276

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Na Praze 3 se rozšiřují zóny placeného stání

31.08.2016
Ve čtvrtek 1. září 2016 se i ve třetí pražské městské části rozeběhne nový systém zón placeného stání. Protože však v části Prahy 3 již parkovací zóny jsou a zůstávají v platnosti až do února 2018, kdy vyprší stávající smlouva, bylo rozhodnuto, že systém zůstane jednotný. Objeví se zde sice nové parkovací automaty, ale budou vybaveny jinou klávesnicí, při platbě se nebude zadávat registrační značka vozidla a řidiči budou povinni umístit doklad o zaplacení za čelní sklo vozu.

Po doběhu původních zón se předpokládá, že i zde se najede na moderní systém, který se již rozběhl v městských částech Prahy 5 a 6.
Na jaře roku 2018 bude systém původních parkovacích automatů nahrazen novým a u aktuálně nainstalovaných pak dojde pouze vyměnění klávesnice a nahrání nového softwaru. Poté by se i zde měl rozběhnout systém se zadáváním registrační značky vozu při platbě.

„Na Praze 3 se v nově zaváděných zónách placeného stání objeví 21 nových parkovacích automatů,“ uvedla Dana Jurášková, manažerka úseku Parkování společnosti ELTODO a dodává; „spolu s tím zde přibude zhruba 600 nových svislých dopravních značek vztahujících se k zónám.“

Automaty budou oživeny v noci ze středy na čtvrtek, ze značek budou v průběhu noci odstraněny přelepy a všechny značky začnou platit ve čtvrtek ráno. V některých místech je svislé dopravní značení realizováno formou přenosného dopravního značení, jedná se o místa, kde jsou nejasnosti s poduličním vedením.

Kontrola úhrady za parkování bude na Praze 3 probíhat „postaru“, tedy Městskou policií na základě vystaveného parkovacího lístku či parkovací karty. I zde se monitorovací vozidlo, se systémem kamer na střeše, objeví. „Nebude však sbírat data o podezření na přestupek, ale bude shromažďovat anonymní statistické údaje – například informace o vytíženosti jednotlivých parkovacích zón, stavu dopravního značení a podobně, které nám budou sloužit k dalším statistikám,“ dodává Jiří Sládek, pověřený ředitel Technické správy komunikací hl. m. Prahy.


http://www.tsk-praha.cz/tiskova-zprava/ … fb1a1ed283

http://praha.idnes.cz/na-cele-trojce-bu … -metro_jsk

277

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Chystá se žaloba kvůli parkovacím zónám. Poškozují nás, tvrdí podnikatelé

13. září 2016  19:00

Zavedení parkovacích zón v Praze 5 a 6 potěšilo rezidenty. Kromě pochval se však na nové zóny snáší kritika a brzy přijde nejspíš i hromadná žaloba na Prahu. Plánují ji ti, kteří se cítí zónami poškozeni.

http://praha.idnes.cz/parkovaci-zony-pa … zpravy_nub

278

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Modré zóny vytlačily řidiče před nákupní centra, Zličín zavedl parkovné
    16. září 2016  10:39

    „Nejsme žádná parkoviště P+R,“ hlásí nákupní centra na západním okraji Prahy. „Od 16. září budou problémy se zaparkováním minulostí,“ slibují již několik týdnů všudypřítomné nápisy v nákupním centru na Zličíně. Nenakupující řidiči tam totiž odstavovali své vozy po zavedení parkovacích zón v dalších částech Prahy.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/zony-stvou-i-naku … metro_lupo

279

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Praha chce auta přesunout na soukromé pozemky, o pomoc prosí soukromníky
    16. září 2016  19:35

    Vedení města hledá soukromníky, kteří na svých pozemcích v příštích letech nebudou stavět. Chce u nich totiž nechat vybudovat záchytná parkoviště a přesunout tam auta, která po zavedení parkovacích zón blokují parkoviště u nádraží a obchodů.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/parkovaci-zony-au … zpravy_nub

280

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Bez záchytných parkovišť zóny v Praze zrušte, žádá Středočeský kraj
    19. září 2016  17:33,  aktualizováno  19:05

    Středočeský kraj dnes vyzval pražský magistrát k pozastavení rozhodnutí o zřízení parkovacích zón v Praze 5 a 6. Podle krajských zastupitelů by zóny v těchto městských částech neměly platit, dokud nebudou vybudována záchytná parkoviště, a další zóny by se ani neměly zavádět.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/parkovaci-zony-be … zpravy_rsr

281

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Na Praze 8 se rozšiřují zóny placeného stání
30.09.2016

Od soboty 1. října 2016 se v osmé pražské městské části rozeběhne nový systém zón placeného stání. Jedná se o vybrané lokality Karlína, Libně, Kobylis a Ládví.

Veškeré svislé značení by mělo být uvedeno v platnost nejpozději do neděle 2. října 2016 a parkovací automaty se zprovozní pro placení parkovného v noci z 30. září na 1. října 2016.

Svislé značení je kompletně hotovo, vodorovné dopravní značení je hotovo s výjimkou míst, kde nebylo možné značení z důvodů parkujících vozidel, i po umístění přenosného značení „zákaz zastavení“, provést a bude dle možností průběžně doplňováno.
V oblasti Karlína došlo ke změně jednosměrností a jsou systémově zavedeny přednosti zprava, proto zde musí být řidiči opatrní.

http://www.tsk-praha.cz/tiskova-zprava/ … eb0e900f8b

282

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Modré zóny budou i v Praze 4 a 9. Obrana před záplavou aut, tvrdí radnice
    2. listopadu 2016  11:20

    Parkovací zóny, které znevýhodňují mimopražské řidiče, se ještě rozšíří. Už v létě příštího roku na ně lidé možná narazí také v Praze 4 a 9. „Je to nutnost, jsme zaplaveni auty,“ říká mluvčí čtvrté městské části Jiří Bigas.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/parkovaci-zony-se … zpravy_nub

283

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Jojo i nase ulicka bude modra....

Petr od Pankráce

284

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

O Praze 7 Úvodní strana Aktuality
Zóna placeného stání bude přes svátky fungovat v nezměněném režimu

Vzhledem k rozšíření parkovacích zón v Praze 8 a v Praze 6 v letošním roce nedojde k přerušení modré zóny mezi vánočními svátky a Novým rokem. Rezidenti Prahy 7 by totiž nezaparkovali.

Návštěvy mohou v modré zóně parkovat s dvouhodinovou parkovací kartou za 120 Kč či desetihodinovou za 400 Kč.

Tyto karty lze zakoupit na infocentrech či v oddělení ZPS na Úřadě MČ Praha 7 (přízemí, dveře č. 31).

Zaparkovat lze také v návštěvnických zónách s parkovacími automaty, kde je parkování ve všední den od 18 do 8 hodin, přes víkendy a o svátcích zdarma.

285

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

škoda, mohly se naopak inspirovat všechny ostatní prahy a udělat volno naplno... škoda toho. takhle jsme mohli bez problémů na silvestra, který tam trávíme vždy, zaparkovat...

Thumbs up Thumbs down

286

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Místo magistrátu budou přestupky v parkovacích zónách nově řešit radnice
    20. prosince 2016  19:00

    Od nového roku se mění postup vyřizování přestupků za neoprávněné parkování v pražských modrých zónách. Magistrát totiž převedl tuto zodpovědnost na jednotlivé radnice. Řidiči by tak již neměli mít možnost vyhýbat se pokutám.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/pokuty-za-parkova … zpravy_rsr

287

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

  Řidiči v zónách autům překrývají poznávací značky. Mohou přijít o řidičák
    17. ledna 2017  17:50

    Za několik měsíců, kdy v Praze fungují nové zóny placeného stání, se někteří řidiči naučili vyhýbat kontrolám monitorovacích aut schováním registrační značky. Přitom nečitelná značka může pro řidiče znamenat mnohem horší trest, než pokuta za špatné parkování.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/skryte-rz-v-parko … zpravy_rsr



    Barevné čáry se rozšíří do dalších ulic. Praha 4 a 9 o zónách jednají
    16. ledna 2017  19:00

    Nové parkovací zóny se osvědčily, tvrdí starostové městských částí v Praze 5, 6 i 8. Od května plánují rozšíření hranic do dalších ulic. Do systému parkovacích zón se měly připojit také Praha 4 a 9, jejich zavedení v těchto částech metropole je však zatím nejisté.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/barevne-cary-rozs … zpravy_rsr

288

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Parkovací zóny vynášejí Praze miliony, zisk slibuje vrátit do ulic
26. ledna 2017  19:00

Po pětiměsíčním fungování se nové parkovací zóny v Praze jeví jako výnosný byznys. Náklady na provoz pokryje jen to, co se vybere od „návštěvníků“. Město slibuje, že zisk investuje do rozvoje parkování. Ceník za parkovné chtějí radní změnit, ušetřit by mohli živnostníci.

http://praha.idnes.cz/parkovaci-zony-v- … zpravy_rsr

289

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Pražská opozice chce smazat parkovací čáry, za stání by měl platit každý
3. března 2017  18:34

Piráti představili svou vizi parkování v Praze. Podobně jako ODS navrhují odklon od dnešního rozdělení podle městských částí a barev. Rezidenti by si předplatili stání v lokalitách, kam často jezdí. V ostatních místech by společně s mimopražskými řidiči za parkování platili.

http://praha.idnes.cz/pirati-chteji-zon … zpravy_rsr

290

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Nebydlíte v Praze? Nevadí. Parkovací kartu do modrých zón vám zařídíme, nabízí firma z Kypru

Společnost Novantis, která má kyperskou adresu, nabízí na webových stránkách Modré parkování Praha parkovací karty i lidem, kteří v Praze nežijí. Přespolní si musí za více než čtyři tisíce korun přihlásit sídlo své firmy do Prahy a poté zaplatí 1990 korun měsíčně za parkovací kartu do modré zóny, která je určena jen obyvatelům městské části a podnikatelům, kteří tam mají provozovny. Na tom, jestli bude zájemce v Praze opravdu podnikat, nezáleží. Firma nabízí přeposílání veškeré pošty, případně její naskenování.

https://zpravy.aktualne.cz/regiony/prah … 1490680638

291

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Kaufland na Jarově po zavedení ZPS ve špičkách používal sekuriťáky s lístečky...
Parkoviště plný a obchod skoro prázdněj...

A o víkendu už měli osazené automaty na lístečky... jen osadil závoru a zapnout.
Jsou tam i kamery, takže zřejmě čtení RZ jako na Arkádách (alespoň není třeba lovit lístek při odjezdu).

292

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Pražané parkují v zónách placeného naštvání. Místo aut jsou výkopy
2. května 2017  18:30

Pražané platí za parkovací zóny, i když ve skutečnosti místa ke odstavení automobilů v ulicích po několik měsíců zabírají výkopy. Jedinou kompenzací pro řidiče je náhradní parkování v návštěvnických zónách. Vracet část poplatku za parkování zákon neumožňuje.

http://praha.idnes.cz/zony-placeneho-st … zpravy_rsr

293

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

V pražské zóně parkujeme zdarma, zjistila část klientů České spořitelny
    5. května 2017  19:25

    Část klientů České spořitelny neplatí za parkování v pražských modrých zónách. Ačkoliv se o platbu pokoušejí kartou, částky jim nemizí z účtů. Platby přesto automat eviduje, řidiči se proto pokut nemusí bát.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/modre-zony-parkov … zpravy_nub

294

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Okrajové části Prahy řeší přespolní řidiče, vyženou je papírovými kotouči
30. května 2017  18:30

Vytlačování přespolních řidičů na okraj Prahy pokračuje. Radnicím k tomu bude stačit kus kartonu, který řidiči budou muset s nastaveným časem umístit za okno. Už v červenci kotouče nasadí Praha 13 a 17.

http://praha.idnes.cz/parkovaci-zony-pa … zpravy_rsr

295

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

O zavedení parkovacích zón v Praze 10 rozhodne studie
    1. června 2017  16:27

    Rada Prahy 10 vypsala výběrové řízení na zhotovitele studie parkování. Má sloužit jako podklad pro rozhodnutí, zda radnice požádá o zařazení městské části do systému parkovacích zón. O případném zapojení do systému zón však bude rozhodovat až příští zastupitelstvo.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/parkovaci-zony-pr … zpravy_nub

296

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Rok parkovacích zón v Praze: zpoplatnění vyčistilo ulice
Říjen 9, 2017 5:00
Jan Sůra

Technická správa komunikací zveřejnila první data o tom, jak se změnil provoz se zavedením parkovacích zón ve třech městských částech hlavního města. V některých čtvrtích je vydaných karet více, než je parkovacích míst. Celkově ale výrazně ubyly počty aut, které parkují na ulicích déle, než šest hodin.

http://zdopravy.cz/rok-parkovacich-zon- … lice-2719/

297

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Praha rozšíří parkovací zóny o další desítky tisíc míst
14. 11. 2017 8:00
Jan Sůra

Přes 25 tisíc parkovacích míst v Praze přejde od příštího února do nového systému zón placeného stání (ZPS). Do loni spuštěného systému se připojí Praha 3 a Praha 7. Rozšiřování systému bude pokračovat dál v průběhu roku, v létě je na řadě Praha 4.

http://zdopravy.cz/praha-rozsiri-parkov … mist-4301/

298

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Na P4 to melo bejt uz letos....ale diky panu starostovi se to odlozilo, tak jsem zvedavej na ten Cerven 2018....

Petr od Pankráce

299

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

Konečně je dostupná aktuální mapa ZPS na Praze 4.
http://www.parkujvklidu.cz/zakaznici-zo … t-praha-4/
http://www.parkujvklidu.cz/wp-content/u … ace_A1.pdf

Thumbs up Thumbs down

300

Re: Zóny placeného stání (ZPS)

No z te mapy toho fakt moc nevyctu, nejde me zvetsit....treba chci svou ulici (U družstva Repo) a opravdu v tehle blechach to nevyctu....jde to nekomu zvetsit - priblizit??

Petr od Pankráce