1

Téma: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

info, odkazy...

2

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

francovka napsal:

Ode dneška je od sítě odřízla smyčka Červený vrch, zatím jen sundáno TV.

Smyčka by měla být opět obnovena s tím, že zastávka do centra se posune až za křižovatku a bude společná pro tramky ze smyčky i ty od Vokovic...

smyčka má být zprovozněna -> 01.09.2013

3

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

francovka napsal:
Jakub napsal:

Tak na Červeném Vrchu už se od rána dlabou kostky u výhybek a vedle čekají nové koleje. Teď odpoledne už navíc začalo i vyndavání sloupů, takže už asi nebude dlouho trvat a smyčka nám zmizí z očí.

Dnes v noci a zítra v noci bude přerušen provoz linky 36. Bude zavedena NAD X-36. V noci bude vyhýbky vyndány a vsunuty pouze přímé kolejnice.

4

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

opocenskylukas napsal:

Tramvajová výluka na Evropské
Platí od:   23.10.2010     Platí do:   31.10.2010 
Důvod:Výstavba metra, oprava smyčky Divoká Šárka.
Termín:Od soboty 23. října (0:30) do pondělí 1. listopadu (4:30).

Změny tras tramvajových linek
Linka 8: Starý Hloubětín ... Vítězné náměstí - Dejvická - Thákurova - Hadovka - Bořislavka. Na linku nasazeny vozy KT8.
Linka 15: Všechny spoje ukončeny v zastávce Špejchar.
Linka 20: Sídliště Barrandov ... Vítězné náměstí - Lotyšská - Zelená - Podbaba.
Linka 26: Nádraží Hostivař ... Bořislavka. Na linku nasazeny vozy KT8.
Linka 51: Radošovická (T) - Nádraží Strašnice ... Vítězné náměstí - Lotyšská - Zelená - Podbaba.

Náhradní autobusová doprava
Linka X26: Dejvická - Thákurova - Hadovka - Bořislavka - Horoměřická (T) - Sídliště Červený Vrch (Z) - Červený Vrch - Nádraží Veleslavín - Nad Džbánem - Vozovna Vokovice. Dopravce DP Praha. Nasazeny kloubové autobusy. Interval v ranní špičce 2-3 minuty, v dopoledním sedle 4 minuty, v odpolední špičce 3 minuty, o víkendu 5 minut, v neděli dopoledne 7,5 minuty. Vybrané spoje nízkopodlažní.
Linka X51: Vítězné náměstí - Dejvická - Thákurova - Hadovka - Bořislavka - Horoměřická (T) - Sídliště Červený Vrch (Z) - Červený Vrch - Nádraží Veleslavín - Nad Džbánem - Vozovna Vokovice. Dopravce DP Praha. Nasazeny standardní autobusy. Interval 30 minut. Noční linka.

http://doprava.cx/vylukyab.php#evropska

5

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

Kvůli výstavbě metra nepojedou po Evropské ulici v Praze tramvaje
http://praha.idnes.cz/kvuli-vystavbe-me … -zpravy_ab

6

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

další omezení...

TRAM: Evropská    5. 2. 2011 - 13. 2. 2011 (kupodivu v termínu jarních prázdnin Prahy 6)

MHMP napsal:

V rámci pokračujících přípravných prací souvisejících s prodloužením trasy metra A z Dejvic do Motola dojde k omezení provozu na Evropské třídě v úseku ulic Arabská – Horoměřická

Na Evropské třídě budou v uvedeném úseku od 14. ledna 2011 přibližně na měsíc podle postupu prací uzavírány jízdní pruhy v obou směrech, doprava bude vedena vždy v jednom jízdním pruhu pro každý směr.
http://magistrat.praha-mesto.cz/85548_I … -Podbabska

a už to okopírovali i na idnes... smile
Dopravu v Praze 6 zkomplikuje výstavba metra i tramvajové tratě
http://praha.idnes.cz/dopravu-v-praze-6 … -zpravy_ab

7

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

MOp napsal:

V souvislosti s výstavbou vestibulu metra Horoměřická je od 4:00 hodin dne 21. ledna 2011 přibližně do konce roku 2011 přemístěna tramvajová zastávka Horoměřická ve směru na Sídliště Červený Vrch o přibližně 80 metrů po směru jízdy. V zastávce zastaví pro odbavení cestujících vždy jen jedna tramvajová souprava nebo jedna kloubová tramvaj.
Ve směru na Bořislavku dochází od 13. února 2011 přibližně do konce roku 2011 k přemístění zastávky o přibližně 140 metrů po směru jízdy.
foto: http://www.prazsketramvaje.cz/kratasy/o … avka-a.jpg

8

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

dpp.cz napsal:

Vítězné náměstí – Divoká Šárka: přerušení tramvajového provozu

Z důvodu přípravných prací na výstavbě Metra V.A bude od zahájení denního provozu dne 5. února 2011 do ukončení denního provozu dne 13. února 2011 obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Vítězné náměstí – Divoká Šárka:
Linky číslo 2 a 15 budou zrušeny,
linky číslo 20, 26 a 51 budou ve směru z centra ze zastávky Vítězné náměstí odkloněny do obratiště Podbaba, kde budou ukončeny.
Náhradní doprava:
v nepřetržitém provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X-26 v trase Vítězné náměstí – Dejvická – Červený Vrch – Divoká Šárka,
v pracovní dny bude přibližně od 6.00 do 21.00 hodin zavedena náhradní autobusová doprava X-2 v trase Vítězné náměstí – Dejvická – Červený Vrch – Nádraží Veleslavín.
Změny v autobusové dopravě:
linka číslo 218 bude v úseku Thákurova – Vozovna Vokovice zastavovat v obou směrech ve všech zastávkách náhradní dopravy X-26.

výstavba přeložky tram. tratě v oblasti Horoměřická... a určitě i další důvody...

9

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

MHMP napsal:

Změna dopravního režimu na Evropské ulici

Od neděle 13. února 2011 dojde k podstatným dopravním změnám automobilového provozu na komunikaci Evropská. V rámci výstavby jižního vestibulu stanice metra Červený vrch bude v úseku ulic Arabská - Horoměřická uzavřena vozovka ve směru do centra. Doprava v tomto směru bude vedena v jednom jízdním pruhu po tramvajovém tělese, ve směru z centra bude doprava vedena ve dvou jízdních pruzích po severní části Evropské. Toto dopravní opatření potrvá předběžně do 31. března 2012.

Dále bude v termínu od 13. února 2011 v úseku Arabská – cca 30 metrů za Arabskou ulicí uzavřena vozovka ve směru z centra. Doprava v tomto směru bude vedena v jednom jízdním pruhu po tramvajovém tělese. Ve směru do centra bude doprava vedena jižní částí komunikace v jednom jízdním pruhu. Předpokládaný termín ukončení tohoto dopravního opatření je 20. 2. 2012.
http://magistrat.praha-mesto.cz/85797_I … opatrenich

10

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

MOp napsal:

Ve čtvrtek 10.února 2011 v odpoledních hodinách se konala zkušební jízda na přeložce tramvajové tratě v prostoru zastávky Horoměřická, která bude v následujícím několikaměsíčním období sloužit cestujícím, jako náhrada z důvodu budování výstupů z vestibulu metra. Jelikož je ale trať na Evropské ulici kvůli provádění vrtných sond a běžné údržby v současnosti nesjízdná, byl měřící vůz 5521 dočasně deponován v odstřižené vozovně Vokovice a pro provedení zkušební jízdy bylo nutné se s ním po Evropské zpětně pohybovat. Fotograf jej zachytil v dočasně zřízené zastávce Horoměřická zc po úspěšném absolvování zkoušky.
http://prazsketramvaje.cz/showpage.php? … 0212140318

foto: http://prazsketramvaje.cz/kratasy/obraz … ericka.jpg

11

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

DP kontakt 3/2011 napsal:

PŘELOŽKA TRAMVAJOVÉ TRATI V EVROPSKÉ ULICI UKONČENA

Výstavba metra V.A je stále viditelnější. Týká se to také okolí zastávky Horoměřická v Evropské ulici. Po devítidenní výluce nyní tramvaje v této oblasti jezdí po provizorní přeložce. Původně měla mít podobu kolejové splítky, ale protože by se takovým řešením výrazně snížila celková propustnost křižovatky Horoměřická – Evropská, bylo loni na podzim rozhodnuto o řešení v podobě dvoukolejky.

Možná někoho překvapilo užití BKV panelů, ale v daném místě je nejvhodnějším řešením hned ze dvou hledisek. Před osazením panelů totiž stačí pouze odfrézovat živičné vrstvy vozovky a jde tak o relativně jednoduchou variantu. Další výhodou je fakt, že za rok bude trať opět přeložena. Na snímku je tramvaj linky č. 26 jedoucí po přeložce směrem k Dejvické. Na levé straně snímku je vidět zbytek původní trati.

12

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

5.10.2011 by měly BUSy do centra zastavovat v tram zastávce "Nádraží Veleslavín"
http://doprava.cx/vylukyab.php#veleslavin

13

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

a s tím souvisí i uzavírka pásu do centra - vše jezdí po kolejích

provádí se tryskový injektáž nad stanicí Veleslavín

14

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

ulice Evropská, úsek Veleslavínská - Konžská, město Praha
08.01.2012 00:00 - 26.02.2012 23:59
stavební práce , sanace geologicky nepříznivého podloží pod komunikací v rámci stavby prodloužení trasy metra V.A Dejvická - Motol - zábor části jízdního pasu ve směru do centra, doprava na Evropské ve směru do centra vedena v jednom jízdním pruhu po tramvajovém tělese a ve směru z centra vedena ve dvou jízdních pruzích. Vydal: Magistrát Hl. města Prahy

ulice Evropská, úsek Arabská - Horoměřická, město Praha
01.12.2011 00:00 - 05.02.2012 23:59
stavební práce , výstavba vestibulu stanice Červený vrch a výkop pro přeložku kanalizace v rámci stavby prodloužení trasy metra V.A Dejvická - Motol; zábor části jižního jízdního pasu (směr do centra) v úseku Arabská - Horoměřická, doprava ve směru do centra vedena v jednom jízdním pruhu na tramvajovém tělese, směr z centra ve dvou jízdních pruzích po jižní části komunikace. Vydal: Magistrát Hl. města Prahy

ulice Evropská, směr z centra, úsek Kanadská - Šárecká, město Praha
07.01.2012 00:00 - 10.03.2012 00:00
stavební práce , sanace geologicky nepříznivého podloží pod komunikací v rámci stavby prodloužení trasy metra V.A Dejvická - Motol - zábora části jízdního pasu ve směru z centra, doprava na Evropské ve směru z centra vedena v jednom jízdním pruhu po vozovce a v jednom jízdním pruhu po tramvajovém tělese, ve směru do centra vedena ve dvou jízdních pruzích po vozovce. Vydal: Magistrát Hl. města Prahy

15

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

plánované výluky tram

vs-metrak napsal:

26.4. - 4.5. ' Horoměřická - Šárka s kalifornií na Bořislavce
4.10. - 12.10. ' Veleslavín - Šárka s kalifornií na Červeném vrchu

16

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

8251 napsal:

Od 12.5. do 21.5. bude výluka v úseku Bořislavka-Divoká Šárka.
V zastávce Bořislavka budou končit linky 25 a 36  big_smile>
A v úseku Divoká Šárka-Dejvická bude jezdit BUS X26 ;-)

Zajímavostí je ,že linka 25 bude končit na kalifornanu jak na Bulovce, tak i na Bořislavce. A další zajímavost je fakt že 36 bude jezdit jen úsek Špejchar-Bořislavka ;-)

martyn napsal:

20 do Podbaby, 26 na Vypich. Linky 25 a 36 budou vzájemně zpřejezdované.

17

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

Z důvodu výstavby linky A metra bude od 0.15 hodin v sobotu 12. května 2012 do přibližně 4.30 hodin v úterý 22. května 2012 obousměrně přerušen tramvajový provoz v úseku Bořislavka – Divoká Šárka.

Změny tras tramvajových linek:
linka 2 - mimo provoz,
linka 20 - z Vítězného náměstí odkloněna do Podbaby,
linka 25 - z Hradčanské odkloněna na Bořislavku,
linka 26 - z Hradčanské odkloněna na Vypich,
linka 36 - zkrácena do zastávky Bořislavka,
linka 51 - z Vítězného náměstí odkloněna do Podbaby.
Náhradní autobusová doprava: v denním provozu NAD X-26 v trase Dejvická – Bořislavka – Nádraží Veleslavín – Divoká Šárka (vybrané spoje pojedou pouze v trase Dejvická – Nádraží Veleslavín),
v nočním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava linka X-51 v trase Vítězné náměstí – Dejvická – Divoká Šárka.

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/boris … o-provozu/

nebo http://www.ropid.cz/mimoradnosti/borisl … x1451.html

18

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

od: 06.05.2012 00:00:00 do: 22.05.2012 00:00:00

ulice Evropská, kř. s ul. Vokovická, město Praha, stavební práce, Od 06.05.2012 00:00 Do 22.05.2012 00:00, výstavba provizorní tramvajové tratě a dokončení nové severní části komunikace v rámci stavby prodloužení trasy metra V.A Dejvická - Motol-1) zábor části komunikace ve směru z centra, doprava vedena po zbylé části komunikace v jednom jízdním pruhu a zábor části levého jízdního pruhu ve směru do centra, doprava vedena v pravém jízdním pruhu T: 06.05.2012 - 20.05.20122) zábor části levého jízdního pruhu ve směru do centra, doprava vedena v pravém jízdním pruhu, ve směru z centra je doprava vedena ve dvou jízdních pruzích po rozšířené severní části komunikace T: 20.05.2012 - 22.05.2012. Vydal: Magistrát Hl. města Prahy

19

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

od: 22.05.2012 00:00:00 do: 30.09.2012 00:00:00

ulice Evropská, kř. s ul. Vokovická, město Praha, stavební práce, Od 22.05.2012 00:00 Do 30.09.2012 00:00, výstavba jižní části podchodu stanice Veleslavín pod Evropskou v rámci stavby prodloužení trasy metra V.A Dejvická - Motol- zábor části komunikace v obou směrech, doprava vedena po zbylé části komunikace, směr z centra ve dvou jízdních pruzích (levý jízdní pruh částečně po provizorní tramvajové trati), směr do centra v jednom jízdním pruhu částečně po provizorní tramvajové trati. Vydal: Magistrát Hl. města Prahy. Vydal: Magistrát Hl. města Prahy

20

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

Dočasné přerušení provozu tramvají v ulici Evropská

Z důvodu průzkumu podloží a osazování měřících bodů v ulici Evropská bude od 6.00 hodin v sobotu 11. srpna 2012 do 18.00 hodin v neděli 12. srpna 2012 obousměrně přerušen tramvajový provoz v ulici Evropská.

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/docas … -evropska/

Změny tras tramvajových linek:
linky číslo 8 a 51 budou ve směru od Hradčanské z Vítězného náměstí odkloněny do Podbaby, kde budou ukončeny,
linka číslo 36 bude zrušena.
Náhradní autobusová doprava:

V nepřetržitém provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava – linka X26 v trase Vítězné náměstí – Divoká Šárka.
Změny v zastávkách autobusů:
Pro linky číslo  119 a 218 se zřizují:
mezi zastávkami Divoká Šárka a Červený Vrch ve směru Dejvická zastávka Nádraží Veleslavín,
mezi zastávkami Horoměřická a Divoká Šárka ve směru Divoká Šárka zastávky Sídliště Červený Vrch, Červený Vrch a Nádraží Veleslavín.

Dopravní opatření v souvislosti s touto výlukou se dotknou i autobusové linky číslo 206, kterou provozuje jiný dopravce.

Omlouváme se za případné nepříjemnosti a děkujeme za pochopení.

21

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

Na Evropské nepojedou tramvaje, dělníci zkontrolují podloží

Zdroj: http://praha.idnes.cz/vyluka-tramvaji-n … -zpravy_ab

22

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

od: 27.08.2012 08:00:00 do: 30.08.2012 20:00:00

ulice Evropská, Praha 6, Praha, stavební práce, Od 27.08.2012 08:00 Do 30.08.2012 20:00, výstavby nájezdového klínu na tramvajovou trať v rámci stavby prodloužení trasy metra V.A Dejvická - Motol-záboru části levého jízdního pruhu ve směru do centra, výstavby nájezdového klínu na tramvajovou trať v rámci stavby prodloužení trasy metra V.A Dejvická - Motol-záboru části levého jízdního pruhu ve směru do centra, Vydal: Magistrát Hl. města Prahy

23

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

od: 07.09.2012 00:00:00 do: 17.09.2012 00:00:00

ulice Evropská, úsek Kanadská - Starodejvická, město Praha, zúžené jízdní pruhy, Od 07.09.2012 00:00 Do 17.09.2012 00:00, zajištění bezpečnosti silničního provozu v místě ražby tunelu pod komunikací v rámci stavby prodloužení trasy metra V.A Dejvická - Motol - zábor části jízdního pasu v obou směrech, doprava na Evropské vedena v jednom jízdním pruhu po tramvajovém tělese. Vydal: Magistrát Hl. města Prahy

24

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

od: 22.09.2012 00:00:00 do: 21.10.2012 00:00:00

ulice Evropská, úsek U Hadovky - Šárecká, město Praha, jeden jízdní pruh uzavřen, Od 22.09.2012 00:00 Do 21.10.2012 00:00, zajištění bezpečnosti silničního provozu v místě ražby tunelu pod komunikací v rámci stavby prodloužení trasy metra V.A Dejvická - Motol - zábor části jízdního pasu v obou směrech, doprava na Evropské vedena v jednom jízdním pruhu po tramvajovém tělese, Vydal: Magistrát Hl. města Prahy

25

Re: Související výluky MHD, dopravní omezení a uzavírky

8251 napsal:

Od 10.října se opět uzavírá část Evropské. Linky 5 a 26 budou ukončeny v zastávce Červený vrch.  Více info ale nemám

jsem si říkal, že už to musí být brzy smile

a tohle s tím taky souvisí, akorát přesně nevím, kde je rozdíl proti předchozí etapě

od: 01.10.2012 00:00:00 do: 10.10.2012 23:59:00

ulice Evropská, kř. s ul. Vokovická, město Praha, stavební práce, Od 01.10.2012 00:00 Do 10.10.2012 23:59, výstavba jižní části podchodu stanice Veleslavín pod Evropskou v rámci stavby prodloužení trasy metra V.A Dejvická - Motol - zábor části komunikace v obou směrech, doprava vedena po zbylé části komunikace, směr z centra ve dvou jízdních pruzích (levý jízdní pruh částečně po provizorní tramvajové trati), směr do centra v jednom jízdním pruhu částečně po provizorní tramvajové trati, Vydal: Magistrát Hl. města Prahy