501 Naposledy upravil: MP (08.10. 2013 08.31)

Re: Z tisku a médií

Hlavně mi to přijde "geniální" v souvislosti s návrhem MHMP, že tudy povede "náhradní městský okruh". Dát na okruh SSZ a to zbytečně, může opravdu jen ..... (nemám žádný přiléhavý nežalovatelný výraz)

Thumbs up Thumbs down

502

Re: Z tisku a médií

MP napsal:

Hlavně mi to přijde "geniální" v souvislosti s návrhem MHMP, že tudy povede "náhradní městský okruh".

Ale to přeci navrhla MINULÁ SVRŽENÁ reprezentace města. Každý nový pán si obvykle zadá úkol pošlapat to, co vymysleli předchůdci, aby ukázal, jak se to dělalo špatně.

Thumbs up Thumbs down

503 Naposledy upravil: MP (08.10. 2013 11.14)

Re: Z tisku a médií

P_V: aha, já skoro zapomněl. Takže "přiblblý" nápad s náhradním okruhem zamítneme a místo něj vytáhneme nový a lepší:
žádný okruh a na stávající ulice co nejvíce překážek.
AŤ ŽIJE Magistrát - s Hudečkem na věčné časy a nikdy jinak! roll

Thumbs up Thumbs down

504

Re: Z tisku a médií

Tunelem Blanka jako první možná profrčí formule. S Vettelem za volantem

Zdroj: http://praha.idnes.cz/formule-1-projede … zpravy_sfo

505

Re: Z tisku a médií

To bude asi Vettel koukat, že máme retardéry i na běžných silníicích, nejen na výjezdech ze zatáčky...

Thumbs up Thumbs down

506

Re: Z tisku a médií

Tak já čekal, že projede tím tunelem... a on pojede někde po Magistrále.

507

Re: Z tisku a médií

VIDEO: Projeďte se Blankou. Zjistíte, proč se tu mají lidé cítit jako v pokojíčku
Adam Váchal, Jiří Bigas Metro.cz 24. října 2013  8:00
Že se první řidiči projedou tunelem Blanka až v dubnu příštího roku? Omyl, auta již v tunelu jezdí nyní. Zatím jde ale pouze o vozy těch, kteří na stavbě pracují. Nejdelším a zároveň nejdražším tunelem Česka se můžete v předstihu projet spolu s námi.

http://www.metro.cz/video-projedte-se-b … e-deje_ava

508

Re: Z tisku a médií

Blankou by mohl jezdit autobus. Pražanům by výrazně urychlil cestu

Zdroj: http://praha.idnes.cz/blankou-pojede-au … zpravy_mav

509

Re: Z tisku a médií

Úpravy ulic a semafory po otevření Blanky vyjdou  na 50 milionů

   Praha 19. listopadu (ČTK) - Po zprovoznění tunelu Blanka přibudou po Praze nové semafory, přechody pro chodce, budou zúženy některé komunikace a doprava by se měla zklidnit i před Národním muzeem. Úpravy by měly stát dohromady 50 milionů korun. ČTK to zjistila z materiálu, který schválili radní hlavního města. Podrobný seznam a harmonogram prací by měl být znám příští rok. Tunel Blanka má být zprovozněn v dubnu 2014.
   Mezi chystanými úpravami jsou nové semafory na severojižní magistrále. Nově budou na křižovatkách s Jižní spojkou, ulicí Na Strži a Lounských, další dva na rohu Wenzigovy s Legerovou i Sokolskou ulicí na Vinohradech. Nový přechod se semaforem bude přes Legerovu na křižovatce s Rumunskou, který bude přímo proti chystanému výtahu ze stanice metra C I.P.Pavlova. Podle dokumentu bude nový semafor i na Liberecké ve směru do centra na křížení s Davídkovou. V prostoru u ústí ulice Jugoslávské na náměstí I.P.Pavlova vznikne nový přechod před tramvajovými zastávkami.
   U Národního muzea na Václavském náměstí má být takzvaná muzejní oáza. Tady budou přechody přes magistrálu směrem k Vinohradské, další pak přímo před muzeem od kašny směrem k soše svatého Václava. 'Dále bude umožněno přímé a bezpečné obousměrné napojení pro jízdní kola mezi Václavským náměstím a Vinohradskou ulicí s minimálními náklady,' píše se v materiálu.
   V ústí Žitné ulice na Karlovo náměstí ubude jeden jízdní pruh a změní se řazení automobilů. Tato úprava je rovněž součástí první fáze revitalizace náměstí v roce 2014.
   Město zároveň nechá prověřit další kroky, ke kterým by mohlo po zprovoznění tunelu Blanka dojít. Mezi nimi je zavedení dopravních opatření pro bezmotorovou dopravu na magistrále v úseku mezi Vyskočilovou a Hlávkovým mostem, kde odborníci posoudí, zda by tu mohl být pruh pro autobusy MHD a cyklopruh.
   Další uvažovanou možností je zklidnění dopravy na Malé Straně a na Smetanově nábřeží. Na Malé Straně by mohl být zrušen průjezd tranzitní dopravy z Újezdu na Klárov - byl by zakázán průjezd Valdštejnskou, Tomášskou a Letenskou. Odborníci by rovněž měli posoudit, zda je možné pro tranzitní dopravu uzavřít Smetanovo nábřeží. Obě lokality by měly být uzavřeny naráz, o uzavření pouze jedné z nich město neuvažuje.
   Tunelový komplex Blanka se začal stavět v roce 2007. Komplex měří 5,5 kilometru, jeho součástí je nejdelší souvislý ražený tunel v Česku dlouhý zhruba 2,23 kilometru. Vybudování celého komplexu tunelů by mělo stát 36 miliard korun.

510

Re: Z tisku a médií

Ta Davídkova mi pořád nejde do hlavy...

Thumbs up Thumbs down

511 Naposledy upravil: mrmarkus (20.11. 2013 10.53)

Re: Z tisku a médií

Já to sice chápu - řízení dopravních toků, ale obávám se, že v nedostavěné podobě vnějšího i vnitřního okruhu to nebude fungovat. Pokoušejí se odklonit auta nejen ze severojižní magistrály do Blanky a dalších komunikací. Jenže znám dobře IT systémy a automatizace má své limity, ve výsledku je klíčový neustálý dohled a korigování běhu kvalifikovanými pracovníky, minimálně z počátku to bude asi hodně skřípat. Než řidiči akceptují přechod na jiné trasy, bude to asi dost bolet. Ono je něco jiného dát semafor za nuselák a něco jiného škrtit dopravu už dále od centra. Samozřejmě se bojím dopadu - rozlití problému na další komunikace v oblasti. Davídkova nebude nic jiného než přiškrcení.

Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu mýlit se. [Mahátma Gándhí]

Thumbs up Thumbs down

512

Re: Z tisku a médií

Tunel Blanka změní dopravu po celé Praze. Zklidní nábřeží i magistrálu
Zdroj: http://praha.idnes.cz/dopravni-zmeny-po … zpravy_sfo

Petr od Pankráce

513

Re: Z tisku a médií

Mosquit napsal:

Ta Davídkova mi pořád nejde do hlavy...

Vzhledem k faktu, že ulice V Holešovičkách bude nejmíň dalších 20-30 let suplovat MO, tak je to .... (tady nejde napsat slušné slovo).
Město prostě veřejně deklaruje, že buduje část MO za desítky miliard, aby z něj následně řidiče vyhánělo, protože na něj nainstaluje semafory - směrem nahoru k Mostu Barikádníků a směrem dolů raději už k Davidkově.
Jinými slovy: "my si tu vybudujeme okruh, ale než na něj vjedete, tak si budete muset tu půlhodinu vystát".
Je mi jasné, kudy se ten semafor bude objíždět, ale nikomu to neřeknu, zatím to tamtudy pořád ještě jde. tongue

Thumbs up Thumbs down

514 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (20.11. 2013 16.20)

Re: Z tisku a médií

Praha 20. listopadu (ČTK) - Metrostav přeruší 7. prosince výstavbu tunelu Blanka. Důvodem je, že magistrát stavební firmě dluží už více než 2,1 miliardy korun. Důvodem je, že magistrát stavební firmě dluží už více než 2,1 miliardy korun. Mluvčí stavební firmy František Polák navíc ČTK řekl, že kvůli neschválení změn v projektu nemají nyní v podstatě co dělat. Pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) ČTK potvrdil, že město firmě skutečně neplatí, protože projekt vyšetřuje policie. Přerušení prací nejspíš oddálí i plánované otevření tunelu na jaře příštího roku. Podle informací ČTK by to mohlo být o dva měsíce, tedy na konec června.
"Vzhledem k dlouhodobým vážným nedostatkům v řízení díla ze strany investora, problémům s úhradou objednaných a provedených prací Metrostav přeruší provádění k termínu 7. prosince 2013," stojí v dopisu adresovaném pražskému primátorovi Tomáši Hudečkovi (TOP 09), který má ČTK k dispozici.
Podle Poláka jsou tubusy tunelů dávno hotové, stavební firma nyní čeká na schválení změn v projektové dokumentaci. Vedení Prahy dosud navržené změny nepodepsalo. "Není nyní co dělat, vše je v režimu těch změn," řekl Polák ČTK s tím, že jde o změny například ve vedení chodníků, umístění dopravního značení a podobně. "Město jako investor ten projekt nyní prakticky neřídí," dodal Polák.
"Řešení prosazovaná bývalým primátorem Bohuslavem Svobodou je vystaveno policejnímu vyšetřování. Analyzujeme naší situaci a obchodní vztahy s Metrostavem," řekl na dotaz ČTK primátor Hudeček. Kvůli policejnímu vyšetřování Praha firmě neplatí. Polák ČTK řekl, že Praha aktuálně Metrostavu dluží více než 2,156 miliardy korun.
Metrostav také ruší den otevřených dveří projektu Blanka, který byl naplánovaný na 30. listopadu. "Považuji za krajně nevhodné otevírat stavbu pro veřejnost v době, kdy není zřejmý termín jejího dokončení," napsal v dopise primátorovi předseda představenstva Metrostavu Jiří Bělohlav.

http://www.financninoviny.cz/zpravy/met … li/1010437
http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio … ?id=795867
http://byznys.lidovky.cz/metrostav-prer … y-trhy_kys
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/dopr … 89525.html
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region … lis-mnoho/
http://web.volny.cz/noviny/ekonomika-a- … ovano.html
http://www.novinky.cz/ekonomika/319830- … topne.html
http://zpravy.e15.cz/byznys/reality-a-s … ti-1039606

Thumbs up Thumbs down

515

Re: Z tisku a médií

to samé, aktualizuje se
http://praha.idnes.cz/metrostav-prerusi … zpravy_klu

Thumbs up Thumbs down

516

Re: Z tisku a médií

to samé na ihned
http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-ce … e-miliardy

Thumbs up Thumbs down

517

Re: Z tisku a médií

bohužel to vypadá i na zrušený den otevřených dveří hmm

Thumbs up Thumbs down

518

Re: Z tisku a médií

Nevypadá. Je zrušený.

Thumbs up Thumbs down

519 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (20.11. 2013 21.18)

Re: Z tisku a médií

Praha - Smlouva mezi Prahou a firmou Metrostav na stavbu tunelového komplexu Blanka je podle vedení města od začátku neplatná. Praha stavbu nemůže dostavět ani převzít, tvrdí kontrolní odbor magistrátu. S materiálem se dnes na mimořádném jednání seznámili pražští radní. Primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) řekl, že smlouvu nikdy neprojednala ani rada ani zastupitelstvo.
"Město bez legitimního důvodu vyplatilo desítky miliard korun a v tomto protiprávním jednání nemůže pokračovat," řekl ČTK. Radní tak reagují na dnešní dopis, v němž Metrostav Praze oznámil zastavení stavby. Důvodem je to, že mu město nezaplatilo 2,1 miliardy korun.
Podle mluvčího Metrostavu Františka Poláka existuje usnesení rady, kde byla smlouva projednána. "My se všichni podle té smlouvy pět let chováme. Po komunikacích vybudovaných podle této smlouvy jezdí pražané autem a teď se budeme tvářit, že ta stavba neexistuje? Mně to připadá jako nějaký omyl, ale nejsem právník, tak to nemohu komentovat," řekl ČTK.
Město si nyní nechá vypracovat právní stanovisko k závěru kontrolního odboru. Z něj pak vyvodí další kroky včetně možných trestních oznámení. Za situaci podle primátora patrně nese odpovědnost někdejší vedení Prahy z éry exprimátora Pavla Béma (ODS). Náměstek Jiří Vávra (TOP 09) uvedl, že je Blanka "s největší pravděpodobností černou stavbou". Její zakonzervování by podle něj ročně vyšlo na 1,6 miliardy korun.
Analýzu kontrolnímu odboru prý město zadalo poté, co při ověřování dokumentů k Trojskému mostu, který je součástí stavby komplexu Blanka, zjistilo, že neexistuje původní schválená smlouva. "Přišlo se na to, že stejná situace je pro celý tunelový komplex Blanka," řekl Hudeček.
Další postup města v tuto chvíli není zcela jasný. Podle Hudečka by měla být právní analýza částečně hotova v pátek. Následně chce město jednat s Metrostavem a společně s právníky hledat způsob, jak právně celou situaci vyřešit. Vedení města se bude zabývat i variantou, že by právní cesta k vyřešení situace neexistovala.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/praha- … na/1010437
http://praha.idnes.cz/spor-o-blanku-00f … zpravy_klu
http://www.novinky.cz/domaci/319849-sml … praha.html
http://zpravy.e15.cz/byznys/reality-a-s … ud-1039606
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region … usi-prace/

Thumbs up Thumbs down

520

Re: Z tisku a médií

a taky
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region … usi-prace/

Thumbs up Thumbs down

521 Naposledy upravil: Martin (21.11. 2013 06.36)

Re: Z tisku a médií

Neplatná smlouva? Co teď s tím?
Tunel zasypeme, Trojský most rozřežeme a odvezeme do šrotu(ještě něco vyděláme)a tramvaje přes Vltavu nahradíme osmiveslicemi.
Začneme s papírováním pěkně od začátku a za 10 - 15 let a 50 miliard máme tunel jako nový smile

Thumbs up Thumbs down

522

Re: Z tisku a médií

Smlouva je uzavřena a dokud ji jako neplatnou nezruší soud, tak platí. Co to má Praha za právníky??
O vedení se nebavím, to je banda ........

Thumbs up Thumbs down

523

Re: Z tisku a médií

Politik a úředník se již několik měsíců bojí příchodu policajta se státním zástupcem a proto nic nerozhoduje, nepodepisuje a neproplácí... Problém je v překročení limitu na vícepráce - 20% z ceny díla. Při tomto překročení je třeba na vše dělat výběrové řízení, což se neděje...

Thumbs up +1 Thumbs down

524

Re: Z tisku a médií

tohle všechno se mi nejak nezda. Není to zase jen medialni masaz? Smlouva preci musí existovat - jinak by snad ani nezaclo stavet. Co zase naší urednici vymejslej? Je to banda pitomcu, nebo se mi to jenom zda? Vzdyt je skoro hotovo a pochybuji, ze si někdo dovoli to nedostavet....nebo ano?

Petr od Pankráce

525

Re: Z tisku a médií

podle mne smlouva sice existuje, všichni měli za to že ji podepsali správní lidé a mr hudeczek se točí na tom, že to neposvětil někdo/ nějaký orgán důležitý (rada apod).... takže smlouvy jsou, ale můžou být retroaktivně rušeny..

ale přijde mi to jako katastrofalni magorarna a snaha dotlacit metrostav do kouta

Thumbs up +1 Thumbs down