901

Re: Z tisku a médií

....ty jo a já blbec myslel, že je to předčasnej Apríl :-) To je fakticky nářez....

Petr od Pankráce

902

Re: Z tisku a médií

Máme tu jednu reakci ze 4. cenové:
http://www.lidovky.cz/krnacova-k-suchem … _domov_rof

A jednu expertní:
http://byznys.lidovky.cz/jak-mohli-nech … prava_pave

Thumbs up Thumbs down

903

Re: Z tisku a médií

To se nám to pěkně rozvířilo:

Praha nechce platit kabely v Blance, primátorčin výrok o debilech projektanty nadzvedl
Hlavní město nehodlá platit výměnu poškozené kabeláže v tunelu Blanka. Město chce, aby výměnu na své náklady provedla společnost ČKD Praha DIZ, která je dodavatelem technologií. Firma to odmítá. Nedojde-li k dohodě, chce se město podle radního pro dopravu Petra Dolínka (ČSSD) soudit. Kvůli poškozeným kabelům bylo opět odsunuto otevření tunelového komplexu za 37 miliard.
http://www.novinky.cz/domaci/363164-pra … zvedl.html

Thumbs up Thumbs down

904

Re: Z tisku a médií

Tak to snad aby to informační centrum ještě nebourali.

905

Re: Z tisku a médií

IC se bourat ani nemělo... smile

906

Re: Z tisku a médií

"Kvůli poškozeným kabelům bylo opět odsunuto otevření tunelového komplexu za 37 miliard."
Je vidět, že novináři si to pořád neosvojili a asi už neosvojí, ten "tunelový komplex" stál nejméně 43 miliard.

Thumbs up −4 Thumbs down

907

Re: Z tisku a médií

Pani primatorko - bravo!

Konecne nekdo pouzil srozumitelna slova. Potrefena husa ....neni liz pravda panove projektanti?


Tunel pro Prahu se musi malicko lisit od tunelu pro Saharu a

(Trojsky) most pro Prahu (plnou debilnich sreyeru) se neprojektuje jako malirske platno -

pokud to ovsem neprojektuji debilove.

Zlate ceske rucicky jsou - jak se zda - davnou minulosti   mad

Thumbs up −2 Thumbs down

908

Re: Z tisku a médií

Udělejme z toho cyklostezku smile

Thumbs up Thumbs down

909

Re: Z tisku a médií

karel53 napsal:

Pani primatorko - bravo!

Konecne nekdo pouzil srozumitelna slova. Potrefena husa ....neni liz pravda panove projektanti?


Tunel pro Prahu se musi malicko lisit od tunelu pro Saharu a

(Trojsky) most pro Prahu (plnou debilnich sreyeru) se neprojektuje jako malirske platno -

pokud to ovsem neprojektuji debilove.

Zlate ceske rucicky jsou - jak se zda - davnou minulosti   mad

Vůbec nechápu proč píšeš bravo. Paní primátorka místo aby nám řekla, jak se to bude řešit a jaký je další postup, tak jen mluví jak dlaždič. Nikdy jsme neměli tak málo informací z magistrátu jako teď za Krnáčové. Krnáčová je naprosto nekompetentní k čemukoliv.

Thumbs up +2 Thumbs down

910

Re: Z tisku a médií

medvid: Pravidla vlákna prominou diskuzi, ale plně s tebou souhlasím. Pražské ANO se utopilo ve vlastním populismu, před volbami dělali tajnosti se způsoby, jak chtějí ten svůj volební program realizovat a po volbách vidíme proč. Odpracováno dopředu bylo naprosté minimum, vše řeší až po volbách. Proč? Můj názor je, že se chtěli jen vézt na práci koaličních partnerů, jenže ooops, dostali nejvíce hlasů a teď nevědí co si počít. Realita je nejen drsná, ale také pekelně složitá, vyžaduje zkušené znalce jak co se týká odbornosti tak místní situace. Míchá se nám tak mlčení, zkraty typu debilů a růstu lidí typu Radmily Kleslové, kde místní zkušenost a vazby vysoce převyšují morální čistotu jiných kandidátů. Závěrem jedno varování. ODS nám v minulosti také často hrála divoké hlasité divadlo, zatímco ve stínech v pozadí se děly skutečně zajímavé věci. Bylo by dobré, aby si tohle novináři a vůbec veřejnost, co se stará o veřejné dění, hlídali.

Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu mýlit se. [Mahátma Gándhí]

Thumbs up +1 Thumbs down

911

Re: Z tisku a médií

Krnáčová je opravdu nekompetentní, arogantní pipina....jak něco takového může být primátorkou, to opravdu nechápu, Bůh nás chraň....

Petr od Pankráce

912

Re: Z tisku a médií

Lidové noviny 5.3.2015

Blanka možná ani neexistuje
Tunel Blanka se s postupujícím časem stále více stává symbolem. My, kteří dění kolem této stavby sledujeme zvenčí a nikdy jsme v tom tunelu nebyli, stále více nabýváme dojmu, že tunel Blanka možná ve skutečnosti vůbec neexistuje, že je to jen určitý způsob, stroj, prostředek na dojení veřejných peněz. Pravý význam Blanky přestává být dopravní, nýbrž začíná být především politicko-kulturní; cílem této investice nyní je demonstrovat, jak lze utratit desítky miliard, aniž veřejnost spatří, za co se utratily. Je zlomyslnou ironií a příznačností ze strany dějin, že Blanka je tunel – a tunel je termín a postup, kterým se polistopadová Česká republika proslavila, aniž by to ovšem znamenalo proslulost v oboru tunelových staveb.
...


    PETRÁČEK: Kdo je tady debil? Za co může Bém
    4. března 2015   12:32 | Lidovky.cz

    PRAHA - Vlny rozvířené tunelem Blanka už dávno překročily hranice Prahy. Je možné, že Blanka se jednou dostane do učebnic, když už tam jsou stavby jako opera v Sydney (stavěla se dvakrát déle a stála patnáctkrát více, než předpokládal projekt). Ale rýsuje se i osobnější otázka. Má jako univerzální hromosvod problémů Prahy stále sloužit bývalý primátor Bém? Zdá se, že ta doba už končí.

    Zdroj: http://www.lidovky.cz/kdo-je-tady-debil … nazory_mmu

913 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (05.03. 2015 18.12)

Re: Z tisku a médií

Praha 5. března (ČTK) - Primátorka Adriana Krnáčová (za ANO) chce parlamentní vyšetřovací komisi k tunelu Blanka. Na dnešním jednání se nedohodla s dodavatelem technologické části tunelu, firmou ČKD Praha DIZ na dalším postupu dokončení stavby. Komise má připravit kompletní analýzu projektu. O zřízení komise primátorka požádala poslance Bronislava Schwarze (za ANO). Krnáčová to dnes řekla novinářům. Vedení Prahy s ČKD jedná kvůli problémům kabely, které poničila voda. Stavba Blanky si vyžádá asi 37 miliard korun.
"Já se chci omluvit za to minulé vyjádření, že na tom stavu, v který se nachází na tunelu Blanka, že za to může debil. Já jsem zjistila, že je tam podstatně více debilů, kteří za to můžou. Všechny firmy na sebe vzájemně svalují vinu, to nás ale vůbec nezajímá. Toto překračuje rámec mé trpělivosti," řekla dnes Krnáčová. Narážela tak na své nedávné vyjádření, kdy za "debila" označila projektanta tunelu.
"Za nás mohu pouze říci, že dnešní jednání na magistrátu bylo velmi konstruktivní a věcné. Obrázek o kultuře mediálního vystupování paní primátorky, ať si každý udělá sám," řekl ČTK mluvčí ČKD Karel Samec. Pavel Kočiš, mluvčí Inženýringu dopravních staveb (IDS), která stavbu dozoruje, ČTK řekl, že společnost IDS primátorka výslovně nejmenovala. "Pevně věříme, že na tomto seznamu nejsme a nepatříme na něj," dodal. Výrobní ředitel firmy Satra, která je hlavním projektantem stavby, Alexandr Butovič již dříve ČTK řekl, že firmu vyjádření primátorky, kdy projektanta označila za "debila", překvapilo. Vyjádření Metrostavu, který tunel stavěl, ČTK shání.
Termín otevření Blanky Krnáčová nesdělila, neboť dodavatelé jsou podle ní nespolehliví. "Na konci roku jsme na základě jejich ujištění řekli, že to (otevření) bude v dubnu. A vidíte, jak to dopadlo," řekla. Za problémem podle ní stojí "zločinecká spolčení, které chce pravděpodobně z Prahy vytáhnout co nejvíc peněz".
Zástupci vedení města a dodavatelů se dnes domluvili, že si ještě předají další dokumenty. Rovněž musí počkat na závěr šetření pojišťoven. Do konce března má být hotov znalecký posudek. Z něj by mělo být jasné, kolik kabelů je třeba vyměnit. "Co se týká takzvaných průchodek, tak se bavíme o 95 procentech kabelů," řekl náměstek primátora Petr Dolínek (ČSSD). Rovněž zopakoval, že Praha odmítá opravu platit. "Stále je nejtěžší najít, kdo by to zaplatil. Odmítám, aby Praha dávala stamiliony za něco, za co nenese vinu," řekl Dolínek.
Radnice Prahy 6 dnes na vývoj kolem stavby tunelu zareagovala tím, že na svých webových stránkách zveřejnila kontakty na dodavatelské firmy. "Veřejnost tak může oslovit s žádostí o vysvětlení aktuální situace přímo jednotlivé společnosti nebo magistrát," uvedl mluvčí radnice Adam Halmoši.
Kabely poškodily přívalové deště a vlhké prostředí tunelu, se kterým miliardové smlouvy s dodavatelem technologií nepočítaly. Jak dlouho práce potrvají a kolik budou stát, zatím nikdo neřekl. Podle vyjádření Dolínka z minulého týdne to může být v řádu desítek milionů korun. Dodavatel, firma ČKD, vinu odmítá. Stejně tak ji odmítl hlavní projektant tunelu, firma Satra, i Inženýring dopravních staveb, který stavbu dozoruje.
Stavbu tunelu Blanka, kterou zadala někdejší politická garnitura pod vedení primátora Pavla Béma (ODS), provází řada problémů. Město několikrát odložilo termín otevření, který byl původně stanoven na rok 2011. V průběhu let se stavba prodražila minimálně o šest miliard korun. Rozhodčí soud řešil spory Prahy s Metrostavem o miliardové částky. Pokračuje soudní pře se správcem stavby, firmou Inženýring dopravních staveb.

Video - je na Facebooku, snad půjde i veřejně: https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hvide … e=54F8A94C


http://praha.idnes.cz/ostra-vyjadreni-p … zpravy_bur
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/praha- … ce/1188788

Thumbs up Thumbs down

914 Naposledy upravil: ng (05.03. 2015 15.21)

Re: Z tisku a médií

Že by se jen Kabex svezl píárově na probíhajícím humbuku, nebo se tu skutečně rýsuje řešení?
http://praha.idnes.cz/ceska-firma-umi-v … zpravy_bur

Thumbs up Thumbs down

915

Re: Z tisku a médií

Mně na kabexovém prohlášení nejvíc zaujalo, že certifikaci na nenasákavost a voděodolnost sice nemají, ale za pár týdnů si ji dodělají. Kabelům v tunelu to trvalo přes rok, než se něco začlo projevovat. Takže to jako ve zkušebně už má kabex rok naložené káble ve vaně, aby ten papír měl nějakou váhu?

Thumbs up Thumbs down

916 Naposledy upravil: Mirajz (06.03. 2015 09.57)

Re: Z tisku a médií

P_V napsal:

Mně na kabexovém prohlášení nejvíc zaujalo, ....

Já si spíš myslím, že vzorky kabelů dali k posouzení příslušnému ústavu (většinou to dělají nějaké výzkumáky), ve kterém se zjišťuje odolnost izolace proti čemukoliv na co si vzpomenete a na základě tohoto je vydán příslušný certifikát. Nějakou dobu to sice trvá, ale výzkumáky mají své metody jak něco takového poměrně rychle zjistit. No a než se rozhodne, kolik moc kabelů (a jakých) se bude měnit, tak certifikát(y) budou na světě.

Thumbs up Thumbs down

917

Re: Z tisku a médií

Vlhké kabely v Blance:
https://pbs.twimg.com/media/B_aCuOlWwAEm5Ij.jpg:large

(Z Twitteru Martina Veselovského)

918

Re: Z tisku a médií

Praha 6. března (ČTK) - Vedení Prahy zvažuje další arbitráž kvůli problematickému tunelu Blanka. Soudit se chce s dodavatelem technologií, firmou ČKD Praha DIZ. U rozhodčího soudu se bude domáhat výměny poškozených kabelů, kvůli kterým musela znovu odložit otevření tunelu. O žalobě musí nejprve rozhodnout rada města. Jednat o tom bude příští týden. Informace ČTK dnes potvrdil náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Rozhodčí soud vloni řešil spory Prahy se stavební firmou Metrostav o miliardové částky. Pokračuje soudní pře se správcem stavby, firmou Inženýring dopravních staveb (IDS). Tunel vyjde na 37 (pro Vlákno 43) miliard korun.

Thumbs up Thumbs down

919

Re: Z tisku a médií

Ve včerejších večerních zprávách na Primě proběhla věta, že dodavatel (ČKD) zinkasoval vloni od pojišťovny za kabely 20milionů

Thumbs up Thumbs down

920

Re: Z tisku a médií

Do Blanky zatéká, budou nutné neustálé opravy, říká expertka

Průsaky jsou neopravitelné, potečou zdi, netěsní spáry. Je to absurdní, když tunel ještě ani není v provozu, říká bývalá šéfka kontroly ŘSD Miloslava Pošvářová a dodává, že selhala kontrola stavby.

http://video.aktualne.cz/dvtv/do-blanky … position-1

Thumbs up Thumbs down

921

Re: Z tisku a médií

Stejné srážky by dnes už tunel nepoškodily, říká projektant
K poškození kabelů v tunelu Blanka došlo postupně. Tunel je projektován jako vodotěsný, k poškození stavby došlo proto, že nebyla dokončená.

http://video.aktualne.cz/dvtv/stejne-sr … 590604f2e/

Z rozhovoru vyplývá, že se zaplavením kabelů během stavby projekt nepočítal.
Mmch Veselovský správně uvedl cenu celého tunelu, "zhruba 43 miliad Kč", tleskám smile

Thumbs up −1 Thumbs down

922

Re: Z tisku a médií

Primátorka Krnáčová exkluzivně pro Blesk: Na debilech trvám! Zvažujeme arbitráž

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk … itraz.html

923 Naposledy upravil: ng (10.03. 2015 12.10)

Re: Z tisku a médií

Praha s další arbitráží kvůli Blance ještě počká
Radní hlavního města v úterý odložili rozhodnutí o případné další arbitráži kvůli tunelu Blanka. Město ji zvažuje proti dodavateli kabelů, společnosti ČKD Praha DIZ. Magistrát chce podle zdrojů ČTK počkat, zda firma na pátečním jednání nenavrhne řešení.
http://www.novinky.cz/domaci/363783-pra … pocka.html

Thumbs up Thumbs down

924

Re: Z tisku a médií

http://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/6 … chtel.html

V podstatě souhlasím. Určitě není 100 procent kabelů vadných, tak by to mohly rozjet a případné kabely měnit za provozu. Obávám se že s panem Dolinkem, který považuje tunel za zbytečný a s paní Krnáčovou, která před kritickou schůzkou označí všechny s kterýma má jednat za debily, to skončí u soudu a otevře se to za 5 let.

Thumbs up Thumbs down

925

Re: Z tisku a médií

A vydíračka pokračuje:
http://byznys.lidovky.cz/vymena-ponicen … kladna_mmu
http://praha.idnes.cz/vymena-ponicenych … ntent=top6

Výběr z textu:
"Firma ČKD Praha DIZ opakovaně stavbu tunelu kritizovala. Město podle ní neplnilo smluvní podmínky a stavba probíhala ve zcela nevyhovujícím prostředí."
Asi jim vadí, že to bylo pod zemí a ještě k tomu pršelo.... :-)))

Thumbs up Thumbs down