1

Téma: MÚK Malovanka - postup stavby - organizace dopravy

Velmi by me zajimalo, jaky je v pripade krizovatky Malovanka budouci postup vystavby. Je zrejme, ze momentalni checkpoint je dostavba lavky pro pesi, potud mam jasno. Co se ale bude dit pak? Snazil jsem se na to prijit z obrazku na tomto webu, ale stale mi to neni jasne (problem tkvi hlavne v tom, ze nekde je krizovatka vcetne budouci Brevnovske radialy, nekde nikoli, a ty vizualizace se od sebe lisi).
Rampa, jejiz podzemni steny jsou momentalne ve stavu nejvyssi rozpracovanosti, je oznacovana jako rampa E. Na vizualizacich, jestli koukam spravne, jde tato rampa do podzemniho tunelu a napojuje se na tunelovy komplex Blanky. Pritom je ale na webu psano, ze na rampu E bude provizorne preveden provoz v prubehu vystavby. Ale kam by ta rampa mela ustit, kdyz tunel jeste hotovy neni? Dalsi otazka je, co se bude stavet v stavebni jame na aktualnim konci podzemnich zdi smerem od Brevnova. Podle vizualizace by tam mel byt postaveny tunel, coz mi ale nedava smysl, proc se v teto casti udelala jama, zatimco v casti, ktera je na vizualizaci odkryta, se stavely podzemni steny. Jestli dobre chapu smysl podzemnich sten, tak by mely byt pouzity tam, kde je nutne co nejdriv obnovit provoz na povrchu, ale v te casti, kde jsou tyto steny vystavene, provoz na povrchu podle vizualizace nebude. Moc by mi pomohlo, kdyby existovaly vizualizace podobne te finalni, na kterych by byl zachyceny kazdy klicovy mezistav a bylo by videt, kudy bude veden provoz a co se bude stavet. Ale urcite staci kdyz mi to nekdo zkusi alespon vysvetlit. Diky.

Thumbs up Thumbs down

2

Re: MÚK Malovanka - postup stavby - organizace dopravy

Až se nová lávka otevře, může se zbourat stará lávka, která tam dost překáží smile
Rampa E bude pro výjez z tunelu ze směru od Letné na Patočkovu směr Vypich.
Ve stavební jámě postaví tunel a na nej postaví provizorní komunikaci. Část tam pak zůstane. Je to videt tady: http://mo.ttnz.cz/wordpress/wp-content/ … /faze2.JPG
To je ve stručnosti co zatím víme smile

3

Re: MÚK Malovanka - postup stavby - organizace dopravy

A to víš kasme z ověřených zdrojů? Protože v prezentované fázi 2. vůbec není vidět nový most přes vyústění SAT - kdežto na http://mo.ttnz.cz/wordpress/wp-content/ … /faze3.JPG most již je zobrazený. Další pochybnost vidím v dočasné pruhu (od Vypichu). Kdyby měla být komunikacemi i během stavby 4 pruhová, znamenalo by to částečné zasypání výkopu - není tam prostě místo na 4 pruhy!

Vizualizace vznikali s tím, že se bude stavět napřed Malovanka a pak někdy do budoucna Malovanka - Pelc Tyrolka, proto bych bral vše z rezervou sad

Thumbs up Thumbs down

4

Re: MÚK Malovanka - postup stavby - organizace dopravy

Dneska je tam vlastně z každé strany Patočkovy jen jeden pruh (od centra jeden zabírá odbočení do SAT a do centra BUSopruh) Takže třeba oba směry (1+1 pruh) převedou na rampu E a bude smile Ale to jsou jen takové dohady, zkusíme někde vyzjistit záměry stavbařů...

5

Re: MÚK Malovanka - postup stavby - organizace dopravy

Tohle bylo na Aktualne.cz :-D

Kvůli stavbě této části vnitřního silničního okruhu nepojednou přes Letnou od příštího dubna tramvaje.

„Tramvaje budou ukončeny v provizorních stanicích,“ řekl Heroudek. Dodal, že provoz aut a autobusů hromadné dopravy zůstane v omezené míře zachován. Vozidla však budou jezdit po objížďce přes Letenskou pláň.

Letná je jednou z nejfrekventovanějších částí Prahy a auta tu už dnes v dopravní špičce stojí v dlouhých kolonách. Magistrát se ovšem neobává toho, že zde stavba tunelu způsobí dopravní kolaps.

„Ve směru z centra zachováme dva jízdní pruhy a rovněž ve směru do centra vybudujeme dva nové jízdní pruhy po provizorní komunikaci přes Letenskou pláň. Dopravní situace se tudíž oproti současnosti nezhorší,“ tvrdí Jan Heroudek z pražského magistrátu.



Ja bych rekl, ze slovo kolaps bude od dubna 2008 nejčastějším slovem, když se bude hovořit o Praze :-D

Thumbs up Thumbs down

6

Re: MÚK Malovanka - postup stavby - organizace dopravy

No jestli budou opravdu dva pruhy pro kazdy smer, tak to bude stejne jako ted smile Do centra je stejne jen jeden pruh, ten druhej je odbocovaci do ulice U Sparty...