251

Re: Metro - trasa D

Praha postaví metro bez stanic. Déčko zastaví jen v Písnici a na Pankráci

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/pra … tanic-3950

Na první pohled to zní absurdně, ale chápu to tak, že po zahájení ražeb (včetně podzemních částí stanic) se může  souběžně řešit administrativa nadzemních částí - výkupy, soutěže na vestibuly, stavební povolení.
Zdá se mi to jako dobrý postup.

Thumbs up Thumbs down

252

Re: Metro - trasa D

No jo, ale ne všechny stanice jsou podzemní a ne všechny jsou ražené. Navíc celá trasa není navržena na ražbu štítem.Podle mě to po prověření zamítnou...

Thumbs up Thumbs down

253

Re: Metro - trasa D

Minimálně jedna stanice je povrchová a na mostě a ta prostě bude muset být. Je možné, že nebudou vestibuly.
Spíš to ale vypadá na to, že nechtějí vypadat jako úplný neschopáci jakými jsou.

Thumbs up Thumbs down

254

Re: Metro - trasa D

Přemýšlím, jak by se řešila stavba s jediným přístupem, chtějí to řešit až desetikilometrovým dopravníkem výrubu, a co ostění? To bude Miles O' Brien přenášet transportním paprskem na místo?

Thumbs up Thumbs down

255

Re: Metro - trasa D

Nechci pražský expres. Metro D bude mít stanice, říká náměstek Dolínek

    Postavit metro D z Písnice na Pankrác bez zastávek je podle náměstka primátorky Petra Dolínka ten nejhorší scénář. Přesto je příprava i této varianty stavby podle něj pro Prahu prospěšná, uvedl v rozhovoru pro MF DNES.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/rozhovor-petr-dol … zpravy_san

Thumbs up Thumbs down

256

Re: Metro - trasa D

Metro D beze stanic nic neřeší. Bez dohody s majiteli pozemků se razit nedá, říká šéf projektantů

https://zpravy.aktualne.cz/regiony/prah … 1480920922

Thumbs up Thumbs down

257

Re: Metro - trasa D

Trasa metra D nabere další zpoždění
http://www.metro.cz/trasa-metra-d-naber … -praha_jsk

Petr od Pankráce

258

Re: Metro - trasa D

nevím jestli to spíš nepatří do sekce "humor" smile

Metro až do středních Čech, hejtmanka chce linku D prodloužit do Jesenice
3. ledna 2017  15:46

Do Jesenice u Prahy by mohlo být protaženo pražské metro, které by v tomto úseku jezdilo po povrchu. S návrhem přišla hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO), podle které je metro jednodušší volba, než prodloužení tramvajové tratě, o které uvažovalo předešlé vedení kraje.

http://praha.idnes.cz/metro-de-prodlouz … zpravy_rsr

259

Re: Metro - trasa D

Spíš sci-fi.

Thumbs up Thumbs down

260

Re: Metro - trasa D

Paní primátorka asi pila hooodně :-) To už tu bylo tohleto... :-)

Petr od Pankráce

261

Re: Metro - trasa D

Metro D v Krči už není ‚zakleté‘. Praha se dohodla s majiteli klíčových parcel

   PRAHA Jedna z největších překážek pro výstavbu nového metra D zřejmě padne. Zástupci Prahy a dopravního podniku dosáhli předběžné dohody s majiteli pozemků před Thomayerovou nemocnicí, na nichž má vyrůst jedna ze stanic. Průlom v jednání mají stvrdit v připraveném memorandu.

    Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/prulom-u-klico … prava_pave

Titulek poněkud bombastický, vzhledem ktomu, že teprve sepsali "memorandum" o tom, že by se přece jenom mohli dohodnout.

Thumbs up Thumbs down

262

Re: Metro - trasa D

Dopravní podnik nechá prověřit čtyři alternativní možnosti stavby metra D

17. ledna 2017 • 16:52

Pražský dopravní podnik (DPP) zadal firmě Metroprojekt posoudit čtyři varianty postupu výstavby nové trasy metra D z Pankráce do Depo Písnice. Počítají s vybudováním nekompletní trasy. Vyplývá to z dokumentu, který v úterý projednal magistrátní výbor pro dopravu. Důvodem zadání analýzy postupů jsou problémy výkupy pozemků nutnými ke stavbě trasy v celém rozsahu. Analýza variant má být hotova do konce března 2017. Metro D má ulevit přetížené trase C a má spojit centrum se sídlišti na jihu města.

http://praha.e15.cz/praha/dopravni-podn … -d-1327803

Thumbs up Thumbs down

263

Re: Metro - trasa D

Stavba metra D možná dostane impuls

264

Re: Metro - trasa D

Praha podá ústavní stížnost. Vadí jí rozhodnutí soudu, který zrušil změnu územního plánu týkající se plánovaného metra D. Ve čtvrtek tento postup schválili městští zastupitelé. Pražský městský soud změnu zrušil v červenci 2015, loni koncem roku Nejvyšší správní soud zamítl kasační stížnost města.

    Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/praha-poda-kvu … y-trhy_ele

Thumbs up Thumbs down

265

Re: Metro - trasa D

markus napsal:

Praha míří k novému metru bez stanic, o tunelu chce rozhodnout v řádu týdnů
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region … radu-tydnu

„Rozhodnutí by mělo padnout v letošním roce za několik týdnů. Budeme o tom (hloubení tunelu bez stanic) diskutovat a nejspíš to rozhodnutí padne tak, že ano,“ oznámila v Otázkách Václava Moravce pražská primátorka Adriana Krnáčová.

266

Re: Metro - trasa D

Boha jeho :-)

Petr od Pankráce

267

Re: Metro - trasa D

Konečně shoda o metru D. Na Pankráci a Nových Dvorech se začne kopat už příští rok

    PRAHA Červen 2018 bude měsícem, kdy se začne kopat čtvrtá linka metra. Na termínu se shodli pražští politici i vedení dopravního podniku, který stavbu „déčka“ organizuje. Prvním kolem fyzických prací bude geologický průzkum a ražba dvou přístupových štol u stanic Nové Dvory a Pankrác.

    Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/metro-d-na-sta … prava_pave

268

Re: Metro - trasa D

Škoda, že se na to nedá vsadit. V červnu 2018 se stavět nezačne. Možná se začne geologický průzkum. Pokud nedostanou pozemky alespoň pod stanici Nádraží Krč, tak stejně nic nepostaví.

Thumbs up Thumbs down

269

Re: Metro - trasa D

A zase jedno inteligentní řešení...

Stavba metra D začne nejdřív v úseku Pankrác - Olbrachtova

Praha - Dozorčí rada pražského dopravního podniku (DPP) rozhodla, že stavba trasy metra D začne nejdříve v úseku Pankrác - Olbrachtova. Následně bude vybudován zbylý úsek do Písnice. ČTK to řekli zástupci města i DPP. Důvodem je, že v tomto úseku je nejsnazší získat potřebné pozemky. Metro D má ulevit přetížené trase C a má spojit centrum se sídlišti na jihu města. Celá stavba včetně úseku z Pankráce na náměstí Míru má vyjít asi na 50 miliard korun.
Rozhodnutí dozorčí rady nemusí schvalovat rada ani zastupitelstvo hlavního města. Pouze jej dostanou na vědomí. V dozorčí radě jsou kromě zástupců vládnoucí koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice i představitelé opozice a zaměstnanců podniku. Dnešní rozhodnutí rady bylo jednomyslné.
DPP si letos zadal analýzu čtyř variant stavby a nejlépe z ní vyšla ta, která byla dnes schválena. Dalšími možnostmi byla výstavba trasy z Pankráce na Nové Dvory, zbylý úsek do Písnice by se budoval následně. Další možností byla stavba úseku Pankrác - Písnice, avšak nebyly by vybudovány stanice, u kterých je problém s výkupy pozemků - vlaky by pod místy, kde mají být, projížděly.
Město má dlouhodobé problémy s výkupy pozemků. Až letos se podařilo s vlastníky vyjednat znění dohody, kdy oni umožní Praze stavět metro, ta jim zase povolí uskutečnit například v Krči developerské projekty.
Kromě úseku z Pankráce do Písnice, má vést metro D také z Pankráce na náměstí Míru. O stavbě této části trasy se zatím nerozhoduje. Na nové lince budou jezdit vlaky bez řidiče. Projektanti náklady na celou trasu se předběžně odhadují na zhruba 50 miliard korun.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/stavba … va/1475138

Thumbs up Thumbs down

270

Re: Metro - trasa D

Máš rychlejší noviny smile
Text skoro stejný
  Stavba metra D začne v úseku mezi Pankrácí a zastávkou Olbrachtova

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/stavba-metro-d-0f … zpravy_nub

Thumbs up Thumbs down

271

Re: Metro - trasa D

Ja vam nejak nevim, prijde mi to, jako zbytecna a draha stavba. Stacila by tramvaj a bylo by to levnejsi a nebylo by potreba vsechny ty vykupy a handlovani. Krom toho si myslim, ze ma do toho neco mluvit Praha 4 - a ta se nechala slyset, ze zadne stavby v krci budovat nechce. Do Hanoje (pardon, Pisnice) staci 113 z Kačáku :-)

Petr od Pankráce

272

Re: Metro - trasa D

Jak postavíte tramvaj bez pozemků?

Thumbs up +1 Thumbs down

273

Re: Metro - trasa D

Ta sídliště jsou rozlezlá do šířky, jedna trať by je neobsloužila. Musely by se ty trati větvit a být víc linek. No a takhle nějak už to tam dlouho celkem slušně funguje, jen to jezdí po pneumatikách.
(Úmyslně opomíjím nepovedený nápad, že by autobusy končily u páteřní tramvajové trasy s nuceným přestupem)

Thumbs up Thumbs down

274

Re: Metro - trasa D

Jasne, ze by se trate vetvily...ale myslim, ze by to bylo jednodussi i s tim, co se tyce pozemku...osobne nejsem moc privrzenec metra, jako takoveho, nevadi mi, ale jsem fanda tramvaji :-) Ale tento projekt mi proste prijde dost drahej a ne uplne promyslenej. Na co je treba metro na Synkaci?? Na Mírák dojedu za 3 minuty (nba Pavlak vlastne a pak po svych ter par metru) A kam pak vlastne z toho Míráku to mnetro chteji tahat dal? Krom toho Ropid potom zase bude mrsit linkoy vedeni - a to asi úplne lidem odsud ibit nebude. Me tedy osobne vyhovuje, jak to tedka je, chapu, ze treba u Kacerova jezdi strasna spousta busů, ale...

Petr od Pankráce

275

Re: Metro - trasa D

To nevím, co se tím vyřeší... úsek Pankrác - Olbrachtova nelze stavebně dokončit, dokud nepřijedou štíty od jihu, bo by je nebylo kudy vytáhnout na povrch (v ul. Na Strži mezi hřbitovem a poštou). Takže je to celé zřejmě o tom, aby se stavba mohla zahájit a byl splněn nějaký předvolební slib. Vyrazí se něco málo stovek metrů tunelů pomocí NRTM kolem Pankráce a stejně se bude muset čekat, než dorazej štíty od Nemocnice Krč (a tam jsou právě ty problémové pozemky).
Viz. článek v časopisu Stavebnictví 01-02/2017 o traťových tunelech Metra D...

Thumbs up +1 Thumbs down