26

Re: Když se nedaří

ještě jsem narazil na video z vyprošťování jeřábu...

https://www.youtube.com/watch?v=rmBXTLS6xv4

Publikováno 2. 4. 2014

Samotné vozidlo má hmotnost necelých 100 tun a jeho vyprošťování nebylo pro mateřskou firmu vůbec snadné.V úterních večerních hodinách započaly přípravy na vyzvednutí uvízlého stroje v příkopu. Na vyprošťování byly povolány dva menší autojeřáby AC-350 a AC-200 a další lehčí technika pro přípravu terénu. Vybagrována musela být místa vedle komunikace pro umístění patek obou vyprošťovacích jeřábů a nákladní vozy musely přivést množství materiálu na druhou část patek.
V brzkých ranních hodinách pak probíhalo patkování obou jeřábů a kolem druhé hodiny ráno museli být povolání profesionální hasiči ze stanice HZS Ústí nad Orlicí, kteří káceli několik stromů, které bránily manipulaci techniky. Práce na vyprošťování zbrzdila také technická závada na jednom ze strojů. Tu se podařilo rychle odstranit nicméně práce probíhaly celou noc. V ranních hodinách byl zapatkován druhý vyprošťovací jeřáb a pracovníci stavební firmy začali připevňovat kotevní řetězy a lana na uvíznutý stroj.
Následovalo postupné vyprošťování doslova po centimetrech. Před zraky mnoha přihlížejících se jeřáb podařilo oběma menším strojům postavit na silnici krátce po desáté hodině. Od nehody do vyproštění tak uběhlo více jak 20 hodin. Komunikace je nadále neprůjezdná, protože kolos nejde nastartovat a nelze provést ani jeho odtažení či odvezení. Technici tak musí provést opravu stroje přímo na místě což může trvat ještě do čtvrtka. O ukončení uzavírky budeme informovat na našem webu.

27

Re: Když se nedaří

Házím ti bagr!
http://www.drsnysvet.cz/pruser-na-stavenisti/

Thumbs up Thumbs down