101

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

dnes jsem jel okolo a viděl jsem že už i mezi mostem a Jeremiášovou je položený obrus + nějaké svodidla....
pokusím se v tomto týdnu vyfotit

Thumbs up Thumbs down

102

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

foto z úterý 20.8.2013
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … js/130820/

- dodělávají se svodidla
- zbývá osadit několik značek

Thumbs up Thumbs down

103

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

z obou konců...

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … js/130824/

104

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

stále nezprovozněno... smile

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … js/130914/

105

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

projeto smile ale zatím zprovozněno není...

http://www.youtube.com/watch?v=6eM52E7Uv3s

106

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

teda tím jak jsou ty svodidla osazený, tak to krásně opticky zužují sad

Thumbs up Thumbs down

107

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

Nově otevřená silnice pomůže Řeporyjím
Pražský deník 16.10.2013
Praha: Už ve čtvrtek se řidičům otevře nová komunikace na mostě přes Dalejský potok. Podle magistrátu a řeporyjské radnice urychlí spojení lokality Stodůlek na Pražský okruh a zároveň ulehčí dopravě v Řeporyjích. Stavbu tvoří nová čtyřproudá komunikace, která je součástí Jinočanské spojky, včetně přemostění Dalejského potoka a podchodu pro pěší pro budoucí zástavbu v okolí.

108

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

a vypadá to připraveně...

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … js/131016/

uklidit pár cedulí a může se jezdit smile

... ale to se dá i s nimi smile smile


pěkně se tam jelo...

ale ta 50ka...

ale SSZ žádné...

jsem zvědav na ten výjezd na Jeremíášku vlevo...

109

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

Na chodník nesmíte! Novou silnici na okraji Prahy lemují zákazy

http://www.metro.cz/na-chodnik-nesmite- … e-deje_row

Petr od Pankráce

110

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

Řidiči se po letech dostanou ze Stodůlek rychleji na Pražský okruh

Dva roky uzavřený sjezd z Pražského okruhu na tzv. Jinočanskou spojku je od čtvrtečního poledne znovu v provozu. Stavaři totiž dokončili navazující úsek, který s okruhem propojuje Jeremiášovu ulici ve Stodůlkách. Silnice je zatím ve zkušebním provozu.
Nová čtyřproudová komunikace urychlí spojení Stodůlek na Pražský okruh a zároveň ulehčí dopravě v Řeporyjích.
Celková délka dokončeného úseku je 1 436 metrů, stál 702 milionů korun.
"Tuto stavbu jsem převzal po svých předchůdcích a zasadil se o její dokončení. Jsem přesvědčen o tom, že při budování Jinočanské spojky jdeme správnou cestou a že nám tato stavba výrazně pomůže zvládnout stále rostoucí počet osobních i nákladních aut v našem hlavním městě," řekl při stříhání pásky náměstek primátora Jiří Nouza.
Stavba je nyní ve zkušebním provozu. Během něj budou probíhat měření hlukového zatížení okolní zástavby. Na základě výsledků mohou pak být dokončena protihluková opatření, stavba bude zkolaudována a uvedena do trvalého provozu.
Komunikace je součástí tzv. Jinočanské spojky a její součástí je i přemostění Dalejského potoka a podchod pro pěší pro budoucí zástavbu v okolí.
Stavba spojky dosud stála 627,6 milionu korun včetně daně, zbývá profinancovat ještě přes 74 milionů. Po dokončení bude zprovozněna cyklostezka podél celé délky komunikace.


http://praha.idnes.cz/otevreli-dalsi-ca … zpravy_bur

Thumbs up Thumbs down

111

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

video MHMP

http://www.youtube.com/watch?v=VcrRbpPiwmc

je tam vidět most smile

112

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

tak konečně... smile

http://www.youtube.com/watch?v=qAOKPjFUaKk

Stodůlky na R1 stále škrtnuté sad

113

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

Ještě jim tam chyběj SSZ...

Petr od Pankráce

114

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

Když jsem viděl na mapě na prahounakole.cz, jakej paskvil je zase pro cyklisty (například vedení kola v délce více jak 100 metrů - http://mapa.prahounakole.cz/misto/4719/ ), neměl jsem z toho dobrý pocit... takového volného místa kolem.

Thumbs up Thumbs down

115

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

Opodál je to také "inteligentně" vymyšlené, http://mapa.prahounakole.cz/misto/4652/  .

Thumbs up Thumbs down

116

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

Jinočanská spojka (1), návod k použití
http://prahounakole.cz/2013/10/jinocans … k-pouziti/

117

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

od pondělí budou po nové části v rámci výluky jezdit BUSy smile

http://www.ropid.cz/mimoradnosti/repory … x2316.html

118

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

a sakra... smile Takže žádná Jinočanská spojka...

3. prosinec 2013 napsal:

U trojmezí katastrálních území Třebonice, Stodůlky, Řeporyje vznikne ulice Poncarova po kapelníkovi a skladateli taneční hudby Josefu Poncarovi

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/v … 31203.html
http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr … _ulic.html

mapy už to taky vědí http://mapy.cz/s/9nKF

119

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

Mladá fronta DNES 12.3.2014
Řidiči si udělali z Jinočan zkratku. A lidem to vadí

http://praha.idnes.cz/jinocany-trapi-pr … zpravy_mav

Malou obec na kraji Prahy už léta trápí každodenní nájezdy tisíců aut včetně nákladních. A výstavba obchvatu Jinočan je zatím v nedohlednu – kvůli církevním restitucím i jeho osmdesátimilionové ceně.

JINOČANY Je sedm hodin ráno a do kdysi klidné obce v těsném sousedství metropole proudí stovky aut. Hlavní silnice v centru je tak frekventovaná, že je problém přejít po přechodu na druhou stranu. „Někdy je to opravdu o strach,“ říká Hana Hošková, která se snaží převést svou pětiletou neteř.
    Pro řidiče jsou totiž Jinočany vyhledávanou zkratkou, po které se dostanou na Pražský okruh a teď nově i do Stodůlek.
    „Kvůli této zkratce trpí celá obec už několik let,“ uvádí starostka Jinočan Miluše Čančíková. „Původně to byla cesta k silážním jámám. Vzhledem k tomu, že není kraje ani obce, máme jen omezené možnosti s tím něco dělat. Byly tam třeba zákazové značky, ale ty hned někdo ukradl,“ krčí rameny.
Situaci nezlepšuje ani to, že se zkratka dostala na mapy navigací. Obec donedávna alespoň částečně chránily betonové bariéry, které bránily průjezdu nákladních aut. Prokličkovat mezi nimi mohly jen osobní vozy. „O jejich odstranění nás požádala firma, která má pozemek v pronájmu od Státního pozemkového úřadu. Bohužel jsme museli žádosti vyhovět, ty pozemky nejsou naše,“ říká starostka.

Kdy by se mohl obchvat postavit, netuší ani na kraji

„Na osobní auta jsme tu byli zvyklí, ale ne na náklaďáky,“ zoufá si Miluše Čančíková, která už dlouhá léta bojuje za vybudování obchvatu obce.
    Projekt obchvatu sice existuje a Jinočany se snaží pro něj získat stavební povolení, jenže situaci komplikují nevyřešené církevní restituce. Pozemky pod cestou totiž původně patřily řádu benediktinů. Obec se už dokonce s řádem dohodla na tom, aby mohla pozemky využít, ale jednání zablokoval Státní pozemkový úřad.
    Ten v současné době řeší, zda má pozemky benediktinům vydat, protože řád si o ně v rámci církevních restitucí požádal. „Kdy by se mělo definitivně rozhodnout, se nedá s určitostí říci. Máme šest měsíců na to, jestli uzavřeme dohodu o vydání zemědělské nemovitosti. Pokud dohodu uzavřeme, máme dalších šest měsíců až jeden rok, než dohoda projde správním řízením a věc se předá katastru,“ uvedla mluvčí Státního pozemkového úřadu Monika Machtová.
    Starostka Jinočan doufá, že řád dostane od státu finanční náhradu a pozemky nakonec připadnou obci. Ovšem ani v takovém případě není jasné, kdy by se obchvat začal stavět.
    Mluví se sice o roku 2015 jako o nejbližším možném datu výstavby, ale ani náměstek hejtmana pro dopravu Miloš Petera si netroufá o konkrétních termínech spekulovat vzhledem k odhadované ceně obchvatu.
    Ten by měl vyjít na 80 milionů korun. „Projekt bychom chtěli financovat z dotačního programu Evropské unie, z vlastních zdrojů ho nejsme schopni zaplatit. Jedná se o tak vysokou částku, že výstavba obchvatu pro kraj není prioritou,“ přiznává Petera.

Snad pomůže třicítka

Podle starostky se tak obec alespoň snaží dělat vše pro to, aby se kvůli silnému provozu nikomu nic nestalo. Nechala nainstalovat ocelové zábradlí v místě, kde auta vjížděla na chodník. Maximální rychlost v obci by se měla snížit na 30 kilometrů v hodině. Jinočany budou muset investovat do přechodů pro chodce.
    „Přednedávnem jsme měli jednání s dopravní policií a odborem dopravy v Černošicích. Vzešlo z něho, že by se na onu cestu měly znovu vrátit zákazové značky. Jsem ale realistka, nevěřím, že tam vydrží dlouho,“ dodává starostka.

Regionální mutace: Mladá fronta DNES - střední Čechy

120

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

PŘÍMÁ LINKA STAROSTY ING. DAVIDA VODRÁŽKY

V minulém roce byla s velkou slávou zprovozněna druhá část Jinočanské spojky a připojena na Jeremiášovu ulici. Původně tam měly být semafory, ale nejsou. Když je hustší provoz, tak se člověk úplně bojí na Jeremiášovu vjet. Zlepší se to někdy?
Od samého počátku trváme na tom, že křižovatka Jeremiášovy s Jinočanskou spojkou musí být vybavena světelným signalizačním zařízením a nikdo to nikdy nezpochybnil.
Křižovatka je v mírné zatáčce a Jeremiášova tam od stanice metra Stodůlky poměrně prudce klesá, takže mnohá auta se tam hezky rozjedou. Hlavní město v loňském roce dokončilo dostavbu Jinočanské spojky, což je samozřejmě dobře, ale na vybudování světelné křižovatky už nezbyly peníze. Opakovaně jsem upozorňoval na to, že křižovatka je nebezpečná a že by zde snadno mohlo dojít k nehodě. Opravdu velmi problematické je např. odbočování z Jeremiášovy vlevo na Jinočanskou spojku nebo naopak z Jinočanské spojky vlevo do kopce na Jeremiášovu.
Nyní se konečně podařilo dosáhnout toho, že hlavní město peníze našlo a odbor městského investora zahájil práce na vybudování světelné křižovatky. Ještě v letošním roce by měla být navíc postavena další stavba, která je v tomto místě také velmi potřebná – protihluková stěna, která ochrání obyvatele části sídliště Stodůlky (v oblasti Vackova a Hábova) před hlukem z Jeremiášovy ulice. Doufám tedy, že provoz na křižovatce s Jinočanskou spojkou bude v blízké době řídit semafor a že si budeme moci odškrtnout toto kritické místo jako vyřešené. Závěrem mi dovolte, abych popřál všem maminkám z Prahy 13 všechno nejlepší k jejich svátku.
Starosta Prahy 13

Thumbs up Thumbs down

121

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

Nedávno jsem tamtudy jel, a zrovna jsem si říkal, že se konečně někde přemýšlelo, všude spousta místa, velký rozhled, odbočovací a připojovací pruhy a bez světel.

Tak tedy doufám, že je budou vypínat aspoň na noc.

Thumbs up Thumbs down

122

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

podrobná hlavně chodníková fotoreportáž smile

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … js/140713/

2x SSZ nachystáno sad Krom řadičů.

123

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

zapomenutý autofotoprůjezd tam a zpět z 10. května 2014

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … js/140510/

124

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

zasázené lampy...

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … js/140824/

125

Re: Jinočanská spojka (ulice Poncarova)

Tak u odbočky na Jinočany jsou opět betonové zábrany, tentokrát už přes celou silnici, takže je tato odbočka zcela uzavřena.

Thumbs up Thumbs down