1,151

Re: Z tisku a médií

Tunel Blanka slaví měsíc od spuštění. Podívejte se, jak se za tu dobu změnila doprava v Praze

http://www.novinky.cz/domaci/384298-tun … praze.html

Thumbs up Thumbs down

1,152

Re: Z tisku a médií

Slíbené visuté lávky Malovanku nepřeklenou. Křižovatka ale zezelená
    24. října 2015  10:17

    Žádné visuté lávky. Praha 6 souhlasí se skromnější variantou přestavby křižovatky Malovanka. Odstartuje v brzké době, aby snížila znečištění v okolí obří dopravní stavby.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/prestavba-krizova … zpravy_nub

1,153 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (26.10. 2015 19.23)

Re: Z tisku a médií

Na vlastní nebezpečí. Upozornění pro spotřebitele: výrobek obsahuje Vratislava Fillera.
Tunel Blanka centru města moc nepomohl, poměr cena/výkon je zoufalý, tvrdí člen iniciativy Auto*Mat

http://video.aktualne.cz/dvtv/tunel-bla … 590604f2e/

Thumbs up Thumbs down

1,154

Re: Z tisku a médií

Doma mu neřekli, že lhát se nemá. Ani ve jménu ideologie.

Thumbs up −1 Thumbs down

1,155

Re: Z tisku a médií

a tak zase uplna demagogie to celkove neni, proste na nektere veci ma jiny nazor vychazejici z uplne jinych potreb a priorit.

Thumbs up Thumbs down

1,156

Re: Z tisku a médií

Jenom nevím, na který okruh by dopravu z centra přesměroval? Ona Blanka není součástí okruhu?

Thumbs up Thumbs down

1,157

Re: Z tisku a médií

no ja jako hlavni myslenku, kolem ktere porad brousili a nevim, jestli si uplne porozumeli tu, ze by pretnul centrum, takze by se vsude dalo dojet ale neslo by projet. Takze by se mohlo stavat, ze pokud bych chtel nekde do centra, kde ode me uz nejde dojet, tak bych musel mesto po okruhu (at realnem jako Blanka nebo jen papirovem jako Povltavska) objet a prijet ze 'spravneho' smeru.

Thumbs up Thumbs down

1,158

Re: Z tisku a médií

Já jen nechápu proč se vždy ptají někoho z Auto*Matu. To se příště mohou zeptat zahrádkářů,. Proč to neřeší s nějakým odborníkem?

Thumbs up 0 Thumbs down

1,159

Re: Z tisku a médií

Ono je totiž mediálně zajímavé cokoli kontroverzního a to Filler je. Vždyť sami vidíte jak se tu rozvířila diskuse a to nemluvě o FB a dalších kanálech. Co se týče samotného názoru Fillera, souhlasím s Jannkem, že něco na tom je, ale forma podání je evidentně ideologicky opoziční, což je právě "mediálně zajímavé" :-)

Thumbs up Thumbs down

1,160

Re: Z tisku a médií

ad medvid: tohle je otazka typu 'novinky.cz' smile pochopitelne reportery zajima kontroverze a jiny nazor, zahradkari (byt to byla ilustrace) by se asi nemeli potrebu k tomu vyjadrovat.
Odbornik je v tomhle smyslu pro me kazdy, kdo ma uceleny nazor, pro ktery je schopen primerene konsistentne argumentovat a soucasne slyset nazor druhe strany - a nezavirejme oci pred tim, ze automat se o tohle minimalne snazi; ze s mnoha vecmi nesouhlasim je vec jina, stejne tak, jako oni nesouhlasi s jinymi.
A to v sirsim centru Prahy ja sam ujedu vice km na kole nez v aute, takze ciste sobecky bych Smetanovo nabrezi, Karmelitskou apod klidne nechal zavrit ... jen si nemyslim, ze by to pro vetsinu lidi fungovalo smile

Thumbs up +2 Thumbs down

1,161

Re: Z tisku a médií

Do Blanky zabloudili chodci i pejskař. Ani oni ale dispečerům neunikli
27. října 2015  16:50

Auta v protisměru, chodci i pejskař, který tu pravidelně venčí domácího mazlíčka. S tím vším už se setkali dispečeři z řídícího dopravního centra na Strahově. Reportéři iDNES.cz se vydali podívat, jak dohlíží na řidiče v novém tunelovém komplexu Blanka.


http://praha.idnes.cz/blanka-a-kuriozit … zpravy_nub

1,162 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (27.10. 2015 21.33)

Re: Z tisku a médií

Praha dluží za stavbu tunelu Blanka asi 1,23 miliardy korun

Praha - Praha by měla za stavbu tunelu Blanka zaplatit ještě zhruba 1,23 miliardy korun. Většinu dluhu ale město neuznává. S dodavateli chce vyjednávat. Vyplynulo to z materiálu, který v úterý projednali pražští radní. Rada pověřila vyjednáváním s dodavateli stavby náměstka primátorky Petra Dolínka (ČSSD).
„Provedli jsme důkladné vyúčtování na základě všech smluv. Podle něj rozporujeme zhruba dvě třetiny celkové sumy, kterou ještě chtějí dodavatelé od Prahy zaplatit. Nyní s nimi budu jednat," řekl Dolínek.
Praha má nevypořádané finanční vztahy s osmi firmami. Město neuznává nároky ve výši 831,7 milionu korun, zbylou část nezaplacených faktur, tedy 398,9 milionu korun takzvaně nerozporuje.
Nejvyšší částku má hlavní město zaplatit firmě ČKD Praha DIZ, která si podle dostupných informací nárokuje asi 600 milionů korun ve třech fakturách – dvě z nich Praha odmítá zaplatit. ČKD již před několika týdny vyzvala město k arbitráži. ČKD v současné době tunel provozuje a dodávala technickou část stavby.
V minulosti se město v souvislosti s Blankou již soudilo. Arbitrážní soud například řešil nezaplacené faktury stavební firmě Metrostav v řádu několika miliard. Asi šestikilometrový tunel se otevřel letos v září po osmi letech budování a se čtyřletým zpožděním. Stavba, která je součástí vnitřního okruhu města, stála městskou pokladnu 43 miliard korun, tedy zhruba o deset miliard více, než bylo původně plánováno. Denně projede tunelem asi 70 tisíc vozidel.

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/p … 51027.html

Thumbs up Thumbs down

1,163

Re: Z tisku a médií

Historickým pražským domům popraskala omítka. Kvůli Blance, tvrdí Hrad
5. listopadu 2015  8:30
Historické domy v těsné blízkosti Pražského hradu mají poškozené fasády. Podle jejich majitele nese vinu za praskliny a opadané omítky pražský tunel Blanka. Magistrát nechal vypracovat odborný posudek, který případné zavinění potvrdí. Škody mohou dosáhnout až pěti milionů korun.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/historickym-praz … domaci_fka

Thumbs up Thumbs down

1,164

Re: Z tisku a médií

Praha rozhodla, kudy povede Blanka č. 2
Od velkorysých plánů na navázání pražského vnitřního okruhu na tunel Blanka už vedení hlavního města jednou upustilo. Důvodem byla především příliš vysoká cena. Současné vedení Prahy se však k nim opět vrací.
Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/praha-rozhodla … oprava_mct

Thumbs up Thumbs down

1,165

Re: Z tisku a médií

Tunel Blanka se na čtyři noci zavře, do pondělí v něm bude probíhat údržba
Kvůli pravidelné údržbě a kontrole technologie bude od čtvrtka 5. listopadu do pondělí 9. listopadu během noci v obou směrech uzavřen Bubenečský tunel v Praze, který je součástí nedávno zprovozněného tunelového komplexu Blanka. Řidiči nebudou moci tunelem projet vždy od 23 do 5 hodin, informoval ve středu pražský magistrát. Objížďka povede ulicemi Milady Horákové, Veletržní, Dukelských hrdinů, U Výstaviště, Partyzánská a Trojský most. Již v říjnu byly kvůli údržbě a čištění zcela uzavřeny zbylé dvě části Blanky - Brusnický a Dejvický tunel.
http://zpravy.aktualne.cz/domaci/tunel- … 5900fea04/

Thumbs up Thumbs down

1,166

Re: Z tisku a médií

Praha rozhodla, kudy
povede Blanka č. 2
    „Naši předchůdci schválili usnesení, které jasně vytyčuje další část okruhu přes Povltavskou, Balabenku, Spojovací. Tahle varianta je zapracovaná ve všech územních plánech, projekt je rozpracovaný a hojně diskutovaný s městskými částmi. Teď chci pracovat na tom, aby byl definitivně připravený,“ řekl LN radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

    Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/praha-rozhodla … oprava_mct

Thumbs up Thumbs down

1,167

Re: Z tisku a médií

Takže spíš než Praha rozhodl Dolínek... to by mě zajímalo, jaké analýzy za tím rozhodnutím jsou. Pokud vím, tak IPR měl jiné varianty.

Thumbs up Thumbs down

1,168

Re: Z tisku a médií

A Praha rozhoduje prostřednictvím Dolínka (případně opačně)  dále

V tunelu Blanka bude mobilní signál, rozhodla Praha

Tunel Blanka bude kompletně pokryt mobilním signálem. Praha pronajme operátorům prostory v tunelu, kam si nainstalují svá zařízení nutná k provozu sítí. Každý operátor městu zaplatí ročně 150 tisíc Kč, další částku pak za spotřebované energie. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní.

http://echo24.cz/a/w5BQJ/v-tunelu-blank … odla-praha

Thumbs up Thumbs down

1,169

Re: Z tisku a médií

Autobusy z kolon vzniklých kvůli Blance vysvobodí pruhy a chytré semafory
13. listopadu 2015  19:20

Zprovoznění tunelu Blanka vedlo na některých místech v Praze ke zhoršení silničního provozu, takže vozidla hromadné dopravy nabírají oproti jízdním řádům značné zpoždění. Organizátor pražské dopravy se proto rozhodl vyhradit desítky silničních pruhů pro autobusy. A chystá i chytré semafory.

http://praha.idnes.cz/praha-vyhradi-pru … zpravy_ane

V první fázi by mělo jít zhruba o třicet různých opatření s preferencí MHD

řidičům autobusů povolí, aby ve Svatovítské jezdili po kolejích

1,170

Re: Z tisku a médií

Tunelový komplex Blanka podle náměstka Dolínka splnil očekávání

Na dnešní tiskové konferenci na Magistrátu hl. m. Prahy byly prezentovány výsledky vyhodnocení prvních dvou měsíců zkušebního provozu Tunelového komplexu Blanka.

    19. listopad 2015

„Tunel Blanka v zásadě splnil očekávání. Počet aut, která tu projedou, se stále zvyšuje. Doprava je plynulá a bezpečná a nezaznamenali jsme zásadnější komplikace. Co se týče povrchu, někde auta zmizela, jinde vytvořila komplikace, což se bohužel očekávalo," řekl náměstek primátorky Petr Dolínek.

Podrobnosti k vyhodnocení prvních dvou měsíců zkušebního provozu Tunelového komplexu Blanka a k souvisejícím tématům včetně pokračování Městského okruhu naleznete v přílohách.

Přílohy:

    Dokončení Městského okruhu
    Dva měsíce zkušeního provozu Tunelového komplexu Blanka


http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magi … estka.html

http://zpravy.aktualne.cz/regiony/praha … 5900fea04/

http://domaci.ihned.cz/c1-64881760-blan … eho-okruhu

1,171

Re: Z tisku a médií

Blankou už projelo 4,3 miliónu aut
Po dvou měsících zkušebního provozu pražského tunelového komplexu Blanka jím projelo již 4,3 miliónu aut. Maximální intenzita dopravy ve všední den je 67,5 tisíce, o víkendu 47,7 tisíce vozidel denně.
http://www.novinky.cz/domaci/386818-bla … u-aut.html

Thumbs up 0 Thumbs down

1,172

Re: Z tisku a médií

Nejvytíženější částí Blanky je Brusnický tunel, kolony má zkrátit semafor
    20. listopadu 2015  19:30

    Brusnickým tunelem spojujícím v Praze Malovanku a Prašný most projede denně zhruba 67 tisíc aut. Kolony se tvoří na obou jeho koncích. V Dejvicích by pomohl obchvat vedoucí ze Svatovítské do Evropské ulice, ten ale bude stát až za několik let. Prozatím má pomoci semafor na přechodu pro chodce u Vítězného náměstí.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/tunel-blanka-kolo … zpravy_rsr

http://www.metro.cz/ridici-jezdi-blanko … e-deje_jsk

1,173

Re: Z tisku a médií

Blanka nemá výjezd na Břevnov. Radnice doporučí manévr proti předpisům
24. listopadu 2015
Unikátní tunelový komplex je v provozu dva měsíce. Podle prvních studií Blanka Praze ulevila, ale na několika místech naopak dopravu zkomplikovala. Problémy na řidiče čekají v Patočkově ulici, kde z Blanky není přímý výjezd na Břevnov. Město plánuje úpravy.
Zdroj: http://auto.idnes.cz/tunel-blanka-vyjez … tomoto_fdv

Thumbs up Thumbs down

1,174

Re: Z tisku a médií

To by se tam nevešla někam jen otočka (Učko)? Je tam docela široký zelený středový pruh...

Thumbs up Thumbs down

1,175

Re: Z tisku a médií

Mosquit napsal:

To by se tam nevešla někam jen otočka (Učko)? Je tam docela široký zelený středový pruh...

Taky mě to napadlo, ale když jsem si to proměřil na mapě, tak uznávám, že asi nevešla. sad

Thumbs up Thumbs down