26

Re: Cyklo- a bruslostezky v okolí Prahy

Nové stezky u Průhonic a Jesenic
Václav Kříž

Mnoho obcí za Prahou staví v posledních letech stezky. Víme o stezkách u obcí Klecany, Líbeznice, Přezletice, Radonice, Zeleneč, Dolní Břežany, Dobřichovice, také u měst Hostivice, Černošice a Říčany. Uvědomily si, že stavba stezek má vliv na rozvoj služeb. Pro výletníky je atraktivní propojování úseků podél Berounky.

Nejhustší síť v délce přes 20 km spolu vybudovaly v několika posledních letech obce Průhonice, Dobřejovice, Jesenice, Vestec a městská část Praha-Újezd. Vedle rekreace tak vytvořily částečně i podmínky pro dopravní jízdu na kole. Popíšu, kde stezky najdete a odkud kam se po nich dostanete.

http://prahounakole.cz/2014/05/nove-ste … a-jesenic/

27

Re: Cyklo- a bruslostezky v okolí Prahy

Klecany: kocourkovská “stezka” hned za Prahou

Několik kilometrů severně od Prahy vznikla jedna z nejbizarnějších “procyklistických” realizací za poslední roky. Většina z toho se PROcyklistickým opatřením rozhodně nazvat nedá. S něčím takovým jsme se v redakci již dlouho nesetkali. Stezka od přívozu do Klecan je natolik inovativní a hrůzná, že jsme nic podobného v Praze a okolí snad ještě nikdy neviděli. Vůbec nám není zřejmé, jak mohla vzniknout.

http://prahounakole.cz/2014/06/klecany- … za-prahou/

28

Re: Cyklo- a bruslostezky v okolí Prahy

Zajímavé je že tu "segregaci" (i tam kde je to absolutně zbytečné) tvrdě požadují právě různí "cyklo-aktivisté"...

Thumbs up Thumbs down

29 Naposledy upravil: Sibstr (07.09. 2014 18.01)

Re: Cyklo- a bruslostezky v okolí Prahy

Dnes jsem nafotil nějaké foto na cyklostezce Zbraslav -> Vrané nad Vltavou
Stahujte zde: https://dl.dropboxusercontent.com/u/446 … ltavou.zip
Některá místa jsou opravdu zajímavá... yikes

Thumbs up Thumbs down

30

Re: Cyklo- a bruslostezky v okolí Prahy

Náměstek primátora hl. m. Prahy Jiří Nouza
se zúčastní ve čtvrtek 18. září 2014 v 10.00 hodin
slavnostního otevření Cyklostezky (A2) Zbraslav - Jarov v Praze 16 v prostoru pod mostem Závodu míru (pravý břeh Vltavy)

http://www.praha.eu/public/b7/9f/66/190 … raslav.pdf

31

Re: Cyklo- a bruslostezky v okolí Prahy

TSK otevřela novou cyklostezku Zbraslav – Jarov
18.09.2014
Náměstek primátora Jiří Nouza, starosta Městské části Praha – Zbraslav Aleš Háněl a ředitel Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) Ladislav Pivec dnes 18. září 2014 slavnostně zahájili provoz na nové cyklostezce Zbraslav – Jarov na pravém břehu Vltavy. Realizace první a třetí etapy probíhala souběžně v období března až srpna letošního roku. Cyklostezka na hranici metropole navazuje na trasu pokračující, nově budované cyklostezky do Vraného nad Vltavou.

„Jsem rád, že jsme mohli novou cyklostezku Zbraslav–Jarov otevřít v plánovaném termínu, a že tak můžeme stávající stovky kilometrů pražských cyklotras rozšířit o další moderní komunikaci v turisticky atraktivní lokalitě Zbraslavi,“ uvedl šéf TSK Ladislav Pivec.

Celková délka 1. a 3. etapy cyklostezky Zbraslav – Jarov je 2,615 kilometru. Dvoupruhová obousměrná komunikace s šířkou 3 metry a asfaltovým povrchem bude sloužit jak cyklistům, tak i chodcům nebo bruslařům. Výstavba obou etap probíhala v období od března do srpna 2014 a najdeme zde i drobné mostky, opěrné stěny nebo zábranu proti přecházení komunikace obojživelníky.
Chybějící 2. etapa o délce 507 metrů bude realizována po vyřešení majetkoprávních vztahů. V současné době je v tomto úseku pěšina, která oba nové úseky (1. a 3. etapu) spojuje. 

„Cyklistika je v současné době na vzestupu a pro řadu lidí neznamená jen oblíbenou podobu trávení volného času, ale stále častěji také alternativní způsob přepravy do zaměstnání. Jsem proto rád, že mohu Pražanům předat do užívání další úsek cyklotrasy, která vhodně doplňuje již tak hustou síť cyklostezek v naší metropoli,“ uvedl náměstek primátora Jiří Nouza.

http://praha.idnes.cz/otevrena-nova-cyk … zpravy_bur

32

Re: Cyklo- a bruslostezky v okolí Prahy

a první kritika...

http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=14091934249
http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=14091934248

33 Naposledy upravil: Sibstr (29.09. 2014 21.34)

Re: Cyklo- a bruslostezky v okolí Prahy

Čerstvé foto cyklostezky úseku Károv -> Vrané nad Vltavou
Stahujte zde: https://dl.dropboxusercontent.com/u/446 … e-n.-V.zip
Kluci s tím docela pohli, více méně se už finišuje. Na ceduli upozorňující na konec cyklostezky před chybějícím úsekem přibyla dodatková tabulka...

Thumbs up Thumbs down

34

Re: Cyklo- a bruslostezky v okolí Prahy

Nová cyklostezka z Jarova do Vraného nad Vltavou

Středočeský kraj opět rozšířil nabídku cyklostezek. Za účasti středočeského radního pro oblast regionálního rozvoje Karla Horčičky byla v sobotu 4. října slavnostně otevřena cyklostezka z Jarova do Vraného nad Vltavou.

http://www.parlamentnilisty.cz/profily/ … avou-35679

35

Re: Cyklo- a bruslostezky v okolí Prahy

Cyklisty ve středních Čechách čekají bezpečnější trasy. Přibudou nové úseky
    27. března 2015  19:41

    Cyklisté by se letos na středočeských stezkách měli cítit bezpečněji. Nejenže přibudou nové úseky cyklostezek, dojde i změnám značení těch zaběhlých. Cyklostezky v kraji jsou přitom na předních příčkách českých statistik, co do délky a počtu.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/cyklisti-budou-ve … zpravy_nub

36

Re: Cyklo- a bruslostezky v okolí Prahy

U Černošic spadl na cyklistu strom, stezka zůstala zavřená
    20. června 2016  9:36

    Na cyklostezce u Černošic na Praze-západ spadl v sobotu odpoledne na cyklistu strom. Pro muže v kritickém stavu letěl vrtulník. Cyklostezka zůstává uzavřená.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/strom-spadl-na-cy … zpravy_nub