravomocné stavební povolení pro Parkview. Do měsíce čekejme odvolání od Občanské iniciativy Pankrác, které nepřiznali účast v řízení.

http://cztedeskaext.praha4.cz/eDeska/eD … ailId=7357

Thumbs up Thumbs down

284

Re: Stavby v oblasti Pankrác a BBCentrum

Z Pankráce je zlatý vrch. Po dvaceti letech se tak naplňuje vize světoznámého architekta Meiera

...ECM stihla dokončit jen část svého díla. Z desítky navržených staveb se po roce 2011 zadrhly plány na realizaci pěti projektů. Ty přešly pod nové investory. Výstavba čtyř z nich momentálně finišuje pod taktovkou developerů PSJ Invest a S+B Plan & Bau Prag. Zbývá projekt Parkview, který si od ECM koupila společnost Skanska Property a jehož stavba by měla co nevidět začít.

...Skanska Property plánuje zahájit výstavbu administrativního centra Parkview v průběhu letošního prvního čtvrtletí. První nájemci by se do budovy měli začít stěhovat v roce 2020.

...V Trimaranu by se mělo kolem poloviny roku otevřít velké multifunkční konferenční centrum s názvem Cubex Centrum Praha s plochou 4300 metrů čtverečních. "Celková kapacita centra bude až 1200 osob, výhodou bude možnost propojení se sousedním Konferenčním centrem City, které má kapacitu 500 osob," říká Dagmar Alexandra Bernardová z marketingu Cubexu. Projekt má být podle investora dokončen do konce letošního března, sousední Element pak o čtyři měsíce později.

https://archiv.ihned.cz/c1-66020100-z-p … kta-meiera

Thumbs up Thumbs down

285

Re: Stavby v oblasti Pankrác a BBCentrum

Nevi nekdo, zda se tu skutecne bude stavet? https://archiv.ihned.cz/c1-65829630-na- … a-property

Nebo je to uz mrtvy?

Petr od Pankráce

286

Re: Stavby v oblasti Pankrác a BBCentrum

Vypadá to, že se tam něco začne v březnu. Na úřední desce Prahy 4 se 7. února objevilo:

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA
Opatření obecné povahy - stanovení přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích v Praze 4

Odbor životního prostředí a dopravy, příslušný podle ustanovení § 77 odst. 1 písm. c) a § 124 odst. 6 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), po písemném vyjádření Policie ČR – Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy – odboru služby dopravní policie, č.j.: KRPA-438421-2/ČJ-2017-0000DŽ, ze dne 22.01.2018
s t a n o v í
přechodnou úpravu provozu na pozemních komunikacích v Praze 4 v ulici Sdružení. Jedná se o osazení svislého dopravního značení dle schválené situace. Jde o umístění dopravního značení upozorňujícího na vjezd a výjezd vozidel stavby ze staveniště.
Umístěné dopravní značení : IP 22; B 24a + E 13; B 24b + E 13; P 6; škrtnout/zakrýt IP 6, V 7a

Termín : 01.03.2018 – 31.12.2018

http://cztedeskaext.praha4.cz/eDeska/eD … ailId=7650 (časem zmizí)

Thumbs up Thumbs down

287

Re: Stavby v oblasti Pankrác a BBCentrum

A sakra....to budou asi ty kancldomy :-) Misto toho parkoviste, ne? smile

Petr od Pankráce

288 Naposledy upravil: Pankrác (10.02. 2018 17.48)

Re: Stavby v oblasti Pankrác a BBCentrum

Tak sjem hledal aasi se to jmenuje Polyfunkcni centrum Reitknechtka smile

Petr od Pankráce